Metadata

Brukere trenger beskrivelser av apper for å forstå hvordan de fungerer, og hva som er formålet med dem. Vi tillater ikke apper med villedende, feilformaterte, lite beskrivende, irrelevante, overdrevne eller upassende metadata, inkludert, men ikke begrenset til, appens beskrivelse, utviklernavn, tittel, ikon, skjermdumper eller markedsføringsbilder. Utviklere må gi en tydelig og velskrevet beskrivelse av appen. Vi godtar heller ikke kundeutsagn uten attribusjon eller fra brukere som er anonyme, i appbeskrivelsen.

Apptittelen og -ikonet samt utviklernavnet ditt er spesielt nyttig for brukere for å finne og få informasjon om appen din. Ikke bruk emojier, uttrykksikoner eller gjentatte spesialtegn i disse metadataelementene. Ikke bruk BARE STORE BOKSTAVER, med mindre det er en del av merkenavnet ditt. Villedende symboler i appikoner er ikke tillatt, for eksempel prikker som indikerer nye meldinger når det ikke er mottatt noen nye meldinger, og nedlastings-/installeringsymboler når appen ikke er relatert til nedlasting av innhold. Tittelen på appen din kan ikke være lengre enn 30 tegn. Du må ikke bruke tekst eller bilder i appens tittel, ikon eller utviklernavn som indikerer butikkprestasjoner eller -rangering, pris- eller markedsføringsinformasjon eller at den er relatert til eksisterende Google Play-programmer.

I tillegg til kravene som er nevnt her, kan spesifikke retningslinjer for Google Play-utviklere kreve at du oppgir mer metadatainformasjon.

Eksempler på vanlige brudd

① Kundeutsagn uten attribusjon eller fra brukere som er anonyme
        ② Datasammenligning av apper eller merkevarer
        ③ Ordblokker og vertikale/horisontale ordlister

① Bruk av BARE STORE BOKSTAVER som ikke er en del av merkenavnet
        ② Sekvenser med spesialtegn som ikke er relevant for appen
        ③ Bruk av emojier, uttrykksikoner (inkludert kaomojier) og spesialtegn
        ④ Villedende symboler
        ⑤ Villedende tekst

• bilder eller tekst som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populær», prisikoner osv.

• bilder eller tekst som indikerer priser og kampanjerelatert informasjon, for eksempel «10 % rabatt», «Få igjen 500 kr», «gratis i en begrenset periode» osv.

• bilder eller tekst som indikerer Play-programmer, for eksempel «Redaktøren anbefaler», «Nytt» osv.

Her er noen eksempler på upassende tekst, bilder eller videoer i oppføringen din:

• bilder eller videoer med seksuelt betont innhold. (unngå usømmelige bilder som inneholder bryster, rumper, kjønnsorganer eller annen fetisjisert anatomi eller innhold – illustrert eller ekte)
  • bruk av stygt, vulgært eller annet språk som er upassende for et generelt publikum i butikkoppføringen for appen
  • grafisk vold som er fremtredende avbildet i appikoner, reklamebilder eller videoer
  • skildringer av ulovlig narkotikabruk Innhold i butikkoppføringen må være egnet for alle målgrupper. Det gjelder også for pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk innhold.

Her er noen anbefalte fremgangsmåter:

• Fremhev det som er bra med appen din. Del interessante og spennende fakta om appen for å hjelpe brukere med å forstå hva som er spesielt med den.
  • Sørg for at appens tittel og beskrivelse beskriver nøyaktig hva appens funksjonalitet er.
  • Unngå gjentatte eller irrelevante søkeord eller referanser.
  • Hold appbeskrivelsen konsis og lettlest. Korte beskrivelser gir vanligvis bedre brukeropplevelser, spesielt på enheter med mindre skjermer. En beskrivelse som er for lang, ikke er formatert skikkelig, er for detaljert eller inneholder gjentakelser, kan utgjøre brudd på disse retningslinjene.
  • Husk at oppføringen din bør være egnet for et generelt publikum. Ikke bruk upassende tekst, bilder eller videoer i oppføringen, og sørg for at du overholder retningslinjene ovenfor.