Sovelluksen sisäisten tuotteiden hintojen optimointi kokeiluilla

Voit tehdä hintakokeiluja Play Consolessa ja monipuolistaa hinnoittelustrategiaa kehittyvillä markkinoilla tai testata eri hintapisteitä päämarkkina-alueillasi saadaksesi lisää tuloja.

Yleiskatsaus

Hintakokeilujen avulla voit tehdä A/B-testejä ja muuttaa sovelluksen hintoja luottavaisin mielin ja tarkasti sen mukaan, kuinka paljon ostovoimaa eri markkina-alueilla on globaalisti. Hintakokeiluilla voit myös testata eri hintapisteitä päämarkkina-alueesi vertailuhintaan verrattuna saadaksesi enemmän tuloja. Valitsemalla sovelluksen sisäisille tuotteille optimaaliset hinnat eri alueilla varmistat, että käytät sovelluksen kannalta parasta hinnoittelustrategiaa, joka kasvattaa tuloja entisestään ja houkuttelee samalla uusia käyttäjiä. Ominaisuus perustuu sovelluksen sisäisten tuotteiden hinnoitteluun ja myyntiin, joten sen käyttö edellyttää, että olet kauppiaskehittäjä.

Hintakokeilun valmistelu ja suorittaminen

Alta löydät ohjeita ja tärkeää tietoa hintakokeilujen valmistelusta ja suorittamisesta sekä tulosten tulkitsemisesta.

Ennen kuin aloitat

Laajenna ja lue kaikki alla olevat osiot ennen kuin aloitat hintakokeilun luomisen Play Consolessa.

Edellytykset
Tärkeää tietoa

Yleistä tietoa

• Kokeilut ovat sovelluskohtaisia. Et voi valita kokeiluun useita sovelluksia.
  • Kokeilu voi kestää enintään kuusi kuukautta, minkä jälkeen hinnat palautuvat alkuperäisiksi. Hinnat palautuvat alkuperäisiksi myös 14 päivän kuluttua siitä, kun kokeilussa on saatu tilastollisesti merkittäviä tuloksia.
  • Voit testata yhdessä kokeilussa enintään tuhatta sovelluksen sisäistä tuotetta.
  • Et voi käyttää uudessa kokeilussa samoja sovelluksen sisäisiä tuotteita ja maita vähintään 30 päivään alkuperäisen kokeilun päättymisestä.
  • Et voi keskeyttää kokeiluja. voit joko suorittaa ne loppuun tai keskeyttää ne kokonaan. Et voi käynnistää lopetettua kokeilua uudelleen.

Maa- tai aluekohtaiset rajoitukset

• Sinulla voi olla kerrallaan käynnissä vain yksi kokeilu kullakin alueella. Jos sinulla esimerkiksi on jo kokeilu Norjassa, et voi suorittaa siellä toista kokeilua eri tuotteilla, ellet lopeta ensimmäistä kokeilua ja luo sen tilalle uutta.
  • Testatun hinnan on kuuluttava sovelluksen sisäisille ostoksille määritettyyn hintaluokkaan. Jos hintaprosentti on kyseiselle alueelle määritetyn hintaluokan ulkopuolella osana kokeilua, hintaprosentti loppuu automaattisesti raja-arvoon.
  • Kokeilussa voi olla enintään kaksi hintamuunnelmaa ja vertailuhinta.
  • Kokeilut otetaan käyttöön vain valituilla alueilla, ei niihin liittyvissä aluekohtaisissa poikkeuksissa. Jos esimerkiksi teet kokeilun Ranskassa, se ei koske Ranskaan liittyviä alueita (Ranskan Guayana, Ranskan Polynesia, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Uusi-Kaledonia, Réunion, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Saint Pierre ja Miquelon sekä Wallis- ja Futunasaaret).

Muutokset sovelluksen sisäisiin tuotteisiin

• Et voi muuttaa sovelluksen sisäisen tuotteen hintaa, jos se on mukana käynnissä olevassa kokeilussa. Jos haluat muuttaa hintaa, sinun on lopetettava kokeilu. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Ainoa poikkeus on, jos sinulla on kaksi kokeilua, ja otat ensimmäisen kokeilun tulokset käyttöön. Jos sovelluksen sisäinen tuote on linkitetty hinnoittelumalliin, voit muuttaa sovelluksen sisäisten tuotteiden hintoja vain kokeiluun kuulumattomissa maissa.
    • Jos määrität uuden sovelluksen sisäisen tuotteen aktiivisen kokeilun aikana, tuotetta ei oteta mukaan kokeiluun.

Kokeilujen suorittaminen ja tulosten käyttäminen

• Voit käyttää kokeiluhintoja milloin tahansa, mutta suosittelemme odottamaan, kunnes tulokset ovat tilastollisesti merkittäviä, ja ottamaan käyttöön vain vertailuryhmää paremmin toimineet hinnat.
  • Et voi lisätä käynnissä olevaan kokeiluun uusia maita, alueita tai sovelluksen sisäisiä tuotteita.
  • Jos yksi tai useampi sovelluksen sisäinen tuote on linkitetty hinnoittelumalliin, hintojen käyttöönotto päivittää kokeilun maa- tai aluekohtaiset hinnat ja poistaa näiden sovelluksen sisäisten tuotteiden linkityksen malleista.
Kokeiluihin liittyviä termejä

Kokeiluissa käytetään paljon tilastotieteellisiä termejä. Jos nämä termit eivät ole sinulle tuttuja, voit tutustua alla olevaan sanastoon.

