Preguntes més freqüents sobre els requisits de la política de Salut connectada

Les aplicacions de Salut connectada recullen dades de salut i fitnes, que poden contenir dades personals i sensibles. Aquest article respon algunes de les preguntes més freqüents sobre la política de Salut connectada i els requisits d'accés.

Preguntes més freqüents (PMF)

Quins són els casos d'ús aprovats per als permisos de Salut connectada?

En el cas de les aplicacions que sol·liciten accés a qualsevol permís de Salut connectada, alguns exemples de casos d'ús aprovats són el fitnes i el benestar, les recompenses, l'entrenament de fitnes, el benestar corporatiu, l'assistència mèdica, la recerca sanitària i els jocs. Les aplicacions amb accés al permís no poden ampliar el seu ús per a finalitats no revelades o no permeses.
Casos d'ús aprovats

Fitnes i benestar

Aplicacions que permeten als usuaris fer un seguiment de fitnes o benestar i del progrés per assolir els seus objectius mitjançant sensors del telèfon, publicacions manuals o la participació en classes digitals i sessions guiades.

Recompenses

Aplicacions que animen els usuaris a adoptar i mantenir hàbits saludables a canvi de recompenses financeres.

Entrenament de fitnes

Aplicacions que inclouen entrenament de fitnes virtual amb entrenadors humans i que ajuden els usuaris a assolir un objectiu de salut o fitnes. Els entrenadors humans tenen accés a dades d'usuari per comprovar el progrés i proporcionar assistència i ajuda.

Benestar corporatiu

Plataformes centrades en l'empresa que permeten als gestors de benestar distribuir i gestionar programes de benestar per als empleats.

Assistència mèdica

Aplicacions que ajuden els usuaris a rebre i gestionar atenció clínica. Aquestes aplicacions poden proporcionar serveis que intercanvien dades sobre salut i fitnes amb equips clínics, com ara aplicacions de gestió d'estats mèdics centrades en malalties com la diabetis o la hipertensió.

Salut connectada és una plataforma d'ús general per compartir dades que permet als usuaris agregar dades sobre salut i fitnes de diverses fonts al dispositiu i compartir-les amb tercers segons la seva tria. Les dades no provenen necessàriament de Google ni de cap afiliat de Google, i Google no les ha revisat. És responsabilitat teva avaluar si Salut connectada és adequada per a l'ús que en vols fer i has d'investigar i examinar la font i la qualitat de les dades de Salut connectada en relació amb qualsevol finalitat, especialment per als usos en recerca, salut o medicina.

Recerca en humans

Les aplicacions ofereixen als usuaris l'oportunitat de donar les seves dades per a estudis de recerca sanitària. Aquests estudis els sol aprovar un comitè d'ètica de la recerca o un comitè d'ètica i recullen el consentiment dels usuaris per fer estudis de salut.

Les aplicacions que duguin a terme recerques en humans sobre temes de salut fent servir dades obtingudes a través de Salut connectada han d'obtenir el consentiment dels participants o, en el cas dels menors, del seu pare, mare o tutor. Aquest consentiment ha d'incloure (a) la naturalesa, finalitat i durada de la recerca; (b) els procediments, riscos i beneficis per al participant; (c) informació sobre la confidencialitat i la gestió de dades (incloent-hi l'ús compartit amb tercers); (d) una persona de contacte per respondre a les preguntes dels participants, i (e) el procés de desistiment. Les aplicacions que duguin a terme recerques en humans fent servir dades obtingudes a través de Salut connectada han d'obtenir l'aprovació d'un comitè independent que 1) tingui com a objectiu protegir els drets, la seguretat i el benestar dels participants, i 2) tingui autoritat per examinar, modificar i aprovar la recerca en humans. S'haurà de presentar un comprovant d'aquesta aprovació si se sol·licita.

Jocs

Aplicacions en què el progrés de l'usuari en un joc es veu influenciat o afectat per la seva condició física o el seu benestar. Es tracta de jocs que recullen les dades d'activitat de l'usuari per fer avançar el joc.

Com puc accedir a les dades a través de Salut connectada?

Per sol·licitar accés als tipus de dades de Salut connectada, emplena el formulari de declaració per a desenvolupadors. En emplenar el formulari, tingues en compte el següent:

• Si l'aplicació no requereix accés a tipus de dades concrets, no hi sol·licitis l'accés.
  • A la descripció de l'aplicació, aporta tants detalls com sigui possible per documentar la finalitat de les sol·licituds d'accés.
  • Sol·licita el mínim de tipus de dades necessaris i proporciona un cas d'ús vàlid per a cada sol·licitud.

Quines són les directrius de la IU per a les sol·licituds de permisos i dades de Salut connectada?

Per proporcionar una experiència d'usuari fluida i tranquil·litzadora, centra't en com mostres les dades de Salut connectada a l'aplicació. Explica la finalitat d'accedir a cada tipus de dades i presenta la informació en un format organitzat i fàcil de copsar. Consulta les directrius de la IU de Salut connectada per obtenir recomanacions detallades.