Vanlige spørsmål om kravene i retningslinjene for Health Connect

Health Connect-apper samler inn helse- og treningsdata, som kan inneholde personlige og sensitive data. I denne artikkelen svarer vi på noen av de vanlige spørsmålene om retningslinjene for Health Connect og tilgangskravene.

Vanlige spørsmål

Hva er de godkjente bruksmønstrene for Health Connect-tillatelser?

Godkjente bruksmønstre for apper som ber om tilgang til Health Connect-tillatelser, omfatter trening og velvære, belønninger, treningscoaching, trening på jobb, medisinsk behandling, helserelatert forskning og spill. Apper som får innvilget denne tillatelsen, kan ikke utvide bruken til formål som er ukjente eller ikke tillatt.
Godkjente bruksmønstre

Trening og velvære

Dette er apper som lar brukere registrere trening/velvære og fremdrift mot mål ved hjelp av telefonsensorer, manuelle oppføringer eller deltakelse på digitale kurs og i økter med veiledning.

Belønninger

Dette er apper som oppfordrer brukere til å starte og opprettholde sunne vaner i bytte mot økonomiske belønninger.

Treningscoaching

Dette er apper med virtuell coaching fra menneskelige trenere som hjelper brukerne med å nå helse- eller treningsmål. Menneskelige trenere har tilgang til brukerdata for å sjekke brukernes fremgang og gi veiledning og støtte.

Trening på jobb

Dette er bedriftsfokuserte plattformer som helsetrenere kan bruke til å distribuere og administrere velværeprogrammer for ansatte.

Medisinsk behandling

Dette er apper som gjør det lettere for brukere å motta og håndtere klinisk behandling. Slike apper kan inneholde tjenester som utveksler helse- og treningsdata med kliniske team, for eksempel apper for håndtering av medisinske tilstander som diabetes eller høyt blodtrykk.

Health Connect er en plattform for datadeling til generell bruk, som brukere kan benytte for å samle helse- og treningsdata fra ulike kilder på enheten sin og dele dem med tredjeparter de selv velger å dele dem med. Det er ikke sikkert at dataene kommer fra Google eller noen av Googles samarbeidspartnere, og de blir ikke gjennomgått av Google. Du har selv ansvaret for å vurdere om Health Connect er egnet for det du vil bruke den til, samt undersøke og sjekke kilden til og kvaliteten på eventuelle data fra Health Connect i forbindelse med alle slags formål – spesielt ved bruk som har å gjøre med forskning, helse eller medisin.

Forskning på mennesker

Dette er apper brukere kan benytte til å donere data til forskningsstudier fokusert på helse. Slike studier godkjennes vanligvis av en institusjonell evalueringsgruppe (IRB) eller etikkommité (REK) og innhenter brukersamtykke for å utføre helserelatert forskning.

Apper som brukes til helserelatert forskning på mennesker med data som er anskaffet via Health Connect, må innhente samtykke fra deltakerne. Hvis deltakerne er mindreårige, må det innhentes samtykke fra foreldre eller foresatte. Slikt samtykke må inneholde (a) forskningens art, formål og varighet, (b) prosedyrene, risikoene og fordelene for deltakerne, (c) informasjon om konfidensialitet og behandling av data (inkludert eventuelt deling med tredjeparter), (d) et kontaktpunkt for spørsmål fra deltakerne og (e) prosessen for å trekke seg. Apper som brukes til helserelatert forskning på mennesker med data som er anskaffet via Health Connect, må godkjennes av et uavhengig råd som har 1) som mål å ivareta deltakernes rettigheter, sikkerhet og velvære og 2) autoritet til å gå grundig gjennom, endre og godkjenne forskning på mennesker. Det må fremlegges bevis på slik godkjenning på anmodning.

Spill

Dette er apper hvor brukernes fremgang i spill påvirkes av trening og/eller velvære. I slike spill blir brukernes aktivitetsdata samlet inn for å gå fremover i spillet.

Hvordan får jeg tilgang til data via Health Connect?

For å be om tilgang til datatyper i Health Connect, fyll ut erklæringsskjemaet for utviklere. Vær oppmerksom på dette når du fyller ut skjemaet:

• Hvis appen din ikke trenger tilgang til bestemte datatyper, må du ikke be om tilgang til dem.
  • Vær så detaljert som mulig i appbeskrivelsen, og dokumenter formålet med tilgangsforespørslene.
  • Ikke be om flere datatyper enn dem du faktisk trenger, og oppgi et gyldig bruksmønster for hver forespørsel.

Hva er UI-retningslinjene for Health Connect-tillatelser og dataforespørsler?

For å sikre en knirkefri og trygg brukeropplevelse bør du fokusere på hvordan Health Connect-data vises i appen din. Forklar formålet med tilgangen til de ulike datatypene, og presenter informasjonen i et organisert og lettlest format. Du finner detaljerte anbefalinger i UI-retningslinjene for Health Connect