Om Google Plays politik vedrørende VpnService

VpnService er en basisklasse, som apps kan anvende til at udvide og udvikle deres egne VPN-løsninger. Hvis din app kræver VpnService, skal du indsende erklæringsformularen, som nu er tilgængelig i Play Console, senest den 31. august 2023 for at undgå yderligere håndhævelse.

I denne artikel kan du se en oversigt over politikken, dens krav om tydelig erklæring og samtykke samt en forhåndsvisning af tilknyttede spørgsmål vedrørende erklæringen. Artiklen er ikke en erstatning for selve politikken. Læs hele politikken, så du er sikker på, at du forstår og overholder indholdet. Sørg for at udfylde en erklæringsformular for alle apps, der anvender VpnService, for at undgå at overtræde politikken, hvilket kan medføre håndhævelser.

Brug af VpnService

Det er kun apps, som bruger VpnService og har VPN som kernefunktionalitet, der kan oprette en sikker tunnel på enhedsniveau til en ekstern server. Dette gælder dog ikke apps, hvis kernefunktion kræver en ekstern server, f.eks.:

• Apps til børnesikring og virksomhedsadministration
  • Apps til sporing af appbrug
  • Apps til beskyttelse af enheder (f.eks. antivirus, administration af mobilenheder, firewall)
  • Netværksrelaterede værktøjer (f.eks. fjernadgang)
  • Webbrowserapps
  • Apps fra mobilselskaber, som kræver brugen af VPN-funktioner for at levere telefon- eller forbindelsestjenester

VpnService må ikke bruges til følgende:

• Indsamling af personlige og følsomme brugerdata uden tydelig erklæring og samtykke.
  • Omdirigering af eller manipulering med brugertrafik fra andre apps på en enhed med henblik på indtægtsgenerering (f.eks. omdirigering af annoncetrafik via et andet land end brugerens).

Apps, der bruger VpnService, skal gøre følgende:

Krav om tydelig erklæring og samtykke

Apps, der er kvalificeret til at anvende VpnService, skal opfylde kravene om tydelig erklæring og samtykke, som er beskrevet i Google Plays politik for brugerdata, hvis de tilgår eller indsamler personlige og følsomme brugerdata. Disse apps skal indeholde en tydelig erklæring, som:

• Skal vises i selve appen og ikke kun i appbeskrivelsen eller på et website
  • Skal vises ved normal brug af appen og ikke må kræve, at brugeren går ind i en menu eller i indstillingerne
  • Skal beskrive de data, der tilgås eller indsamles via VpnService API
  • Skal forklare, hvordan dataene bruges og/eller deles
  • Skal kræve en aktiv handling fra brugerens side for at give samtykke (f.eks. et tryk for at acceptere eller markering af et afkrydsningsfelt)
  • Ikke kun skal angives i en privatlivspolitik eller i servicevilkårene
  • Ikke må medtages i andre erklæringer, der vedrører indsamling af personlige eller følsomme oplysninger. Den tydelige erklæring bør fremgå som en separat erklæring, der angiver, hvorfor appen kræver VpnService API, og alle potentielle eksempler på brug
Vigtigt! Hvis du ændrer, hvordan din app anvender denne API, skal du indsende formularen igen med de nye og nøjagtige oplysninger. Vildledende og ikke-angiven anvendelse af denne API kan resultere i suspendering af din app og/eller lukning af din udviklerkonto.

Erklæring om VPN-tjeneste

Fra og med den 1. november 2022 kan der indsendes en ny politikerklæring i Play Console for apps, der anvender VpnService. Denne mulighed er betinget af godkendelse fra Google Play.

Her er en forhåndsvisning af spørgsmålene vedrørende erklæringen:

1. Er din apps kernefunktionalitet at levere en VPN-tjeneste?

• Ja
  • Nej

[Hvis du har svaret Nej til 1.]

2. Hvilke tilladte funktioner tilbyder din app? Vælg alle relevante svar.

• Apps til sporing af appbrug
  • App fra et mobilselskab, som kræver VPN-funktionalitet for at levere telefoni- eller forbindelsestjenester
  • Enhedssikkerhed (bl.a. antivirus og firewall)
  • Apps til virksomhedsadministration
  • Netværksrelaterede værktøjer (bl.a. fjernadgang)
  • Børnesikring
  • Browsere
  • Ingen af ovennævnte

Bemærk! Hvis du vælger en kategori, der ikke stemmer overens med din apps kerneformål, kan appen blive afvist. Det er ikke nok, at den tilhører en af disse kategorier. Din app skal også:

• Dokumentere din brug af VpnService på profilsiden i Google Play
  • Kryptere data fra enheden til VPN-tunnellens slutpunkt

[Hvis du har svaret Ingen af ovennævnte til 2.]

