Opprett markedsføringsinnhold

Merk: Markedsføringsinnhold er tilgjengelig for apper som oppfyller kvalifikasjonskriteriene våre for premiumverktøy for vekst.

Du kan opprette markedsføringsinnhold når som helst, men det må sendes inn minst 60 dager før startdatoen for arrangementet. Det kan ta opptil 4 dager å godkjenne arrangementer, så du bør sende inn arrangementer minst 4 dager før startdatoen for å sikre at de publiseres i tide.

Merk: Deltakere i Google Play-partnerprogrammet for spill må sende inn markedsføringsinnhold minst 14 dager før startdatoen for arrangementet for å dra nytte av fordelen med tilbakemeldinger om kvalitet.

Slik oppretter du arrangementer for markedsføringsinnhold:

1. Gå til Markedsføringsinnhold-siden (Vekst > Butikktilstedeværelse > Markedsføringsinnhold).

2. Klikk på Opprett arrangement.

3. Legg til denne informasjonen:

• Arrangementsnavn: Dette er et internt arrangementsnavn som bare er synlig i Play-konsollen.
  • Arrangementstype: Velg en arrangementstype (se Typer markedsføringsinnhold).
  • Tilbudstype: Hvis markedsføringsinnholdet er et tilbud, må du spesifisere hva slags tilbud det er. Da blir det mulig for Google Play vise tilbudet på riktig måte. I tillegg blir det enklere for evalueringsteamet vårt å evaluere tilbudet raskt, og brukerne får se tilbud av lignende typer.
    • Merk: Det er viktig å velge tilbudstypen som matcher det brukerne får og ser i appen din. Disse typene er tilgjengelige:
      • Rabatt: Dette er tilbud der brukerne får rabatt på én eller flere varer eller for å gjøre noe. Eksempler: «10 % rabatt på juveler», «50 kr i rabatt når du handler for 250 kr» eller «15 % rabatt i hele butikken».
      • Verdiøkende tilbud: Dette er tilbud med varer som er inkludert i prisen når brukerne kjøper andre varer, eller som øker den samlede verdien. Eksempler: «Kjøp én, få én uten ekstra kostnad», «Få 60 mynter til prisen av 40», «Kostnadsfri muffins med en latte» eller «Startpakke for 49,90 kr, verdi 200 kr».
      • Kostnadsfri vare eller belønning: Dette er tilbud som gir brukerne en kostnadsfri vare for å utføre en handling. Eksempler: «Delta i ukens turnering og få 100 juveler kostnadsfritt», «Fri frakt bare denne uken» eller «Bonusvare hvis du åpner spillet i dag».
      • Prøveabonnement: Dette er kostnadsfrie eller rabatterte prøveperioder på abonnementer. Eksempel: «50 % rabatt på de første to månedene».
  • Land/regioner: Velg minst ett land eller én region der dette arrangementet blir tilgjengelig.
  • Startdato og -tid og Sluttdato og -tid: Datoene og tidspunktene arrangementet starter og slutter. Arrangementer kan maksimalt ha en varighet på 4 uker. Vær oppmerksom på dette:
    • Tilbud trenger ikke å ha sluttid. Dette er nyttig hvis du har et standardtilbud for en bestemt type bruker, for eksempel tilbud for nye brukere. Hvis du velger dette, blir tilbudet automatisk kun tilgjengelig for nye brukere. Vi planlegger å lansere flere kvalifikasjonskriterier, for eksempel kjøperstatus, tid siden forrige engasjement og tidligere brukere, i fremtiden.
    • Store oppdateringer har en varighet på 28 dager, og kunngjøringer for forhåndsregistrering har en varighet på én uke.
    • Se forhåndsvisning av arrangementet: Velg om du vil vise arrangementet på Google Play før starttiden, og angi en dato og et klokkeslett. Forhåndsvisninger av arrangementer er valgt som standard, så sørg for at du endrer valget hvis du ikke vil vise arrangementet før startdatoen. Du kan ikke forhåndsvise tilbud.
  • Kontroller tilbudsmålgruppen: For markdsføringsinnhold av tilbudstypen kan du velge om det skal være kvalifisert for å vises til alle i landene/regionene du har valgt, eller bare til nye brukere. Dette sikrer at Google Play bare foreslår tilbud til brukere som faktisk har nytte av dem.
  • Be om fremheving: Som standard vises arrangementene dine i butikkoppføringen din. Arrangementer som overholder retningslinjene våre for kvalitet, kan også vises på deler av Google Play med høy synlighet, inkludert på startsiden og i søkeresultater. Du kan opprette så mange arrangementer du vil hvert kvartal, uten å be om fremheving.

