Sovelluksen tietosivun parhaat käytännöt

Sovelluksen tai pelin tietosivu on ensimmäinen asia, jonka käyttäjä näkee selatessaan Google Playta tai hakiessaan sieltä uutta sovellus- tai pelikokemusta.

Laadukkaat ja käytäntöjen mukaiset tietosivut auttavat lisäämään käyttäjien luottamusta, mistä on hyötyä koko Google Playn kehittäjäyhteisölle. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin yleisiä ongelmia ja parhaita käytäntöjä, jotka liittyvät Google Playn tietosivukäytäntöihin. Artikkeli ei kata kaikkia käytäntöjämme. Löydät ne Google Play ‐kehittäjien käytäntökeskuksesta.

Ohjeet käytäntöjen mukaisten sovelluskuvausten ja ‑elementtien luomiseen

Ohjeita olennaisten käytäntöjen noudattamiseen

Yleisiä rikkomuksia ja ohjeita niiden ratkaisemiseen

Ohjeet käytäntöjen mukaisten sovelluskuvausten ja ‑elementtien luomiseen

Kun olet ladannut sovelluksen tai pelin Google Play Consoleen, on aika luoda sille hyvä tietosivu. Käyttäjät lukevat tietosivun saadakseen tietoa sovelluksesta tai pelistä ja päättääkseen, haluavatko he kokeilla sitä. Hyvin kirjoitetut kuvaukset, joissa on tärkeää tietoa, tarjoavat käyttäjille laadukkaan kokemuksen sekä sovelluksessa että koko alustalla. Jos haluat nähdä yleiskatsauksen kuvauksen luomiseen liittyvistä yleisistä ongelmista, katso Sovelluksen tietosivu ja mainonta ‐käytäntövideo.

Sovelluksen kuvaukset

• Varmista, että sovelluksen kuvaus vastaa sovelluksen toimintoja ja sisältöä.
  • Korosta sovelluksesi hyviä puolia. Lisää kiinnostavia faktoja, jotka kertovat käyttäjille sovelluksen erityisistä ominaisuuksista.
  • Pidä sovelluksen kuvaus selkeänä ja ytimekkäänä. Käyttäjät saattavat lukea vain muutaman ensimmäisen lauseen.
  • Jos haluat parantaa käyttäjien luottamusta, lisää kommentteihin ja lainauksiin nimi tai lähde selkeästi. Älä lisää sovelluksen kuvaukseen lähteettömiä tai nimettömiä käyttäjäkommentteja.
  • Kirjoita lyhyt ja laaja kuvaus niille tarkoitettuihin kenttiin. Jokaisessa tekstikentässä on laskuri, joka auttaa noudattamaan merkkirajoitusta.
  • Laajassa kuvauksessa voi olla 4 000 merkkiä. Lyhyt kuvaus on enintään 80 merkkiä pitkä ja siinä pitäisi olla sovelluksen tai pelin ydinviesti.
  • Anna käyttäjille lyhyessä kuvauksessa yhteenveto sovelluksen tärkeimmistä eduista.
  • Älä toista lyhyttä kuvausta laajassa kuvauksessa.
  • Sovelluksesi tietosivun täytyy sopia kaikille yleisöille.
  • Vältä hävytöntä, karkeaa tai muulla tavalla kaikille yleisöille sopimattoman kielen käyttöä.
  • Vältä liian pitkiä tekstejä, liiallisia yksityiskohtia, virheellistä muotoilua ja sanojen toistamista.
    • Vältä kuvauksessa esimerkiksi seuraavanlaista toistoa ja yksityiskohtia:
      • "Autourheilu, autoilu, kilpa-autot, kilpa-ajo, kilparata, ajaminen, ajo, kilpailu, autot, ajoneuvot"
  • Älä käytä sovelluksen kuvauksessa sanoja tai ilmauksia, jotka voivat antaa käyttäjille harhaanjohtavan käsityksen sovelluksen suhteesta toiseen henkilöön tai sovellukseen.
  • Älä lisää harhaanjohtavia tai epäolennaisia viittauksia muihin sovelluksiin tai tuotteisiin.
  • Varmista, ettei sovelluksesi tietosivulla ole yksityiskohtaisia kuvauksia väkivallasta tai henkilöön tai eläimeen kohdistuvia väkivaltaisia uhkauksia.
  • Sovelluksen tietosivulla ei saa olla tekstiä, josta ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, esimerkiksi "Vuoden sovellus", "#1", "Playn parhaat 20XX" tai "Suosittu", eikä palkintokuvakkeita. Kuvissa ja tekstissä ei myöskään saa olla hinta- ja tarjoustietoja, kuten "10 %:n alennus", "50 €:n käteishyvitys" tai "maksuton vain rajoitetun ajan".
  • Muista, että metadatakäytäntö ja muut käytännöt koskevat kaikkia Google Play Kaupan tietosivun käännöksiä.