Termi Määritelmä Kommentit
Todennäköisyysväli

Arvojen vaihteluväli, joka ilmaisee epävarmuuden siitä, onko tulos tilastollisesti merkittävä vai ei

Tämä on tärkeä signaali tulkittaessa kokeilun tuloksia. Tilastollisesta merkittävyydestä voidaan puhua silloin, jos todennäköisyysväli ei kohtaa nollaa (0).

Tämä ei välttämättä näy ensimmäisten päivien aikana datan vähäisen määrän vuoksi.

Todennäköisyystaso

Todennäköisyys sille, että havaittu ero muunnelman ja vertailuarvon välillä on todellinen.

Esimerkki: 90 %:n todennäköisyystaso tarkoittaa, että 10 % ajasta havaittu ero on todennäköisesti sattumaa. Toisin sanoen on alle 10 %:n mahdollisuus, että testattu data olisi saavutettu, vaikka vertailuhinnan ja muunnelman välillä ei olisi eroa.
  • Käytämme jackknife-menetelmää (tilastotyökalua, jonka avulla voi arvioida vaihtelua uudelleenotannalla) todennäköisyysvälien laskemiseen. Pyrimme rajoittamaan jatkuvassa seurannassa ilmenevää virheellisten positiivisten tulosten määrää erilaisilla peräkkäisillä todennäköisyystesteillä.
  • Todennäköisyystaso on oletuksena 90 %, mutta se voi olla 70–99 %. Kun taso on valittu kokeilun luomisen yhteydessä, se ei muutu kokeilun aikana.
  • Todennäköisyystasoa ei voi muuttaa kokeilun aloittamisen jälkeen.
  • Yleisimmät todennäköisyystasot ovat 95 %, 90 % ja 99 %. Korkeat todennäköisyystasot edellyttävät enemmän dataa, joten tällaisten kokeilujen tulokset ovat yleensä luotettavampia.
  • 50 % tarkoittaa, että tulos on oikea todennäköisyydellä 50:50 (samaan tapaan kuin kolikkoa heitettäessä).
Vertailuarvo Alkuperäinen testimuuttuja (joka sisältää alkuperäisen sovelluksen sisäisen ostoksen) kokeiluryhmässä Vertailuhinta näkyy käyttöönoton aikana valitulle kokeiluyleisön osalle ja kaikille kokeilun ulkopuolisille käyttäjille.
Kokeilun tulos Kokeilusi tulos Kokeilun mahdolliset tulokset löytyvät seuraavasta osiosta.
Virheellisesti positiivinen Kun negatiivinen tapahtuma on luokiteltu virheellisesti positiiviseksi

Jos havaitsemme, että vertailuhinnan ja testin kulujen ero on tilastollisesti merkittävä (positiivinen), mutta todellisuudessa se ei ole sitä (eli se on negatiivinen), tuloksen katsotaan olevan virheellisesti positiivinen.

Virheellisesti positiivisten tulosten osuus kertoo virheellisesti positiivisten tapahtumien suhteesta kaikkiin oikeasti negatiivisiin tapahtumiin.

Sovelluksen sisäiset tuotteet

Tuotteet, joista käyttäjiä veloitetaan kertaluontoisesti

Sovelluksen sisäisiin tuotteisiin voi kuulua virtuaalisia tuotteita (esimerkiksi pelin tasoja tai rohtoja) ja maksullisia palveluja sovelluksen sisällä Google Playssa.

Voit valita yhden tai useamman sovelluksen sisäisen tuotteen (enintään 2 000). Yleensä mitä enemmän dataa on, sitä vähemmän aikaa vertailuarvon ja muunnelmien välisten erojen (jos sellaisia on) havaitsemiseen menee.

Kokeilemalla hinnanmuutosta useissa tuotteissa voit vähentää kannibalisaation mahdollisuutta.

Pienin havaittava vaikutus (MDE)

Kokeilun luomisen yhteydessä valitsemasi arvo, joka ilmaisee, minkä tasoisen parannuksen haluat kokeilun havaitsevan. Voit ajatella tätä kokeilun herkkyyden valitsemisena. Se vaikuttaa arvioon ajasta, joka kuluu tilastollisen merkittävyyden saavuttamiseen. Kun olet valinnut MDE:n, näet arvion ajasta tilastollisesti merkittävän tuloksen saavuttamiseen. Tämä perustuu valintaasi liittyvään aiempaan dataan.

Esimerkiksi pienempi MDE tarkoittaa herkempää kokeilua, mikä puolestaan tarkoittaa, että aika-arvio tilastollisen merkittävän laskelman saamiseen on pidempi.

• MDE on oletuksena 30 %, mutta voit valita 5 %:n välein väliltä 5–50 %.
  • MDE:tä ei voi muuttaa kokeilun aloittamisen jälkeen.
  • MDE vaikuttaa vain arvioon siitä, miten kauan tilastollisesti merkittävän laskelman saavuttamiseen menee. Tämä perustuu aiempaan dataan tai johtopäätökseen siitä, että kokeilun muunnelmat ja vertailuarvo ovat samat. Lue lisää kokeilun mahdollisista tuloksista.
  • Jos testaat uusia tuotteita, joista ei ole aiempaa dataa, arvioitu aika tilastollisen merkittävyyden saavuttamiseen ei ole luotettava.

