Kjør priseksperimenter for å optimalisere prisene på produkter i apper

Du kan kjøre priseksperimenter i Play-konsollen for å bruke ulike prisstrategier for nye markeder eller teste ut ulike prispunkter i kjernemarkedene for å øke inntektene.

Oversikt

Med priseksperimenter kan du kjøre A/B-tester og bruke resultater til å justere prisene for appen på en sikker og nøyaktig måte i henhold til kjøpekraft i forskjellige markeder over hele verden. Du kan også bruke priseksperimenter for å teste ulike prispunkter opp mot en kontrollpris i kjernemarkedene for å øke inntektene. Ved å angi de optimale prisene for produktene i appen i forskjellige land/regioner sikrer du at den beste prisstrategien brukes for appen din. Dermed kan du fortsette å øke inntektene, samtidig som du tiltrekker nye brukere. Siden denne funksjonen er basert på produktpriser og -salg i appen, må du være selger og utvikler for å bruke den.

Forbered og kjør priseksperimenter

I avsnittene nedenfor finner du veiledning og viktig informasjon om hvordan du forbereder og kjører priseksperimenter, samt hvordan du tolker resultatene.

Før du begynner

Vis og les alle delene nedenfor før du konfigurerer et priseksperiment i Play-konsollen.

Forutsetninger
Viktig informasjon

Generell informasjon

• Eksperimenter er bare på appnivå. Du kan ikke kjøre eksperimenter i flere apper.
  • Eksperimenter kan vare i maks. 6 måneder. Etter denne perioden går prisene tilbake til det de opprinnelig var. Prisene går også tilbake til den opprinnelige prisen 14 dager etter at de har oppnådd et statistisk signifikant resultat.
  • I ett og samme eksperiment kan du teste maksimalt 1000 produkter i appen.
  • Du må vente i minst 30 dager etter at det opprinnelige eksperimentet ble avsluttet, før du kan kjøre et nytt eksperiment med overlappende land og produkter i appen.
  • Du kan ikke sette eksperimenter på pause Du kan bare kjøre dem eller stoppe dem helt. Du kan ikke starte et eksperiment du har stoppet, på nytt.

Grenser for land/region

• Du kan bare kjøre ett eksperiment om gangen i et gitt land eller en gitt region. Hvis du for eksempel allerede kjører et eksperiment i Norge, kan du ikke kjøre enda et eksperiment der for ulike produkter, med mindre du stopper det første eksperimentet og oppretter et nytt.
  • Prisen som testes, må være innenfor de definerte prisklassene for kjøp i apper. Hvis en prisprosent er utenfor den definerte prisklassen for det aktuelle landet/området som en del av et eksperiment, stoppes prisprosenten automatisk ved grenseverdien.
  • Du kan ha maksimalt to prisvarianter og én kontrollpris for hvert eksperiment.
  • Eksperimenter implementeres bare i de valgte landene/regionene, og ikke i de tilknyttede områdene med annen sats. Hvis du for eksempel kjører et eksperiment i Frankrike, utelukker dette tilknyttede franske territorier (Fransk Guyana, Fransk Polynesia, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Ny-Caledonia, Réunion, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Saint-Pierre og Miquelon, Wallis og Futuna).

Endringer i produkter i apper

• Du kan ikke endre prisen på produkter i apper som inngår i aktive eksperimenter. For å gjøre dette må du stoppe eksperimentet. Vær oppmerksom på dette:
    • De eneste unntakene er når du kjører to eksperimenter og bruker resultatene fra det første eksperimentet. Hvis produktet i appen din er knyttet til en prismal, kan du bare endre prisene på produkter i appen for land som ikke er inkludert i eksperimentet.
    • Hvis du konfigurerer et nytt produkt i appen i løpet av et aktivt eksperiment, blir det utelatt.

Kjøring av eksperimenter og bruk av resultatene

• Du kan bruke eksperimentprisene når som helst, men vi anbefaler at du venter til resultatene har oppnådd et statistisk signifikant resultat, og at du bare tar i bruk prisendringer med bedre resultater enn kontrollgruppen.
  • Du kan ikke legge til flere land/regioner eller produkter i apper i et aktivt eksperiment.
  • Hvis ett eller flere av produktene i appen din er knyttet til en prismal, fører bruk av prisene til at prisene i landet/regionen for eksperimentet oppdateres. Tilknytningen fjernes også mellom disse produktene og malen(e).
Terminologi for eksperimenter

Det brukes mye statistisk terminologi i tilknytning til eksperimenter. Hvis du har lite kjennskap til disse termene, kan det være nyttig å lese gjennom ordlisten nedenfor.

