Verifiera och underhålla djuplänkar

På sidan Djuplänkar (Ökning > Djuplänkar) i Play Console kan du göra följande:

• Hantera konfigurationen av djuplänkarna och fördjupa engagemanget i appens innehåll.
  • Kontrollera statusen för mappningen av webbplats till app och se var du göra förbättringar genom att djuplänka de mest besökta webbadresserna.
  • Du kan använda programkorrigeringar för att lägga till, inaktivera och åtgärda problem med djuplänkar utan att lansera en ny appversion.

Om du har ett länkat Google Ads-konto kan du kontrollera vilka annonskampanjer som är djuplänkade, få insikter om användarräckvidd och förhandsgranska djuplänkade versioner av dina målsidor.

Översikt över djuplänkar

Djuplänkar är webbadresser för allt som tar användarna direkt till en viss del av en app snarare än en webbplats. Genom att lägga till intentfilter kan utvecklare skapa djuplänkar för att föra användarna till rätt aktivitet i appen.

På sidan Djuplänkar blir det enklare att skapa, underhålla och validera djuplänkar. Sidan har två flikar: App-konfigurering och Webbadresser. På fliken App-konfigurering visas en översikt över appversionen och tillhörande djuplänkar. På den här fliken kan du

• visa en enkel men omfattande ögonblicksbild av din befintliga djuplänkskonfiguration för den valda appversionen
  • identifiera problem med djuplänkskonfigurationen så att du snabbt kan åtgärda dem.
  • skapa och publicera programkorrigeringar för att lägga till, inaktivera och åtgärda problem med djuplänkar utan att lansera en ny appversion.

På fliken Webbadresser visas information om appens resultat på webben, t.ex. de viktigaste webbgenomsökta webbadresserna och de domäner som flest personer klickat på i dina länkade Google Ads-kampanjer, samt statusinformation. På den här fliken kan du

• se vilka annonskampanjer som är djuplänkade och få insikter i djuplänkarnas användarräckvidd (om du har ett länkat Google Ads-konto)
  • förhandsgranska djuplänkade versioner av dina målsidor som kan jämföras sida vid sida med webbversionen
  • visa en lista över dina viktigaste webbadresser samt statusen för djuplänkarna
  • identifiera outnyttjade möjligheter att djuplänka innehållet och öka användarengagemanget ytterligare.
På sidan Djuplänkar finns också en kraftfull sökfunktion så att du enkelt kan kontrollera hela utbudet av sökvägar, domäner och anpassade scheman.​

Funktioner på sidan Djuplänkar

Nedan beskriver vi funktionerna på sidan Djuplänkar.

Allmänna funktioner

Det här är universella funktioner som du kan se och använda på båda flikarna på sidan Djuplänkar. Klicka på ett avsnitt för att utöka eller komprimera det.

Appväljare

Med hjälp av appväljaren uppe till höger på sidan kan du välja vilken version av appen som du vill kontrollera djuplänkarna för. Du kan välja bland alla aktiva appversioner i alla kanaler (produktion, öppen eller sluten testning eller intern testning). I tabellen/tabellerna visas data om djuplänkarna baserat på den valda appversionen.

Obs! Du kan välja bland alla dina aktiva appversioner (det vill säga appversioner som fortfarande visas för användare). Det kan hända att du har användare som har en äldre version installerad och som inte visas längre. Google Play ser dessa appversioner som ersatta och du kan därför inte välja dem.

Programkorrigeringar

Du kan skapa och publicera programkorrigeringar för att lägga till, inaktivera och åtgärda problem med djuplänkar utan att lansera en ny appversion. När du har skapat en programkorrigering kan du välja vilka aktiva versioner av appen den ska tillämpas på. Knappen Skapa programkorrigering finns bredvid appversionsväljaren uppe till höger på sidan.

Mer information finns i Åtgärda konfigurationen av djuplänkar.

Kort med viktig information

Högst upp på sidan kan det visas kort med aviseringar om dina djuplänkar. På de här korten anges viktiga problem med konfigureringen av djuplänkarna, så att du snabbt kan identifiera vilka objekt som behöver åtgärdas. Korten kan innehålla olika meddelanden och åtgärder beroende på innehållet. Om du till exempel klickar på Visa domäner visas vissa av tabellerna på sidan, men om du klickar på Läs mer kommer du till specifikt dokumentationsinnehåll som hjälper dig att få ut mer av djuplänkarna.

Söka och filtrera

Alla tabeller på sidan Djuplänkar är sökbara och kan sorteras. Du kan använda sökfunktionen för att hitta resultat om hela utbudet av sökvägar, domäner och anpassade scheman som är kopplade till din appversion. Sorteringsfunktionen sorterar endast data som har lästs in för tillfället (antingen som standard eller utifrån sökresultaten).

