Bedste praksis til din profilside i Play Butik

Din apps eller dit spils profilside i Play Butik er det første, brugerne ser, når de gennemser eller søger efter deres næste yndlingsapp eller en fed spiloplevelse i Google Play.

En god profilside, der overholder politikkerne, i Play Butik er med til at skabe brugertillid, hvilket er til gavn for hele udviklerfællesskabet i Google Play. Denne artikel omhandler en række almindelige problemer og bedste praksis i forbindelse med Google Plays politikker for profilsider i Play Butik. Den skal ikke anses som en udtømmende oversigt over vores politikker. Du kan se en komplet liste over disse ved at gå til Politikcenter for Google Play-udviklere.

Vejledning i oprettelse af appbeskrivelser og -elementer, som overholder politikkerne

Vejledning i overholdelse af relaterede politikker

Almindelige overtrædelser og trin til at løse dem

Vejledning i oprettelse af appbeskrivelser og -elementer, som overholder politikkerne

Når du har uploadet din app eller dit spil til Google Play Console, skal du oprette en fantastisk profilside i Play Butik. Brugerne læser din profilside i Play Butik for at få flere oplysninger om din app eller dit spil – og for at beslutte, om de vil prøve appen eller spillet. Velformulerede beskrivelser med nyttige oplysninger giver en god brugeroplevelse i både din app og på platformen. Politikvideoen Profilside i Play Butik og promovering giver dig overblik over, hvilke problemer du skal undgå, når du opretter din beskrivelse.

Appbeskrivelser

• Sørg for, at din apps beskrivelse beskriver dens funktionalitet og indhold nøjagtigt.
  • Fremhæv det bedste ved din app. Medtag interessante fakta for at hjælpe brugerne med at forstå, hvad der får din app til at skille sig ud.
  • Sørg for, at din appbeskrivelse er kortfattet og præcis. Brugerne læser muligvis kun de første par sætninger.
  • Du kan øge brugertilliden ved at angive, hvem der udtalte sig om eller anbefalede spillet, hvis dette er relevant. Undgå at medtage udtalelser, hvor det ikke fremgår tydeligt, hvem der sagde det, eller udtalelser fra anonyme brugere.
  • Skriv tekst i felterne for den korte beskrivelse og den fulde beskrivelse. Hvert tekstfelt indeholder en tæller, der hjælper dig med ikke at overskride tegnbegrænsningen.
  • En fuld beskrivelse må indeholde op til 4.000 tegn. En kort beskrivelse må højst indeholde 80 tegn om din app eller dit spil.
  • I din korte beskrivelse skal du fortælle brugerne om de største fordele ved at bruge din app.
  • Gentag ikke din korte beskrivelse i din fulde beskrivelse.
  • Gør din profilside i Play Butik egnet til en generel målgruppe.
  • Undgå ukvemsord og vulgært sprog eller anden sprogbrug, der er upassende for denne målgruppe.
  • Undgå overdreven længde, unødvendige oplysninger, forkert formatering og gentagelse af ord.
    • Undlad for eksempel at bruge følgende typer gentagelser eller oplysninger i beskrivelsen:
      • "Bilracerløb, bilkørsel, racerbiler, racerløb, racerbane, kørsel, køre, race, biler, køretøjer, vogne"
  • Undgå at bruge ord eller sætninger i din appbeskrivelse, der kan vildlede brugerne om din apps forhold til andre personer eller en anden app.
  • Undlad at medtage vildledende eller irrelevante henvisninger til andre apps eller produkter.
  • Sørg for, at din apps profilside i Play Butik ikke indeholder beskrivelser af eller udpenslede afbildninger af vold eller voldelige trusler mod personer eller dyr.
  • Din profilside i Play Butik må ikke indeholde tekst om, hvordan din app klarer sig eller er rangeret i butikken, f.eks. "Årets app", "Nr. 1", "Bedste i Play 20XX", "Populær", trofæikoner osv. Dine billeder og din tekst må heller ikke indeholde oplysninger om pris og kampagneoplysninger, f.eks. "spar 10 %", "få 500 DKK retur", "gratis i en begrænset periode" osv.
  • Husk, at politikken for metadata og vores øvrige politikker gælder for alle oversættelser af din profilside i Google Play Butik.