Uutuuden vaikutus Ilmiö, jossa käyttäjät saattavat haluta kokeilla uutta ominaisuutta (esim. uutta tuotetta tai hintapistettä), vaikka ominaisuus ei olisikaan parempi tai houkuttelevampi kuin alkuperäinen. Tällaisissa tapauksissa käyttäjämäärän kasvu yleensä tasoittuu ajan myötä. Nopeasti päättyvissä kokeiluissa voi näkyä uutuuden vaikutus. Suosittelemme ottamaan tämän vaikutuksen yhteydessä huomioon arvion siitä, kuinka monta viikkoa menee ennen kuin kokeilusta on saatavilla tilastollisesti merkittäviä laskelmia.
Tilastollinen merkittävyys A/B-testissä tämä kertoo, onko vertailuarvon ja muunnelman välinen ero todellinen vai ei.

Jos todennäköisyysväli ei sisällä vaikutusarvoa nolla, sitä pidetään tilastollisesti merkittävänä tuloksena. Tässä tapauksessa sillä tarkoitetaan eroa kulutuksessa vertailuarvon ja muunnelman välillä.

Usein kysyttyä ‐osiossa on visuaalisia esimerkkejä todennäköisyysväleistä.

Muunnelma Muunnelma kokeiluryhmän alkuperäisestä testimuuttujasta Muunnelma on alkuperäisen sovelluksen sisäisen ostoksen hinnannousu tai hinnanlasku.

Kokeilun luominen

Kun luot kokeilua, suosittelemme, että sisällytät kokeiluun kaikki keskenään samanlaiset sovelluksen sisäiset tuotteet (esimerkiksi pelinsisäiset valuutat) kannibalisaation rajoittamiseksi.

Ennen aloittamista: Vähäinen datamäärä

Jos dataa on vähän, kokeilusta ei luultavasti voi tehdä johtopäätöksiä. Jos esimerkiksi teet kokeilun uudella tuotteella, arvioitu kokeilun pituus ja varoitukset eivät välttämättä ole luotettavia. Tässä tapauksessa saatat nähdä Play Consolessa varoituksen siitä, että valitsemallasi aikaväliltä ennustetaan saatavan hyvin vähän dataa. Jos näet vähäistä dataa koskevan viestin, sinulla ei ehkä ole tarpeeksi dataa kokeilun suorittamiseen tai voit mahdollisesti hienosäätää kokeilun parametreja. Tässä on vinkkejä vähäisen datamäärän ongelmanratkaisuun.

Jos taas kokeilu on pidempi, on tärkeää ottaa huomioon, että tuloksiin voivat vaikuttaa taloudelliset tekijät, esimerkiksi globaalit valuuttavaihtelut ajan mittaan.

Osa 1: Tietojen lisääminen

Voit lisätä kokeilun tiedot näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Hintakokeilut-sivulle (Kaupallistaminen > Hintakokeilut).
  2. Valitse Luo kokeilu.
  3. Kirjoita Lisää tietoja ‑kohtaan kokeilun nimi ja lyhyt kuvaus (valinnainen).
    • Huom. Käyttäjät eivät näe kokeilun nimeä ja lyhyttä kuvausta.
  4. Valitse alueet, joilla haluat tehdä kokeiluja.
    • Tärkeää: Hintakokeilut otetaan käyttöön vain valitulla alueella, ei siihen liittyvissä paikoissa. Jos esimerkiksi valitset Ranskan, hintakokeilu otetaan käyttöön vain Ranskassa, ei siihen liittyvillä alueilla, kuten Ranskan Guayanassa.
  5. Valitse avattavasta Tuotteet-valikosta sovelluksen sisäiset tuotteet, joita haluat kokeilla. Avattavassa valikossa näet valittavissa olevien sovelluksen sisäisten tuotteiden nimet, tunnukset ja hinnat.
    • Tärkeää: Jos valitset sovelluksen sisäisen tuotteen, joka on linkitetty hinnoittelumalliin, hinnoittelumalli lukitaan hintakokeilun ajaksi.
  6. Valitse alkamispäivä. Kokeilu alkaa valittuna päivänä klo 00.00 PT. Voit ajoittaa kokeilun alkamaan tulevaisuudessa.
  7. Valitse Seuraava, niin voit jatkaa kokeilun luomista lisäämällä muunnelmia.

Jos ennustamme kokeilun asetusten perusteella, että datan määrä ei tule riittämään tilastolliseen merkittävyyteen, näet varoituksen tästä. Tällöin sinun kannattaa tehdä muutoksia varmistaaksesi, että keräät tarpeeksi dataa tilastollisen merkittävyyden saavuttamiseksi. Katso seuraavat vaiheet artikkelista Pieniin datamääriin liittyvät toimintasuositukset.

Pieniin datamääriin liittyvät toimintasuositukset

Seuraavien suositusten avulla voit muuttaa tilastolliseen merkittävyyteen vaadittavia datamääriä niin, että kokeilun kesto lyhenee.

Kokeilun luominen

Toimintasuositus
Osa 1: Tietojen lisääminen Lisää kokeiluun useampia maita tai alueita.
Osa 1: Tietojen lisääminen Testaa kaikkia sovelluksen sisäisiä tuotteita tai lisää sovelluksen sisäisten tuotteiden määrää.
Osa 2: Muunnelmien lisääminen Vähennä muunnelmien määrää kahdesta yhteen.
Osa 2: Muunnelmien lisääminen

Kokeile laskea hintaa suuremmalla prosentilla (alhaisempi hinta).