Sovelluksen nimi

• Varmista, että sovelluksen nimi kuvastaa sen toimintaa ja sisältöä.
  • Erityisesti sovelluksen nimi ja kuvake sekä kehittäjän nimi auttavat käyttäjiä löytämään sovelluksesi ja lisätietoja siitä.
  • Varmista, että nimi on yksilöllinen ja käytettävissä. Vältä yleisiä termejä.
  • Sovelluksen nimessä saa olla enintään 30 merkkiä.
  • Vältä hävytöntä tai karkeaa kielenkäyttöä. Sovelluksesi tietosivun täytyy sopia kaikille yleisöille.
  • Varmista, etteivät sovelluksen nimi ja kehittäjän nimi johda käyttäjiä harhaan tai johda heitä lataamaan vahingossa väärää sovellusta.
  • Älä viittaa virheellisesti suhteeseen toisen yrityksen, kehittäjän, yhteisön tai organisaation kanssa.
  • Älä käytä tekstielementtejä tarjousten mainostamiseen. "Maksuton", "Ei mainoksia" ja vastaavat ilmaukset mainostavat tarjouksia eivätkä kuulu sovellusten tai kehittäjien nimiin.
  • Sovelluksen tietosivulla ei saa olla tekstiä, josta ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, esimerkiksi "Vuoden sovellus", "#1", "Playn parhaat 20XX" tai "Suosittu", eikä palkintokuvakkeita. Kuvissa ja tekstissä ei myöskään saa olla hinta- ja tarjoustietoja, kuten "10 %:n alennus", "50 €:n käteishyvitys" tai "maksuton vain rajoitetun ajan".
  • Älä käytä isoja kirjaimia, ellei brändin nimessä ole niitä. Vältä emojeita, hymiöitä ja sovellukseen liittymättömiä erikoismerkkejä.
    • Älä esimerkiksi tee näin:
      • Sovelluksen nimi: Crane: matkojen SUUNNITTELU!! 🌞
  • Muista, että metadatakäytäntö ja muut käytännöt koskevat kaikkia Google Play Kaupan tietosivun käännöksiä.

Ominaisuuskuva, kuvake ja video

• Vältä yksityiskohtaista väkivaltaa, jota kuvataan näkyvästi sovelluksen kuvakkeissa, mainoskuvissa tai videoissa. Sisällön on sovittava kaikille yleisöille.
  • Varmista, ettei sovelluksesi tietosivulla ole yksityiskohtaisia kuvauksia väkivallasta tai henkilöön tai eläimeen kohdistuvia väkivaltaisia uhkauksia.
  • Kuvat ja videot, joissa on seksiin viittaavaa sisältöä, ovat sopimattomia.
  • Älä käytä kuvakkeita, jotka voivat johtaa käyttäjiä harhaan tai saada heidät lataamaan vahingossa väärän sovelluksen. Älä esimerkiksi käytä kuvakkeita, jotka muistuttavat muiden tuotteiden tai palveluiden kuvakkeita. Älä myöskään käytä yrityksen logoa esittääksesi, että kyseessä on yrityksen virallinen sovellus. Vältä kuvakkeita, jotka viittaavat virheellisesti suhteeseen toisen yrityksen, kehittäjän, yhteisön tai organisaation kanssa.
  • Jotta käyttökokemus olisi yhdenmukainen, käytä samoja tai yhteensopivia elementtejä, tyylejä ja väriteemoja kaikissa sovelluksen tietosivun kuvamateriaaleissa.
  • Käytä mahdollisimman vähän tekstiä.
  • Vältä hävytöntä tai karkeaa kielenkäyttöä.
  • Älä lisää kuvia tai tekstejä, joista ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, esimerkiksi "Vuoden sovellus", "#1", "Playn parhaat 20XX", "Suosittu" tai palkintokuvakkeita. Kuvissa ja tekstissä ei myöskään saa olla hinta- ja tarjoustietoja, kuten "10 %:n alennus", "50 €:n käteishyvitys" tai "maksuton vain rajoitetun ajan".
  • Varmista, että sovelluksen tietosivu näyttää hyvältä erikokoisilla näytöillä, skaalaamalla sen asettelu ja pitämällä tärkeät elementit kuvamateriaalien keskivaiheilla.
  • Sinun kannattaa ehkä lisätä YouTube-videotraileri, jolla saat käyttäjät innostumaan sovelluksen kiinnostavimmista ominaisuuksista.
  • Tutustu immateriaaliomaisuutta ja toisena henkilönä esiintymistä koskeviin käytäntöihin ennen uusien kuvamateriaalien lataamista.
  • Muista, että metadatakäytäntö ja muut käytännöt koskevat kaikkia Google Play Kaupan tietosivun käännöksiä.

