Sådan opretter du promoveringsindhold

Bemærk! Promoveringsindhold er tilgængeligt for apps, der opfylder vores kriterier for kvalifikation til udvidede vækstværktøjer.

Promoveringsindhold kan oprettes når som helst, men skal indsendes indenfor 60 dage før eventens startdato. Det kan tage op til fire dage at godkende din event. Indsend din event mindst fire dage før startdatoen for at sikre, at den udgives i tide.

Bemærk! Deltagere i Partnerprogram for spil til Google Play skal indsende promoveringsindhold mindst 14 dage før eventens startdato for at kunne få feedback om kvaliteten.

Sådan opretter du en event med promoveringsindhold:

1. Gå til siden Promoveringsindhold (Skab vækst > Butiksvisning > Promoveringsindhold).

2. Klik på Opret event.

3. Tilføj følgende oplysninger:

• Eventens navn: Et internt eventnavn, der kun vises i Play Console.
  • Eventtype: Vælg eneventtype (se Typer af promoveringsindhold)
  • Tilbudstype: Hvis dit promoveringsindhold er et tilbud, skal du angive, hvilken type tilbud det er. Dette gør det muligt for Google Play at vise tilbud korrekt. Det hjælper også vores kontrolteam med hurtigt at evaluere dem og giver brugerne mulighed for at se lignende tilbud.
    • Bemærk! Det er vigtigt at vælge den tilbudstype, der passer til det, brugerne ser og får i din app. De tilgængelige typer er:
      • Rabat: Tilbud, der giver brugerne rabat på én eller flere varer eller rabat for at udføre en handling. Det kunne f.eks. være "10 % rabat på juveler", "50 kr. i rabat, når du bruger 250 kr." eller "15 % rabat i hele butikken".
      • Ekstra værdi: Tilbud om gratis varer sammen med et køb eller om en forøgelse af den samlede værdi. Dette kunne f.eks. være "Køb 1, og få 1 gratis", "Få 60 mønter til samme pris som 40", "En gratis muffin ved køb af en latte" eller "Starterpakke til 50 kr. Normalpris 200 kr.".
      • Vare til 0 kr. eller gratis bonus: Tilbud, hvor brugeren får en vare til 0 kr. for at udføre en handling. Dette kunne f.eks. være "Deltag i denne uges turnering, og få 100 juveler for 0 kr.", "Forsendelse for 0 kr. i denne uge" eller "Bonusvare, hvis du åbner spillet i dag".
      • Prøveperiode på abonnement: Vederlagsfrie eller nedsatte prøveperioder på et abonnement. Det kunne f.eks. være "50 % rabat i de første 2 måneder".
  • Lande/regioner: Et eller flere lande eller regioner, hvor denne event vil blive vist
  • Startdato og -tidspunkt samt slutdato og -tidspunkt: Start- og slutdato samt start- og sluttidspunkt for din event, som maksimalt må vare fire uger. Vær opmærksom på følgende:
    • Tilbud kan indstilles til ikke at have noget sluttidspunkt. Det er nyttigt, når du har et standardtilbud til en bestemt type bruger, f.eks. et tilbud til nye brugere Hvis du vælger dette, er det automatisk kun nye brugere, der er kvalificerede til tilbuddet. Vi har planer om at indføre flere kriterier for kvalifikation fremover, f.eks. køberstatus, tid siden sidste engagement og brugere, der er stoppet med at bruge appen.
    • Store opdateringer har en fast varighed på 28 dage, og meddelelser om forhåndsregistrering har en fast varighed på én uge.
    • Se forhåndsvisning af event: Vælg, om du vil vise din event i Google Play inden starttidspunktet, og angiv en dato og et klokkeslæt. Forhåndsvisning af events vælges som standard, så sørg for at ændre dit valg, hvis du ikke vil vise din event før startdatoen. Du kan ikke anvende en forhåndsvisning af tilbud.
  • Administrer målgruppen for tilbuddet: I forbindelse med promoveringsindhold af typen Tilbud kan du vælge, om det skal være kvalificeret til at blive vist til alle i dine valgte lande/regioner eller til nye brugere. Dette sikrer, at Google Play kun foreslår tilbud til brugere, der faktisk kan drage fordel af dem.
  • Anmodning om fremhævning: Dine events vises som standard på din profilside i Play Butik. Events, der overholder vores retningslinjer for kvalitet, kan også blive vist på flader med høj synlighed i Google Play, bl.a. startsiden og søgeresultaterne. Du kan oprette så mange events, som du vil, hvert kvartal uden at anmode om fremhævning.