Term Definisjon Merknader
Konfidensintervall

Et verdiområde som uttrykker usikkerhet om hvorvidt resultatet er statistisk signifikant eller ikke.

Dette er et viktig signal som brukes til å tolke eksperimentresultatene. Statistisk signifikans fastsettes når konfidensintervallet ikke overlapper med 0.

På grunn av lave datavolumer kan det ta noen dager før dette vises.

Konfidensnivå

Sannsynligheten for at den observerte forskjellen mellom varianten og kontrollgruppen er sann.

Eksempel: Et konfidensnivå på 90 % betyr at 10 % av de observerte forskjellene sannsynligvis skyldes tilfeldigheter. Med andre ord er det mindre enn 10 % sjanse for at dataene som testes, hadde forekommet hvis det ikke var noen forskjell mellom kontrollgruppen og varianten.
  • Vi bruker jackknife (et statistisk verktøy som gjør det mulig å anslå forskjeller gjennom nye analyser) for å beregne konfidensintervaller. Deretter brukes en blanding av sekvensiell sannsynlighetstesting for å kontrollere kunstig forhøyning av falsk positiv frekvens gjennom kontinuerlig overvåking.
  • Standard konfidensnivå er 90 %, men du kan velge mellom 70 % og 99 %. Nivået endres ikke etter at eksperimentet er konfigurert.
  • Du kan ikke endre konfidensnivået når du har startet eksperimentet.
  • De vanligste konfidensnivåene er 95 %, 90 % og 99 %. Høyere konfidensnivåer krever mer data, og dermed er eksperimentresultatene sannsynligvis mer pålitelige.
  • 50 % betyr at det er 50 : 50 sannsynlighet for at resultatet er riktig (tilsvarer myntkast).
Kontroll Den opprinnelige testvariabelen (som inneholder kjøp i appen til den opprinnelige prisen) i en eksperimentgren. Kontrollprisen er synlig for en del av eksperimentmålgruppen som ble definert under konfigureringen, og alle brukere utenfor eksperimentet.
Eksperimentresultat Eksperimentets resultat. Mulige eksperimentresultater vises i delen nedenfor.
Falske positive resultater Når negative hendelser feilaktig kategoriseres som positive.

Når vi ser at forbruksforskjellen mellom kontrollprisen(e) og testen er statistisk signifikant (positiv), men forbruksforskjellen mellom kontrollprisen(e) og testen ikke er statistisk signifikant (negativ), regnes det som et falskt positivt resultat.

Frekvensen for falske positive resultater er forholdet mellom falske positive resultater og det totale antallet faktiske negative hendelser.

Produkter i apper

Varer brukerne belastes for én gang.

Produkter i apper kan inneholde elementer som virtuelle varer (for eksempel spillnivåer eller trylledrikker) og premiumtjenester i appen din på Google Play.

Du kan velge ett eller flere ulike produkter i appen (maks. 2000). Generelt betyr mer data mindre tid til å oppdage en forskjell mellom kontrollprisen(e) og varianten(e) – hvis det er noen forskjell.

Hvis du eksperimenterer med en prisendring for mange produkter, kan dette redusere potensialet for kannibalisering.

Minimumsgrensen for påvisning av effekt

Inndataene du velger når du konfigurerer eksperimentet, indikerer hvilket forbedringsnivå du vil at eksperimentet skal registrere. Dette er som å bestemme hvor sensitivt du vil at eksperimentet skal være, noe som påvirker den anslåtte tiden til det oppnår statistisk signifikante resultater. Når du velger minimumsgrensen for påvisning av effekt, får du et anslag over hvor lang tid det tar å fastslå et statistisk signifikant resultat basert på historiske data du velger.

En lavere minimumsgrense for påvisning av effekt betyr for eksempel at eksperimentet er mer sensitivt, noe som fører til at beregningen av statistisk signifikans tar lengre tid.

