Skapa kampanjinnehåll

Obs! Kampanjinnehåll är tillgängligt för appar som uppfyller våra kvalifikationskriterier för premiumverktyg för tillväxt.

Kampanjinnehåll kan skapas när som helst, men måste skickas in inom 60 dagar före eventet startdatum. Det kan ta upp till fyra dagar att godkänna eventet. Därför bör du skicka in eventet minst fyra dagar före startdatumet så att det börjar visas i tid.

Obs! Deltagare i Google Plays partnerprogram för spel måste skicka in kampanjinnehåll minst 14 dagar före eventets startdatum för att få kvalitetsfeedback.

Så här skapar du ett kampanjinnehållevent:

1. Öppna sidan Kampanjinnehåll (Ökning > Butiksvisning > Kampanjinnehåll).

2. Klicka på Skapa händelse.

3. Lägg till följande information:

• Händelsens namn: Ett internt namn på händelsen som bara visas på Play Console.
  • Händelsetyp: Välj en händelsetyp (se Kampanjinnehållstyper)
  • Erbjudandetyp: Om ditt kampanjinnehåll är ett erbjudande måste du ange vilken typ av erbjudande det är. Detta gör att Google Play kan visa erbjudanden korrekt, att vårt granskningsteam snabbt kan utvärdera dem och att användarna kan se liknande erbjudanden.
    • Obs! Det är viktigt att välja den erbjudandetyp som stämmer överens med det användarna ser och får i appen. Följande typer är tillgängliga:
      • Rabatt: Erbjudanden som ger användarna rabatt på ett eller flera objekt eller när de utför en åtgärd. Exempel: ”10 % rabatt på juveler”, ”5 USD rabatt när du handlar för 25 USD” eller ”15 % rabatt på allt i butiken”.
      • Ökat värde: Erbjudanden med objekt utan kostnad tillsammans med andra objekt, eller fler objekt till samma pris. Exempel: ”Köp 2 betala för 1”, ”Få 60 mynt till priset av 40”, ”Köp en latte och få en muffin på köpet” eller ”Startpaket för 4,99 USD, ursprungligt pris 20 USD”.
      • Objekt för 0 USD eller kostnadsfri belöning: Erbjudanden som ger användarna ett objekt som kostar 0 USD när de utför en åtgärd. Exempel: ”Delta i veckans turnering och få 100 juveler för 0 USD”, ”Frakt för 0 USD endast under denna vecka” eller ”Bonusobjekt om du öppnar spelet i dag”.
      • Provprenumeration: Provprenumerationer för 0 USD eller med rabatt. Exempel: ”50 % rabatt de första två månaderna”.
  • Länder/regioner: Ett eller flera länder eller regioner där händelsen ska visas.
  • Startdatum och -tid och slutdatum och -tid: Datum och klockslag när händelsen börjar och slutar. Händelsen kan som längst pågå i fyra veckor. Tänk på följande:
    • Det går att skapa erbjudanden utan sluttid. Detta är användbart när du har ett standarderbjudande för en viss typ av användare, t.ex. erbjudanden för nya användare. Om du väljer detta ställs behörigheten för erbjudandet automatiskt in på endast nya användare. Vi planerar att lägga till fler kvalifikationskriterier i framtiden, till exempel köparens status, tid sedan den senaste interaktionen och avhoppade användare.
    • Större uppdateringar har en fast varaktighet på 28 dagar och meddelanden för förhandsregistrering har en fast varaktighet på en vecka.
    • Förhandsgranska händelsen: Välj om händelsen ska visas på Google Play före starttiden och ange datum och tid. Förhandsgranskning av händelser är valt som standard, så ändra det om du inte vill att händelsen ska visas före startdatumet. Det går inte att förhandsgranska erbjudanden.
  • Styra målgrupp för erbjudandet: För kampanjinnehåll av erbjudandetyp kan du välja om det ska visas för alla i de valda länderna/regionerna eller för nya användare. Då föreslår Google Play erbjudanden enbart för de användare som faktiskt kan ta del av dem.
  • Begära att bli utvald: Som standard visas dina event i butiksuppgifterna. Event som uppfyller våra riktlinjer för kvalitet kan också visas på ställen med hög synlighet på Google Play, bland annat på startsidan och i sökresultaten. Du kan skapa ett obegränsat antal event varje kvartal utan att begära att bli utvald.