Derudover kan du anmode om fremhævning for at signalere til Google, at du gerne vil have, at eventen skal være mere synlig.  Du kan gøre dette et begrænset antal gange pr. kvartal:
    • 4 gange for enhver eventtype, der er målrettet mod alle i dine valgte lande.
    • 2 gange for tilbudsevents, der er målrettet mod nye brugere.

Vigtigt! Events, der anmodes om fremhævning af, skal indsendes mindst 14 dage før eventens startdato

Events, der anmodes om fremhævning af, har en større chance for at blive fremhævet på vigtige flader, f.eks. øverst på startsider, i søgeresultaterne og fremover i Google Play og andre steder. Dette gør dine events langt mere synlige, så du når ud til flere og får mere værdi.

4. Angiv tekst og grafiske aktiver for din begivenhed:

• Slogan (påkrævet): Sørg for, at sloganet er beskrivende og gælder specifikt for din event. Undgå at bruge et generisk slogan, der kan genanvendes ved andre begivenheder eller i forbindelse med andre titler. Hvis du konfigurerer et tilbud, skal du medtage de varer, der er nedsat, og hvor meget de er nedsat med. Det kunne f.eks. være "Juleudsalg! 25 % rabat, når du køber for over 500 kr.", "Ny bane: Prøv Prince's Highway denne weekend, og få eksklusiv adgang til en legendarisk bil" eller "Køb 4 bøger – betal for 3".
  • Beskrivelse (påkrævet): Undlad at gentage sloganteksten i beskrivelsen af din event, da den vises sammen med sloganet i Google Play. Sørg for, at beskrivelsen er relevant for begivenheden. Hvis du konfigurerer et tilbud, skal du medtage eventuelle relevante begrænsninger eller betingelser, f.eks. kvalificering, samlet antal tilgængelige varer, antal pr. bruger, eller hvordan tilbuddet benyttes. Beskrivelsen skal være så udtryksfuld som muligt, så selv brugere, der muligvis ikke kender din app eller dit spil, kan forstå den. Se krav til beskrivelser.
  • Primært billede (påkrævet): Sørg for, at dit billede er relevant for eventen, og at det hjælper brugerne med at visualisere eventen. Medtag ikke tekst på billeder (bl.a. brandlogoer, slogans eller app-/spilnavne), og undlad at placere vigtige visuelle elementer i afskæringszonerne. Se krav til billeder.
  • Kvadratisk billede (påkrævet): Påkrævet for visning på forskellige Google Play-platforme og -lister. Se krav til billeder.
  • Video (anbefales på det kraftigste): Det skal være en offentlig YouTube-video, hvor indtægtsgenerering er deaktiveret. Se krav til videoer.
    En almindelig årsag til, at events og tilbud bliver afvist af vores kontrolteam, er, at de er blevet angivet på det forkerte sprog. Sørg for at angive dit slogan og din beskrivelse på de korrekte sprog.

Bemærk! Standardsproget er det sprog, som udvikleren har angivet, da appen blev oprettet.

5. Anbefalet: Du kan også lokalisere din event til forskellige sprog, så du kan nå ud til brugere i forskellige lande på samme måde som med tilpassede profilsider i Play Butik. Vælg Administrer oversættelser > Administrer dine egne oversættelser, og vælg de yderligere sprog, du vil angive for denne event.

Bemærk! Andre sprog bruger som standard de grafiske aktiver, du uploadede i trin 6. Du kan angive aktiver for enkelte landestandarder manuelt ved at vælge et sprog og uploade de nødvendige grafiske aktiver for hver landestandard.

6. Klik på Indsend begivenhed for at udgive den i Google Play. Du kan klikke på Gem som udkast for at gemme dit arbejde uden at indsende det til Google Play.

Vigtigt! Du kan ikke redigere din event, efter du har indsendt den. Derfor skal du dobbelttjekke dit arbejde, inden du indsender det.

