Vanliga frågor om policykrav för Health Connect

Health Connect-appar samlar in hälso- och träningsdata som kan innehålla personliga och känsliga uppgifter. I den här artikeln beskriver vi några vanliga frågor om policyn för Health Connect och åtkomstkraven.

Vanliga frågor

Vilka användningsområden har godkänts för Health Connect-behörigheter?

Godkända användningsområden för appar som begär åtkomst till Health Connect-behörigheter innefattar träning och hälsa, belöningar, träningscoachning, företagshälsa, sjukvård, hälsoforskning och spel. Appar som har beviljats denna behörighet får inte utöka användningen till okända eller otillåtna syften.
Godkända användningsområden

Träning och hälsa

Appar som gör det möjligt för användare att hålla koll på sin träning och hälsa samt sin utveckling mot målen med hjälp av telefonsensorer, manuell loggning eller deltagande i digitala kurser och guidade sessioner.

Belöningar

Appar som uppmuntrar användare att hitta och upprätthålla hälsosamma vanor i utbyte mot ekonomiska belöningar.

Träningscoachning

Appar med virtuell mänsklig coachning som hjälper användare att nå sina hälso- eller träningsmål. Mänskliga coacher har tillgång till användaruppgifter för att hålla koll på utvecklingen och ge vägledning och stöd.

Företagshälsa

Företagsinriktade plattformar som gör det möjligt för hälsoansvariga att distribuera och hantera hälsoprogram för medarbetare.

Sjukvård

Appar som hjälper användarna att få och hantera klinisk vård. Dessa appar kan tillhandahålla tjänster som utbyter hälso- och träningsdata med kliniska team, till exempel appar för tillståndshantering med fokus på medicinska tillstånd som diabetes eller högt blodtryck.

Health Connect är en datadelningsplattform för allmänt bruk. Den gör det möjligt för användare att samla data om hälsa och träning från olika källor på enheten och dela den med tredje parter när de vill. Denna data kommer inte nödvändigtvis från Google eller något av Googles närstående bolag och har inte granskats av Google. Det är ditt ansvar att bedöma huruvida Health Connect är lämplig för din avsedda användning och att undersöka och granska källan till och kvaliteten på all data från Health Connect oavsett syfte, särskilt för användning inom forskning, hälsa och medicin.

Forskning med försökspersoner

Appar ger användare möjlighet att donera sin data för hälsoundersökningar. Sådana undersökningar har i regel godkänts av IRB (Institutional Review Board) eller EC (Ethics Committee) och samlar in användarsamtycke för att bedriva hälsoforskning.

Appar som används till forskning med försökspersoner och som använder sig av data insamlad genom Health Connect måste inhämta samtycke från deltagarna, eller deras föräldrar eller vårdnadshavare om de är minderåriga. Sådant samtycke måste innehålla (a) forskningens innehåll, syfte och längd; (b) processer, risker och fördelar för deltagaren; (c) information om konfidentialitet och hantering av data (inklusive all delning med tredje parter); (d) en kontaktperson för deltagarfrågor och (e) hur man utövar ångerrätten. Appar som används till forskning med försökspersoner och som använder sig av data insamlad genom Health Connect måste godkännas av en självständig styrelse 1) vars mål är att skydda deltagarnas rättigheter, säkerhet och hälsa och 2) som har behörighet att granska, ändra och godkänna forskning med försökspersoner. Bevis på sådant godkännande måste tillhandahållas vid begäran.

Spel

Appar där en användares framsteg i ett spel påverkas av användarens träning och/eller hälsa. Dessa spel samlar in en användares aktivitetsdata för att användaren ska kunna avancera i spelet.

Hur kommer jag åt data i Health Connect?

Fyll i deklarationsformuläret för utvecklare om du vill begära åtkomst till datatyperna i Health Connect. Tänk på följande när du fyller i formuläret:

• Om appen inte kräver åtkomst till specifika datatyper ska du inte begära åtkomst till dessa datatyper.
  • Var så detaljerad som möjligt i appbeskrivningen och ange syftet med dina åtkomstbegäranden.
  • Begär det minsta möjliga antalet datatyper som behövs och ange ett giltigt användningsfall för varje begäran.

Vilka är riktlinjerna för användargränssnittet för behörighets- och databegäranden för Health Connect?

Fokusera på hur du visar Health Connect-data i appen för att ge användarna en smidig och trygg upplevelse. Förklara syftet med att få tillgång till varje datatyp och presentera informationen på ett organiserat och lättillgängligt sätt. Detaljerade rekommendationer finns i gränssnittsriktlinjerna för Health Connect