2 (a).

Du har erklæret, at din apps kernefunktion ikke er angivet på listen over tilladte funktioner. Apps, der anvender VpnService på måder, som ikke er omfattet af de tilladte funktioner, afvises. Hvis du mener, at du skal bruge VpnService, skal du grundigt forklare, hvordan din apps funktionalitet opfylder kriterierne.

Du kan også fjerne alle VPN-tjenester fra alle aktive artefakter i alle udgivelsesspor for at overholde Google Plays politik.

3. For at hjælpe os med at gennemgå din app skal du angive et link til en kort video (maks. 90 sekunder). Videoen skal vise din app, der åbnes, og VPN-tjenesten, der tages i brug. Hvis det ikke er åbenlyst, hvordan VPN-tjenesten bruges, skal du tilføje en forklaring via voiceover eller undertekster. Angiv en webadresse til YouTube eller lagerplads i skyen til en mp4-fil eller et andet almindeligt videofilformat.

4. (a). Hvilke data indsamler eller deler din VPN-tjeneste? Vælg alle relevante svar. Få flere oplysninger.

• Ja
  • Nej

[Hvis du har svaret Ja til 4 (a).]

4. (b). Hvilke data indsamler eller deler du via VpnService?

• Lokation
    • Omtrentlig lokation
    • Præcis lokation
  • Personlige oplysninger
    • Navn
    • Mailadresse
    • Personlige id'er
    • Adresse
    • Telefonnummer
    • Etnicitet
    • Politiske eller religiøse overbevisninger
    • Seksuel orientering eller kønsidentitet
    • Andre personlige oplysninger
  • Økonomiske oplysninger
    • Kreditkort-, debetkort- eller bankkontonummer
    • Købshistorik
    • Kreditoplysninger
    • Andre økonomiske oplysninger
  • Sundhed og motion
    • Sundhedsoplysninger
    • Fitnessoplysninger
  • Beskeder
    • Mails
    • Sms- eller mms-beskeder
    • Andre beskeder i apps
  • Billeder eller videoer
    • Billeder
    • Videoer
  • Lydfiler
    • Stemme- eller lydoptagelser
    • Musikfiler
    • Andre lydfiler
  • Filer og dokumenter
    • Filer og dokumenter
  • Kalender
    • Kalenderbegivenheder
  • Kontakter
    • Kontakter
  • Appaktivitet
    • Sidevisninger og tryk i app
    • Søgehistorik i appen
    • Installerede apps
    • Andet brugergenereret indhold
    • Andre handlinger
  • Internetbrug
    • Webbrowserhistorik
  • Appoplysninger og -ydeevne
    • Nedbrudslogs
    • Diagnostik
    • Andre data om app-ydeevne
  • Enheds-id eller andre id'er
    • Enheds-id eller andre id'er

5. For at hjælpe os med at gennemgå din app skal du angive et link til en kort video (maks. 90 sekunder). Videoen skal vise den tydelige erklæring, som brugerne i din app får vist. Den tydelige erklæring i din app skal forklare, hvorfor din app kræver anvendelse af VpnService, og hvordan denne bruges. Hvis du indsamler og/eller deler personlige eller følsomme brugerdata ved hjælp af VpnService, skal du erklære dette til brugerne og forklare hensigten med det. Angiv en webadresse til YouTube eller lagerplads i skyen til en mp4-fil eller et andet almindeligt videofilformat.

Vejledning til videoen med en tydelig erklæring for din app

Den video, du angiver som en del af erklæringen, skal indeholde følgende:

• Åbning af appen på enheden.
  • Brugerflowet, der fører til skærmen med den tydelige erklæring og samtykket til VpnService.
    • Sørg for, at videoen indeholder hele erklæringen. Hvis det er nødvendigt at rulle i erklæringen, skal du sørge for at rulle langsomt, så al tekst er synlig i videoen.
  • Brugerflowet, når brugeren giver sit samtykke, herunder tildeling af VpnService til din app.
  • Brugerflowet, når brugeren ikke giver sit samtykke, herunder processen, når brugeren igen aktiverer skærmen med den tydelige erklæring og samtykket.

5. (a). Anvender din app omdirigering af eller manipulation med brugertrafik fra andre apps på en enhed med henblik på indtægtsgenerering?

• Ja
  • Nej

[Hvis du har svaret Ja til 5 (a).]

5. (b). Din app opfylder ikke de tilladte kategorier for brug af VpnService. Hvis du mener, at dit eksempel på brug i forbindelse med indtægtsgenerering passer i kategorien for brug i overensstemmelse med politikken, skal du forklare hvordan.

Bemærk! Enhver manipulation med annoncer, der kan påvirke indtægtsgenereringen, medfører afvisning.