Huom. Tämä ei vaikuta alustavaan arvioon, mutta siitä on apua itse kokeilussa.
Osa 3: Asetusten muuttaminen Kasvata yleisön kokoa kussakin muunnelmassa (esim. 50 % vertailuversiossa ja 50 % testiversiossa).
Osa 3: Asetusten muuttaminen

Muuta pienimmän havaittavan vaikutuksen arvoa suuremmaksi.

Huom. Tämä vaikuttaa vain kokeiluihin, joissa muunnelmat ja vertailuhinta toimivat samalla tavalla.

Osa 3: Asetusten muuttaminen Laske todennäköisyystasoa.

Osa 2: Muunnelmien lisääminen

Voit lisätä ja poistaa hintavaihtoehtoja Muunnelmien lisääminen ‐kohdassa. Hintakokeilussa on oltava vähintään yksi muunnelma. Näin voit lisätä muunnelmia:

1. Valitse avattavasta valikosta Nosta hintaa tai Laske hintaa ja lisää haluamasi prosenttiluku. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Sinun on lisättävä kokonaisluku.
    • Jos valitset Laske hintaa, arvon on oltava 1–99.
    • Jos valitset Korota hintaa, arvon on oltava 1–999.
  2. Kun olet lisännyt muunnelman, vertailuhintaluokka ja muunnelman hintaluokka näkyvät sivulla. Voit valita Näytä tuotteiden hinnat, jos haluat nähdä lisätietoja, esimerkiksi sovelluksen sisäisten tuotteiden nimet ja tunnukset, aluekohtaiset poikkeukset (jos sellaisia on) ja verotiedot. Tällöin näet varsinaiset hintojen muutokset prosentteina vaihtokurssin ja maakohtaisten hinnoittelumallien lisäämisen jälkeen.
  3. Jos haluat sisällyttää kokeiluun useita muunnelmia, klikkaa + Lisää toinen muunnelma ja toista aiemmat vaiheet. Sivulla näkyy myös vertailuhintaluokka ja muunnelman hintaluokka.
  4. Valitse Seuraava, niin voit jatkaa kokeilun luomista muuttamalla sen asetuksia.

Osa 3: Asetusten muuttaminen

Voit säätää kokeilun kohdistusparametreja Muuta asetuksia ‐kohdassa. Näin voit muuttaa kokeilun asetuksia:

1. Lisää kokeilun yleisö. Tämä on kokeilussa mukana olevien käyttäjien prosenttiosuus. Kävijät jaetaan tasaisesti kokeilun muunnelmien ja vertailuhinnan kesken. Huomaa, että kokeilun ulkopuoliset käyttäjät näkevät myös alkuperäisen hinnan (vertailuhinnan), mutta heitä ei oteta mukaan kokeiluanalyysiin.
    • Huom. Sinun on lisättävä kokonaisluku 1–100.
  2. Valitse todennäköisyystaso. Todennäköisyystason laskeminen lisää virheellisten havaintojen todennäköisyyttä, mutta myös vähentää kokeilun suoritusaikaa.
  3. Valitse pienin havaittava vaikutus. Tämä kertoo, minkä tasoisen parannuksen haluat kokeilun havaitsevan. Voit ajatella tätä kokeilun herkkyyden valitsemisena. Tämä muuttaa arviota siitä, miten kauan menee, kunnes kokeilu saavuttaa tilastollisen merkittävyyden.
  4. Hienosäädä kokeilua tarkentamalla kohdistusparametreja. Voit nähdä arvion siitä, miten kauan menee, kunnes kokeilu saavuttaa tilastollisen merkittävyyden, ja käyttää tätä arviota ohjeena.

Osa 4: Kokeilun aloittaminen

Olet valmis aloittamaan kokeilun. Valittujen sovelluksen sisäisten tuotteiden ja maiden tai alueiden hinnat muuttuvat kokeilun aikana. Voit lopettaa kokeilun milloin tahansa.

1. Varmista ennen kokeilun julkaisemista, että ymmärrät seuraavat asiat:
    • Kokeilu saattaa vaikuttaa sovelluksesi tuloihin. Huomaa, että ilman tilastollisesti merkittävää tulosta mikään negatiivinen tai positiivinen tulos ei välttämättä ole merkityksellinen, joten suosittelemme odottamaan, että saavutat tilastollisen merkittävyyden.
    • Et voi muokata valittujen sovelluksen sisäisten tuotteiden hintoja, kun kokeilu on käynnissä.
    • Kokeilun tulosten käyttäminen vaikuttaa kaikkiin kokeiluun sisältyviin maihin ja alueisiin sekä sovelluksen sisäisiin tuotteisiin.
  2. Valitse Vahvista ja aloita.

Valinnainen: Kokeilun lopettaminen

Voit lopettaa kokeilun milloin tahansa.

1. Avaa Play Console ja siirry Hintakokeilut-sivulle (Kaupallistaminen > Hintakokeilut).
  2. Avaa kokeilu, jonka haluat lopettaa.
  3. Valitse Lopeta kokeilu.

Kun olet lopettanut kokeilun, kokeilun hinnat palautuvat alkuperäisiksi siihen kuuluvissa maissa ja sovelluksen sisäisissä tuotteissa. Kokeilu ja analyysi eivät ole enää aktiivisia.

Jos olet ajastanut tulevan kokeilun, voit myös perua sen seuraamalla aiempia vaiheita. Kokeilut, jotka perutaan 24 tunnin kuluessa aikataulun mukaisesta alkamispäivästä, saatetaan toisinaan käynnistää tilapäisesti.

