Hantera utvalda produkter

När du har skapat en utvald produkt visas den på appens informationssida. Om du skickar in flera utvalda produkter visas de i ett kluster på appens informationssida. De mest relevanta produkterna prioriteras.

Om du har lagt till ytterligare tillgångar i den utvalda produkten kan de visas på andra plattformar på Google Play, till exempel på flikarna Appar eller Spel.

Om du vill se dina aktuella och tidigare utvalda produkter öppnar du Butiksvisning > Kampanjinnehåll > Utvalda produkter. Varje rad representerar en utvald produkt som är uppdelad i två tabeller:

• utvalda produkter med statusen utkast eller skickat
  • utgångna eller tidigare utvalda produkter

Varje rad visar viktig information om den utvalda produkten och de tillgångar som är kopplade till den. Om du har skapat ett erbjudande och/eller tillhandahållit ytterligare tillgångar kan du se dem genom att utöka varje rad där erbjudandet eller ytterligare tillgångar som du har angett visas.

Utvärdera resultatet för utvalda produkter

I rapporten om beräknad försäljning på Play Console kan du se hur det går för din utvalda produkt. Rapporten innehåller information med kort fördröjning om köp av utvalda produkter.

För att spåra köp av utvalda produkter kan du identifiera följande:

• I kolumnen för att infoga namn listas unika utvalda produkter efter deras event-id. På så sätt kan du lägga samman intäkter från en eller flera utvalda produkter. Ett event-id för en utvald produkt är ett unikt id som genereras när en utvald produkt skapas.
  • I kolumnen för erbjudande-id kan du se utvalda produkter med erbjudanden genom att skriva den text om erbjudandet som angavs när den utvalda produkten skapades.