Se og begræns, hvilke enheder der er kompatible med din app

Når du har uploadet mindst én app-pakke til Play Console, kan du se kataloget med tilgængelige enheder og tjekke, hvilke enheder der er kompatible med din app. Du kan hjælpe med at sikre, at din app er tilgængelig på så mange enheder som muligt, ved regelmæssigt at gennemgå listen over understøttede og ekskluderede enheder.

Gå til siden Enhedskatalog (Udgivelse > Rækkevidde og enheder > Enhedskatalog).

Husk, at enhedskataloget ikke gælder for instant-apps.

Kom godt i gang med enhedskataloget

Denne sektion indeholder alle de oplysninger, du skal bruge for at komme i gang med at bruge enhedskataloget.

Acceptér servicevilkårene for enhedskataloget

Første gang du åbner enhedskataloget, skal du læse og acceptere servicevilkårene. Du skal være kontoejeren eller en bruger med den globale tilladelse "Administrer produktionsudgivelser" for at acceptere de nye vilkår. Når du har accepteret vilkårene for én app på din konto, kan du fortsætte med at bruge enhedskataloget til alle dine apps.

Hvis du ikke accepterer servicevilkårene:

• Mister du adgangen til enhedskataloget.
  • Kan du ikke ekskludere enheder fra appdistribution.

Få indblik i de vigtigste koncepter

Spørgsmålene nedenfor dækker de vigtigste koncepter vedrørende enhedskataloget og enhedsbegrænsning. Klik på et spørgsmål for at udvide og se svaret eller skjule det.

Hvad er en enhedsmodel? Hvad er en enhedsvariant?

En enhedsmodel er et koncept, der er defineret af en oprindelig producent. Play Console anvender konceptet til at beskrive en enhed med henblik på at indsnævre dens egenskaber og gruppere den sammen med lignende enhedsmodeller blandt de aktive Android-enheder, der eksisterer i dag.

En enhedsmodel består af to attributter: Varemærke og enhed. Begge disse angives af den oprindelige producent.

• Varemærke: android.os.Build.Brand. Vær opmærksom på, at varemærket, som også kaldes brandet, er den måde, enheden markedsføres på, og muligvis ikke er det samme som producenten. Få flere oplysninger
  • Enhed: android.os.Build.Device. Få flere oplysninger

Google Oriole er f.eks. en enhedsmodel.

Hver enhedsmodel har også et brugerrettet navn, som kaldes marketingnavnet. Marketingnavnet for Google Oriole er f.eks. Pixel 6.

En enhedsmodel har en række attributter for hardware og software, og enhedsmodellen alene er muligvis ikke tilstrækkelig til at angive disse attributter entydigt. Enhedsmodeller har f.eks. ofte varianter med forskellige Android-versioner, RAM-størrelser og lagerpladser.

Her er nogle af de vigtigste oplysninger om enhedsmodeller:

• Enheden alene er ikke unik, og den kan anvendes af flere producenter. Den bør derfor ikke anvendes uden brandet.
  • Enhedsmodellen er ikke altid tilstrækkelig til at angive enhedsspecifikationerne præcist, da der kan være varianter.
  • Marketingnavnet er ikke tilstrækkeligt til at angive enhedsmodellen, da en producent kan bruge det samme marketingnavn til mange forskellige kombinationer af {brandenhed}.

I Play Console vises enheder i formatet {brandenhed} (marketingnavn), f.eks. "Google Oriole (Pixel 6)", så det er nemt at knytte det brugerrettede navn til de mere specifikke underliggende enhedsspecifikationer.

Hvilke enheder vises i kataloget? Hvornår vises nye enheder?

Enheder vises i kataloget, når de anvendes af en væsentlig mængde brugere.

Kataloget viser både certificerede og ikke-certificerede enheder. Du kan få flere oplysninger om enhedscertificering nedenfor.

Kan min app eller mit spil fås på en ny enhed?

Alle nye enheder kan vise apps og spil – selv før enheden er synlig i kataloget – forudsat at:

• Enheden er dækket af enhedserklæringerne i dit appmanifest, og
  • Enheden ikke er blevet ekskluderet i Play Console.

Det betyder, at brugerne kan installere din app på ikke-certificerede enhedsmodeller, medmindre du begrænser denne mulighed. Du kan få flere oplysninger om enhedscertificering nedenfor.