Kokeilun tulosten tarkistaminen ja muunnelmien käyttö

On tärkeää, että olet tutustunut mahdollisiin kokeilutuloksiin ja siihen, miten ne voivat vaikuttaa sovellukseesi ja sen hinnoittelustrategiaan. Lue tämä osio huolellisesti ennen tulosten käyttämistä.

Kokeilun tulosten tarkistaminen ja analysointi

Kun tulokset ovat tilastollisesti merkittäviä, ne lisätään kokeilun analyysisivulle, ja sinulle ilmoitetaan asiasta postilaatikkoosi lähetetyllä viestillä.

Tuloksen tarkistaminen

Siirry kokeiluun nähdäksesi sen tulokset ja analyysin. Siirry Hintakokeilut-sivulle (Kaupallistaminen > Hintakokeilut) ja klikkaa oikeaa nuolta kokeilun vierestä, niin näet kokeilun analyysisivun.

Tulos näkyy sivun yläosassa. Laajenna Kokeilun mahdolliset tulokset ‐osio nähdäksesi eri tulokset ja niiden merkitykset. Kokeilun tuloksen alla näkyy lyhyt kuvaus, jossa on lisätietoa tuloksesta. Saatat nähdä esimerkiksi "Muunnelma [X] suoriutui parhaiten". Tuloksen alla on lyhyt kuvaus, esimerkiksi "Muunnelma [X] tuotti eniten tuloja". Niissä tapauksissa, joissa muunnelma on toiminut yhtä hyvin tai paremmin kuin vertailuhinta, voit ottaa muunnelman käyttöön klikkaamalla Käytä muunnelmaa [X] ja päivittää sovelluksen sisäisen tuotteen hinnan sen mukaiseksi. Lue lisää artikkelista Muunnelmien käyttö.

Huom. Kokeilut päättyvät automaattisesti 14 päivän kuluttua tuloksen määrittämisestä. Voit lopettaa kokeilun heti klikkaamalla Lopeta kokeilu.

Vinkki: Voit käyttää kokeiluhintoja milloin tahansa, mutta suosittelemme odottamaan, kunnes tulokset ovat tilastollisesti merkittäviä, ja ottamaan käyttöön vain vertailuhintaa paremmin toimineet hinnat.

Tukidatan tarkistaminen

Tuloksen alla olevassa taulukossa näkyy data, johon tilastollinen tulos perustuu. Taulukossa näkyvät muunnelmat, tulot, tulot vertailuhintaan verrattuna (ja sama prosenttilukuna) sekä muunnelmien todennäköisyysväli. Jos haluat apua kokeilun analyysisivun mittareiden tulkitsemiseen, laajenna Mittarien määritelmät ‐osio.

Tarkempia tietoja on taulukon alla Tukidata-kohdassa. Kaaviossa näkyy oletuksena tietoja tuloista ja vertailuarvoista viimeisimpään saatavilla olevaan päivään asti. Tässä näkymässä varjostettu alue edustaa todennäköisyysväliä. Kaaviosta näet, miten todennäköisyysväli on muuttunut ajan mittaan. Voit muuttaa valittua kestoa ja päivämääriä kaavion oikeassa yläkulmassa olevien kesto- ja päivämääräsuodattimien avulla.

Voit näyttää myös seuraavat mittarit kaavion vasemmassa yläkulmassa olevan mittarisuodattimen avulla: Tulot, Tilaukset, Ostajat, Ostajasuhde, ARPPU (näiden mittareiden kuvaukset löytyvät myös Mittarien määritelmät ‐osiosta). Jos valitset toisen mittarin, kaaviossa ei näy todennäköisyysväliä, koska se perustuu tuloihin.

Jos haluat nähdä lisää tuotetason tietoja, voit myös viedä kokeilun tulokset CSV-tiedostona. Näet CSV-tiedostossa olevat kentät, muodot ja esimerkit laajentamalla Mittarien määritelmät (CSV) ‐osion.

Vinkki: Valitse Katso kokeilun asetukset, niin näet tarkempia tietoja kokeilun määrityksistä. Voit myös suodattaa tietoja muunnelman ja maan/alueen mukaan. Näin voit tarkistaa kokeiluparametrit nopeasti.

Muunnelmien käyttö

Huomioi seuraavat asiat ennen muunnelman käyttämistä:

• Jos yksi tai useampi sovelluksen sisäinen tuote on linkitetty hinnoittelumalliin, muunnelmien käyttöönotto päivittää kokeilun maa- tai aluekohtaiset hinnat ja poistaa näiden sovelluksen sisäisten tuotteiden linkityksen malleista.
  • Voit käyttää muunnelmaa vain kokeilun kaikissa sovelluksen sisäisissä tuotteissa ja kaikilla alueilla. Laskemme tilastollisen merkitsevyyden kaikista kokeiluun kuuluvista osista, joten emme voi taata samaa lopputulosta ja vaikutusta, jos vain osa asetuksista on otettu käyttöön.

Jos muunnelma pärjäsi yhtä hyvin tai paremmin kuin vertailuhinta, voit ottaa muunnelman käyttöön ja päivittää hinnoittelusi näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Hintakokeilut-sivulle (Kaupallistaminen > Hintakokeilut).
  2. Klikkaa haluamasi muunnelman vierestä Käytä muunnelmaa.

