Pràctiques recomanades per a la fitxa de Play Store

La fitxa de Play Store de l'aplicació o del joc és el primer que veu l'usuari quan navega per Google Play o hi cerca la seva propera experiència amb jocs o aplicacions.

Les fitxes de Play Store d'alta qualitat i que compleixen les polítiques ajuden a establir confiança amb els usuaris, la qual cosa beneficia tota la comunitat de desenvolupadors de Google Play. Aquest article explica alguns problemes habituals i les pràctiques recomanades relacionades amb les polítiques de les fitxes de Google Play Store. No representa una visió exhaustiva de les nostres polítiques. Per veure'n una llista completa, consulta el Centre de polítiques per a desenvolupadors de Google Play.

Directrius per crear descripcions i elements de l'aplicació que compleixin les polítiques

Directrius per complir les polítiques relacionades

Infraccions habituals i passos per resoldre-les

Directrius per crear descripcions i elements de l'aplicació que compleixin les polítiques

Un cop hagis penjat l'aplicació o el joc a Google Play Console, és hora de crear una bona fitxa de Play Store. Els usuaris llegeixen la fitxa de Play Store per obtenir informació sobre l'aplicació o el joc, i per decidir si els volen provar. Les descripcions ben escrites que transmeten informació valuosa proporcionen una experiència d'alta qualitat als usuaris, tant a l'aplicació com a tota la plataforma. Per obtenir informació general sobre els problemes que cal evitar a l'hora de crear la descripció, mira el vídeo de la política de fitxes de Play Store i promoció.

Descripcions de l'aplicació

• Assegura't que a la descripció de l'aplicació es reflecteixin amb precisió les funcions i el contingut.
  • Destaca els punts forts de l'aplicació. Inclou fets interessants per ajudar els usuaris a entendre què la fa especial.
  • Proporciona una descripció succinta i directa de la teva aplicació. És possible que els usuaris només llegeixin les primeres frases.
  • Per establir confiança amb els usuaris, indica clarament la font de qualsevol recomanació o citació. A la descripció de l'aplicació, no incloguis testimonis d'usuaris anònims o no atribuïbles.
  • Introdueix el text als camps de la descripció breu i de la descripció completa. Cada camp de text conté un comptador per ajudar-te a no superar els límits de caràcters.
  • Es permeten 4.000 caràcters per a una descripció completa. Una descripció breu ha de transmetre el missatge de l'aplicació o del joc en 80 caràcters o menys.
  • Proporciona als usuaris un resum dels avantatges més importants de l'aplicació a la descripció breu.
  • No repeteixis la descripció breu a la descripció completa.
  • Fes que la fitxa de Play Store sigui adequada per a un públic general.
  • Evita utilitzar llenguatge obscè, vulgar o d'un altre tipus que no sigui adequat per a aquest públic.
  • Evita escriure textos massa llargs o massa detallats, fer servir un format inadequat i repetir paraules.
    • Per exemple, no utilitzis aquest tipus de repetició i de detalls a la descripció:
      • "Automobilisme, conducció de cotxes, cotxes de curses, curses de cotxes, circuit de curses, conducció, cursa, cotxes, vehicles, automòbils, camions"
  • No utilitzis paraules ni frases a la descripció de l'aplicació que puguin confondre els usuaris sobre la relació de l'aplicació amb una altra persona o una altra aplicació.
  • No incloguis referències enganyoses o irrellevants a altres aplicacions o productes.
  • Assegura't que la fitxa de Play Store de l'aplicació no inclogui descripcions ni representacions gràfiques de violència o amenaces violentes cap a persones o animals.
  • La fitxa de Play Store no pot incloure text que indiqui el rendiment o la classificació de la botiga, com ara "Aplicació de l'any", "Núm. 1", "El millor de Play Store el 20XX" o "Popular", ni icones de premis, etc. A més, les imatges i el text no han d'indicar el preu ni informació promocional, com ara "10% de descompte", "Devolució de 50 €" en efectiu, "Sense cost només durant un temps limitat", etc.
  • Recorda que la política de metadades i la resta de les nostres polítiques s'apliquen a totes les traduccions de la fitxa de Google Play Store.