Hvad er enhedscertificering? Hvordan behandles ikke-certificerede enheder i Google Play?

En certificeret enhedsmodel er en enhedsmodel, som den oprindelige producent har certificeret som Android-kompatibel ved at uploade en kopi af testresultaterne for Android-kompatibilitet til Google. En ikke-certificeret enhedsmodel er en enhedsmodel, som den oprindelige producent ikke har certificeret som Android-kompatibel ved at uploade testresultaterne for Android-kompatibilitet til Google. Det betyder følgende:

• Ikke-certificerede enheder er muligvis ikke sikre.
  • Ikke-certificerede enheder modtager muligvis ikke Android-systemopdateringer eller appopdateringer.
  • Apps og funktioner på ikke-certificerede enheder fungerer muligvis ikke korrekt.
  • Data på ikke-certificerede enheder kan muligvis ikke sikkerhedskopieres på sikker vis.

Her er nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med behandling af og adfærd for certificerede og ikke-certificerede enheder:

• Synlighed i kataloget: Ikke-certificerede enhedsmodeller vises i enhedskataloget, når de har en væsentlig mængde brugere. Du kan se dem ved at filtrere efter enhedscertificeringsstatus på listen over enheder. Certificerede enhedsmodeller kan have ikke-certificerede varianter. Dette er f.eks. tilfældet, hvis en enhed rapporterer sig selv som certificeret enhedsmodel, men ikke består Play Integrity-tjekket. Disse enhedsmodeller vises ikke i enhedskataloget.
  • Distribution: Din app kan muligvis installeres via Google Play på ikke-certificerede enhedsmodeller, medmindre du begrænser denne mulighed. Få flere oplysninger i afsnittet Administrer distributionen af din app på enheder, der ikke overholder kravene til enhedsintegritet.
  • Metrics for vitale Android-oplysninger: Det er kun certificerede enheder med fuld integritet, som bidrager til metrics for teknisk kvalitet i de vitale Android-oplysninger, der påvirker din apps synlighed og mulighed for promovering i Google Play.

Få indblik i din apps enhedsmålretning

De enhedsmodeller, hvor brugerne kan finde og installere din app i Google Play, kaldes dine målrettede enheder. Dine målrettede enheder fastslås på baggrund af to ting: Dine manifesterklæringer og dine regler for ekskludering i Play Console. Disse erklæringer og regler fungerer på enheder og i apps med forskellig granularitet.

Manifesterklæringer definerer, hvilke enheder din app understøtter. De fungerer på individuelt enhedsniveau. Hvis du f.eks. indstiller minSdk til Android 9, sørger du for, at det kun er enheder med Android 9 eller nyere, der er kvalificerede til din app. Hvis en enhedsmodel har nogle varianter i Android 9 og nogle varianter i ældre versioner, er varianterne i Android 9 kvalificerede, mens varianterne i ældre versioner ikke er det.

Du kan anvende ekskluderinger i Play Console på to niveauer:

1. På enhedsmodelniveau: I dette scenarie ekskluderes alle enheder med denne model.
  2. På regelniveau: Regelbaserede ekskluderinger gælder på individuelt enhedsniveau ligesom manifesterklæringer. Det betyder, at nogle enhedsmodeller kan blive vist i kataloget som delvist ekskluderede.

Bemærk! Ekskluderinger tilsidesætter understøttede enheder, der er angivet i din apps manifest.

Sådan kan du se alle tilgængelige enheder og få indblik i, hvor din app kan distribueres i Google Play:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Enhedskatalog (Udgivelse > Rækkevidde og enheder > Enhedskatalog).
  2. Vælg fanen Alle, Understøttet, Ekskluderet eller Målrettet.
  3. Du kan downloade en liste over enheder som en CSV-fil ved at klikke på Eksportér enhedslisten til højre på siden.

Se kolonnen "Status" på siden Enhedsliste eller Enhedsoplysninger for at få indblik i målretningsstatussen for en individuel enhedsmodel. Dette viser enhedens målretningsstatus for alle aktive app-pakker eller APK-filer, der er knyttet til din app. Du kan udvide sektionen nedenfor for at se mulige målretningsstatusser for enhedsmodeller.