Du kan även begära att ett event ska bli utvalt för att signalera till Google att du vill att det eventet ska vara synligare.  Du kan göra detta ett begränsat antal gånger per kvartal:
    • fyra gånger för eventtyper som riktar sig mot alla i de valda länderna
    • två gånger för erbjudandeevent som riktar sig mot nya användare.

Obs! Event som du begär ska bli utvalda måste skickas in minst 14 dagar före händelsens startdatum

Det är mer sannolikt att event som du begär ska bli utvalda lyfts fram på viktiga plattformar, som högst upp på startsidor, i sökningar samt både på och utanför Google Play i framtiden. Detta ökar den potentiella spridningen, synligheten och värdet markant.

4. Tillhandahåll text och grafiktillgångar för händelsen:

• Slogan (obligatoriskt): Ange en slogan som beskriver just den här händelsen. Använd inte en allmän slogan som skulle kunna återanvändas för andra händelser eller titlar. Om du konfigurerar ett erbjudande ska du ange vilka objekt som är rabatterade och hur stor rabatten är. Exempel: ”Julrea! 25 % rabatt när du handlar för över 50 USD”, ”Ny bana: Testa Prince’s Highway i helgen och lås upp en exklusiv bil” eller ”Köp fyra valfria böcker och betala för tre”.
  • Beskrivning (obligatoriskt): Använd inte samma text i händelsens beskrivningen som i sloganen, eftersom båda visas tillsammans på Google Play. Beskrivningen ska ha med händelsen att göra. Om du konfigurerar ett erbjudande ska du inkludera eventuella begränsningar och villkor, t.ex. berättigande, totalt antal som är tillgängligt, antal per användare och hur användarna tar del av erbjudandet. Beskrivningen ska vara så tydlig som möjligt så att även användare som inte känner till appen eller spelet förstår den. Se beskrivningskraven.
  • Primär bild (obligatoriskt): Bilden ska ha med händelsen att göra och hjälpa användarna att föreställa sig händelsen. Ta inte med text i bilder (inklusive varumärkeslogotyper, sloganer eller app-/spelnamn) och ha inte viktiga visuella element i områden som kan beskäras. Se bildkrav.
  • Kvadratisk bild (obligatoriskt): Krävs för att visas på olika plattformar och listor i Google Play. Se bildkrav.
  • Video (rekommenderas starkt): Detta måste vara en offentlig YouTube-video som intäktsgenerering har inaktiverats för. Se videokraven.
    En vanlig anledning till att händelser och erbjudanden avvisas av granskningsteamet är att de har skrivits på fel språk. Se till att skriva sloganen och beskrivningen på rätt språk.

Obs! Standardspråket är det språk som utvecklaren ställde in när appen skapades.

5. Rekommenderas: Du kan även översätta händelsen till olika språk för användare i olika länder på samma sätt som med anpassade butiksuppgifter. Välj Hantera översättningar > Hantera översättningar själv och välj de språk som du vill komplettera med för händelsen.

Obs! Samma grafiktillgångar som du laddade upp i steg 6 används för alla språk som standard. Du kan tillhandahålla olika tillgångar för olika språk manuellt genom att välja ett språk och ladda upp de grafiktillgångar som behövs per språkkod.

6. Klicka på Skicka händelse när händelsen är klar att publicera på Google Play. Om du vill spara det du har gjort utan att skicka in det till Google Play kan du klicka på Spara som utkast.

Obs! När du har skickat in händelsen går den inte längre att redigera, så vänta tills du känner dig klar innan du skickar.