• Minimumsgrensen for påvisning av effekt er 30 % som standard, men du kan velge økninger på 5 %, fra 5–50 %.
  • Du kan ikke endre minimumsgrensen for påvisning av effekt etter at eksperimentet er startet.
  • Minimumsgrensen for påvisning av effekt påvirker bare den anslåtte tiden det tar å oppnå en statistisk signifikant beregning basert på historiske data, eller når vi fastslår at en eksperimentvariant og kontrollpris er de samme. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se mulige eksperimentresultater.
  • Hvis du tester nye produkter uten historiske data, er den anslåtte tiden det tar å oppnå statistisk signifikans unøyaktig.

Nyhetseffekt Et fenomen der brukerne får muligheten til å prøve en ny funksjon (for eksempel et nytt produkt eller prispunkt), selv om funksjonen ikke er bedre eller mer tiltalende enn originalen. I slike tilfeller fases økningen vanligvis ut over tid. Eksperimenter som avsluttes raskt, kan være påvirket av nyhetseffekter. Vi anbefaler at du venter de anslåtte ukene frem til statistisk signifikans er beregnet for å anslå denne effekten.
Statistisk signifikans I A/B-tester er det dette som avgjør om forskjellen mellom kontrollprisen og varianten er ekte eller tilfeldig.

Hvis konfidensintervallet ikke omfatter verdien «null» i effekten, anser vi dette som et statistisk signifikant resultat. I dette tilfellet er effekten forskjellen mellom forbruket knyttet til kontrollprisen og varianten.

Du finner noen visuelle eksempler på konfidensintervaller i Vanlige spørsmål-delen.

Variant En variant av den opprinnelige testvariabelen for en eksperimentgren. Varianten er enten en prisøkning eller -reduksjon av den opprinnelige prisen i appen.

Konfigurer eksperimenter

Når du konfigurerer et eksperiment, anbefaler vi at du tar med alle utskiftbare produkter i appen (for eksempel spillvaluta) i eksperimentet for å begrense kannibalisering.

Før du begynner: lave datavolumer

Hvis du jobber med lave datavolumer, har du sannsynligvis ikke nok data til å komme til noen konklusjon for eksperimentet. Hvis du for eksempel kjører et eksperiment med et nytt produkt, kan det hende at den anslåtte eksperimentlengden og advarslene våre ikke er nøyaktige. I så fall ser du kanskje en advarsel i Play-konsollen om at et svært lavt datavolum blir anslått innenfor den valgte tidsperioden. Hvis du ser en melding om lave datavolumer, er det mulig at du ikke har nok data til å kjøre et eksperiment. Du har kanskje muligheten til finjustere eksperimentparameterne. Her er noen foreslåtte handlinger for å feilsøke problemer med lave datavolumer.

Hvis du derimot kjører et lengre eksperiment, er det viktig å huske at resultatene kan påvirkes av økonomiske faktorer, for eksempel globale valutasvingninger over tid.

Del 1: Legg til detaljer

Slik legger du til informasjon om eksperimentet:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Priseksperimenter-siden (Tjen penger > Priseksperimenter).
  2. Klikk på Opprett et eksperiment.
  3. I «Legg til detaljer»-delen gir du eksperimentet et navn og skriver en kort beskrivelse av det (valgfritt).
    • Merk: Navnet på eksperimentet og den korte beskrivelsen er ikke synlig for brukere.
  4. Velg landene/regionene du vil eksperimentere med.
    • Viktig: Priseksperimenter implementeres bare i de valgte landene/regionene, og ikke i de tilknyttede områdene med annen sats. Hvis du for eksempel velger Frankrike, implementeres priseksperimentene dine bare i Frankrike, ikke i tilknyttede områder, for eksempel Fransk Guyana.
  5. I Produkter-rullegardinmenyen velger du produktene i appen du vil eksperimentere med. I rullegardinmenyen ser du de navnene på de tilgjengelige produktene i appen samt ID-ene og prisen.
    • Viktig: Hvis du velger et produkt i appen som er knyttet til en prismal, låses prismalen så lenge priseksperimentet varer.
  6. Velg ønsket startdato. Eksperimentet starter kl. 00.00 PT på datoen du velger. Du kan planlegge at eksperimentet ditt skal lanseres i fremtiden.
  7. Klikk på Neste for å fortsette å konfigurere eksperimentet ved å legge til varianter.

