Evaluer resultatene for markedsføringsinnholdet ditt

Merk: Markedsføringsinnhold er tilgjengelig for apper som oppfyller kvalifikasjonskriteriene våre for premiumverktøy for vekst.

Du kan bruke rapporter i Play-konsollen for å evaluere resultatene markedsføringsinnholdet ditt har oppnådd for forskjellige typer brukere på Google Play. Med utgangspunkt i disse dataene kan du rapportere om effekten av arrangementene, finne ut hva som fungerer bra med målgruppen din, og legge planer for veien videre.

Gå til denne linken for å finne ut mer om markedsføring av arrangementer, tilbud og salg i apper og spill med markedsføringsinnhold.

Merk: Markedsføringsinnhold er bare tilgjengelig for et begrenset antall utviklere. Hvis du er interessert i å bruke dette, kan du kontakte administratoren din for Google Play Bedriftsutvikling.

Gå til rapporteringen om markedsføringsinnhold

Gå til siden Rapporter om kampanjeinnhold, eller gå til en app og velg Vekst > Butikkresultater > Kampanjeinnhold i menyen til venstre.

Konfigurer rapporten

Klikk på + Arrangement for å velge hvilket markedsføringsinnhold du vil generere data for. Du kan filtrere denne listen etter arrangementstype, søke etter navn og sortere alfabetisk eller etter startdato for enkelt å finne bestemte arrangementer.

Når du har valgt et arrangement, klikker du på Se for å velge hvilken verdi som skal legges inn:

• Daglig: Her ser du dataene som er generert av brukere hver dag arrangementet ditt var aktivt.
  • Samlet (alle datoer): Her ser du de daglige samlede totalverdiene fra startdatoen for arrangementet. Det viser deg det totale antallet brukere som har samhandlet med arrangementet ditt. Denne verdien er tilgjengelig for alle arrangementer som varer i maksimalt 28 dager.
  • Samlet (rulleringsperiode på 28 dager): Her ser du de samlede totalsummene for de foregående 28 dagene fra hver dato. Denne verdien er tilgjengelig for alle arrangementer og tilbud som varer i mer enn 28 dager, inkludert de som varer på ubestemt tid.

Klikk på + Land for å filtrere rapporten etter bestemte land eller regioner du er interessert i. Hvis du velger land eller regioner der arrangementet ditt ikke var tilgjengelig, ser du en advarsel.

Evaluer dataene dine

Viktige ting du bør være oppmerksom på:

• Dataene i denne rapporten er tilgjengelige fra 8. september 2021. Arrangementer som ble avsluttet før denne datoen, er ikke tilgjengelige. Arrangementer som startet før denne datoen, mangler data.
  • Denne rapporten omhandler brukere, ikke visninger. Hvis en bruker ser et av kortene dine med markedsføringsinnhold tre ganger på samme dag, blir vedkommende registrert som én seer for den aktuelle dagen. Når du bruker samlede beregninger, blir hver person som har brukt markedsføringsinnhold til å åpne appen din flere ganger mens arrangementet var aktivt, registrert som én person som har konvertert. Dermed kan du enkelt se hvor mange unike brukere som ble berørt av arrangementet ditt.
  • Det finnes to hovedtyper av enheter med markedsføringsinnhold som vises på Google Play: de med en tydelig handlingsfremmende oppfordring om å åpne, installere eller oppdatere appen, og de som ikke har noen knapp, eller hvor det står «Finn ut mer» med en link til detaljsiden for arrangementet. Disse rapportene inneholder kun data for enheter som har en handlingsfremmende oppfordring, inkludert detaljsiden for arrangementet. Dette er for å rapportere om nyttige konverteringsfrekvenser du kan optimalisere for, og for å fokusere på resultatene appen din oppnår.

Oversikter

I de første diagrammene i rapporten får du en oversikt over resultatene til arrangementet ditt. De dekker følgende:

• Seere: Antall brukere på Google Play som har sett et kort eller en detaljside for arrangementet ditt. Husk at de eneste kortene som telles, er de som har en Åpne-, Oppdater- eller Installer-knapp.
  • Personer som har konvertert: Antallet brukere som konverterer ved å klikke på Åpne-, Oppdater- eller Installer-knappen for arrangementet.
  • Konverteringsfrekvens: Andelen seere som konverterer (personer som har konvertert / seere).

Arrangementsresultater

Knappen som brukerne ser på arrangementkortene og detaljsiden, endres avhengig av om de har installert appen din eller ikke:

• Brukere som ikke har installert appen, ser en Installer-knapp.
  • Brukere med en gammel versjon av appen ser Oppdater.
  • Brukere som har den nyeste versjonen av appen på enheten sin, ser Åpne eller Spill.

I resultattabellen for arrangementet kan du se hvor gode resultater det har oppnådd for hver av disse tre brukertypene. Du kan også se hvordan det driver brukeranskaffelse og engasjement. Du kan klikke videre til en detaljert oversikt per dag og per land for hver av disse brukertypene i tabellen.

Land/regioner

Evaluer resultatene for arrangementet ditt i ulike land og regioner ved å sammenligne konverteringsfrekvensene og antallet personer som har konvertert, per land. Denne informasjonen er også tilgjengelig for hver brukertype hvis du klikker videre fra tabellen med arrangementresultatene ovenfor.