Títol de l'aplicació

• Assegura't que al títol de l'aplicació es descriguin amb precisió les funcions i el contingut.
  • El títol, la icona i el nom del desenvolupador de l'aplicació són especialment útils perquè els usuaris trobin l'aplicació i n'obtinguin informació.
  • Assegura't que el títol sigui únic i accessible i evita termes habituals.
  • El títol de l'aplicació ha de tenir 30 caràcters com a màxim.
  • Evita el llenguatge obscè o vulgar. Fes que la fitxa de Play Store sigui adequada per a un públic general.
  • Assegura't que el títol i el nom del desenvolupador no enganyin els usuaris ni facin que baixin per error l'aplicació incorrecta.
  • No insinuïs falsament que tens una relació amb altres empreses, desenvolupadors, entitats o organitzacions.
  • No facis servir elements textuals per promoure ofertes. Paraules com ara "Sense cost" o "Sense anuncis" promouen ofertes i no pertanyen als títols ni als noms dels desenvolupadors de les aplicacions.
  • La fitxa de Play Store no pot incloure text que indiqui el rendiment o la classificació de la botiga, com ara "Aplicació de l'any", "Núm. 1", "El millor de Play Store el 20XX" o "Popular", ni icones de premis, etc. A més, les imatges i el text no han d'indicar el preu ni informació promocional, com ara "10% de descompte", "Devolució de 50 €" en efectiu, "Sense cost només durant un temps limitat", etc.
  • No utilitzis majúscules tret que la teva marca s'escrigui amb aquest tipus de lletres. Evita utilitzar emojis, emoticones i seqüències de caràcters especials que siguin irrellevants per a l'aplicació.
    • Per exemple, no facis el següent:
      • Títol de l'aplicació: Crane: PLANIFICADOR de viatges! 🌞
  • Recorda que la política de metadades i la resta de les nostres polítiques s'apliquen a totes les traduccions de la fitxa de Google Play Store.

Imatge destacada, icona i vídeo

• Evita la violència explícita representada de manera destacada en icones, imatges promocionals o vídeos de l'aplicació. El contingut ha de ser apte per a un públic general.
  • Assegura't que la fitxa de Play Store de l'aplicació no inclogui representacions gràfiques de violència o amenaces violentes cap a persones o animals.
  • Les imatges o els vídeos amb contingut sexualment suggeridor són inadequats.
  • No utilitzis icones que puguin enganyar els usuaris o fer que baixin per error l'aplicació incorrecta, com ara icones que són similars a les dels productes o serveis existents. De la mateixa manera, no utilitzis el logotip d'una entitat empresarial per suggerir que és una aplicació oficial de l'empresa. Evita les icones que impliquin falsament una relació amb altres empreses, desenvolupadors, entitats o organitzacions.
  • Per crear una experiència coherent per als usuaris, fes servir elements, estils i temes de color similars o complementaris a les imatges de la fitxa de Play Store.
  • Minimitza l'ús de text.
  • Evita el llenguatge obscè o vulgar.
  • No afegeixis imatges ni text que indiquin el rendiment o la classificació de la botiga, com ara "Aplicació de l'any", "Núm. 1", "El millor de Play Store el 20XX" o "Popular", ni icones de premis, etc. A més, les imatges i el text no han d'indicar el preu ni informació promocional, com ara "10% de descompte", "Devolució de 50 €" en efectiu, "Sense cost només durant un temps limitat", etc.
  • Per garantir que la fitxa de Play Store es vegi bé en diverses mides de pantalla, dissenya-la perquè es pugui veure a gran escala i mantén els elements importants cap al centre de les imatges.
  • Valora la possibilitat d'incloure un tràiler de vídeo de YouTube per animar els usuaris a utilitzar les funcions més atractives de l'aplicació.
  • Abans de penjar imatges noves, revisa les polítiques de propietat intel·lectual i suplantació d'identitat.
  • Recorda que la política de metadades i la resta de les nostres polítiques s'apliquen a totes les traduccions de la fitxa de Google Play Store.

Captures de pantalla

• Per arribar a una base de possibles usuaris més àmplia, inclou captures de pantalla a totes les plataformes dels dispositius compatibles i en diverses orientacions.
  • Destaca les millors funcions de l'aplicació amb captures de pantalla de les experiències a l'aplicació que la fan especial.
  • Utilitza subtítols de reclam a les captures de pantalla si cal per transmetre les característiques principals de l'aplicació o del joc, o per explicar una història. Tanmateix, limita el text al mínim.
  • Per a les captures de pantalla que inclouen text, proporciona captures de pantalla i vídeos promocionals independents per a cada idioma que utilitzis.
  • Evita el llenguatge obscè o vulgar. Fes que la fitxa de Play Store sigui adequada per a un públic general.
  • No afegeixis imatges ni text que indiquin el rendiment o la classificació de la botiga, com ara "Aplicació de l'any", "Núm. 1", "El millor de Play Store el 20XX" o "Popular". El text no ha d'indicar el preu ni informació promocional, com ara "10% de descompte", "Devolució de 50 € en efectiu", "Sense cost només durant un temps limitat", etc.
  • Recorda que la política de metadades i la resta de les nostres polítiques s'apliquen a totes les traduccions de la fitxa de Google Play Store.

Directrius per complir les polítiques relacionades

Per mantenir Google Play com a font de confiança per a aplicacions i jocs, tingues en compte les directrius sobre polítiques següents a l'hora de crear la fitxa de Play Store i l'aplicació.