I tillegg kan du be om fremheving av dette arrangementet for å signalisere til Google at du vil at dette arrangementet skal vises mer fremtredende. Du kan gjøre dette et begrenset antall ganger per kvartal:
    • 4 ganger for alle arrangementstyper som er målrettet mot alle i landene du har valgt og
    • 2 ganger for hendelser av tilbudstypen som målrettes mot nye brukere

Viktig: Arrangementer det blir bedt om fremheving for, må sendes inn minst 14 dager før startdatoen for arrangementet

Arrangementer det blir bedt om fremheving for, har større sjanse for å bli vist mer fremtredende på viktige plattformer som øverst på startsidene, i søk og i fremtiden på flere deler av Google Play og andre steder. Dette øker potensialet for spredning, synlighet og verdi betraktelig.

4. Oppgi tekst og grafiske elementer for arrangementet:

• Kort beskrivelse (obligatorisk): Sørg for at den korte beskrivelsen er informativ og spesifikk for arrangementet ditt. Ikke bruk generiske beskrivelser som kan brukes på nytt i andre arrangementer eller andre apper og/eller spill. Hvis du konfigurerer et tilbud, må du inkludere varene som rabatteres, og hvor stor rabatten er. Eksempel: «Julesalg! 25 % rabatt når du handler for mer enn 500 kr», «Ny bane: Prøv Prince's Highway denne helgen, og få en eksklusiv legendarisk bil» eller «Kjøp 4 bøker, betal for 3».
  • Beskrivelse (obligatorisk): Ikke bruk samme tekst i den lange beskrivelsen som i den korte beskrivelsen, siden de vises sammen på Google Play. Sørg for at den lange beskrivelsen er relevant for arrangementet. Hvis du konfigurerer et tilbud, må du ta med eventuelle relevante begrensninger eller betingelser, for eksempel kvalifikasjonskrav, hvor mange tilbud som er tilgjengelige, antall tilbud per bruker samt hvordan brukeren kan løse inn tilbudet. Beskrivelsen bør være så uttrykksfull som mulig, slik at selv brukere som kanskje ikke kjenner appen din eller spillet ditt, forstår den. Se kravene til beskrivelser.
  • Hovedbilde (obligatorisk): Sørg for at bildet er relevant for arrangementet og hjelper brukerne med å se det for seg. Ikke bruk tekst i bilder (inkludert merkelogoer, slagord eller app-/spillnavn), og ikke inkluder viktige visuelle elementer i avskjæringssonene. Se kravene til bilder.
  • Kvadratisk bilde (obligatorisk): Dette er nødvendig for at tilbudet skal vises på forskjellige plattformer og lister på Google Play. Se kravene til bilder.
  • Video (anbefales sterkt): Dette må være en offentlig YouTube-video der inntektsgenerering er slått av. Se kravene til videoer.
    En vanlig årsak til at arrangementer og tilbud blir avvist av evalueringsteamet vårt, er at de er skrevet på feil språk. Sørg for at den korte og den lange beskrivelsen er på riktig språk.

Merk: Standardspråket er språket utvikleren anga da appen ble opprettet.

5. Anbefalt: Du kan også lokalisere arrangementet ditt til forskjellige språk, slik at du kan nå ut til brukere i ulike land, omtrent som ved bruk av tilpassede butikkoppføringer. Velg Administrer oversettelser > Administrer dine egne oversettelser, og velg språkene du vil legge til for dette arrangementet.

Merk: Som standard brukes de grafiske elementene du lastet opp i trinn 6. Du kan oppgi språkspesifikke ressurser manuelt ved å velge språk og laste opp de nødvendige grafiske elementene for hver lokalitet.

6. Klikk på Send inn arrangementet for å publisere det på Google Play. Du kan klikke på Lagre som utkast for å lagre arbeidet uten å sende det inn til Google Play.

Viktig: Du kan ikke endre arrangementet etter at du har sendt det inn, så dobbeltsjekk det før du sender det inn.