I tabellen Domäner kan du söka efter domäner (delsträngssökning) och filtrera efter status (okej, inte okej). Du kan även söka efter sökvägar och anpassade scheman på följande sätt:

• sök efter schema (delsträngsökning)
  • sök efter domäner (delsträngsökning)
  • sök efter sökväg (delsträngsökning)
  • sök efter aktivitet (delsträngsökning).

Obs! Om du anger en fullständig webbadress (till exempel http://example.com/someStrangePattern) försöker översikten att matcha mönstret utifrån typen av sökväg. Titta på det här exemplet:

Sökvägen som definieras i manifestet är ett mönster (https://example.com/Some.*Pattern)

I det här fallet returneras sökvägen om du skriver den fullständiga webbadressen. Du kan använda den här funktionen för att förstå vilka intentfilter och sökvägar som ansvarar för att hantera en webbadress som angetts i sökrutan.

Sökfunktionen ignorerar frågeparametrar, så att du kan klistra in hela webbadressen i sökrutan utan att det orsakar problem.

App-konfigurering

På fliken App-konfigurering visas en översikt över appversionens konfigurering och tillhörande djuplänkar. I avsnitten nedan beskrivs de två tabellerna som du kan se och använda på fliken. Klicka på ett avsnitt för att utöka eller komprimera det.

Tabellen Domäner

Tabellen Domäner finns på fliken App-konfigurering och visar alla domäner som deklarerats i appmanifestet. Detta hjälper dig att verifiera kopplingar mellan dina webbadresser och appen och skapa applänkar. Om du har valt att inte använda applänkar i appen, men ändå vill förlita dig på webblänkar genom att låta användarna ange egna inställningar, kanske det här avsnittet inte är relevant för dig, eftersom dina domäner avsiktligt saknar koppling till appen.

Om du har problem med dina domäner kan du hålla muspekaren över statuskolumnen för att se exakt vilka kontroller som misslyckades. Om du klickar på en rad visas problemen mer i detalj.

Så här kan du lösa eventuella problem i tabellen Domäner:

1. Använd JSON-generatorn i överlagringen för att kopiera innehållet i filen för tillgångslänkar direkt till din domän. Den innehåller all information som behövs för att få applänkarna att fungera. Tänk på följande:
    • När du har gjort alla ändringar som krävs i filen med tillgångslänkar och laddat upp den till domänen går du tillbaka till sidan Djuplänkar och kontrollerar att problemet är löst.
    • Generatorn är additiv, vilket innebär att den tar hänsyn till allt som redan finns i domänen. Det är helt säkert att klistra in innehållet som det är (eller ladda ned filen). Det stör inte kompatibiliteten med andra appar som du äger. Vi markerar de föreslagna ändringarna i grönt.
  2. Att åtgärda problem med domänen garanterar inte att alla användare får validerade applänkar. I de flesta versioner av Android (före Android 12) sker domänverifieringen under installationen. Därför måste du lansera en ny version av appen om du vill att gamla installationer ska börja ta emot applänkar.
Tabellen Länkar i appmanifestet

Tabellen Länkar i appmanifestet visas på fliken App-konfigurering och visar data som är kopplad till appens manifest. Google Play validerar appens intentfilter och delar in dem efter sökväg (för webblänkar). Om det uppstår problem klickar du på en rad för att visa detaljerad information om hur du åtgärdar appen. Om du klickar på sökvägen visas även alla länkar som stöds. Detta är en kombination av protokoll (http/https) och domäner som deklarerats för intentfilter som innehåller den här sökvägen och aktiviteten.

Obs! Om du vill åtgärda eventuella problem som anges i tabellen Länkar i appmanifestet måste du ändra AppManifest.xml-filen och publicera en ny version av appen. Problemen med den aktuella appversionen fortsätter att vara kvar, eftersom de är kopplade till en appversion som redan har publicerats.

Tips! I viss Android-dokumentation finns det förslag om att använda ett separat intentfilter för varje <data>-tagg. Vi rekommenderar dock att du använder samma intentfilter för alla webblänkar som ska använda samma sökväg/aktivitet för att underlätta hanteringen av manifestet. Det är farligt att ha flera <data>-taggar eftersom de kombineras i alla permutationer av protokoll, sökväg och domän. Men om du använder samma sökväg för webblänkar (där protokoll alltid är http/s) är detta inget problem.

Webbadresser

På fliken Webbadresser visas djuplänkarnas täckning (ett sammantaget antal som visar hur stor andel av de populäraste webbadresserna från dina verifierade domäner som är djuplänkade) samt annan information om appens resultat på webben, t.ex. de viktigaste webbgenomsökta webbadresserna och de domäner som flest personer klickat på i dina länkade Google Ads-kampanjer, samt statusinformation. I avsnitten nedan beskrivs de två tabellerna som du kan se och använda på fliken. Klicka på ett avsnitt för att utöka eller komprimera det.