Sovelluksen hinnoittelu päivitetään muunnelman määrityksen mukaisesti. Kokeilu päättyy automaattisesti 14 päivän kuluttua tuloksen saamisesta. Voit myös lopettaa kokeilun heti klikkaamalla Lopeta kokeilu.

Kokeilun mahdolliset tulokset

Kokeilulla on useita mahdollisia tuloksia. Seuraavat vaiheet riippuvat kokeilun tuloksista.

Kokeilun tulos Merkitys Kommentit/suositukset
Muunnelma [X] toimi parhaiten. Muunnelma [X] on ollut tilastollisesti merkittävä tuottamalla merkityksellisiä tuloksia ja eniten lisätuloja. Käytä muunnelmaa [X], koska se toimi merkittävästi paremmin kuin vertailuhinta ja muut muunnelmat.
Molemmat muunnelmat suoriutuivat paremmin kuin vertailuhinta Molemmat muunnelmat saivat parempia tuloksia kuin vertailuhinta. Tarkista tulokset ja päätä, mitä muunnelmaa käytetään. Päätät itse, mitä muunnelmaa käytät.
Muunnelmat ja vertailuhinta suoriutuivat yhtä hyvin Yksikään muunnelma ei tuottanut enempää tuloja kuin vertailuhinta. Kokeilusta on kertynyt riittävästi dataa ja muunnelmien ja vertailuarvon tulos on sama.
Vertailuhinta suoriutui parhaiten Vertailuhinta tuotti enemmän tuloja kuin molemmat muunnelmat. Tämä tarkoittaa, että hintapisteet kokeilun maissa ja tuotteissa ovat jo optimaalisia. Käytä jatkossakin vertailuhintaa kokeilun tuotteissa ja maissa.
Lisädataa tarvitaan Kokeilusi on kesken. Tilastollisesti merkittävän tuloksen määrittäminen edellyttää enemmän dataa. Katso seuraavat vaiheet pieniin datamääriin liittyvistä toimintasuosituksista.
Tulokseton Kokeilusi on lopetettu ennenaikaisesti tai kuuden kuukauden aikaraja on tullut täyteen. Tilastollisesti merkittävän tuloksen määrittäminen edellyttää enemmän dataa. Suorita uusi kokeilu eri asetuksilla. Katso seuraavat vaiheet pieniin datamääriin liittyvistä toimintasuosituksista. Tämä voi olla merkki siitä, että ostajat suhtautuvat välinpitämättömästi sovelluksen sisäisen tuotteen hintoihin kokeilun alueilla.
Mittarien määritelmät

Tämä taulukko sisältää mittarit kokeilusi analyysisivulta.

Mittari Määritelmä
Tuotteista saadut tulot Sovelluksen sisäisiä tuotteita ostaneilta käyttäjiltä saadut bruttotulot osana kokeilua tai sen ulkopuolella valitulla aikavälillä.
Keskimääräinen tuotto maksavaa käyttäjää kohden (ARPPU) Sovelluksen sisäisten tuotteiden bruttotulot jaettuna yksittäisten ostajien (käyttäjien, jotka ostavat ainakin yhden sovelluksen sisäisen tuotteen kokeilussa tai sen ulkopuolella) määrällä kokeiluun valitulla ajanjaksolla. Tämän mittarin avulla saat käsityksen siitä, miten arvokkaita ostajat ovat yrityksellesi.
Ostajasuhde (28 päivää)

Sellaisten kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka ovat ostaneet kokeilun aikana vähintään yhden sovelluksen sisäisen tuotteen (koskee myös sovelluksen sisäisiä tuotteita kokeilun ulkopuolella)

Huom. Tämä on tärkeä mittari ostajien konvertoitumisen tulkitsemisessa ja maksavien käyttäjien määrän kasvattamisessa.

Ostajat Yksittäiset käyttäjät, jotka ovat ostaneet valitulla ajanjaksolla vähintään yhden sovelluksen sisäisen tuotteen kokeiluhinnalla
Tulot uusilta asentajilta Bruttotulot käyttäjiltä, jotka asensivat sovelluksesi ensimmäistä kertaa millä tahansa laitteella kokeilun alkamispäivän jälkeen ja näkivät kokeiluhinnan ensimmäistä kertaa. Huomaa, että kaikki käyttäjät eivät jaa tätä dataa Googlelle.
Tilaukset Kokeilun aikana tehtyjen sovelluksen sisäisten ostosten määrä valitulla aikavälillä
Tulot Sovelluksen sisäisiä tuotteita ostaneilta käyttäjiltä saadut bruttotulot osana kokeilua valitulla aikavälillä
Mittarien määritelmät (CSV)

Tässä taulukossa on mittarimääritelmien kentät, muodot ja esimerkit CSV-muodossa.

Kenttä

Muoto Esimerkkejä ja huomioita
Päivämäärä Merkkijono

Mar 23, 2023

Tilausten päivämäärä Tyynenmeren aikavyöhykkeellä (muodossa KKK PP, VVVV).

SKU-tunnus Merkkijono

treasure_chest_for_new_users

Kehittäjän määrittämä yksilöllinen sovelluksen sisäinen tuotetunnus

Tuotteen nimi Merkkijono

coins, monthly subscription ja niin edelleen.

Kehittäjän määrittämä nimi sovelluksen sisäiselle tuotteelle

Maa Merkkijono

BR, US, FR ja niin edelleen.

