​​isMonitoringTool-merkinnän käyttö

Google Play ei salli sovellusten valvoa toista henkilöä keräämällä tai välittämällä henkilökohtaista tai arkaluontoista käyttäjädataa, ellei sovelluksia ole yksinomaan suunniteltu siihen, että vanhemmat valvovat lapsiaan, tai yrityshallintaan yksittäisten työntekijöiden valvomiseksi sekä tällaiseen markkinointiin. Sovellusten täytyy noudattaa täysin vaatimuksia, jotka kuvataan kyttäysohjelmia ja seurantasovelluksia koskevassa käytännössä.

Yksi tärkeimmistä käytännössä kuvatuista vaatimuksista on manifestitiedostossa olevan "isMonitoringTool"-metadatamerkinnän käyttö. Tämä koskee kaikkien seurantasovellusten versiokoodeja (kaikilla kanavilla). Näin Google Playn tarkistustiimit voivat merkitä sovellukset hyväksytyiksi seurantasovelluksiksi.

Manifesti-ilmoitus on kirjoitettava näin:

<manifest

<meta-data android:name="isMonitoringTool" android:value="child_monitoring" />

…

</manifest>

Riippuen siitä, onko sovelluksen ydintoimintona valvonta (lasten valvonta tai yrityshallinta), isMonitoringTool-merkinnän arvojen täytyy olla jokin näistä:

• child_monitoring = Sovellus on tarkoitettu lapsilukkokäyttöön ja kohdistettu erityisesti vanhemmille, jotka haluavat pitää lapsensa turvassa.
  • enterprise_management = Sovellus sopii yrityksille, jotka haluavat hallinnoida ja valvoa työntekijöitä.
  • other = Sovellus, joka ei sovi mihinkään yllä mainittuun kategoriaan. Google Playn tarkistustiimi arvioi, kuuluvatko tämän arvon sisältävät sovellukset johonkin hyväksyttävän vapautuksen kategoriaan.

Ilmoitus on tärkeää niiden käyttäjien turvallisuudesta huolehtimiseksi, jotka ovat ladanneet Android-laitteilleen valvontasovelluksia. Tarkistusprosessin aikana Google Play arvioi, sisältääkö sovellus manifestissa ilmoitetun merkkijonon sovelluksen kuvauksessa ilmoitetun luokittelun mukaan (eli lapsilukkosovelluksessa, jossa ydintoimintona on valvonta, ilmoitetaan android:value="child_monitoring"). Google Play ilmoittaa sitten käyttäjälle, että laitteella on valvontasovellus ja Google Play Protectin kautta näkyy varoitusmerkkijono.

Valvontasovelluksia koskevat lisävaatimukset ja ‑ohjeet löytyvät haittaohjelmakäytännön kyttäysohjelmaosion linkistä