Kuvakaappaukset

• Jos haluat tavoittaa käyttäjiä laajemmin, lisää kuvakaappaukset kaikista tuetuista laitealustoista niin pysty- kuin vaakasuuntaisinakin.
  • Korosta sovelluksesi parhaita ominaisuuksia ottamalla kuvakaappauksia tärkeistä sovelluksen sisäisistä kokemuksista.
  • Voit käyttää kuvakaappauksissa iskulauseita, jos se on välttämätöntä sovelluksen tai pelin tärkeiden ominaisuuksien kuvailun tai tarinankerronnan kannalta. Pidä teksti kuitenkin mahdollisimman lyhyenä.
  • Jos kuvakaappauksissa on tekstiä, toimita erilliset kuvakaappaukset ja mainosvideot jokaisella tukemallasi kielellä.
  • Vältä hävytöntä tai karkeaa kielenkäyttöä. Sovelluksesi tietosivun täytyy sopia kaikille yleisöille.
  • Älä lisää kuvia tai tekstejä, joista ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, esimerkiksi "Vuoden sovellus", "#1", "Playn parhaat 20XX" tai "Suosittu". Tekstissä ei myöskään saa olla hinta- ja tarjoustietoja, kuten "10 %:n alennus", "50 €:n käteishyvitys" tai "maksuton vain rajoitetun ajan".
  • Muista, että metadatakäytäntö ja muut käytännöt koskevat kaikkia Google Play Kaupan tietosivun käännöksiä.

Ohjeita olennaisten käytäntöjen noudattamiseen

Muista seuraavat käytännöt, kun luot tietosivua ja itse sovellusta, jotta Google Play pysyy luotettuna sovellusten ja pelien lähteenä.

Harhaanjohtava toiminta

• Älä kuvaile sovellusta väärillä tai harhaanjohtavilla tiedoilla tai väitteillä. Esimerkkejä:
    • Harhaanjohtavat tai epäselvät kuvaukset toiminnoista
    • Harhaanjohtavat tiedot nykyisestä tilasta tai suosiosta Google Playssa
    • Harhaanjohtavat tai mahdollisesti haitalliset terveyteen liittyvät toiminnot
    • Toiminnot, joita ei ole mahdollista ottaa käyttöön
  • Valitse sovellustyyppi ja ‑kategoria, jotka parhaiten kuvaavat sovelluksesi ensisijaista tarkoitusta. Älä lisää sovellusta väärään kategoriaan.
  • Älä käytä sovelluksessa harhaanjohtavaa graafista sisältöä, joka ei kuvasta tarkasti tai selkeästi sen toimintoja.
  • Älä väitä mahdotonta toimintoa "pilaksi" tai "viihteelliseksi" (tai muuksi vastaavaksi). Tämä ei vapauta sovellusta käytäntöjemme noudattamisesta.
  • Älä käytä tai kuvaa vahvistamattomia tai oikeita puhelinnumeroja, yhteystietoja, osoitteita tai henkilökohtaisia tunnistetietoja ilman kyseessä olevien henkilöiden tai tahojen lupaa
  • Saat lisätietoa harhaanjohtavaa toimintaa ja käyttäjien arvioita, arvosteluja ja asennuskertoja koskevista käytännöistä.

Toisena esiintyminen

• Älä käytä toisen sovelluksen tai yhteisön nimeä tai nimeä tavalla, joka voi johtaa käyttäjiä harhaan.
  • Älä anna vaikutelmaa yhteistyöstä tai suhteesta toiseen tahoon, jos sellaista ei ole.
  • Älä väitä virheellisesti sovelluksen olevan tietyn tahon virallinen sovellus.
  • Älä käytä graafista sisältöä, joka on samanlaista kuin olemassa olevissa tuotteissa tai palveluissa tai niin samankaltaista, että tämä voi johtaa käyttäjiä harhaan.
  • Esimerkkejä rikkomuksista on toisena henkilönä esiintymistä koskevassa käytännössä.

