Om krav til tjenester i forgrunden og hensigt om visning i fuld skærm

For at give udviklerne mulighed for at udvikle apps, der leverer en ensartet brugeroplevelse, introducerer vi yderligere typer af tjenester i forgrunden samt en ny række relaterede politikbegrænsninger. Denne artikel forklarer kravene til de nye tjenester i forgrunden, og hvordan du angiver oplysninger om tjenester i forgrunden i Play Console. Den beskriver også kravene til brug af notifikationer i forbindelse med hensigt om visning i fuld skærm.

Krav med hensyn til tjenester i forgrunden i Android 14

For at hjælpe dig med at identificere, hvilke eksempler på brug der er passende for tjenester i forgrunden, og tydeligt definere formålet med din apps aktivitet i baggrunden, kræver Android 14 og nyere, at du gør følgende, inden du bruger en tjeneste i forgrunden:

Sektionen Brug af tjeneste i forgrunden i vores politik om enheds- og netværksmisbrug beskriver udførligt de kriterier, der gælder for brugen af tjenester i forgrunden. Du skal angive typerne af tjenester i forgrunden, når du opdaterer til Android 14.

Angivelse af oplysninger om dine tjenester i forgrunden i Play Console

Hvis dine apps er målrettet mod Android 14 og nyere, skal du angive de typer af tjenester i forgrunden, som du bruger, i en ny erklæring på siden Appindhold (Politik > Appindhold) i Play Console.

For hver type af tjeneste i forgrunden, som du angiver, skal du gøre følgende:

1. Angiv en beskrivelse af den appfunktionalitet, der anvender hver type af tjeneste i forgrunden.
  2. Beskriv, hvordan dette påvirker brugerne, hvis:
    • Opgaven udskydes af systemet (ikke starter med det samme), og/eller
    • Opgaven afbrydes af systemet (sættes på pause og/eller genstartes).
  3. Medtag et link til en video, der viser hver funktion med tjenesten i forgrunden. Videoen skal demonstrere de trin, som brugeren skal udføre i din app for at funktionen aktiveres.
  4. Vælg dit specifikke eksempel på brug for hver type af tjeneste i forgrunden. Du vil få vist en liste over eksempler på brug, som du kan vælge mellem. De eksempler på brug, der er knyttet til typerne af tjenester i forgrunden, er angivet i diagrammet nedenfor. Dette er en ikke-udtømmende liste. Hvis du ikke kan se dit eksempel på brug, kan du angive dit eksempel på brug manuelt.

I forbindelse med visse eksempler på brug anbefaler vi brug af alternative API'er. Du kan se en liste over disse eksempler på brug og deres alternative anbefalede API'er på websitet for Android-udviklere.

Bemærk! Listen nedenfor er ikke udtømmende. Du kan finde ud af, om adgangen til tjenester i forgrunden er passende, ved at læse politikken vedrørende tilladelser til tjenester i forgrunden for eksempler på brug, der ikke er nævnt nedenfor.

