Gestionar les versions per a diferents factors de forma en canals especials

Estem fent canvis en la manera de llançar les aplicacions de Wear OS. Per publicar actualitzacions de Wear OS a partir de finals d'agost, hauràs de crear un canal de versió de Wear OS especial. Per obtenir-ne més informació, consulta la secció Migrar les versions de Wear OS existents que hi ha més avall.
A Play Console, pots utilitzar canals especials per gestionar les versions d'aplicacions per a diferents factors de forma, com ara les aplicacions de Wear OS i d'Android TV.

Informació sobre els canvis en el canal a Play Console

Actualment estem fent canvis en la manera com els desenvolupadors gestionen les seves versions per a cada factor de forma introduint canals de versions especials per a diferents factors de forma. Això facilita que els desenvolupadors:

• Llancin determinades versions (per exemple, una versió de Wear OS) per separat de les versions per a altres factors de forma.
  • Simplifiquin les proves gràcies a tenir canals especials per als quals poden configurar i gestionar els verificadors.

El març de 2023, vam activar el canal "Només Wear OS" específicament per als app bundles i APK de Wear OS. Aquest canal es gestiona per separat del canal de versió per a mòbils. L'octubre de 2023, vam introduir un canal especial per a les versions d'Android TV: "Només Android TV".

Si ja tens una versió de Wear OS al canal estàndard, l'has de migrar al canal de Wear OS. Llegeix la secció següent per obtenir més informació.

Migrar les versions existents i utilitzar canals especials

Si actualment tens aplicacions de Wear OS que vols continuar distribuint a Google Play, hauràs de migrar aquestes versions del canal de versió per a mòbils als seus canals especials. També pots simplificar la gestió de les aplicacions d'Android TV mitjançant el canal especial d'Android TV.

Desplega o replega les seccions següents per obtenir informació sobre com pots migrar les versions existents als seus canals especials a Play Console.

Migrar una versió de Wear OS existent

A partir de setembre de 2023, les versions de Wear OS que encara no s'hagin migrat des dels canals de versions per a mòbils continuaran difonent-se entre els usuaris, però no podràs actualitzar-les. Per fer-ho, les hauràs de migrar al canal "Només Wear OS".

Per migrar la teva versió:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Producció (Versió > Producció).
  2. Si la teva versió conté un app bundle de Wear OS, veuràs una notificació a la part superior de la pàgina en què s'indica que el paquet conté una aplicació de Wear OS i es bloquejarà perquè no es pugui llançar. A sota de la notificació, fes clic a Crea un canal de Wear OS.
  3. Tria una de les opcions següents:
    • Copia verificadors, països i app bundles de canals existents: es copiaran aquestes dades dels canals de prova i de producció existents. Podràs continuar fent canvis. En el cas dels canals en què tinguis un llançament progressiu en curs, no es copiaran els app bundles. Perquè es copiïn, finalitza els llançaments progressius abans de continuar. Si ets usuari de l'API, hauràs d'actualitzar la integració per fer servir l'identificador del nou canal.
    • No copiïs els verificadors, els països ni els app bundles: si tries aquesta opció, hauràs d'afegir aquesta informació quan preparis la versió de Wear OS.
  4. Fes clic a Crea els canals.

Un cop hagis començat a difondre l'aplicació entre els usuaris mitjançant el canal de versió "Només Wear OS", suprimeix els app bundles i APK de Wear OS redundants del canal de versió per a mòbils. En aquest punt, podràs gestionar les versions i els usuaris de Wear OS per separat de la teva versió per a mòbils o per a altres factors de forma.

Utilitzar un canal de versió especial per a aplicacions d'Android TV

L'ús del canal de versió especial per a aplicacions d'Android TV és opcional. Si ho prefereixes, pots continuar prestant servei als usuaris de l'aplicació d'Android TV a través del canal de versió per a mòbils. Tanmateix, et recomanem que facis servir el canal de versió especial per a Android TV.

Per utilitzar un canal de versió especial per a Android TV:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. Selecciona la pestanya Factors de forma.
  3. Si Android TV encara no s'ha inclòs a la segmentació, fes clic a + Afegeix un factor de forma i selecciona Android TV. "Android TV" s'afegirà a la pestanya Factors de forma.
  4. Al costat d'"Android TV", fes clic a Gestiona.
  5. Al costat de "Versions", selecciona Utilitza un canal de versió especial per a Android TV.
  6. Selecciona Dona't d'alta a Android TV. L'aplicació es revisarà segons les directrius de qualitat d'Android TV.
    • Nota: per donar-te d'alta a Android TV, has d'haver penjat captures de pantalla d'aquest sistema per a totes les fitxes de Play Store. Si encara no ho has fet, fes clic a Desa, penja les captures de pantalla d'Android TV i torna per donar-t'hi d'alta.
  7. Fes clic a Desa.
    • Nota: després de desar el canal, hauràs de gestionar les versions i els usuaris d'Android TV per separat de la teva versió de l'aplicació per a mòbils (o de qualsevol altra). Aquesta opció no es pot canviar.