Appens titel

• Sørg for, at din apps titel nøjagtigt beskriver dens funktion og indhold.
  • Din apps titel, ikon og udviklernavn kan bruges af brugerne til at finde og få mere at vide om din app.
  • Sørg for, at din titel er unik, tilgængelig og ikke indeholder almindelige termer.
  • Titlen på din app må højst indeholde 30 tegn.
  • Undgå ukvemsord eller vulgær sprogbrug. Gør din profilside i Play Butik egnet til en generel målgruppe.
  • Sørg for, at din titel og dit udviklernavn ikke vildleder brugerne eller får dem til at downloade den forkerte app ved en fejl.
  • Du må ikke fejlagtigt antyde et forhold til en anden virksomhed, udvikler, enhed eller organisation.
  • Du må ikke bruge tekstelementer til at promovere tilbud. Ord som "Gratis" og "Ingen annoncer" promoverer tilbud og må ikke være en del af apptitler eller udviklernavne.
  • Din profilside i Play Butik må ikke indeholde tekst om, hvordan din app klarer sig eller er rangeret i butikken, f.eks. "Årets app", "Nr. 1", "Bedste i Play 20XX", "Populær", trofæikoner osv. Dine billeder og din tekst må heller ikke indeholde oplysninger om pris og kampagneoplysninger, f.eks. "spar 10 %", "få 500 DKK retur", "gratis i en begrænset periode" osv.
  • Brug ikke STORE BOGSTAVER, medmindre dit brand er skrevet med store bogstaver. Undgå at bruge emojis, humørikoner og sekvenser med specialtegn, som ikke er relevante for din app.
    • Undgå f.eks. følgende:
      • Apptitel: Crane: PLANLÆGNING af rejser!! 🌞
  • Husk, at politikken for metadata og vores øvrige politikker gælder for alle oversættelser af din profilside i Google Play Butik.

Fremhævet grafik, ikon og video

• Undgå fremtrædende afbildning af udpenslet vold i appikoner, billeder til promovering eller videoer. Indholdet skal være egnet til en generel målgruppe.
  • Sørg for, at din apps profilside i Play Butik ikke indeholder udpenslede afbildninger af vold eller voldelige trusler mod personer eller dyr.
  • Billeder eller videoer med seksuelt orienteret indhold er upassende.
  • Undgå at bruge ikoner, der kan vildlede brugerne eller medføre, at de ved en fejl downloader den forkerte app. Dette kan f.eks. være ikoner, der ligner ikonerne for eksisterende produkter eller tjenester. Du må heller ikke bruge et logo, som tilhører en virksomhedsenhed, for at antyde, at den er en af virksomhedens officielle apps. Undgå ikoner, der fejlagtigt antyder et forhold til en anden virksomhed, udvikler, enhed eller organisation.
  • Du kan skabe en ensartet brugeroplevelse ved at bruge lignende eller komplementerende elementer, typografier og farvetemaer på din profilside i Play Butik.
  • Minimer mængden af tekst.
  • Undgå ukvemsord eller vulgær sprogbrug.
  • Tilføj ikke billeder eller tekst, der indikerer, hvordan din app klarer sig eller er rangeret i butikken, f.eks. "Årets app", "Nr. 1", "Bedste i Play 20XX", "Populær", trofæikoner osv. Dine billeder og din tekst må heller ikke indeholde oplysninger om pris og kampagneoplysninger, f.eks. "spar 10 %", "få 500 DKK retur", "gratis i en begrænset periode" osv.
  • Hvis du vil sikre, at din profilside i Play Butik ser godt ud på flere skærmstørrelser, skal du sørge for, at den er skalerbar, og at de vigtige elementer er i midten af grafikken.
  • Overvej at medtage en YouTube-videotrailer, som kan vække brugernes appetit i forhold til dine mest interessante funktioner.
  • Læs politikkerne for intellektuel ejendom og personefterligning, inden du uploader ny grafik.
  • Husk, at politikken for metadata og vores øvrige politikker gælder for alle oversættelser af din profilside i Google Play Butik.