Målretningsstatusser for enhedsmodeller
  • Understøttet: Din app er tilgængelig for brugere af denne enhed i Google Play.
  • Delvist understøttet: Din app er tilgængelig for nogle varianter af denne enhedsmodel, men ikke alle.
  • Ekskluderet af regel: Din app er ikke tilgængelig for denne enhedsmodel. Du får vist denne status, hvis du har en ekskluderingsregel, der omfatter denne enhedsmodel.
  • Delvist ekskluderet af regel: Din app er tilgængelig for nogle varianter af denne enhedsmodel, men ikke alle. Du får muligvis vist denne status, hvis du har en ekskluderingsregel for RAM, som kan variere for varianter af en enhedsmodel.
  • Manuelt ekskluderet: Din app er ikke tilgængelig for denne enhedsmodel. Du får kun vist denne status, hvis du har ekskluderet enhedsmodellen manuelt.
  • Ikke understøttet: Din app er ikke tilgængelig for nogen enheder med denne enhedsmodel. Du får vist denne status, hvis dit manifest kræver en funktion eller egenskab (f.eks. en skærmstørrelse eller et SDK-niveau), som ikke er tilgængelig på enheden. Nogle enheder har f.eks. ikke en kompassensor. Hvis appens kernefunktioner kræver brug af en kompassensor, er appen ikke kompatibel med disse enheder.
    • Bemærk! Du får vist denne status, hvis alle de varianter, der er knyttet til en enhedsmodel, ikke er kompatible. Hvis nogle af varianterne understøttes, vises statussen "Delvist understøttet".

Her er et par vigtige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med enhedsmålretning:

• Ekskludering af enheder administreres pr. app.
  • Statussen for enhedsunderstøttelse vises på sporniveau, fordi den er angivet i dit manifest. Da du muligvis har udgivet forskellige pakker i forskellige spor (produktion, åben og lukket test, intern test), får du også vist en status for hvert spor i enhedsoplysningerne. Hvis betaversionen af din app f.eks. kræver flere funktioner end produktionsversionen, vil du muligvis opdage, at en enhed understøttes i produktion, men ikke i beta.

Søg i og filtrér enhedslisten

Enhedslisten viser alle enhedsmodeller for den fane, du har valgt (alle enheder, understøttede enheder osv.), som er sorteret efter enhedsmodel.

Du kan indsnævre listen over enheder på to måder:

1. Brug søgefeltet øverst på siden til at filtrere listen over modeller eller søge efter individuelle enhedsmodeller.
  2. Filtrér listen over enhedsmodeller efter producent, enhed eller andre attributter.

Se enhedsoplysninger

Du kan få flere oplysninger om en enhedsmodel, herunder eventuelle varianter, ved at klikke videre til infosiden.

Infosiden giver dig flere oplysninger om enhedsspecifikationer og -varianter for den valgte enhedsmodel. Du kan udvide sektionen nedenfor for at se mulige enhedsoplysninger.

Enhedsoplysninger
  • Oversigt: Vigtige metrics for denne enhedsmodel i din app og distributioner af denne enhedsmodel efter RAM-størrelse og Android-version for din app. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at finde den rigtige målretningslogik til denne enhed samt finde og løse problemer med enhedsmodellen.

Ens attributter: Attributter, der er ens for alle varianter af den pågældende enhedsmodel.

Variable attributter: Attributter, der kan variere for forskellige versioner eller varianter af enhedsmodellen. Du kan indsnævre relevante varianter ved at vælge vigtige attributter.

Liste over varianter: Listen over alle kendte varianter af denne enhedsmodel, hvor der er taget højde for eventuelle filtre, du har anvendt på variable attributter. Listen over varianter viser kun certificerede varianter.

Mest populære variant: Varianten af denne enhedsmodel, der har flest installationer fra Google Play. Dette omfatter alle apps i Google Play og gælder ikke specifikt for din app. Hvis en enhedsmodel har mange varianter, kan den mest populære variant fungere som referencepunkt ved fastsættelsen af, hvilken enhedsmodel der skal hentes eller testes på.

Ekskluder distributionen af din app til bestemte enheder

Du kan angive regler, der ekskluderer enheder fra distribution af din app i Google Play. Ekskluderede enheder kan ikke se eller installere din app via Google Play.

Tips!