Typen af tjeneste i forgrunden Eksempler på brug Beskrivelser og eksempler
TYPE_CAMERA Kamerastreaming i baggrunden Fortsæt med at tilgå kameraet i baggrunden. F.eks. apps til videochat, der muliggør multitasking.
TYPE_CONNECTED_DEVICE Kontinuerlig dataoverførsel til en ekstern enhed Interaktioner med eksterne enheder, herunder dataoverførsel, som kræver en Bluetooth-, NFC-, IR-, USB- eller netværksforbindelse. F.eks. wearable, babyalarm, headset, bil.
TYPE_DATA_SYNC Netværksoverførsel: Sikkerhedskopiering og gendannelse Især til brug af funktioner, der er startet af brugeren. F.eks. valg af et bestemt billede, som skal sikkerhedskopieres til skyen, i modsætning til den daglige automatiske sikkerhedskopiering af alle nye billeder.
Netværksoverførsel: Upload eller download Det kan f.eks. være datahentning eller behandling på serversiden.
Lokal behandling: Omkodning af medier Processen til konvertering af mediefiler, f.eks. lyd og video, fra ét format til et andet (f.eks. funktioner såsom videoredigering).
Lokal behandling: Import eller eksport Omfatter migrering af filer fra SD-kort.
Lokal behandling: Andet Især til brug af brugerindledte opgaver og ikke til almindelige opgaver, der er startet af systemet eller servere. Det kan f.eks. være kryptering eller tilpasning af størrelse.
TYPE_HEALTH Synkronisering af sundhedsdata Synkronisering af sundhedsdata for apps inden for kategorien fitness, hvilket kan være på tværs af apps eller for at indsamle data, der er indsamlet via sporing på enheden. F.eks. skridttæller og registrering af træning.
TYPE_LOCATION Opdateringer af lokation i baggrunden: Brugerindledt lokationsdeling Det kan f.eks. være funktionen Find min ven og køretøjsrelateret aktivitetstracking.
Opdateringer af lokation i baggrunden: Navigation F.eks. fortsættelse af navigation i bil i Maps og kørselssporing i forbindelse med samkørsel.
Geografisk afgrænsning Definer parametre, der omgiver steder, du er interesseret i.
TYPE_MEDIA_PLAYBACK Medieafspilning Fortsæt afspilning af lyd eller video i baggrunden, herunder streaming.
Visning af integreret billede Når medier er minimeret, mens de afspilles i baggrunden.
TYPE_MEDIA_PROJECTION Projektion, streaming eller optagelse af medier og indhold med MediaProjection API Projicer medier til ikke-primære skærme eller eksterne enheder ved hjælp af MediaProjection-API'erne, herunder streaming.
TYPE_MICROPHONE Adgang til baggrundslyd Registrer lydinput, f.eks. stemmekommandoer til din virtuelle assistent uden at gemme, og stemmeoptagelse.
TYPE_PHONE_CALL Kald: Mobildata-/VoiP-/telekommunikations-API'er Understøttelse af forskellige opkaldsfunktioner.
TYPE_REMOTE_MESSAGING Videresendelse af tekstkommunikation til en anden enhed Hjælper ved manglende kontinuitet i forbindelse med en brugers beskedrelaterede opgaver, når vedkommende skifter enhed. F.eks. at give brugerne mulighed for at sende beskeder via en webklient ved at scanne en QR-kode og oprette forbindelse mellem webklienten og telefonen. Dette er ikke begrænset til sms-beskeder.

Erklæringen bliver tilgængelig fra november 2023, og vi giver dig tid til at udfylde erklæringen, modtage feedback og foretage justeringer, hvis det er nødvendigt.

Krav med hensyn til hensigt om visning i fuld skærm i Android 14

Det er en god idé at bruge notifikationer i forbindelse med hensigt om visning i fuld skærm til at dele meddelelser med høj prioritet, som kræver brugerens øjeblikkelige opmærksomhed. For at sikre, at denne tilladelse er begrænset til de relevante eksempler på brug med høj prioritet i Android 14, indfører vi begrænsninger for brugen af tilladelsen USE_FULL_SCREEN_INTENT. Denne begrænsning af notifikationer er med til at sikre en bedre brugeroplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad ændrer sig for tjenester i forgrunden i Android 14?

Vi lancerer adskillige nye typer af tjenester i forgrunden, og det vil være obligatorisk at angive en type af tjeneste i forgrunden sammen med den relevante tilladelse for den pågældende tjeneste i forgrunden. Hvis du f.eks. angiver forgrundstjenestetypen "kamera", skal du også angive tilladelsen FOREGROUND_SERVICE_CAMERA. Din brug i forgrunden skal også overholde de øvrige krav, der er beskrevet i vores politik vedrørende enheds- og netværksmisbrug.

Hvordan ved jeg, hvilken type af tjeneste i forgrunden der skal bruges?

Vælg den type af tjeneste i forgrunden, der bedst matcher din tilsigtede brug af tjenesten i forgrunden. En træningsapp, der registrerer en brugers træning, kan f.eks. angive forgrundstjenestetypen "sundhed". Du kan også vælge flere forskellige typer af tjenester i forgrunden, hvis det er relevant for din app.

Hvad er en tilladelse til tjenester i forgrunden, og skal den tildeles af brugeren, inden en tjeneste i forgrunden tages i brug?