Hvis vi anslår at du kommer til å ha for lave datamengder til å få statistisk signifikante resultater basert på konfigureringen av det aktuelle eksperimentet, ser du en advarsel. I slike tilfeller anbefaler vi at du gjør justeringer for å sikre at du samler inn nok data til å oppnå statistisk signifikante resultater. Du kan se de neste trinnene i artikkelen Anbefalte tiltak ved lave datavolumer.

Anbefalte tiltak ved lave datavolumer

Med anbefalingene nedenfor kan du endre datavolumet som kreves for å oppnå statistisk signifikante resultater, slik at eksperimentvarigheten blir forkortet.

Trinn i eksperimentkonfigurasjonen

Anbefalt tiltak
Del 1: Legg til detaljer Øk antallet land/regioner i eksperimentet.
Del 1: Legg til detaljer Test alle produktene i appen, eller øk antallet produkter i appen.
Del 2: Legg til varianter Reduser antallet varianter fra to til én.
Del 2: Legg til varianter

Prøv å redusere prisen med en større prosentandel (lavere pris).

Merk: Dette påvirker ikke den innledende beregningen, men er til nytte under det aktive eksperimentet.
Del 3: Administrer innstillingene Øk målgruppestørrelsen per variant (f.eks. 50 % kontroll og 50 % behandling).
Del 3: Administrer innstillingene

Øk minimumsgrensen for påvisning av effekt.

Merk: Dette påvirker bare eksperimenter der varianten(e) og kontrollprisen har gitt de samme resultatene.

Del 3: Administrer innstillingene Reduser konfidensnivået.

Del 2: Legg til varianter

I «Legg til varianter»-delen kan du legge til og fjerne prisvarianter. Priseksperimentet må ha minst én variant. Slik legger du til varianter:

1. Bruk rullegardinmenyen til å velge Øk prisen eller Reduser prisen, og angi prosentandelen du ønsker å bruke for valget ditt. Vær oppmerksom på dette:
    • Du må angi et heltall.
    • Hvis du velger Reduser prisen, må du angi en verdi mellom 1 og 99.
    • Hvis du velger Øk prisen, må du angi en verdi mellom 1 og 999.
  2. Når du har lagt til en variant, vises kontrollprisklassen og prisklassen for varianten på siden. Du kan klikke på Se produktpriser for å få mer informasjon, inkludert navn på og ID-er for produkter i appen, områder med annen sats (hvis aktuelt) og avgiftsinformasjon. Her kan du se de faktiske prosentvise prisendringene etter at du har brukt valutakursen og de landsspesifikke prismønstrene.
  3. Klikk på + Legg til en annen variant, og gjenta tidligere trinn hvis du vil ta med flere varianter i eksperimentet. Kontrollprisklassen og variantprisklassen er også oppført på siden.
  4. Klikk på Neste for å fortsette å konfigurere eksperimentet ved å finjustere eksperimentinnstillingene.

Del 3: Administrer innstillingene

I «Administrer innstillingene»-delen kan du angi målrettingsparametere for å finjustere eksperimentet. Slik administrerer du eksperimentinnstillingene:

1. Oppgi målgruppen for eksperimentet. Dette er prosentandelen av brukere som skal delta i eksperimentet. Disse brukerne deles likt mellom varianten(e) og kontrollprisen. Vær oppmerksom på at brukere utenfor eksperimentet også ser den opprinnelige prisen eller kontrollprisen, men de blir ikke inkludert i eksperimentanalysen.
    • Merk: Du må skrive inn et heltall mellom 1 og 100.
  2. Angi et konfidensnivå. Hvis du reduserer konfidensnivået, øker sannsynligheten for falske positive resultater, men eksperimentvarigheten blir også forkortet.
  3. Angi minimumsgrensen for påvisning av effekt. Dette indikerer forbedringsnivået du vil at eksperimentet skal registrere. Dette er som å bestemme hvor sensitivt du vil at eksperimentet skal være. Dette justerer den anslåtte tiden det tar å oppnå statistisk signifikante resultater.
  4. Finstem målrettingsparameterne for å finjustere eksperimentet ditt. Du kan se beregningen for den anslåtte tiden frem til statistisk signifikans som en veiledning, basert på konfigurasjonen din.

