Veelgestelde vragen over de beleidsvereisten van Health Connect

Health Connect-apps verzamelen gezondheids- en fitnessgegevens. Deze kunnen persoonsgegevens en gevoelige gegevens bevatten. In dit artikel behandelen we enkele veelgestelde vragen over het Beleid voor Health Connect en de toegangsvereisten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedgekeurde toepassingen voor rechten voor Health Connect?

Enkele van de goedgekeurde toepassingen voor apps die toegang vragen tot rechten voor Health Connect zijn fitness en welzijn, beloningen, fitnesscoaching, welzijn voor bedrijven, medische zorg, gezondheidsonderzoek en games. Apps die toegang tot dit recht hebben gekregen, mogen het gebruik ervan niet uitbreiden naar niet-bekendgemaakte of niet-toegestane doeleinden.
Voorbeelden van goedgekeurde toepassingen

Fitness en wellness

Apps waarin gebruikers hun fitness/welzijn en voortgang kunnen bijhouden met behulp van telefoonsensoren, handmatig bijhouden of deelname aan digitale lessen en begeleide sessies.

Beloningen

Apps die gebruikers aanmoedigen om gezonde gewoonten aan te nemen en in stand te houden in ruil voor financiële beloningen.

Fitnesscoaching

Apps waarin virtuele fitnesscoaching wordt gebruikt om gebruikers te ondersteunen bij het behalen van een gezondheids- of fitnessdoel. Menselijke coaches hebben toegang tot gebruikersgegevens om de voortgang te checken en begeleiding en ondersteuning te bieden.

Welzijn voor bedrijven

Zakelijke platforms waarop wellnessmanagers welzijnsprogramma's voor medewerkers kunnen bieden en beheren.

Medische zorg

Apps waarmee gebruikers klinische zorg kunnen krijgen en beheren. Deze apps kunnen services leveren die gezondheids- en fitnessgegevens uitwisselen met klinische teams, zoals apps voor conditiebeheer die zijn gericht op medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk.

Health Connect is een platform voor algemene gegevensdeling waarmee gebruikers gezondheids- en fitnessgegevens vanuit verschillende bronnen op het apparaat kunnen verzamelen en delen met derden van hun keuze. De gegevens zijn niet noodzakelijkerwijs afkomstig van Google of partners van Google en zijn niet beoordeeld door Google. Het is jouw verantwoordelijkheid om te beoordelen of Health Connect geschikt is voor jouw beoogde gebruik en om de bron en kwaliteit van gegevens van Health Connect te onderzoeken en valideren in verband met een doel en, in het bijzonder, voor onderzoek, gezondheid of medische toepassingen.

Onderzoek met menselijke proefpersonen

Apps bieden gebruikers de mogelijkheid om hun gegevens te doneren voor gezondheidsonderzoek. Deze onderzoeken zijn meestal goedgekeurd door een institutionele beoordelingsraad of ethische commissie en verzamelen toestemming van gebruikers voor het uitvoeren van gezondheidsonderzoek.

Apps die gezondheidsgerelateerd onderzoek met menselijke proefpersonen uitvoeren met behulp van gegevens die zijn verkregen via Health Connect, moeten toestemming krijgen van deelnemers of, in geval van minderjarigen, hun ouder of voogd. In deze toestemming moet het volgende zijn vermeld: (a) aard, doel en duur van het onderzoek, (b) procedures, risico's en voordelen voor de deelnemers, (c) informatie over de vertrouwelijkheid en verwerking van gegevens (waaronder eventueel delen met derden), (d) een contactpersoon voor vragen van deelnemers, en (e) de herroepingsprocedure. Apps die gezondheidsgerelateerd onderzoek met menselijke proefpersonen uitvoeren met behulp van gegevens die zijn verkregen via Health Connect moeten goedkeuring verkrijgen van een onafhankelijke raad die 1) als doel heeft de rechten, de veiligheid en het welzijn van de deelnemers te beschermen en 2) beschikt over de bevoegdheid om onderzoek met menselijke proefpersonen te verifiëren, aan te passen en goed te keuren. Op verzoek moet het bewijs van dergelijke goedkeuring worden overgelegd.

Game

Apps waarbij de voortgang van een gebruiker in een game wordt beïnvloed door conditie en/of welzijn van die gebruiker. Dit zijn games die de activiteitsgegevens van een gebruiker verzamelen om vooruit te komen in de game.

Hoe krijg ik toegang tot gegevens via Health Connect?

Als je toegang wilt vragen tot gegevenstypen van Health Connect, vul je het declaratieformulier voor ontwikkelaars in. Houd rekening met het volgende als je het formulier invult:

• Als je app geen toegang tot specifieke gegevenstypen vereist, moet je ook geen toegang tot deze gegevenstypen aanvragen.
  • Wees zo gedetailleerd mogelijk in je app-beschrijving en geef het doel van je toegangsverzoeken aan.
  • Vraag het minimumaantal gegevenstypen aan dat je nodig hebt en vermeld voor elk verzoek een geldige toepassing.

Wat zijn de UI-richtlijnen voor Health Connect-rechten en -gegevensverzoeken?

Richt je op de manier waarop je Health Connect-gegevens in je app weergeeft voor een soepele en geruststellende gebruikerservaring. Leg uit wat het doel is van toegang tot elk gegevenstype en presenteer de informatie in een overzichtelijke, begrijpelijke indeling. Ga naar de UI-richtlijnen voor Health Connect voor gedetailleerde aanbevelingen.