Se arrangementene dine

Markedsføringsinnhold-siden finnes det flere tabeller som gir en oversikt over alle arrangementene dine. Der kan du raskt se arrangementenes status og viktig informasjon, for eksempel land, start- og sluttdato og prioritetsnivå, sammen med følgende:

• Arrangementer med markedsføringsinnhold: inneholder utkast til eller publiserte arrangementer.
  • Tabell for avviste arrangementer: inneholder arrangementer som er gjennomgått og avvist.
    • Hvis arrangementet ditt blir avvist, får du et avvisningsvarsel med årsaken til avgjørelsen i Play-konsollen.
  • Tidligere arrangementer: inneholder utløpte eller avlyste arrangementer

Kopier arrangementer

For å gjøre det enklere å opprette lignende arrangementer kan du kopiere informasjon fra tidligere arrangementer.

Forhåndskrav: Les gjennom retningslinjene for innholdskvalitet for å sikre at dette arrangementet er forskjellig nok fra det opprinnelige arrangementet. Du kan ikke ha identiske eller svært like arrangementer som er aktive samtidig.

Slik kopierer du arrangementer med markedsføringsinnhold:

1. Gå til Markedsføringsinnhold-siden (Vekst > Butikktilstedeværelse > Markedsføringsinnhold).
  2. På hovedsiden klikker du på Kopier til et nytt arrangement.
  3. Det opprettes en kopi av arrangementet. Du kan endre detaljene (disse detaljene er beskrevet i den forrige delen: Opprett markedsføringsinnhold).

Importer arrangementer

Du kan utføre masseopplastinger ved bruk av en CSV-mal.

Slik importerer du arrangementer:

1. Gå til Markedsføringsinnhold-siden (Vekst > Butikktilstedeværelse > Markedsføringsinnhold).
  2. Klikk på Importer arrangementer.
  3. Importer arrangementer-siden klikker du på Last ned CSV-malen.
  4. Fyll ut malen ved hjelp av tipsene nedenfor.
  5. Når du har fylt ut malen, drar du CSV-filen og slipper den i opplastingsfeltet eller klikker på Last opp arrangementet.

Tips: Hvis du vil gjøre endringer, kan du velge å bare laste ned utkast. Klikk på rullegardinmenyen Last ned arrangementene, og velg om arrangementet skal inneholde bilder. Velg deretter Apputkast. Du kan deretter gjøre endringene og laste opp på nytt. Når du gjør endringer ved bruk av CSV-filen, må du huske å oppgi event_ID.

Tips for å fylle ut CSV-malen
  • event_ID: La dette feltet stå tomt for nye arrangementer.
  • Event_type: Verdien må være én av følgende: OFFER, TIME-LIMITED_EVENT eller MAJOR_UPDATE.
  • Priority: Verdien må være én av følgende: FEATURING_REQUESTED eller FEATURING_NOT_REQUESTED
  • submission_state: Verdien må være én av følgende: DRAFT eller SUBMITTED.
  • start_time_utc og end_time_utc: Alle klokkeslett er i UTC og må følge formatet ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM.
  • default_language_code: Skriv inn språkkoder atskilt med «;».
  • countries: Skriv inn landskoder atskilt med «;».
  • taglines og long_description: må bruke formatet språkkode=kort beskrivelse og være atskilt med «;» for hvert språk.
    • Eksempel: en-US=testUS;en-GB=testGB
  • images/video_ids: I likhet med beskrivelser kan du målrette grafiske elementer etter språk. Hvis du ikke har lokaliserte elementer, bruker du default_language_code, så bruker vi det samme elementet på alle andre språk du målretter mot. For eksempel:
    • en-US=testus.jpg;en-GB=testgb.jpg
    • en-US=YeT0t1C_y20;en-GB=r-ERajkMXw0
  • user_eligibility: Verdien må være én av følgende for tilbud: EVERYONE eller NEW_USERS_ONLY (skal være tom hvis event_type er noe annet enn OFFER).
  • preview_opt_in: Verdien må være én av følgende: OPT_IN eller OPT_OUT.
  • preview_time_utc: Tidspunktet følger formatet YYYY-MM-DD HH:MM.
  • Event_subtype:
    • Verdien må være én av følgende for tilbud: DISCOUNT, VALUE_ADD, FREE_REWARD eller SUBSCRIPTION_TRIAL.
    • Verdien må være én av følgende for tidsbegrensede arrangementer: COMPETITION_CHALLENGE, REAL-TIME eller SPECIAL.
    • Verdien må være én av følgende for store oppdateringer: FEATURES_&_ANNOUNCEMENTS, NEW_CONTENT eller PRE_REGISTRATION_UPDATE.