Se dina händelser

På sidan Kampanjinnehåll finns flera tabeller som ger en översikt över alla dina händelser med status och viktig information som land, start- och slutdatum, prioritetsnivå och följande:

• Kampanjhändelser: Här visas utkast och publicerade händelser
  • Avvisade händelser: I den här tabellen visas händelser som har granskats och avvisats
    • Om en händelse avvisas får du ett meddelande om det på Play Console med anledningen till avslaget.
  • Tidigare händelser: Här visas händelser som redan har varit eller som har annullerats

Kopiera en händelse

Du kan enkelt skapa liknande händelser genom att kopiera en tidigare.

Förutsättning: Händelserna måste skilja sig tillräckligt mycket från varandra enligt riktlinjerna för innehållskvalitet. Två händelser som är identiska eller mycket snarlika varandra kan inte vara aktiva samtidigt.

Så här kopierar du en kampanjinnehållshändelse:

1. Gå till sidan Kampanjinnehåll (Ökning > Butiksvisning > Kampanjinnehåll).
  2. Klicka på Kopiera till ny händelse på sidan.
  3. En kopia av händelsen skapas. Du kan redigera de uppgifter du vill ändra (de olika uppgifterna beskrivs i föregående avsnitt, Skapa kampanjinnehåll).

Importera händelser

Du kan ladda upp flera händelser i grupp med en CSV-mall.

Så här importerar du en händelse:

1. Gå till sidan Kampanjinnehåll (Ökning > Butiksvisning > Kampanjinnehåll).
  2. Klicka på Importera event.
  3. Klicka på Ladda ned en CSV-mall på sidan Importera event.
  4. Fyll i mallen med hjälp av tipsen nedan.
  5. När mallen är klar släpper du .csv-filen i uppladdningsrutan eller klickar på Ladda upp händelse.

Tips! Om du vill göra ändringar kan du ladda ned enbart utkast. Klicka på rullgardinsmenyn Ladda ned händelser, välj om händelsen har bilder eller inte och välj Utkastappar. Sedan kan du ändra uppgifterna och ladda upp dem på nytt. Kom ihåg att ange event_ID när du ändrar något med hjälp av en CSV-fil.

Tips för att fylla i CSV-mallen
  • event_ID: Låt det här fältet vara tomt för nya händelser.
  • Event_type: Måste vara OFFER, TIME-LIMITED_EVENT eller MAJOR_UPDATE.
  • Priority: Måste vara FEATURING_REQUESTED eller FEATURING_NOT_REQUESTED.
  • submission_state: Måste vara DRAFT eller SUBMITTED.
  • start_time_utc och end_time_utc: Ange tiden i UTC i formatet YYYY-MM-DD HH:MM
  • default_language_code: Ange språkkod. Avgränsa med ”;”
  • countries: Ange landskoder avgränsade med ”;”
  • taglines och long_description: Använd formatet språkkod=tagline och avgränsa de olika språken med ”;”.
    • Exempel: en-US=testUS;en-GB=testGB
  • images/video_ids: Du kan använda olika grafiktillgångar per språk på samma sätt som med tagline. Om du inte har några översatta grafiktillgångar anger du bara default_language_code. Då används samma tillgångar för alla språk. Exempel:
    • en-US=testus.jpg;en-GB=testgb.jpg
    • en-US=YeT0t1C_y20;en-GB=r-ERajkMXw0
  • user_eligibility: Måste vara EVERYONE eller NEW_USERS_ONLY för erbjudanden (lämna tomt om event_type är något annat än OFFER).
  • preview_opt_in: Måste antingen vara OPT_IN eller OPT_OUT.
  • preview_time_utc: Ska ha formatet YYYY-MM-DD HH:MM.
  • Event_subtype:
    • Erbjudanden måste vara DISCOUNT,VALUE_ADD, FREE_REWARD eller SUBSCRIPTION_TRIAL.
    • Tidsbegränsade händelser måste vara COMPETITION_CHALLENGE, REAL-TIME eller SPECIAL.
    • Större uppdateringar måste vara FEATURES_&_ANNOUNCEMENTS, NEW_CONTENT eller PRE_REGISTRATION _UPDATE.