Comportament enganyós

• Assegura't de no fer servir informació o afirmacions falses o enganyoses per descriure l'aplicació, com ara:
    • Falsejament d'informació o descripcions poc clares de les funcions
    • Falsejament de la informació sobre l'estat o el rendiment actuals a Google Play
    • Funcions enganyoses o potencialment perjudicials per a la salut
    • Funcions impossibles d'implementar
  • Tria el tipus i la categoria d'aplicació que representin la finalitat principal de l'aplicació. No classifiquis incorrectament l'aplicació.
  • No falsegis l'aplicació amb recursos gràfics que no representin les funcions de manera clara o precisa.
  • No indiquis que una funció impossible és "una broma" o que s'ha creat "per a l'entreteniment" (o altres sinònims). Això no eximeix l'aplicació de complir les nostres polítiques.
  • No utilitzis ni representis números de telèfon, contactes, adreces o dades d'identificació personal, ja siguin reals o sense verificar, de persones o entitats que no hagin donat el seu consentiment.
  • Per obtenir més informació, consulta les polítiques sobre comportament enganyós i puntuacions, ressenyes i instal·lacions dels usuaris.

Suplantació d'identitat

• No facis servir el nom ni el títol d'una altra aplicació o entitat de manera que pugui confondre els usuaris.
  • No insinuïs cap recomanació ni relació amb una altra entitat si no n'hi ha cap.
  • No afirmis falsament que és l'aplicació "oficial" d'una entitat concreta.
  • No utilitzis recursos gràfics que siguin idèntics o molt similars als productes o serveis existents de manera que puguin confondre els usuaris.
  • Per veure exemples d'infracció, consulta la política de suplantació d'identitat.

Contingut restringit

• Assegura't que a la fitxa de Play Store no es descrigui, mostri ni promocioni contingut inadequat, com ara:
    • Contingut sexualment explícit
    • Perill per als menors
    • Violència gratuïta
    • Activitats perilloses
    • Assetjament i assetjament escolar
    • Incitació a l'odi
    • Activitats il·legals
    • No publiquis contingut que no tingui sensibilitat vers un desastre natural, una atrocitat, un conflicte, una mort o qualsevol altre esdeveniment tràgic, o que en tregui profit.
    • Protegeix els drets de tots els elements que no siguin obres teves.
    • Tret que l'aplicació compleixi determinats requisits (consulta l'article Apostes, jocs i concursos amb diners reals), no promoguis contingut ni serveis que facilitin les apostes en línia.
    • Recorda que tot el contingut que incloguis ha de complir totes les polítiques del Centre de polítiques de Google Play.

Infraccions habituals i passos per resoldre-les

A continuació trobaràs alguns errors habituals que es poden produir en les descripcions de les fitxes de Play Store i algunes pràctiques recomanades que cal tenir en compte.

Públic general en comparació amb els grups d'edat objectiu

Independentment de la classificació del contingut de l'aplicació, la fitxa de Play Store ha de ser adequada per a un públic general. Això ajuda a crear una experiència a Google Play segura, coherent i de confiança. A més, assegura't que el títol, la descripció, les imatges, les icones i altres tractaments visuals de l'aplicació s'ajustin al teu públic objectiu. Per exemple, si la fitxa de Play Store conté elements que són atractius per als nens, però no has inclòs nens menors de 13 anys al grup d'edat objectiu, et recomanem que canviïs el públic objectiu.

Atractiu involuntari per als nens

Volem assegurar-nos que les aplicacions amb una classificació del contingut inferior a T que no s'hagin creat per a nens no els cridin l'atenció per error.

Si l'aplicació no està dissenyada per a nens, però la fitxa conté elements de màrqueting que podrien cridar-los l'atenció (com ara animacions juvenils o personatges joves als recursos gràfics), pots declarar grups d'edat infantils al teu públic objectiu o suprimir els elements en qüestió.

Testimonis anònims d'usuaris

Per fomentar la confiança dels usuaris, no permetem incloure a la descripció de l'aplicació testimonis d'usuaris anònims o no atribuïbles. No es permet dir que una cosa és "La millor" o està "Classificada en primera posició" ni comparar-la amb una altra aplicació. En aquest cas, centra la descripció en la funcionalitat de l'aplicació i destaca'n les funcions úniques.

Blocs de paraules repetitius, excessius o irrellevants

No emplenis la descripció de l'aplicació amb llistes de paraules que no estiguin relacionades amb l'aplicació o el joc. Recorda que un bloc de paraules en una llista no és útil per als usuaris. Sigues natural. Proporciona una descripció breu i ben escrita de l'aplicació i explica per què és especial. Dona informació general de l'aplicació o del joc amb llenguatge quotidià, no amb una llista de paraules clau.

Referències enganyoses

No incloguis referències enganyoses o irrellevants a altres aplicacions, productes o persones. A més, no comparis l'aplicació o el joc amb altres aplicacions o jocs. En lloc d'això, centra't en els punts forts de l'aplicació. Volem que els usuaris de Google Play confiïn en la teva aplicació o el teu joc i que sàpiguen què obtenen quan els baixin.

Contingut relacionat

Centre de polítiques per a desenvolupadors de Google Play

Vídeo de la política de fitxes de Play Store i promoció

Vídeo de la política de propietat intel·lectual

Vídeo de la política de suplantació d'identitat

Crear una fitxa de Google Play Store Acadèmia de Play

Complir les polítiques de fitxes de Google Play Store Acadèmia de Play

Fer que els possibles usuaris interaccionin amb la descripció de l'aplicació o del joc Acadèmia de Play

Certificat de fitxa de Google Play Store Acadèmia de Play