Del 4: Lanser eksperimentet

Nå er du klar til å lansere eksperimentet. Mens eksperimentet er i gang, endres prisene for utvalgte produkter og land/regioner. Du kan når som helst avslutte et eksperiment.

1. Før du starter eksperimentet, må du bekrefte at du forstår følgende:
    • Eksperimentet kan ha innvirkning på inntektene fra appen. Merk at uten et statistisk signifikant resultat er det mulig at eventuelle negative eller positive inntektsresultater ikke er meningsfulle. Derfor anbefaler vi at du venter til du har statistisk signifikante resultater.
    • Du kan ikke endre prisene for de valgte produktene i appen så lenge eksperimentet er aktivt.
    • Hvis du tar i bruk resultatene av et eksperiment, gjelder det for alle landene/regionene og produktene i appen.
  2. Klikk på Bekreft og lanser.

Valgfritt: Avslutt eksperimentet

Du kan når som helst avslutte et eksperiment.

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Priseksperimenter-siden (Inntektsgenerering > Priseksperimenter).
  2. Åpne eksperimentet du vil avslutte.
  3. Klikk på Avslutt eksperimentet.

Når du har avsluttet eksperimentet, tilbakestilles eksperimentprisene til den opprinnelige prisen for de relevante landene/regionene og produktene i appen. Eksperimentet og analysen er ikke lenger aktive.

Hvis du har planlagt et fremtidig eksperiment, kan du også avbryte det ved å følge de tidligere trinnene. Eksperimenter som avbrytes innen 24 timer etter planlagt startdato, publiseres av og til midlertidig.

Se eksperimentresultater og bruk varianter

Det er viktig at du er kjent med de ulike mulige eksperimentresultatene og hva de kan bety for appen og prisstrategien din. Les denne delen nøye før du bruker resultatene.

Se og analyser eksperimentresultatene

Når resultatene anses som statistisk signifikante, blir de tilgjengelige på analysesiden for eksperimentet, og du blir varslet via en melding i innboksen.

Se resultatene

Gå til eksperimentet ditt for å se resultatene og analysen. Gå til Priseksperimenter-siden (Tjen penger > Priseksperimenter), og klikk på høyrepilen ved siden av eksperimentet for å se siden for eksperimentanalysen.

Resultatet ser du nær toppen av siden. Vis delen Mulige eksperimentresultater for å se de ulike resultatene og hva de betyr. Under eksperimentresultatene kan du se en kort beskrivelse som forklarer dem. Du kan for eksempel se «Varianten [X] ga best resultater» over en kort forklaring av eksperimentresultatet. Dette kan for eksempel være noe som: «Variant [X] ga høyest inntekt». I tilfeller der en variant samsvarer med eller gir bedre resultater enn en kontrollgruppe, kan du klikke på Bruk varianten [X] for å ta i bruk varianten og oppdatere prisen på produktene i appen din i tråd med dette. Finn ut mer i artikkelen Bruk varianter.

Merk: Eksperimenter avsluttes automatisk 14 dager etter at et resultat er fastslått. Du kan også klikke på Avslutt eksperimentet for å avslutte det umiddelbart.

Tips: Du kan bruke eksperimentprisene når som helst, men vi anbefaler at du venter til resultatene har oppnådd et statistisk signifikant resultat, og at du bare tar i bruk prisendringer med bedre resultater enn kontrollgruppen.

Se støttedata

Under resultatene vises en tabell med dataene som det statistiske resultatet er basert på. I tabellen vises varianten(e), inntekten og kontrollprisen vs. inntekten (og inntekten vs. kontrollprisen i prosent) og konfidensintervallet for variantene. Hvis du ønsker å forstå de ulike beregningene på analysesiden for eksperimentet, kan du vise Definisjoner av beregninger-delen.

Under tabellen, i «Støttedata»-delen, kan du se mer granulære data. I diagrammet vises informasjon om inntekt vs. kontrollpris frem til den siste tilgjengelige datoen som standard. I denne visningen representerer det skyggelagte området konfidensintervallet. I diagrammet kan du se hvordan konfidensintervallet har endret seg over tid. Du kan justere varigheten og datoene ved bruk av filtrene for varighet og dato øverst til høyre i diagrammet.