Yksilöllinen maatunnus olennaisille sovelluksen sisäisten tuotteiden mittareille

Kokeiluryhmä Merkkijono

CONTROL, A, B

Kokeiluryhmä olennaisille sovelluksen sisäisten tuotteiden mittareille

Kehittäjän valuutta

Merkkijono

USD, EUR, THB ja niin edelleen.

Valuutta, johon tilaukset muunnetaan. Tämä on paikallinen valuutta, jolla sinulle maksetaan.

Tulot Luku

2794.60

Valitun sovelluksen sisäisen tuotteen kokonaisbruttotulot (päivämäärän, maan ja kokeiluryhmän mukaan).

Tulot uusilta asentajilta Luku

577.20

Bruttotulot käyttäjiltä, jotka asensivat sovelluksesi ensimmäistä kertaa millä tahansa laitteella kokeilun alkamispäivän jälkeen ja näkivät hinnan ensimmäistä kertaa (sovelluksen sisäisen tuotteen, päivämäärän, maan ja kokeiluryhmän mukaan). Huomaa, että kaikki käyttäjät eivät jaa tätä dataa Googlelle.

Tilaukset Luku

240

Valitun sovelluksen sisäisen tuotteen tilaukset yhteensä (päivämäärän, maan ja kokeiluryhmän mukaan).

Ostajat Luku

197

Valitun tuotteen ostajat yhteensä (päivämäärän, maan ja kokeiluryhmän mukaan). Ostajat ovat käyttäjiä, jotka ovat ostaneet kyseisen sovelluksen sisäisen tuotteen kokeilun aikana.

Usein kysyttyä

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Millä alueilla voin tehdä kokeiluja?

Alueet sopivat hintakokeiluihin vain, jos ne täyttävät seuraavat ehdot:

Miksi en näe dataa kokeilun analyysisivulla?

Jos datan määrä on hyvin vähäinen, dataa ei ole saatavilla. Lisäksi kokeilun analyysisivulla näkyvässä datassa voi olla enintään seitsemän päivän viive.

Voinko käyttää sovelluksen sisäisiä tuotteita, jotka on linkitetty hinnoittelumalleihin?

Kyllä. Huomaa, että jos käynnissä on kokeilu, jossa on käytetty hinnoittelumalliin linkitettyä sovelluksen sisäistä tuotetta, kokeilussa käytetyt maa- tai aluekohtaiset hinnat lukitaan kokeilun ajaksi. Voit kuitenkin muuttaa hintoja muilla alueilla.

Jos päätät ottaa uudet hinnat käyttöön kokeilun lopuksi, kaikkien kokeiluun kuuluneiden sovelluksen sisäisten tuotteiden linkitys poistetaan niihin liittyvistä hinnoittelumallista ja hinnoittelumallit pysyvät ennallaan. Jos haluat ottaa kokeilun tulokset käyttöön poistamatta sovelluksen sisäisten tuotteiden linkitystä hinnoittelumalleista, siirry suoraan Hinnoittelumallit-sivulle (Määritä) > Hinnoittelumallit) ja päivitä hinnat siellä.

Lue lisää hinnoittelumalleista.

Voinko testata hintoja, jotka ovat paljon pienempiä tai suurempia kuin nykyiset maakohtaiset rajat?

Et. Kokeiluhintojen on oltava maa- tai aluekohtaisten vähimmäis- ja enimmäisrajojen mukaisia. Kun lisäät hinnanmuutosta kokeilun luomisen aikana, ala- tai ylärajalla oleva hinta tulkitaan automaattisesti vähimmäis- tai enimmäishinnaksi. Jos haluat tarkistaa maakohtaisesti sallitut hintaluokat ja valuutat, katso Tuettu jakelu Google Playn käyttäjille alueittain.

Onko minun oltava Google Play ‐laskutuskirjasto 5:n käyttäjä, jotta voin tehdä hintakokeiluja?

Ei. Jos sinulla on mikä tahansa integroitu versio Google Playn laskutusjärjestelmästä, voit tehdä hintakokeiluja.

Mistä näen, onko käyttäjä tehnyt ostoksen tietyssä muunnelmassa vertailuhinnan sijaan?

Kaikki kokeilutilaukset näkyvät ladattavissa kuukausittaisissa talousraporteissa (myyntiarvioraportissa ja tuloraportissa). Voit nähdä, mitä kokeiluun kuuluvia sovelluksen sisäisiä tuotteita on ostettu vertailuhinnalla ja eri hintamuunnelmilla alueilla, joilla hintakokeilu on käynnissä.

Voinko käyttää samanaikaisesti muita A/B-testejä ja hintakokeiluja?

Suosittelemme, että et suorita samaan aikaan muita A/B-testejä, jotta tulokset ovat hyödyllisiä. Esimerkiksi Firebase toimii hintakokeiluista erillään Play Consolessa. Sen vaikutus tiettyihin sovelluksen sisäisiin tuotteisiin voi heikentää kokeilun tulosten luotettavuutta.

Miten tilastollinen merkittävyys määritellään?

Käytämme jackknife-menetelmää (tilastotyökalua, jonka avulla voi arvioida vaihtelua uudelleenotannalla) todennäköisyysvälien laskemiseen. Pyrimme rajoittamaan jatkuvassa seurannassa ilmenevää virheellisten positiivisten tulosten määrää erilaisilla peräkkäisillä todennäköisyystesteillä. Tilastollisesta merkittävyydestä voidaan puhua silloin, jos todennäköisyysväli ei kohtaa nollaa.

Mitä lupia hintakokeilutyökalun käyttöön tarvitaan?