Se dine events

Siden Promoveringsindhold har flere tabeller, der giver et overblik over alle dine events, så du hurtigt kan se status for events og vigtige oplysninger som f.eks. lande, start-/slutdato og prioritetsniveau samt:

• Events med promoveringsindhold: Indeholder udkast og udgivne events
  • Tabel over afviste begivenheder: Indeholder begivenheder, der er blevet gennemgået og afvist
    • Hvis dit event afvises, får du en meddelelse om, at den er afvist, samt en begrundelse for afvisningen i Play Console.
  • Tidligere events: Indeholder udløbne eller annullerede events

Kopiér et event

Du kan gøre det nemmere at oprette lignende begivenheder ved at kopiere oplysninger fra tidligere begivenheder.

Forudsætning: Gennemgå retningslinjerne for kvalitet af indhold for at sikre, at begivenheden adskiller sig tilstrækkeligt fra den originale. Du kan ikke have begivenheder, der er identiske eller næsten ens, udgivet på samme tid.

Sådan kopierer du en begivenhed med promoveringsindhold:

1. Gå til siden Promoveringsindhold (Skab vækst > Butiksvisning > Promoveringsindhold).
  2. Klik på Kopiér til ny event på hovedsiden.
  3. Der oprettes en kopi af eventen. Du kan redigere de oplysninger, du vil ændre (disse oplysninger er beskrevet i det foregående afsnit Opret promoveringsindhold).

Importér events

Du kan masseuploade events ved hjælp af en CSV-skabelon.

Sådan importerer du events:

1. Gå til siden Promoveringsindhold (Skab vækst > Butiksvisning > Promoveringsindhold).
  2. Klik på Importér begivenheder.
  3. Klik på Download CSV-skabelon på siden Importér begivenheder.
  4. Udfyld skabelonen ved hjælp af nedenstående tips.
  5. Når du har oprettet den færdige skabelon, kan du placere din .csv-fil i uploadfeltet eller klikke på Upload begivenhed.

Tip! Hvis du vil foretage ændringer, er det muligt kun at downloade udkast. Klik på rullemenuen Download events, angiv, om din event har billeder eller ej, og vælg Udkast til apps. Derefter kan du redigere og uploade ændringerne igen. Når du foretager ændringer ved hjælp af CSV, skal du huske at angive event_ID.

Tips til at udfylde CSV-skabelonen
  • event_ID: Lad dette felt stå tomt for nye events
  • Event_type: Skal være en af følgende: OFFER, TIME-LIMITED_EVENT eller MAJOR_UPDATE
  • Priority: Skal være en af følgende: FEATURING_REQUESTED, FEATURING_NOT_REQUESTED
  • submission_state: Skal være en af følgende: DRAFT, SUBMITTED
  • start_time_utc og end_time_utc: Tidspunkter er angivet i UTC og skal følge formatet ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM
  • default_language_code: Angiv sprogkoden adskilt af ";"
  • countries: Angiv landekoder adskilt af ";"
  • taglines og long_description: Skal anvende formatet: language code=tagline og være adskilt af ";" for hvert sprog.
    • Eksempel: en-US=testUS;en-GB=testGB
  • images/video_ids: Ligesom med slogans kan du målrette grafiske aktiver efter sprog. Hvis du ikke har aktiver, der er tilpasset lokale markeder, skal du bare bruge default_language_code, og så bruger vi det samme aktiv for alle de sprog, du målretter mod. Eksempel:
    • en-US=testus.jpg;en-GB=testgb.jpg
    • en-US=YeT0t1C_y20;en-GB=r-ERajkMXw0
  • user_eligibility: Ved tilbud skal det enten være EVERYONE eller NEW_USERS_ONLY (tom, hvis event_type er noget andet end OFFER)
  • preview_opt_in: Er enten OPT_IN eller OPT_OUT
  • preview_time_utc: Følg formatet: ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM
  • Event_subtype:
    • Ved tilbud skal det enten være: DISCOUNT, VALUE_ADD, FREE_REWARD eller SUBSCRIPTION_TRIAL
    • Ved en tidsbegrænset event skal det enten være: COMPETITION_CHALLENGE, REAL-TIME eller SPECIAL
    • Ved en stor opdatering skal det enten være: FEATURES_&_ANNOUNCEMENTS, NEW_CONTENT eller PRE_REGISTRATION _UPDATE