Anbefalt fremgangsmåte for butikkoppføringer

Appen eller butikkoppføringen for appen din er det første brukerne ser når de blar gjennom Google Play eller søker etter gode apper eller spill på plattformen.

Når du lager butikkoppføringer som har høy kvalitet og overholder retningslinjene, blir det lettere å bygge opp tillit hos brukerne, noe som er til gagn for alle utviklere på Google Play. I denne artikkelen kan du lese om noen vanlige problemer og anbefalte fremgangsmåter relatert til retningslinjene for Google Play-butikkoppføringer. Den utgjør ingen fullstendig oversikt over retningslinjene våre. Du finner en fullstendig liste i retningslinjesenteret for Google Play-utviklere.

Veiledning om å lage appbeskrivelser og elementer som overholder retningslinjene

Veiledning for overholdelse av relaterte retningslinjer

Vanlige brudd på retningslinjene og fremgangsmåter for å løse dem

Veiledning om å lage appbeskrivelser og elementer som overholder retningslinjene

Når du har lastet opp en app eller et spill til Google Play-konsollen, er det på tide å lage en god butikkoppføring. Brukere leser butikkoppføringen din for å finne ut mer om appen eller spillet – og for å finne ut om den/det er noe for dem. Beskrivelser som er godt skrevet og inneholder verdifull informasjon, gir brukerne en god opplevelse – både med appen din og på plattformen. Se videoen om retningslinjene for butikkoppføringer og markedsføring for å få en oversikt over problemer du bør unngå når du utarbeider beskrivelsen.

Appbeskrivelser

• Sørg for at appbeskrivelsen gir en nøyaktig beskrivelse av appens funksjonalitet og innhold.
  • Fremhev det som er bra med appen. Ta med interessante fakta for å hjelpe brukerne med å forstå hva som gjør den spesiell.
  • Hold appbeskrivelsen konsis og lettlest. Brukerne leser kanskje bare de første setningene.
  • Du kan skape tillit hos brukerne ved å legge til tydelige kildehenvisninger eller kilder for eventuelle anbefalinger og sitater. Ikke inkluder brukerutsagn som er anonyme eller uten kildehenvisninger, i beskrivelsen av appen.
  • Legg inn tekst i feltene for den korte og den fullstendige beskrivelsen. Hvert tekstfelt inneholder en teller du kan bruke for å holde deg innenfor tegngrensene.
  • Fullstendige beskrivelser kan inneholde opptil 4000 tegn. Korte beskrivelser bør formidle appens eller spillets budskap på maksimalt 80 tegn.
  • Gi brukerne en oppsummering av de viktigste fordelene ved appen din i den korte beskrivelsen.
  • Ikke gjenta den korte beskrivelsen i den fullstendige beskrivelsen.
  • Gjør butikkoppføringen din egnet for et generelt publikum.
  • Unngå å bruke stygt eller vulgært språk eller annet språk som er uegnet for denne målgruppen.
  • Unngå tekst som er overdrevent lang, er for detaljert, har feil formatering eller har gjentatte ord.
    • Du må for eksempel ikke bruke denne typen repetisjon og detaljer i beskrivelsen:
      • «Bilracing, bilkjøring, racerbiler, billøp, racerbane, kjøring, kjøring, løp, biler, kjøretøy, biler, lastebiler»
  • Ikke bruk ord eller fraser i appbeskrivelsen som kan villede brukere om appens forhold til andre personer eller apper.
  • Ikke inkluder villedende eller irrelevante referanser til andre apper eller produkter.
  • Sørg for at appens butikkoppføring ikke inneholder beskrivelser eller eksplisitte bilder av vold eller voldelige trusler mot mennesker eller dyr.
  • Butikkoppføringen din bør ikke inneholde tekst som viser butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populært», prisikoner og så videre. Bildene og teksten skal heller ikke angi pris og kampanjeinformasjon, som «10 % rabatt», «500 kr i penger tilbake», «kostnadsfri i en begrenset periode» og så videre.
  • Husk at retningslinjene for metadata og de andre retningslinjene våre gjelder for alle oversettelser av butikkoppføringen din på Google Play.