Sinulla on oltava Päätä kaupassa näkymisestä- ja Katsele talousdataa ‐luvat, jotta voit käyttää hintakokeiluja.

Miksi kokeiluni on päättynyt?

Kokeilu päättyy automaattisesti 14 päivän kuluttua siitä, kun se on saavuttanut tilastollisen merkittävyyden, tai jos kokeilun alkamisesta on kulunut enimmäisaika eli kuusi kuukautta. Emme lopeta kokeilua sen luomisen aikana arvioidun keston perusteella vaan sitten, kun tilastollisesti merkittävä ero on havaittu. Uuden hinnan voi ottaa käyttöön 14 päivän kuluessa ennen kuin hinnat palautuvat alkuperäisiksi.

Onko mahdollista, että käyttäjä (samalla tilillä ja samalla laitteella) voi nähdä eri päivinä eri hintoja kokeilun alkamisen jälkeen?

Tämä ei ole mahdollista. Käyttäjä näkee vain yhden hinnan kokeilun aikana.

Voinko lisätä käynnissä olevaan kokeiluun useampia maita tai alueita?

Tämä ei ole mahdollista, koska kokeilu on jo alkanut kerätä tuloksia aluksi valitsemillasi parametreilla. Voit joko luoda rinnakkaisen kokeilun, jossa on mukana uudet maat tai alueet, tai lopettaa nykyisen kokeilun ja luoda uuden. Huomaa, että jos sovelluksen sisäisissä tuotteissa ja maissa/alueissa on päällekkäisyyksiä, sinun on odotettava 30 päivää, ennen kuin voit luoda uuden kokeilun.

Miksi en pysty toistamaan hintakokeilujeni tulosta?

Tilastollinen merkittävyys lasketaan kaikille maille ja alueille yhdessä kokeiluun kuuluvien tuotteiden kanssa, ei erikseen kullekin yhdistelmälle. Jos olet kiinnostunut hinnan muuttamisesta tietyllä alueella, suosittelemme valitsemaan kokeiluun vain kyseisen alueen.

Voinko käyttää muunnelmaa myös sen jälkeen, kun kokeilu on lopetettu tai päättynyt?

Kyllä, voit käyttää muunnelmaa, vaikka hinnat olisivat jo palautuneet alkuperäisiksi.

Miksi jotkut kokeilut ovat tuloksettomia?

Jos kokeiluun kuuluvat sovelluksen sisäiset tuotteet eivät tuota tuloja, jotka eroavat merkittävästi vertailuarvosta, tai jos dataa ei ole riittävästi, kokeilu ei tuota varsinaista tulosta. Tällöin on mahdollista, että ostajat suhtautuvat hintoihin välinpitämättömästi.

Onko yleensä hyvä käytäntö lisätä kokeiluun vain yksi sovelluksen sisäinen tuote kerrallaan?

Suurempi otos tuottaa yleensä enemmän tuloksia. Jos yksittäinen sovelluksen sisäinen tuote, jota aiot testata, on yksi suosituimmista tuotteistasi ja sillä on monia ostajia, tuotetta voi olla hyödyllistä testata erikseen. Muussa tapauksessa suosittelemme testaamaan useita sovelluksen sisäisiä tuotteita yhdessä, jotta kokeilu tuottaa enemmän tuloksia.

Jos sinulla on useita sovelluksen sisäisiä tuotteita, jotka ovat jossain määrin toisiaan vastaavia (esim. 60 sovelluksen sisäistä valuuttayksikköä hintaan 0,99 USD ja 300 valuuttayksikköä hintaan 4,99 USD ), suosittelemme testaamaan molempia tuotteita kannibalisaation välttämiseksi.

Kannattaako minun tehdä kokeiluja, joissa on yksi tai kaksi muunnelmaa?

Suosittelemme kokeiluihin yleensä yhtä muunnelmaa, jossa sovelluksen sisäisen tuotteen alkuperäinen hinta toimii vertailuarvona ja alennettu hinta muunnelmana. Kahden muunnelman kokeilussa on alkuperäisen hintaiset sovelluksen sisäiset tuotteet vertailuarvona ja samat sovelluksen sisäiset tuotteet kahdessa eri hintapisteessä. Tällaisten kokeilujen tuloksia voi olla vaikea tulkita, ja kahden muunnelman kokeiluissa kestää yhden muunnelman kokeiluja kauemmin, ennen kuin ne saavuttavat tilastollisen merkittävyyden.

Miten kokeilun todennäköisyysväliä kannattaa tulkita?

Jos todennäköisyysväli ei sisällä vaikutusarvoa nolla, sitä pidetään tilastollisesti merkittävänä tuloksena. Tässä tapauksessa sillä tarkoitetaan eroa kulutuksessa vertailuarvon ja muunnelman välillä.

Tässä on esimerkki todennäköisyysvälistä, joka voi tuottaa merkittävän positiivisen tuloksen:

CI_conclusive_positive

Tässä on esimerkki todennäköisyysvälistä, joka voi tuottaa merkittävän negatiivisen tuloksen:

CI_conclusive_negative

Tässä on esimerkki todennäköisyysvälistä, jonka tulosdata ei riitä merkittävään tulokseen:

CI_not_conclusive

Suojaako Google kehittäjiä hinnoittelun arbitraasilta?

Kyllä. Valvomme jatkuvasti käyttäjien sijaintiin liittyviä huijauksia ja pyrimme ehkäisemään niiden vaikutusta kehittäjiin ja tuotteisiin.

Lisää aiheesta