Tabellen Mest annonstrafik (endast länkade Google Ads-konton)

Tabellen Mest annonstrafik finns på fliken Webbadresser och om du har ett länkat Google Ads-konto rankas domänerna från dina annonskampanjer som fick flest klick, med användarräckvidd angiven i procent. Användarräckvidd är procentandelen användare som har installerat din app och som, när de följer en webbadress, kommer till appen (eller appväljaren) i stället för att stanna kvar på webben.

Du kan också visa domänstatusen (Djuplänkad, Inte djuplänkad, Problem hittades). Om du upptäcker att det finns domäner som du ännu inte har djuplänkat men som får många klick kan djuplänkar vara en bra möjlighet att öka användarengagemanget genom att leda användarna direkt till din app.

Du kan klicka på en valfri rad för att få detaljerad information om en viss domän. Om webbadressen inte är djuplänkad kan du följa stegen på skärmen för att konfigurera appen och verifiera domänägaren. Du kan även titta i utvecklarguiden om du behöver mer hjälp. Om du har skärmbilder kan du även förhandsgranska dem sida vid sida för att se hur den djuplänkade domänen ser ut på webben och i appen. Sist men inte minst kan du visa en detaljerad översikt över användarräckvidden som visar följande förväntade användarresultat för den valda webbadressen för alla appversioner i procent:

• användare som dirigerats till appen
  • användare som dirigerats till appväljaren
  • användare som dirigerats till webbläsaren.
Webbgenomsökta webbadresser

Tabellen Webbgenomsökta webbadresser visas på fliken Webbadresser. Här visas de viktigaste webbgenomsökta webbadresserna med användarräckvidd angiven i procent. Du kan också visa domänstatusen (Djuplänkad, Inte djuplänkad, Problem hittades). Om du upptäcker att det finns domäner som du ännu inte har djuplänkat men som får många klick kan djuplänkar vara en bra möjlighet att öka användarengagemanget genom att leda användarna direkt till din app.

Du kan klicka på en valfri rad för att få detaljerad information om en viss domän. Om webbadressen inte är djuplänkad kan du följa stegen på skärmen för att konfigurera appen och verifiera domänägaren. Du kan även titta i utvecklarguiden om du behöver mer hjälp. Om du har skärmbilder kan du även förhandsgranska dem sida vid sida för att se hur den djuplänkade domänen ser ut på webben och i appen. Sist men inte minst kan du visa en detaljerad översikt över användarräckvidden som visar följande förväntade användarresultat för den valda webbadressen för alla appversioner i procent:

• användare som dirigerats till appen
  • användare som dirigerats till appväljaren
  • användare som dirigerats till webbläsaren.

Åtgärda konfigurationen av djuplänkar

Du kan skapa och publicera programkorrigeringar för att lägga till, inaktivera och åtgärda problem med djuplänkar utan att lansera en ny appversion. Programkorrigeringar sparas inte för framtida appversioner. Du kan behålla dessa ändringar i framtida appversioner genom att uppdatera appmanifestet.

När du har skapat en programkorrigering kan du välja vilka aktiva versioner av appen den ska tillämpas på. Knappen Skapa programkorrigering finns bredvid appversionsväljaren uppe till höger på sidan.

Så här skapar du en programkorrigering:

1. Öppna Play Console och sidan Djuplänkar (Ökning > Djuplänkar).
  2. Klicka på Skapa programkorrigering uppe till höger på sidan.
    • Obs! När du har klickat på Skapa programkorrigering visas ett meddelande längst ned på sidan Djuplänkar. I det står det ”Korrigeringsläge på: Inga ändringar väntar.” Statusen uppdateras när du ändrar konfigurationen av djuplänkar.
  3. Välj Lägg till webblänk om du vill lägga till en ny sökväg i konfigurationen av djuplänkar.
    • Om du vill använda en domän som du inte har angett i appmanifestet måste du först klicka på Lägg till domän i tabellen över domäner. När domänen har verifierats i överlagringen kan du använda den när du lägger till nya webblänkar. Den visas dock inte i tabellen över domäner förrän du publicerar en programkorrigering med den.
      • Obs! Domäner som läggs till med Lägg till domän ingår i konfigurationen för alla framtida versioner.
  4. Definiera webbadressparametrar genom att ange informationen som krävs:
    • Aktivitet: Välj en aktivitet i rullgardinsmenyn.
    • Schema och värd: Välj ett schema och en värd i rullgardinsmenyn.
    • Sökväg: Ange den fullständiga webbadress som du vill att den nya djuplänken ska dirigera användarna till.
  5. Klicka på Lägg till programkorrigering i utkast. När du har lagt till i utkastet för programkorrigeringen vislas ett meddelande längst ned på sidan. I det står det ”Korrigeringsläge på: 1 ändring av djuplänk väntar.”
  6. (Valfritt) Om du vill lägga till en programkorrigering för andra djuplänkar kan du göra det genom att upprepa processen.
  7. Om du är redo att publicera programkorrigeringarna klickar du på Granska och publicera.