Apptittel

• Sørg for at apptittelen beskriver funksjonaliteten og innholdet nøyaktig.
  • Apptittelen og -ikonet samt utviklernavnet er spesielt nyttig for brukere for å finne og finne ut mer om appen din.
  • Sørg for at tittelen er unik, tilgjengelig og ikke inneholder vanlige termer.
  • Tittelen på appen kan ikke være lengre enn 30 tegn.
  • Unngå stygt eller vulgært språk. Gjør butikkoppføringen din egnet for et generelt publikum.
  • Sørg for at tittelen og utviklernavnet ikke villeder brukerne eller fører til at de laster ned feil app.
  • Ikke gi et feilaktig inntrykk av et forhold til en annen bedrift, utvikler, enhet eller organisasjon.
  • Ikke bruk tekstelementer til å markedsføre tilbud. Ord som «kostnadsfritt» og «uten annonser» markedsfører tilbud og hører ikke til i apptitler eller utviklernavn.
  • Butikkoppføringen din bør ikke inneholde tekst som viser butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populært», prisikoner og så videre. Bildene og teksten skal heller ikke angi pris og kampanjeinformasjon, som «10 % rabatt», «500 kr i penger tilbake», «kostnadsfri i en begrenset periode» og så videre.
  • Ikke bruk STORE BOKSTAVER, med mindre dette er en del av merket ditt. Unngå å bruke emojier, uttrykksikoner og sekvenser med spesialtegn som ikke er relevante for appen din.
    • Unngå for eksempel slike ting:
      • Apptittel: Crane: REISEPLANLEGGER!! 🌞
  • Husk at retningslinjene for metadata og de andre retningslinjene våre gjelder for alle oversettelser av butikkoppføringen din på Google Play.

Promografikk, -ikon og -video

• Unngå grafisk vold som er fremtredende avbildet i appikoner, reklamebilder eller videoer. Innholdet må være egnet for et generelt publikum.
  • Sørg for at appens butikkoppføring ikke inneholder eksplisitte bilder av vold eller voldelige trusler mot mennesker eller dyr.
  • Bilder eller videoer med seksuelt betont innhold er upassende.
  • Ikke bruk ikoner som kan villede brukere eller føre til at de laster ned feil app, for eksempel ikoner som ligner på ikonene til eksisterende produkter eller tjenester. På lignende måte må du ikke bruke logoen til en bedrift for å antyde at appen din er en offisiell app fra bedriften. Unngå ikoner som feilaktig antyder et forhold til en annen bedrift, utvikler, enhet eller organisasjon.
  • For å gi brukerne en konsekvent brukeropplevelse bør du bruke lignende eller supplerende elementer, stiler og fargetemaer i grafikken i butikkoppføringen.
  • Begrens bruken av tekst.
  • Unngå stygt eller vulgært språk.
  • Ikke legg til bilder eller tekst som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populær», prisikoner og så videre. Bildene og teksten skal heller ikke angi pris og kampanjeinformasjon, som «10 % rabatt», «500 kr i penger tilbake», «kostnadsfri i en begrenset periode» og så videre.
  • For å sikre at butikkoppføringen din ser bra ut på flere skjermstørrelser, må du designe den med tanke på skalering og plassere viktige elementer mot midten av grafikken.
  • Vurder å legge til en YouTube-videotrailer for å skape begeistring blant brukerne for de mest tiltalende funksjonene.
  • Gå gjennom retningslinjene for opphavsrett og falsk identitet før du laster opp ny grafikk.
  • Husk at retningslinjene for metadata og de andre retningslinjene våre gjelder for alle oversettelser av butikkoppføringen din på Google Play.

Skjermdumper

• Nå ut til en større potensiell brukerbase ved å ta med skjermdumper på alle de støttede enhetsplattformene – i flere retninger.
  • Fremhev de beste funksjonene i appen ved å bruke skjermdumper av appopplevelsene som gjør appen unik.
  • Bruk slagord i skjermdumpene hvis det er helt nødvendig å formidle hovedegenskapene til appen eller spillet eller fortelle en historie. Men du bør bruke så lite tekst som mulig.
  • For skjermdumper som inneholder tekst, bør du legge inn separate skjermdumper og markedsføringsvideoer for hvert språk du støtter.
  • Unngå stygt eller vulgært språk. Gjør butikkoppføringen din egnet for et generelt publikum.
  • Ikke legg til bilder eller tekst som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populær», og teksten skal ikke indikere pris- og kampanjeinformasjon, for eksempel «10 % rabatt», «500 kr i penger tilbake», «kostnadsfri i en begrenset periode» og så videre.
  • Husk at retningslinjene for metadata og de andre retningslinjene våre gjelder for alle oversettelser av butikkoppføringen din på Google Play.

Veiledning for overholdelse av relaterte retningslinjer

For å sikre at Google Play er en pålitelig kilde for apper og spill, bør du være oppmerksom på de følgende retningslinjene når du utarbeider både butikkoppføringen din og selve appen.

Villedende funksjonalitet

• Sørg for at du ikke bruker falske eller villedende opplysninger eller påstander i beskrivelsen av appen, inkludert
    • feilaktig fremstilling eller uklare beskrivelser av funksjonalitet
    • feilaktig fremstillinger av nåværende status eller resultater på Google Play
    • villedende eller potensielt skadelig helserelatert funksjonalitet
    • funksjonalitet det ikke er mulig å implementere
  • Velg den apptypen og kategorien som best representerer appens hovedformål. Ikke kategoriser appen din feil.
  • Ikke gi en feilaktig fremstilling av appen med grafiske elementer som ikke viser funksjonaliteten nøyaktig eller tydelig.
  • Ikke påstå at appen har umulig funksjonalitet som «skøyerstreker» eller «for underholdningsformål» (eller andre synonymer). Hvis du gjør dette, må appen fortsatt overholde retningslinjene våre.
  • Ikke bruk eller avbild ubekreftede eller ekte telefonnumre, kontakter, adresser eller personlig identifiserende informasjon som tilhører personer eller enheter som ikke har gitt samtykke.
  • Du finner mer informasjon i retningslinjene om villedende atferd og brukervurderinger, anmeldelser og installeringer.

