Delta i programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier

Google fokuserer på å gi familier på Google Play en god opplevelse, og derfor vil vi sørge for at annonser som vises til barn, overholder retningslinjene våre og er egnet for barn. Gå gjennom retningslinjene for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier i retningslinjesenteret for utviklere.

De følgende annonse-SDK-ene har egensertifisert at de overholder kravene for programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier på Play: Hvis målgruppen for appen din inkluderer barn og viser annonser via en annonse-SDK, må du bruke en av de egensertifiserte annonse-SDK-versjonene nedenfor:

SDK Maven Egensertifisert(e) versjon(er)
AdColony

com.adcolony
sdk

4.8.0 eller nyere
Chartboost

com.chartboost
chartboost-sdk

9.1.1 eller nyere
DT Exchange SDK

com.fyber
marketplace-sdk

8.2.1 eller nyere
Google Ad Manager com.google.ads.interactive
media.v3
interactivemedia
3.19.0 eller nyere
Google Ad Manager

com.google.android.gms
play-services-pal

18.0.0 eller nyere
Google AdMob

com.google.android.gms
play-services-ads

19.0.0 eller nyere

InMobi

com.inmobi.monetization
inmobi-ads

10.1.1 eller nyere
ironSource

com.ironsource.sdk
mediationsdk

7.2.1 eller nyere
Kidoz

net.kidoz.sdk
kidoz-android-native

8.9.4 eller nyere
SuperAwesome

tv.superawesome.sdk.publ
isher
superawesome

8.4.3 eller nyere
Unity Ads

com.unity3d.ads
unity-ads

4.0.1 eller nyere
Vungle

com.vungle
publisher-sdk-android

6.10.4 eller nyere

*AppLovin har forlatt programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier. AppLovin har fortsatt som mål å tilby en god annonseopplevelse til voksne brukere av apper på Google Play. Utviklere av familieapper må gå over til en versjon av egensertifisert annonse-SDK for familier som er oppført ovenfor, innen 31. mai 2023.

Hvis målgruppen for appen din bare inkluderer barn og viser annonser via en annonse-SDK, må du bruke en versjon av en av de ovennevnte annonse-SDK-ene som er egensertifisert som en del av dette programmet.

Apper som har både barn og voksne i målgruppen, kan bruke ikke-sertifiserte annonse-SDK-er til å vise annonser, men bare til brukere som ikke er barn. Apper som bruker begge målgruppene, kan for eksempel implementere en nøytral aldersskjerm for å overholde retningslinjene. Apper som ikke er egnet for barn (f.eks. apper med egnethetsvurderingen «T» eller «MA»), eller apper som ikke viser annonser til barn, er ikke pålagt å bruke noen egensertifisert annonse-SDK for familier.

Vær oppmerksom på at det er ditt ansvar å sørge for at SDK-er du implementerer i appen din, overholder alle gjeldende retningslinjer, forskrifter og lokale lover. Google gir ingen bekreftelser på eller garantier for at informasjonen annonse-SDK-ene oppgir under prosessen for egensertifisering, er riktig.

Hvis Google gjøres oppmerksom på at en egensertifisert versjon av en annonse-SDK ikke er i tråd med kravene for programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier på Play, fjernes versjonens egensertifisering fra listen ovenfor. Vi anbefaler at apputviklere sjekker denne siden før de publiserer nye apper eller oppdaterer apper, for å bekrefte statusen for egensertifisering for annonse-SDK-versjonene de har i appene sine. Brudd på programretningslinjene for utviklere på Play kan også føre til at annonse-SDK-en fjernes fra programmet for egensertifiserte annonser-SDK-er for familier.

Bruk av egensertifiserte annonse-SDK-er er bare påkrevd hvis du bruker annonse-SDK-er fra tredjeparter i appen din. Følgende er tillatt uten krav om egensertifisering, men apputgivere er ansvarlige for sine egne apper og alle annonser som vises i dem. Annonser må være egnet for alle brukere, og all datainnsamling må være i samsvar med retningslinjene våre for håndtering av data:

• intern annonsering, inkludert krysspromotering der apputgivere bruker SDK-er for å administrere krysspromotering av appene sine eller andre medier og salgsvarer de eier
  • direkteavtaler med annonsører og bruk av annonse-SDK-er kun for beholdningsadministrering

Hvis du bruker løsninger som budgivning i sanntid, må du sørge for at alle reklamene som skal gjengis, vurderes og gis aldersgrense før de vises til brukere, eller at du bare samarbeider med egensertifiserte annonsekilder (se listen over).

For at annonse-SDK-er skal føres opp på listen ovenfor, må de egensertifisere at de overholder programretningslinjene for utviklere på Play, deriblant retningslinjene for programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier. Google må også få nok informasjon til å kunne bekrefte at retningslinjene overholdes, og SDK-ene må egensertifisere at de overholder alle gjeldende lokale lover og forskrifter.

For at annonse-SDK-er skal beholde statusen som egensertifiserte annonse-SDK-er for familier, må leverandørene av annonse-SDK-ene svare på eventuelle forespørsler om mer informasjon innen rimelig tid, for eksempel ved å sende inn nye versjoner via dette skjemaet, hvor de må egensertifisere at hver innsendte versjon overholder de nyeste programretningslinjene for utviklere på Play, inkludert retningslinjene for programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier og lokale lover og forskrifter. De må også tilby en testapp.

Hvis du vil at en annonse-SDK skal vurderes for programmet, kan du dele dette interesseskjemaet med utvikleren. Vi gir ingen garanti for at annonse-SDK-er blir tatt med i programmet, selv om skjemaet fylles ut. Frem til en annonse-SDK er lagt til i listen ovenfor, anses den ikke for å være en del av programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier. Husk å sjekke denne listen regelmessig for eventuelle endringer av sertifiseringsstatusen til annonse-SDK-ene du bruker.