Delta i programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer

För oss på Google är det viktigt att familjer som använder Google Play får en bra upplevelse och att eventuella annonser som visas för barn är lämpliga och efterlever våra policyer. Läs igenom vår policy för självcertifierade annons-SDK:er för familjer i policycentret för utvecklare.

Följande annons-SDK:er har genom självcertifiering angetts uppfylla Plays krav för programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer. Om appen riktar sig mot barn och visar annonser med ett annons-SDK måste du använda en av versionerna av självcertifierade annons-SDK:er nedan:

SDK Maven Självcertifierade versioner
AdColony

com.adcolony
sdk

4.8.0 eller senare
Chartboost

com.chartboost
chartboost-sdk

9.1.1 eller senare
DT Exchange SDK

com.fyber
marketplace-sdk

8.2.1 eller senare
Google Ad Manager com.google.ads.interactive
media.v3
interactivemedia
3.19.0 eller senare
Google Ad Manager

com.google.android.gms
play-services-pal

18.0.0 eller senare
Google AdMob

com.google.android.gms
play-services-ads

19.0.0 eller senare

InMobi

com.inmobi.monetization
inmobi-ads

10.1.1 eller senare
ironSource

com.ironsource.sdk
mediationsdk

7.2.1 eller senare
Kidoz

net.kidoz.sdk
kidoz-android-native

8.9.4 eller senare
SuperAwesome

tv.superawesome.sdk.publ
isher
superawesome

8.4.3 eller senare
Unity Ads

com.unity3d.ads
unity-ads

4.0.1 eller senare
Vungle

com.vungle
publisher-sdk-android

6.10.4 eller senare

*AppLovin har lämnat programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer. AppLovin strävar även fortsättningsvis efter att tillhandahålla en bra annonsupplevelse för vuxna som använder appar på Google Play. Utvecklare av appar för familjer måste gå över till en version av de självcertifierade annons-SDK:er för familjer som anges ovan senast den 31 maj 2023.

Om appen endast riktar sig till barn och visar annonser med ett annons-SDK måste du använda en version av ett av annons-SDK:erna ovan som har självcertifierats som en del av det här programmet.

Appar som riktar sig till både barn och vuxna får använda icke-certifierade annons-SDK:er, men bara till annonser för användare som inte är barn. Till exempel kan appar med båda målgrupperna implementera en skärm för ålderskontroll för att uppfylla kraven. Appar som inte är avsedda för barn (t.ex. appar med innehållsklassificeringarna T eller MA) eller appar som inte visar annonser för barn behöver inte använda ett självcertifierat annons-SDK för familjer.

Observera att det är ditt ansvar att se till att alla SDK:er du implementerar i appen följer alla tillämpliga policyer, lokala lagar och regler. Google ger inga löften eller garantier om att informationen som annons-SDK:erna tillhandahåller vid självcertifieringen är korrekt.

Om Google upptäcker att en självcertifierad version av ett annons-SDK bryter mot Plays krav för programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer tas versionens självcertifiering bort från listan ovan. Vi rekommenderar att apputvecklare läser den här sidan innan de publicerar en ny app eller uppdaterar en app och bekräftar självcertifieringsstatusen för de versioner av annons-SDK:er som ingår i appen. Överträdelser av Plays programpolicy för utvecklare kan även leda till att annons-SDK:et tas bort från programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer.

Du måste bara använda självcertifierade annons-SDK:er om du använder annons-SDK:er från tredje part i din app. Följande alternativ är tillåtna utan krav på självcertifiering. Apputgivare har dock ansvar för alla annonser som visas i deras appar. Annonser som visas måste vara lämpliga för alla användare och all insamling av data måste vara i enlighet med våra datahanteringspolicyer:

• Egen annonsering, inklusive korsmarknadsföring där apputgivare använder SDK:er för att hantera korsmarknadsföringen av sina appar eller annan media och andra varor som de äger.
  • Direktavtal med annonsörer där annons-SDK:er endast används för hantering av annonsutrymme.

Om du använder lösningar som budgivning i realtid måste du se till att alla annonsmaterial som renderas blir granskade och klassificerade innan de visas för användare eller att du bara samarbetar med självcertifierade annonskällor (se listan ovan).

Om ett annons-SDK ska inkluderas i listan ovan måste det genom självcertifiering intyga att det följer Plays programpolicy för utvecklare, inklusive programpolicyn för självcertifierade annons-SDK:er för familjer, tillhandahålla tillräckligt underlag för att Google ska kunna verifiera att det följer alla policyer, samt genom självcertifiering intyga att det följer alla tillämpliga lokala lagar och regler.

För att ett annons-SDK ska behålla sitt status som ett självcertifierat annons-SDK för familjer måste det svara inom rimlig tid på eventuella efterföljande förfrågningar om information, till exempel genom att skicka in nya versioner med detta formulär. Det måste även intyga genom självcertifiering att varje inskickad version följer Plays senaste programpolicy för utvecklare, inklusive programpolicyn för självcertifierade annons-SDK:er för familjer, samt lokala lagar och regler. Slutligen måste det tillhandahålla en testapp.

Om du tycker att ett annons-SDK borde ingå i programmet kan du dela det här intresseformuläret med leverantören. Att formuläret skickas in garanterar inte att annons-SDK:et blir del av programmet. Ett annons-SDK betraktas inte som del av programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer förrän det lagts till på listan ovan. Tänk på att titta i listan då och då för att se eventuella förändringar i självcertifieringsstatus för annons-SDK:et du använder.