• Regler for ekskludering af enheder gælder ikke for interne testere
  • Ekskludering af enheder baseret på integritetstjek administreres fra siden Appintegritet (Udgivelse > Appintegritet). Gå til denne side i Hjælp for at se, hvordan du aktiverer integritetstjek for din profilside i Play Butik, så Google Play kan tjekke, om enhederne har bestået integritetstjek, før din profilside i Play Butik gøres synlig for brugerne.

Du kan udvide og skjule nedenstående afsnit for at se forskellige muligheder for administration af appdistribution.

Administrer distributionen af din app på bestemte enhedsmodeller

Ved manuelt at ekskludere enheder med kendte kompatibilitetsproblemer kan du hjælpe med at forbedre brugeroplevelsen. Dette kaldes manuel ekskludering.

Bemærk følgende, før du ekskluderer enheder:

• Hvis du foretager denne ændring, ekskluderes de valgte enhedsmodeller for hele din app. Du kan ikke ekskludere individuelle app-pakker eller APK-filer.
  • Ekskluderinger af enhedsmodeller påvirker alle enhedsvarianter – også fremtidige varianter. Hvis din motivation for ekskludering er at sikre, at din app ikke er tilgængelig på enhedsmodeller med lave specifikationer, kan du overveje at bruge regelbaserede ekskluderinger i stedet.

Ekskluder en enhed

1. Åbn Play Console, og gå til siden Enhedskatalog (Udgivelse > Rækkevidde og enheder > Enhedskatalog).
  2. Vælg den enhedsmodel, du vil ekskludere, og gå til infosiden.
  3. Vælg Ekskluder enhed øverst til højre på skærmen. Den enhedsmodel, du valgte i trin 2, herunder alle varianter, ekskluderes nu.
Administrer distributionen af din app ved hjælp af regler baseret på enhedsspecifikation

Hvis du vil ekskludere enheder efter indikatorer for effektivitet, kan du oprette målretningsregler baseret på RAM-størrelse eller chipsystem.

Hvis appen f.eks. kræver betydelig lagring af data, kan du oprette en regel for at ekskludere enheder med mindre end 512 MB RAM.

Inden du konfigurerer regelbaserede ekskluderinger, skal du være opmærksom på følgende:

• Regelbaserede ekskluderinger gælder for nye enheder, der føjes til kataloget, som opfylder kriterierne for ekskludering.
  • RAM-regler fungerer kun på enheder med Android 4.1 eller nyere (SDK 16 eller nyere) og gælder ikke for APK-filer til Wear OS. RAM-reglerne er baseret på enhedens samlede hukommelse (TotalMem) og ikke den annoncerede hukommelse.

Opret en regel

1. Åbn Play Console, og gå til siden Enhedskatalog (Udgivelse > Rækkevidde og enheder > Enhedskatalog).
  2. Vælg Administrer regler for eksklusion øverst til højre på siden.
  3. Vælg RAM eller chipsystem.
    • Hvis du vil tilføje flere regler, skal du vælge knappen ELLER. Der vises derefter en ny vælger.
    • Hvis du vil fjerne en regel, skal du vælge annulleringsikonet .
  4. Gennemgå listen over enheder, der vises nederst på skærmen.
  5. Gem ændringerne, når reglen er målrettet mod den rigtige liste over enheder.

Administrer distributionen af din app på enheder med Android Go-kompatibilitet

Du kan ekskludere din app, så den ikke er tilgængelig på bestemte enheder, baseret på kompatibilitet med Android (Go-udgaven).

Oplysninger om Android (Go-udgaven)

Android (Go-udgaven) optimerer Android-oplevelsen på simple enheder, der kører Android 8.1 (API-niveau 27) eller nyere med højst 1 GB RAM. Se, hvordan du optimerer dine apps til enheder, der kører Android (Go-udgaven).

Konfigurer regler for eksklusion af enheder for Android (Go-udgaven)

1. Åbn Play Console, og gå til siden Enhedskatalog (Udgivelse > Rækkevidde og enheder > Enhedskatalog).
  2. Vælg fanen Ekskluder enheder.
  3. Vælg Administrer regler for eksklusion ud for "Regler for eksklusion".

4. Vælg en mulighed ud for "Android Go-eksklusion":
    • Android Go-eksklusion
      • Ekskluder ikke enheder med Android Go: Valgt som standard.
      • Ekskluder enheder med Android Go: Bloker enheder, der kører Android Oreo (Go-udgaven), så de ikke kan installere din app i Google Play.