Un cop hagis començat a difondre l'aplicació entre els usuaris mitjançant el canal de versió d'Android TV, suprimeix els app bundles i APK d'Android TV redundants del canal de versió per a mòbils. En aquest punt, podràs gestionar les versions i els usuaris d'Android TV per separat de la teva versió per a mòbils o per a altres factors de forma.

Nota per als usuaris de l'API

Després de crear canals de versions de Wear OS especials, ja no podràs utilitzar l'API existent per llançar app bundles ni APK de Wear OS mitjançant el canal de versió per a mòbils. Hauràs d'actualitzar la integració per utilitzar els identificadors dels nous canals de Wear OS.

Obtén més informació al lloc web Desenvolupadors d'Android sobre com pots identificar canals de factors de forma.

Preparar una versió nova

Desplega o replega les seccions següents per obtenir informació sobre com pots preparar una versió per a diferents factors de forma a Play Console.

Preparar una versió nova de Wear OS

Requisit previ: si és la primera vegada que crees una experiència de Wear OS, has d'utilitzar un app bundle compatible amb Wear OS. D'aquesta manera, només hauràs de compilar, signar i penjar un únic artefacte una vegada perquè s'admeti la versió instal·lada i l'experiència de Wear OS de l'aplicació.

Per preparar la distribució a Wear OS:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. Selecciona la pestanya Factors de forma i fes clic a Afegeix un factor de forma.
  3. Selecciona Wear OS.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per:
  5. Torna a la pàgina Configuració avançada i, a la secció "Wear OS", fes clic a Gestiona.
  6. Activa la distribució i accepta les condicions del servei.

Un cop hagis activat aquesta opció i publicat l'aplicació, el nostre equip la revisarà per assegurar-se que compleixi les directrius de qualitat per a les aplicacions de Wear OS. També pots desactivar aquesta opció si més endavant canvies de parer. A més, pots activar l'opció per poder incloure l'aplicació a les col·leccions de Google Play per a Wear OS.

Obtén més informació sobre com pots distribuir l'aplicació a Wear OS.

Preparar una versió nova d'Android TV

Requisit previ: si és la primera vegada que crees una experiència d'Android TV, has d'utilitzar un app bundle compatible amb Android TV. D'aquesta manera, només hauràs de compilar, signar i penjar un únic artefacte una vegada perquè s'admeti la versió instal·lada i l'experiència d'Android TV de l'aplicació.

Per preparar la distribució a Android TV:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. Selecciona la pestanya Factors de forma i fes clic a Afegeix un factor de forma.
  3. Selecciona Android TV.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per:
    • Penjar una captura de pantalla d'Android TV.
    • Penjar un app bundle d'Android TV en un canal de prova.
  5. Torna a la pàgina Configuració avançada i, a la secció "Android TV", fes clic a Gestiona.
  6. Activa la distribució i accepta les condicions del servei.

Un cop hagis activat aquesta opció i publicat l'aplicació, el nostre equip revisarà l'aplicació per comprovar que compleixi les directrius de qualitat per a les aplicacions de TV. També pots desactivar aquesta opció si més endavant canvies de parer. A més, pots activar l'opció per poder incloure l'aplicació a les col·leccions de Google Play per a Android TV.

Obtén més informació sobre com pots distribuir la teva aplicació per a Android TV.

Anul·lar la publicació d'una aplicació

Quan anul·lis la publicació d'una aplicació, els usuaris existents podran continuar utilitzant-la i rebent-ne les actualitzacions. Ara bé, els usuaris nous no la podran trobar a Google Play ni baixar-la.

Requisits previs: per poder anul·lar la publicació d'una aplicació, t'has d'assegurar que:

Per anul·lar la publicació de l'aplicació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. A la pestanya Disponibilitat de l'aplicació, selecciona No publicada.

Si decideixes que la teva aplicació torni a estar disponible per als usuaris nous, pots tornar aquí i seleccionar Publicada.

Preguntes més freqüents

Quan el canal predeterminat deixarà de difondre versions entre dispositius Wear OS?

El canal predeterminat deixarà de difondre versions automàticament entre dispositius Wear OS quan la versió de Wear OS del canal "Només Wear OS" s'hagi revisat i aprovat i estigui disponible a Google Play.

Què passarà amb els app bundles i APK de Wear OS que quedin al canal predeterminat durant el període de migració i passat aquest període?

Es difondran entre dispositius Wear OS durant el període de migració, de maig a finals d'agost. A partir de setembre, quan finalitzi el període de migració, se't demanarà que suprimeixis els app bundles i els APK de Wear OS que encara hi hagi als canals predeterminats.