Du kan også vise disse beregningene ved å bruke beregningsfilteret øverst til venstre i diagrammet: Inntekt, Bestillinger, Kjøpere, Kjøperfrekvens, ARPPU (disse beregningene er også beskrevet i delen Definisjoner av beregninger). Hvis du velger en annen beregning, vises ikke konfidensintervallet i diagrammet, fordi intervallet er basert på inntekt.

Hvis du vil se mer informasjon på produktnivå, kan du også eksportere eksperimentresultatene som en CSV-fil. Du kan se feltene, formatet og eksemplene for CSV-eksporten ved å vise delen Definisjoner av beregninger (CSV-eksport).

Tips: Du kan klikke på Se eksperimentkonfigurasjonen for å se mer informasjon. Du kan også filtrere etter variant og land/region. Dette kan være nyttig for å få en rask oversikt over eksperimentparameterne.

Bruk varianter

Før du tar i bruk valgt variant, må du være oppmerksom på følgende:

• Hvis ett eller flere av produktene i appen din er knyttet til en prismal, fører bruk av varianten til at prisene i landet/regionen for eksperimentet oppdateres. Tilknytningen fjernes også mellom disse produktene og malen(e).
  • Du kan bare ta i bruk varianten for alle produkter i appen og i alle land/regioner i eksperimentet. Vi beregner statistisk signifikans for hele konfigurasjonen og kan derfor ikke garantere det samme resultatet og den samme effekten hvis bare deler av konfigurasjonen er brukt.

Hvis én eller flere varianter samsvarte med eller ga bedre resultater enn kontrollprisen, kan du følge denne fremgangsmåten for å ta i bruk varianten og oppdatere prisene:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Priseksperimenter-siden (Tjen penger > Priseksperimenter).
  2. Klikk på Bruk varianten ved siden av ønsket variant.

Prisene i appen oppdateres i henhold til konfigurasjonen av varianten. Eksperimentet avsluttes automatisk 14 dager etter at resultatet er fastslått, eller du kan klikke på Avslutt eksperimentet for å avslutte det umiddelbart.

Mulige eksperimentresultater

Det finnes flere mulige utfall for et eksperiment. Resultatet av eksperimentet avgjør hva du bør gjøre videre.

Eksperimentresultat Betydning Merknader/anbefalinger
Variant [X] ga best resultater Variant [X] er statistisk signifikant fordi den gir et meningsfullt resultat med den største inntektsøkningen. Bruk variant [X] fordi den gir bedre resultater enn kontrollgruppen og de andre variantene.
Begge variantene ga bedre resultater enn kontrollgruppen Begge variantene oppnådde høyere inntekter enn kontrollgruppen. Gå gjennom resultatene, og velg hvilken variant du vil bruke. Du bestemmer hvilken variant du vil bruke.
Varianten(e) og kontrollgruppen oppnådde det samme resultatet Ingen av variantene oppnådde høyere inntekter enn kontrollgruppen. Det er samlet inn nok data i eksperimentet, og varianten(e) og kontrollgruppen ga like resultater.
Kontrollgruppen ga best resultater Kontrollgruppen oppnådde høyere inntekter enn begge variantene. Dette tyder på at de nåværende prispunktene for landene og produktene i eksperimentet allerede er optimalisert. Fortsett å bruke kontrollprisen for eksperimentproduktene og -landene.
Mer data er nødvendig Eksperimentet pågår. Det trengs mer data for å fastslå et statistisk signifikant resultat. Gå til Anbefalte tiltak ved lave datavolumer for å finne ut hva du må gjøre videre.
Tvetydige resultater Eksperimentet er stoppet for tidlig eller har nådd tidsgrensen (maks. 6 måneder). Det trengs mer data for å kunne fastslå et statistisk signifikant utfall. Prøv å kjøre et nytt eksperiment med en annen konfigurasjon. Gå til Anbefalte tiltak ved lave datavolumer for å finne ut hva du må gjøre videre. Dette kan være en indikasjon på at kjøperne ikke bryr seg om prisene på produktene i appen i landene/regionene i eksperimentet.
Definisjoner av beregninger

Denne tabellen viser beregningene fra analysesiden for eksperimentet.