Screenshots

• Nå ud til en bredere potentiel brugerbase ved at medtage screenshots på alle de understøttede enhedsplatforme, i flere retninger.
  • Fremhæv din apps bedste funktioner ved at medtage screenshots af de brugeroplevelser i appen, der gør din app til noget helt særligt.
  • Brug sloganer på dine screenshots, hvis det er strengt nødvendigt for at formidle appens eller spillets vigtigste kendetegn eller for at fortælle en historie. Medtag så lidt tekst som muligt.
  • Hvis du har screenshots, der indeholder tekst, skal du angive separate screenshots og promoveringsvideoer for hvert af de sprog, du understøtter.
  • Undgå ukvemsord eller vulgær sprogbrug. Gør din profilside i Play Butik egnet til en generel målgruppe.
  • Undlad at tilføje billeder eller tekst, der indikerer, hvordan din app klarer sig eller er rangeret i butikken, f.eks. "Årets app", "Nr. 1", "Bedste i Play 20XX" eller "Populær". Tekst må heller ikke indeholde oplysninger om pris og kampagneoplysninger, f.eks. "spar 10 %", "få 500 DKK retur", "gratis i en begrænset periode" osv.
  • Husk, at politikken for metadata og vores øvrige politikker gælder for alle oversættelser af din profilside i Google Play Butik.

Vejledning i overholdelse af relaterede politikker

Du kan sikre, at Google Play er en pålidelig kilde til apps og spil, ved at overholde følgende retningslinjer for politikker, når du opretter din profilside i Play Butik og selve appen.

Vildledende adfærd

• Sørg for, at du ikke bruger fejlagtige eller vildledende oplysninger eller påstande til at beskrive din app, herunder:
    • Urigtige oplysninger eller unøjagtige beskrivelser af funktionalitet
    • Urigtige oplysninger om den aktuelle status eller effektivitet i Google Play
    • Vildledende eller potentielt skadelig sundhedsrelateret funktionalitet
    • Funktionalitet, der er umulig at implementere
  • Vælg den apptype og -kategori, der bedst repræsenterer din apps primære formål. Undlad at kategorisere din app forkert.
  • Du må ikke angive urigtige oplysninger om din app ved hjælp af grafiske aktiver, der ikke skildrer dens funktionalitet på nøjagtig eller gennemskuelig vis.
  • Du må ikke påstå at tilbyde umulig funktionalitet som "en spøg" eller "til underholdningsformål" (eller andre synonymer). Dette fritager ikke din app fra at skulle overholde vores politikker.
  • Du må ikke bruge eller afbilde uverificerede eller virkelige telefonnumre, kontakter, adresser eller personhenførbare oplysninger for enkeltpersoner eller enheder, der ikke har givet samtykke.
  • Du kan få flere oplysninger ved at læse politikkerne Vildledende adfærd og Brugerbedømmelser, anmeldelser og installationer.

Efterligning

• Du må ikke bruge en anden apps eller enheds titel eller navn på en måde, der kan vildlede brugerne.
  • Du må ikke antyde anbefaling eller en relation til en anden enhed, hvis en sådan ikke findes.
  • Du må ikke påstå at være den "officielle" app tilhørende en etableret juridisk enhed.
  • Brug ikke grafiske aktiver, der er identiske med eksisterende produkter eller tjenester, eller der minder så meget om dem, at brugerne kan blive vildledt.
  • Du kan se eksempler på overtrædelser i politikken om personefterligning.

