Förstå kampanjinnehåll

Obs! Kampanjinnehåll är tillgängligt för appar som uppfyller våra kvalifikationskriterier för premiumverktyg för tillväxt.

Kampanjinnehåll är en säljenhet för självbetjäning på Google Play där nytt och aktuellt innehåll som specialerbjudanden, tidsbegränsade event och större uppdateringar av funktioner eller innehåll visas. Det finns olika typer av kampanjinnehåll som alla kan hjälpa dig att

• interagera med användarna utanför appen
  • få användarna att öppna och installera om appen
  • uppmuntra användarna att ta del av ett erbjudande, till exempel rabatt på ett objekt, rea i hela butiken eller ett förstagångserbjudande.
  • göra nya användare nyfikna så att de laddar ned appen.

Kampanjinnehåll visas i Google Play Butik. Bland annat visas de på fliken Appar eller Spel, den underordnade fliken Event på fliken Spel, i sökresultat och på sidan med butiksuppgifter. Erbjudanden visas på den särskilda fliken Erbjudanden i utvalda områden. De flesta av dessa är tillgängliga världen över utom fliken Event, som bara är tillgänglig för spel i Australien, Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Hongkong, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kanada, Mexiko, Ryssland, Sydkorea, Taiwan, Turkiet, Tyskland och USA.

Kampanjinnehållstyper

Läs följande information innan du skapar ett kampanjinnehållskort för att välja rätt typ. Att välja rätt kampanjinnehållstyp ingår i våra riktlinjer för innehåll. Kampanjinnehåll som är felklassificerat får därför begränsad räckvidd och effekt.

• Erbjudanden: Det här är rabatter, mervärdeserbjudanden, objekt för 0 USD (kostnadsfria belöningar) eller provperioder på prenumerationer som användarna kan vara intresserade av. Det kan till exempel vara digitala varor som administreras via Google Plays faktureringssystem, helt kostnadsfria digitala objekt som administreras via dina egna system eller fysiska varor och tjänster. Mer information finns i kvalifikationsriktlinjerna för erbjudanden. Exempel:
    • Rabatter: Rabatter kan tillämpas på enskilda varor, kategorier eller hela din butik. Du kan erbjuda en procentuell rabatt eller en fast rabatt. Du kan till exempel ha erbjudandet ”20 % rabatt på första beställningen” eller ”5 USD rabatt på alla skor”.
    • Mervärde: Mervärdeserbjudanden handlar om inkrementellt mervärde eller paket. Du kan till exempel ha erbjudandet ”50 ädelstenar till priset av 20”, ”5 liv ingår i alla köp” eller ”Startpaket för 4,99 USD, ursprungligt pris 20 USD".
    • Objekt för 0 USD eller kostnadsfria belöningar: Du kan erbjuda objekt för 0 USD, till exempel att användare kan lösa in en tidsbegränsad dräkt om de spelar en viss helg. Det är ett bra sätt att få användare att pröva din produkt eller tjänst innan de bestämmer sig för att betala för den.
    • Provprenumerationer: Provprenumerationer är ett bra sätt att få användare att registrera sig för en prenumerationstjänst. Du kan erbjuda en kostnadsfri provperiod eller ett rabatterat introduktionspris. Du kan till exempel erbjuda en sju dagars kostnadsfri provperiod på din prenumerationstjänst eller 50 % rabatt på den första prenumerationsmånaden.

• Tidsbegränsade event: Tidsbegränsade event, som inte är erbjudanden, i appen eller spelet, till exempel event i realtid, tävlingar och specialevent. Det finns följande typer av tidsbegränsade event:
    • Realtid: Dessa event sker i realtid och alla användare kan ta del av dem samtidigt. Du kan till exempel anordna en livestream av ett sportevenemang eller en prisutdelning.
    • Tävlingar och utmaningar: Användare kan tävla om belöningar och rankningar eller att uppnå ett visst mål. Du kan till exempel anordna en tävling om det bästa användargenererade innehållet eller en turnering för att avgöra vilken spelare som är bäst i ditt spel.
    • Special: Detta är event som inte passar in i de andra kategorierna. Du kan till exempel anordna ett crossover-event med ett annat spel eller en annan app. Du kan även lansera ett tidsbegränsat objekt eller en tidsbegränsad funktion.

• Större uppdateringar: Dessa uppdateringar inkluderar betydande nya funktioner eller betydande nytt innehåll. Till exempel kan en större uppdatering för ett spel lägga till ett nytt spelläge eller en ny nivå.
    • Nya funktioner och meddelanden: Dessa uppdateringar handlar om nya funktioner samt meddelanden om större förändringar. En uppdatering för en app för sociala medier kan till exempel lägga till ett nytt sätt att dela innehåll eller presentera ett nytt partnerskap.
    • Nytt innehåll: Dessa uppdateringar omfattar nytt innehåll som antingen är nyligen skapat eller nyligen tillgängligt i appen. En uppdatering för en streamingapp kan till exempel innebära att nya filmer eller tv-program läggs till. För en spelapp kan det handla om att nya nivåer, figurer eller battle pass läggs till.
    • Meddelanden vid förhandsregistrering: Dessa uppdateringar skickas till användare som har förhandsregistrerat sig för ett spel. De informerar användarna om nytt innehåll, snabbappsdemor, vilka milstolpebelöningar som uppnåtts eller meddelanden om lanseringen.