Beregning Definisjon
Alle produktinntekter Bruttoinntekten fra brukere som kjøpte produkter i appen i og utenfor eksperimentet, generert i løpet av den angitte tidsperioden.
Gjennomsnittlig inntekt per betalende bruker (ARPPU) Den totale bruttoinntekten fra produkter i appen delt på antallet unike kjøpere (brukere som gjorde minst ett kjøp av produkter i appen i og utenfor eksperimentet) innenfor eksperimentets spesifiserte tidsperiode. Denne beregningen hjelper deg med å forstå verdien av kjøpere for bedriften din.
Kjøperfrekvens (28 dager)

Prosentandelen av månedlige aktive brukere som kjøpte minst ett produkt i appen under eksperimentet, inkludert produkter i appen som ikke var en del av eksperimentet.

Merk: Dette er en viktig beregning for å forstå kjøperkonvertering og utvide basen med betalende brukere.

Kjøpere Unike brukere som kjøper minst ett produkt i appen til den eksperimentelle prisen, generert i den valgte tidsperioden.
Inntekter fra nye brukerinstallasjoner Bruttoinntekten fra brukere som har installert appen for første gang på en hvilken som helst enhet etter eksperimentets startdato, og som har sett den eksperimentelle prisen for første gang. Vær oppmerksom på at enkelte brukere velger å ikke dele disse dataene med Google.
Bestillinger Antallet eksperimenter med kjøp av produkter i appen som ble utført i løpet av den spesifiserte tidsperioden for eksperimentet.
Inntekt Bruttoinntekten fra eksperimentbrukere som har kjøpt produkter i appen i eksperimentet, generert i den valgte tidsperioden.
Definisjoner av beregninger (CSV-eksport)

I denne tabellen vises felter, formater og eksempler på definisjoner av beregninger som eksporteres som en CSV-fil.

Felt

Format Eksempler og merknader
Dato Streng

Mar 23, 2023

Datoen for bestillingene i PT-tidssonen (i formatet MMM DD, ÅÅÅÅ).

ID for vareenhet Streng

treasure_chest_for_new_users

Den unike ID-en utvikleren har spesifisert for produktet i appen.

Produkttittel Streng

mynter, månedlig abonnement og så videre.

Produktnavnet i appen som utvikleren har spesifisert.

Land Streng

BR, US, FR og så videre.

Unik landskode for relevante beregninger for produkter i apper.

Eksperimentgren Streng

CONTROL, A, B

Eksperimentgren for relevante beregninger for produkter i apper.

Utviklervaluta

Streng

USD, EUR, THB og så videre.

Valutaen som bestillingene konverteres til. Dette er den lokale valutaen du får betalt i.

Inntekt Numerisk

2794.60

Den totale bruttoinntekten for det spesifiserte produktet i appen, når dato, land og eksperimentgren er oppgitt.

Inntekter fra nye brukerinstallasjoner Numerisk

577.20

Bruttoinntekten fra brukere som har installert appen for første gang på en hvilken som helst enhet etter eksperimentets startdato, og som har sett prisen for første gang (når dato, land og eksperimentgren er oppgitt). Vær oppmerksom på at enkelte brukere velger å ikke dele disse dataene med Google.

Bestillinger Numerisk

240

Det totale antallet bestillinger for det angitte produktet i appen, når dato, land og eksperimentgren er oppgitt.

Kjøpere Numerisk

197

Det totale antallet kjøpere for det angitte produktet, når dato, land og eksperimentgren er oppgitt. Kjøpere er brukere som har kjøpt det spesifikke produktet i appen i løpet av eksperimentet.

Vanlige spørsmål

Skjul alle Vis alle

I hvilke land/regioner kan jeg kjøre eksperimenter?

Land/regioner er bare kvalifisert for priseksperimenter hvis de oppfyller følgende kriterier:

• Land/regioner der du allerede har lansert en utgave (inkludert i interne testmålgrupper).
  • Land/regioner med støtte for lokal valuta.
Hvorfor ser jeg ingen data på analysesiden for eksperimentet?

Hvis datavolumet er veldig lavt, finnes det ingen tilgjengelige data. I tillegg kan enkelte data som vises på analysesiden for eksperimentet, ha en forsinkelse på opptil 7 dager.