Indhold underlagt begrænsninger

• Sørg for, at din profilside i Play Butik ikke beskriver, afbilder eller promoverer upassende indhold, herunder:
    • Eksplicit seksuelt indhold
    • Fare for børn
    • Umotiveret vold
    • Farlige aktiviteter
    • Mobning og chikane
    • Diskriminerende ytringer
    • Ulovlige aktiviteter
    • Du må ikke udgive indhold, der udnytter eller ikke udviser tilstrækkelig respekt for en naturkatastrofe, grusomheder, konflikt, død eller andre tragiske hændelser.
    • Sørg for, at du har rettighederne til alle elementer, der ikke er dine egne originale værker.
    • Medmindre din app opfylder visse krav (se Gambling, spil og konkurrencer med rigtige penge), må du ikke promovere indhold eller tjenester, der muliggør onlinegambling.
    • Husk, at det indhold, du medtager, skal overholde alle politikkerne i Politikcenter i Google Play.

Almindelige overtrædelser og trin til at løse dem

Her er de mest almindelige fejl i beskrivelser om profilsider i Play Butik og nogle optimale løsninger, du bør overveje i stedet.

Generelle målgrupper i forhold til aldersgrupper, der målrettes mod

Uanset hvilken indholdsklassificering din app har, skal din profilside i Play Butik være egnet til en generel målgruppe. Dette er med til at skabe en sikker, ensartet og pålidelig Google Play-oplevelse. Derudover skal du sørge for, at din apps titel, beskrivelse, grafik, ikoner og andre visuelle elementer er passende for din målgruppe. Hvis din profilside i Play Butik f.eks. indeholder elementer, der appellerer til børn, men du ikke har medtaget børn under 13 år i den aldersgruppe, der målrettes mod, skal du overveje at ændre din målgruppe.

Utilsigtet henvendelse til børn

Vi vil sikre os, at apps, der har en indholdsklassificering på under T, og som ikke er beregnet til børn, ikke på utilsigtet vis appellerer til dem.

Hvis din app ikke er beregnet til børn, men din profilside indeholder marketingelementer, der muligvis appellerer til børn (f.eks. animationer med ungdommeligt indhold eller unge figurer i grafiske aktiver), kan du angive aldersgrupper for børn i din målgruppe eller fjerne de pågældende elementer.

Anonyme brugerudtalelser

For at skabe brugertillid tillader vi ikke udtalelser, hvor det ikke fremgår tydeligt, hvem der sagde det, eller udtalelser fra anonyme brugere. Det er ikke tilladt at sige, at noget er "bedst" eller "nummer 1" eller sammenligne det med en anden app. Sørg i stedet for, at beskrivelsen er fokuseret på appens funktionalitet, og fremhæv dens unikke funktioner.

Gentagne, overdrevne eller irrelevante rækker af ord

Undgå at udfylde din appbeskrivelse med rækker af ord, der ikke er relateret til din app eller dit spil. Husk, at en række ord på en liste ikke er nyttig for brugerne. Skriv en beskrivelse med naturlig ordlyd i stedet. Tilføj en velskrevet og kortfattet beskrivelse af din app, og hvad der gør den til noget helt særligt. Opsummer din app eller dit spil med en naturlig ordlyd, ikke en liste med søgeord.

Vildledende henvisninger

Undlad at medtage vildledende eller irrelevante henvisninger til andre apps, produkter eller personer. Du må heller ikke sammenligne din app eller dit spil med andre apps eller spil. Fokuser i stedet på, hvad der gør din app til noget særligt. Vi vil gerne have, at Google Play-brugere har tillid til din app eller dit spil, og ved, hvad de kan forvente, når de downloader det.

Relateret indhold

Politikcenter for Google Play-udviklere

Profilsider i Play Butik og promovering politikvideo

Intellektuel ejendom politikvideo

Personefterligning politikvideo

Opret en profilside i Google Play Butik Play-akademiet

Overhold politikkerne for profilsider i Google Play Butik Play-akademiet

Engager potentielle brugere med din app- eller spilbeskrivelse Play-akademiet

Certifikat til profilsider i Google Play Butik Play-akademiet