Når apps, der er målrettet mod Android 14, anvender en tjeneste i forgrunden, skal udviklerne angive den relevante tilladelse til tjenesten i forgrunden for den pågældende type af tjeneste i forgrunden. Hvis din app f.eks. bruger forgrundstjenestetypen "lokation", skal du angive tilladelsen FOREGROUND_SERVICE_LOCATION. Tilladelser til tjenester forgrunden, som henviser til en bestemt type af tjeneste i forgrunden, er defineret som normal adgang og tildeles som standard på installationstidspunktet. Brugerne kan ikke tilbagekalde disse tilladelser.

Er der nogen yderligere krav ud over at angive den relevante tilladelse til tjenesten i forgrunden?

Afhængigt af typen af tjeneste i forgrunden kan der være yderligere systemkrav. Nogle af disse tilladelser kan være aktiveringstilladelser og kræver, at brugerne giver tilladelse, før de kan bruges. Hvis du f.eks. bruger forgrundstjenestetypen "lokation", skal brugeren også give enten tilladelsen ACCESS_COARSE_LOCATION eller tilladelsen ACCESS_FINE_LOCATION. Få de seneste oplysninger i dokumentationen.

Hvad hvis mit eksempel på brug i forgrunden ikke matcher nogen af de definerede typer af tjenester i forgrunden?

I begrænsede tilfælde kan du angive forgrundstjenestetypen TYPE_SPECIAL_USE, hvis dit eksempel på brug opfylder de øvrige krav, der er nødvendige for at bruge tjenesten i forgrunden (beskrevet i politikken). Alle typer af tjenester i forgrunden er underlagt gennemgang.

Hvad vil det sige, at brugerne er "opmærksomme" på kørsel i forgrunden?

At brugerne skal være "opmærksomme" på noget betyder, at en bruger skal være bevidst om, at der kører en tjeneste i forgrunden på vedkommendes enhed. Brugerne anses for at være opmærksomme på dette, hvis de selv starter handlingen, f.eks. ved at afspille en sang eller registrere en løbetur. Din app kan også gøre brugerne opmærksomme på en igangværende tjeneste i forgrunden ved at præsentere en tydelig og nøjagtig notifikation i enhedens proceslinje.

Hvad hvis jeg målretter mod versioner, der er ældre end Android 14?

Hvis du målretter mod en Android-version, der er ældre end Android 14, skal du fortsætte med at bruge attributten android:foregroundServiceType i elementet <service> i din apps manifestfil.

Hvad er forskellen mellem forgrundstjenestetypen dataSync og User-Initiated Data Transfer?

Brugerindledte dataoverførselsopgaver er designet til at forenkle dataoverførsler via netværket. De har begrænsningssporing og administrerer automatisk aktiveringslåse. Forgrundstjenestetypen dataSync kan omfatte lokal dataoverførsel eller dataoverførsel via netværk samt behandling af data lokalt på enheden. Hvis dit eksempel på brug vedrører overførsel af data via et netværk (f.eks. Wi-Fi, mobilnetværk eller Bluetooth) som svar på en udtrykkelig brugeranmodning, anbefaler vi brug af brugerindledt dataoverførsel i stedet for forgrundstjenestetypen dataSync.

Hvad ændrer sig for hensigt om visning i fuld skærm i Android 14?

I Android 14 skifter USE_FULL_SCREEN_INTENT fra normal adgang til særlig adgang til apps, og kun apps, hvis kernefunktion er et eksempel på brug med høj prioritet, f.eks. i forbindelse med indstillingen af en alarm eller modtagelsen af telefon- eller videoopkald, tildeles automatisk tilladelsen USE_FULL_SCREEN_INTENT. Kernefunktionen kan ses som hovedformålet med din app, som appen ellers er defekt eller ubrugelig uden. Andre apps kan stadig bruge tilladelsen, men kun efter at de har fået tilladelsen fra brugeren.

Hvornår træder disse ændringer i forbindelse med hensigt om visning i fuld skærm i Android 14 i kraft?

Disse ændringer træder i kraft den 31. maj 2024.

Hvordan sørger jeg for, at min app automatisk tildeles tilladelsen, hvis den er en alarmapp eller en app, der modtager telefon- eller videoopkald?

Hvis din app er målrettet mod Android 14 og nyere, har du mulighed for at angive, at din app er en kernefunktionsapp med hensigt om visning i fuld skærm på siden Appindhold (Politik > Appindhold) i Play Console. Erklæringen bliver tilgængelig fra april 2024, og vi giver dig tid til at udfylde erklæringen.