Rajoitettu sisältö

• Varmista, että sovelluksen tietosivulla ei kuvailla, kuvata tai mainosteta sopimatonta sisältöä, esimerkiksi
    • seksuaalista sisältöä
    • lasten vaarantamista
    • aiheetonta väkivaltaa
    • vaarallista toimintaa
    • kiusaamista ja häirintää
    • vihamielistä sisältöä
    • laitonta toimintaa.
    • Älä julkaise sisältöä, jossa ei oteta huomioon luonnonkatastrofeja, julmuuksia, konflikteja, kuolemaa tai muita traagisia tapahtumia tai jossa hyödynnetään niitä.
    • Varmista, että sinulla on oikeudet kaikkiin elementteihin, jotka eivät ole alun perin sinun tekemiäsi.
    • Jos sovelluksesi ei täytä tiettyjä vaatimuksia (katso Rahapelitoiminta, pelit ja kilpailut), älä mainosta sisältöä tai palveluita, jotka mahdollistavat verkkorahapelejä.
    • Kaiken lisäämäsi sisällön on noudatettava kaikkia Google Playn käytäntökeskuksessa mainittuja käytäntöjä.

Yleisiä rikkomuksia ja ohjeita niiden ratkaisemiseen

Tässä näet yleisiä virheitä sovellusten tietosivujen kuvauksissa ja parhaita käytäntöjä, joita kannattaa noudattaa.

Kaikki yleisöt vs. kohdeikäryhmät

Sovelluksen tietosivun tulisi sopia kaikille yleisöille riippumatta sovelluksen sisällön ikärajoituksesta. Tämä auttaa tarjoamaan Google Playssa turvallisen, yhdenmukaisen ja luotettavan käyttökokemuksen. Varmista myös, että sovelluksen nimi, kuvaus, grafiikka, kuvakkeet ja muut visuaaliset elementit ovat kohdeyleisön mukaisia. Jos esimerkiksi sovelluksen tietosivulla on elementtejä, jotka vetoavat lapsiin, mutta et ole lisännyt alle 13-vuotiaita lapsia kohdeikäryhmään, sinun kannattaa muuttaa kohdeyleisöä.

Lapsiin vetoaminen tahattomasti

Haluamme varmistaa, että muut kuin lapsille suunnitellut sovellukset, joissa sisällön ikärajoitus on alhaisempi kuin T, eivät vetoa lapsiin tahattomasti.

Jos sovellustasi ei ole suunniteltu lapsille, mutta tietosivulla on markkinointielementtejä, jotka voivat vedota lapsiin (esim. nuorekkaat animaatiot tai graafisen sisällön nuoret hahmot), voit lisätä lapset kohdeyleisösi ikäryhmiin tai poistaa kyseiset elementit.

Nimettömät käyttäjäkommentit

Jotta voimme vahvistaa käyttäjien luottamusta, emme salli sovellusten kuvauksissa lähteettömiä tai nimettömiä käyttäjäkommentteja. On kiellettyä sanoa, että sovellus on paras tai suosituin, tai verrata sitä toiseen sovellukseen. Keskity sen sijaan kuvauksessa sovelluksen toimintoihin ja korosta sen ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Toistuvat, liialliset tai epäolennaiset sanajoukot

Älä täytä sovelluksen kuvausta sellaisilla sanoilla, jotka eivät liity sovellukseen tai peliin. Muista, että sanalistasta ei ole hyötyä käyttäjille. Käytä sen sijaan luonnollista kieltä. Kirjoita selkeä ja ytimekäs kuvaus sovelluksestasi ja kerro, mikä tekee siitä erityisen. Kuvaile sovellista tai peliä arkikielellä avainsanalistan sijaan.

Harhaanjohtavat viittaukset

Älä lisää harhaanjohtavia tai epäolennaisia viittauksia muihin sovelluksiin, tuotteisiin tai ihmisiin. Älä myöskään vertaa sovellustasi tai peliäsi muihin sovelluksiin tai peleihin. Keskity sen sijaan sovelluksesi parhaisiin ominaisuuksiin. Haluamme, että Google Playn käyttäjät voivat luottaa sovellukseesi tai peliisi ja tietää, mitä he saavat ladatessaan sen.

Lisää aiheesta

Google Play ‑kehittäjien käytäntökeskus

Sovelluksen tietosivu ja mainonta ‑käytäntövideo

Immateriaaliomaisuus-käytäntövideo

Toisena henkilönä esiintyminen ‐käytäntövideo

Google Play Kaupan tietosivun luominen Play Academyssa

Google Playn tietosivukäytäntöjen noudattaminen Play Academyssa

Potentiaalisten käyttäjien aktivointi sovelluksen tai pelin kuvauksella Play Academyssa

Google Play Kaupan tietosivu ‐varmenne Play Academyssa