Du kan även inaktivera djuplänkar med hjälp av programkorrigeringar. När du inaktiverar en djuplänk leds inte användarna direkt till appen via länkarna för sökvägen. I stället visas appväljaren eller så dirigeras de till webbläsaren. Så här inaktiverar du en djuplänk:

1. Öppna Play Console och sidan Djuplänkar (Ökning > Djuplänkar).
  2. Klicka på Skapa programkorrigering uppe till höger på sidan.
    • Obs! När du har klickat på Skapa programkorrigering visas ett meddelande längst ned på sidan Djuplänkar. I det står det ”Korrigeringsläge på: Inga ändringar väntar.” Statusen uppdateras när du gör ändringar i programkorrigeringen.
  3. Klicka på Inaktivera bredvid sökvägen du vill inaktivera.
  4. (Valfritt) Om du vill inaktivera andra djuplänkar kan du göra det genom att upprepa processen.

Om du är redo att publicera programkorrigeringarna klickar du på Granska och publicera. Granska och publicera programkorrigeringen för att tillämpa ändringarna på den valda appversionen.

Vanliga frågor

Vad är användarräckvidd?

Användarräckvidd definieras som procentandelen användare som har installerat din app och som, när de följer en webbadress, kommer till appen (eller appväljaren) i stället för att stanna kvar på webben. Ju högre andel, desto större är antalet användare som får den bästa möjliga upplevelsen av målsidan. Informationen uppdateras en gång om dagen.

Vad är webbgenomsökta webbadresser?

Webbgenomsökta webbadresser är en lista över de webbadresser som vi har identifierat som de viktigaste på dina verifierade domäner. Detta inkluderar de sidor med mest besök och hänvisningar som vi ser trafik till på webben. Genom att djuplänka dina viktigaste webbadresser får du ett större engagemang med appinnehållet. Listan med webbadresser uppdateras en gång om dagen.

Hur länkar jag mitt Google Ads-konto?

Om du vill se djuplänkningsstatusen för målsidor i dina Google Ads-kampanjer måste du först länka ditt Google Ads-konto. Gör så här: När du har länkat kontot visas annonskampanjernas webbadresser på sidan Djuplänkar i Play Console.

Vad är djuplänkstäckning?

Djuplänkstäckningen är ett sammanslaget antal som visar i procent hur många av de populäraste webbadresserna från dina verifierade domäner som har djuplänkats. En större djuplänkstäckning kan hjälpa dig att se till att dina användare får en så bra upplevelse som möjligt av dina produkter och tjänster. Täckningen beräknas utifrån statusen för dina installerade användares enheter och uppdateras dagligen.

Vad händer när jag lägger till en domän?

När du lägger till en verifierad domän börjar Play Console visa webbadresser som är relaterade till domänen. Observera att detta inte sker omedelbart. Det kan det dröja ungefär en dag innan du kan se alla webbadresser från en domän du precis lagt till. Observera att det för närvarande inte går att ta bort verifierade domäner från listan.

Jag har åtgärdat mina tillgångslänkar efter rekommendationer från Play Console, men täckningen ändras inte. Varför är det så?

Djuplänkstäckningen baseras inte på appens aktuella status utan på om en användare som har appen installerad kan öppna en viss webbadress eller inte. När du ändrar dina tillgångslänkar eller lägger till nya intentfilter tar det lite tid innan användarbasen som installerat appen upptäcker ändringarna. Täckningssiffrorna ändras gradvis när användarna får dina uppdateringar.

Varför har bara vissa webbadresser skärmbilder?

Vi testar för närvarande en begränsad uppsättning av tillgängliga webbadresser på sidan för skärmbilder. Om du ser ett meddelande om att förhandsgranskningen inte är tillgänglig betyder det inte att något är fel med din app. Förhandsgranskningar är för närvarande endast tillgängliga för ett begränsat antal webbadresser, men vi arbetar med att utöka denna funktion i framtiden.

Hur grupperas webbadresser?

Vi använder heuristik för att avgöra vilka webbadresser som ska grupperas med varandra. Om appen redan har intentfilter visas dessa alltid som grupper i användargränssnittet. Vår algoritm grupperar bara webbadresser som inte matchar några intentfilter.