Utvärdera kampanjinnehållets resultat

Obs! Kampanjinnehåll är tillgängligt för appar som uppfyller våra kvalifikationskriterier för premiumverktyg för tillväxt.

Du kan utvärdera hur väl kampanjinnehåll har fungerat för olika typer av användare på Google Play med hjälp av rapporter på Play Console. Denna data kan vara till hjälp när du ska redovisa händelsernas genomslag, som indikation på vad som fungerar bra för målgruppen och som grund för framtida planer.

Besök den här länken om du vill läsa mer om hur du marknadsför händelser, erbjudanden och reor i appar och spel med kampanjinnehåll.

Obs! Kampanjinnehåll är endast tillgängligt för ett begränsat antal utvecklare. Kontakta Google Plays affärsutvecklingsansvariga om du är intresserad av att vara med.

Navigera till rapporterna om kampanjinnehåll

Öppna sidan Rapporter om kampanjinnehåll eller navigera till önskad app och välj Ökning > Butikens resultat > Rapporter om kampanjinnehåll i menyn till vänster.

Ställa in rapporten

Klicka på + Händelse och välj vilket kampanjinnehåll du vill generera data om. Du kan filtrera listan efter händelsetyp, söka efter ett namn och sortera listan i bokstavsordning eller efter startdatum så att det blir lätt att hitta en viss händelse.

När du har valt en händelse klickar du på Visa och väljer vilket mätvärde som ska redovisas:

• Dagligen: Med detta alternativ ser du den data som genererats av användarna dag för dag medan händelsen pågick.
  • Växande (hela perioden): Med detta alternativ ser du den sammanlagda summan per dag från händelsens startdatum. Det visar det totala antalet personer som har interagerat med händelsen. Mätvärdet är tillgängligt för alla händelser som har pågått i högst 28 dagar.
  • Växande (28 dagars löpande): Med detta alternativ ser du den sammanlagda summan för de senaste 28 dagarna för varje datum. Mätvärdet är tillgängligt för alla händelser och erbjudanden som pågår längre än 28 dagar, även sådana som körs på obestämd tid.

Klicka på + Land om du vill filtrera rapporten efter enskilda länder eller regioner som du är intresserad av. Om du väljer ett land eller en region där händelsen inte var tillgänglig visas ett varningsmeddelande.

Utvärdera data

Tänk på följande:

• Den här rapporten innehåller data från och med den 8 september 2021. Händelser som slutade före detta datum kan inte visas. Data om händelser som påbörjades före detta datum är ofullständig.
  • Den här rapporten omfattar användare, inte exponeringar. Om en användare ser ett av ditt kampanjinnehållskort tre gånger på en dag registreras han eller hon som en person som exponerats för händelsen den dagen. På liknande sätt registreras en enda konvertering i de sammanlagda mätvärdena om en och samma användare öppnat appen via kampanjinnehåll flera gånger medan händelsen pågick. Det gör det enkelt att se hur många unika användare som händelsen har påverkat.
  • Det finns två huvudsakliga typer av kampanjinnehållsenheter som visas på Google Play: dels enheter med en tydlig uppmaning om att öppna, installera eller uppdatera appen, dels sådana som inte har någon knapp eller där det står Läs mer med en länk till informationssidan om händelsen. Det finns bara data om enheter med en uppmaning, inklusive händelsens informationssida, i rapporten så att du kan få fram en användbar konverteringsfrekvens som du kan optimera för och fokusera på appens resultat.

Översikter

De första diagrammen i rapporten ger en resultatöversikt för händelsen. Här visas följande:

• Personer som exponerats för händelsen: Antalet användare på Google Play som har sett ett kort eller en informationssida om händelsen. Kom ihåg att bara kort med någon av knapparna Öppna, Uppdatera eller Installera räknas.
  • Personer som har utfört en konvertering: Antalet användare som har konverterat genom att klicka på Öppna, Uppdatera eller Installera under händelsen.
  • Konverteringsfrekvens: Andelen personer som exponerats för händelsen och sedan konverterat (personer som har utfört en konvertering/personer som har exponerats för händelsen).

Händelseresultat

Vilken knapp som visas för användarna på händelsekorten och informationssidan beror på om de har installerat appen:

• För användare som inte har appen installerad står det Installera på knappen.
  • För användare med en äldre version av appen står det Uppdatera.
  • För användare som har den senaste versionen av appen på enheten står det Öppna eller Spela.

Tabellen med händelseresultat visar hur bra det gick för händelsen vad dessa tre typer av användare beträffar så att du kan se hur användarförvärv och engagemang påverkats av händelsen. Du kan klicka dig fram till en detaljerad översikt per dag och land för varje användartyp i tabellen.

Länder/regioner

Utvärdera hur bra det gick för händelserna i olika länder och regioner genom att jämföra antalet personer som konverterat och konverteringsfrekvensen per land. Denna information är dessutom tillgänglig för varje användartyp om du klickar dig fram till den från tabellen med händelseresultat ovan.