Falsk identitet

• Ikke bruk titler eller navn på andre apper eller enheter på en måte som kan villede brukere.
  • Ikke gi inntrykk av støtte fra eller forhold til andre enheter, uten at dette er tilfellet
  • Ikke påstå at appen er den «offisielle» appen til en etablert enhet.
  • Ikke bruk grafiske elementer som er identiske med eller ligner på eksisterende produkter eller tjenester som kan føre til at brukerne blir villedet.
  • For å se eksempler på brudd på retningslinjene kan du sjekke retningslinjene om falsk identitet.

Begrenset innhold

• Sørg for at butikkoppføringen din ikke beskriver, avbilder eller fremmer upassende innhold, inkludert
    • seksuelt eksplisitt innhold
    • barnemishandling
    • umotivert vold
    • farlige aktiviteter
    • mobbing og trakassering
    • hatsk innhold
    • ulovlige aktiviteter
    • Ikke publiser innhold som mangler sensitivitet overfor eller utnytter naturkatastrofer, grusomheter, konflikter, dødsfall eller andre tragiske hendelser.
    • Sikre rettighetene til alle elementene du ikke har utarbeidet selv.
    • Du må ikke markedsføre innhold eller tjenester som legger til rette for nettgambling – med mindre appen din oppfyller visse krav (se Gambling, spill og konkurranser med ekte penger).
    • Husk at alt innhold du inkluderer, må overholde alle retningslinjene i retningslinjesenteret for Google Play.

Vanlige brudd på retningslinjene og fremgangsmåter for å løse dem

Her er noen vanlige feil i beskrivelser i butikkoppføringer og noen anbefalte fremgangsmåter du kan bruke i stedet.

Generelle kontra aldersbaserte målgrupper

Uansett hva egnetheten for appen din er, bør butikkoppføringen din være egnet for et generelt publikum. Dette bidrar til å skape en trygg og helhetlig Google Play-opplevelse. Sørg også for at appens tittel, beskrivelse, grafikk, ikoner og andre visuelle elementer passer til målgruppen. Hvis butikkoppføringen din for eksempel inneholder elementer som appellerer til barn, men du ikke har inkludert barn under 13 år i målgruppen, bør du vurdere å endre målgruppen.

Utilsiktet appell til barn

Vi ønsker å sikre at apper som har en egnethet under T, og som ikke er laget for barn, ikke er utilsiktet appellerende for barn.

Hvis appen din ikke er laget for barn, men oppføringen for den inneholder markedsføringselementer som kan appellere til dem (for eksempel ungdommelige animasjoner eller unge figurer i de grafiske elementene), kan du erklære barns aldersgrupper i målgruppen eller fjerne de aktuelle elementene.

Anonyme brukereutsagn

For å sikre at brukerne har tillit til plattformen, tillater vi ikke brukerutsagn som er anonyme eller uten kildehenvisninger, i appbeskrivelser. Det er ikke tillatt å si at en app er «best» eller «vurdert som nr. 1», eller sammenligne den med andre apper. I stedet bør du fokusere på appens funksjonalitet og fremheve de unike funksjonene.

Gjentatte, overdrevne eller irrelevante ordblokker

Ikke fyll appbeskrivelsen med ord som ikke er relatert til appen eller spillet. Husk at en blokk med ord i en liste ikke er nyttig for brukerne. I stedet må du være naturlig. Gi en godt skrevet, kortfattet beskrivelse av appen din og hva som er spesielt med den. Gi en oversikt over appen din eller spillet ditt med dagligdagse språk, ikke en liste over søkeord.

Villedende referanser

Ikke inkluder villedende eller irrelevante referanser til andre apper, produkter eller personer. Du bør heller ikke sammenligne appen din eller spillet ditt med andre apper eller spill. Fokuser heller på det som er bra med appen. Vi vil at Google Play-brukere skal stole på appen eller spillet og vite hva de får når de laster den/det ned.

Relatert innhold

Retningslinjesenteret for Google Play-utviklere

Video om retningslinjene for butikkoppføringer og markedsføring

Video om brudd på retningslinjene for åndsverk

Video om retningslinjer for falsk identitet

Informasjon på Play-akademiet om oppretting av Google Play Butikk-oppføringer

Informasjon på Play-akademiet om overholdelse av retningslinjene for Google Play Butikk-oppføringer

Informasjon på Play-akademiet om engasjering av potensielle brukere med app- eller spillbeskrivelsen din

Sertifikat for Google Play Butikk-oppføringer – Play-akademiet