Bekreft og vedlikehold dyplinker

Dyplinker-siden (Vekst > Dyplinker) i Play-konsollen kan du

• administrere konfigurasjonen for dyplinker og skape større engasjement med innhold i appen
  • sjekke statusen for tilordningen din mellom nettsteder og apper og finne ut hvor du kan gjøre forbedringer ved å dyplinke nettadressene som får flest besøk
  • bruke patcher (feilrettinger) til å legge til og slå av dyplinker samt løse problemer med dyplinker uten å gi ut en ny appversjon

Hvis du har en tilknyttet Google Ads-konto, kan du sjekke hvilke annonsekampanjer som er dyplinket, få statistikk om brukerrekkevidden og se en forhåndsvisning av dyplinkede versjoner av landingssidene dine.

Oversikt over dyplinker

Dyplinker er nettadresser i alle typer protokoller som fører brukerne direkte til en bestemt del av en app i stedet for et nettsted. Utviklere kan opprette dyplinker ved å legge til intensjonsfiltre for å føre brukere til riktig aktivitet i appene sine.

Med Dyplinker-siden blir det enklere å opprette, vedlikeholde og validere dyplinker. Siden har to faner: Appkonfigurasjon og Nettadresser. På Appkonfigurasjon-fanen finner du en oversikt over konfigurasjonen til appversjonen og tilknyttede dyplinker. I denne fanen kan du

• se en enkel, men omfattende oversikt over den eksisterende konfigureringen av dyplinker for den valgte appversjonen
  • identifisere problemer med konfigurering av dyplinker, slik at du kan løse dem tidligere
  • opprette og publisere patcher (feilrettinger) for å legge til og deaktivere funksjoner samt løse problemer med dyplinker uten å gi ut en ny appversjon

Nettadresser-fanen kan du se informasjon knyttet til resultatene appen din oppnår på nettet, for eksempel de viktigste gjennomsøkte nettadressene og domenene som har fått flest klikk, fra de tilknyttede Google Ads-kampanjene dine samt statusinformasjon. I denne fanen kan du

• se hvilke annonsekampanjer som er dyplinket, og få innsikt i brukerrekkevidden til dyplinkene (hvis du har en tilknyttet Google Ads-konto)
  • se en forhåndsvisning av dyplinkede versjoner av landingssidene dine, som kan sammenlignes side om side med nettversjonen
  • se en liste over de viktigste nettadressene dine i tillegg til statusen deres for dyplinking
  • oppdage uutnyttede muligheter til å dyplinke innholdet ditt og øke brukerengasjementet
Dyplinker-siden finner du også en avansert søkefunksjon du kan bruke til å se gjennom hele beholdningen din av baner, domener og egendefinerte skjemaer.​

Funksjoner på Dyplinker-siden

I delene nedenfor beskrives funksjonene og funksjonaliteten til Dyplinker-siden.

Generelle funksjoner

Dette er universelle funksjoner du kan se og bruke på begge fanene på Dyplinker-siden. Klikk på en del for å vise eller skjule den.

Appvelger

Med velgeren for appversjon øverst til høyre på siden kan du velge appversjonen du vil sjekke dyplinker for. Du kan velge en hvilken som helst aktiv appversjon i hvilken som helst målgruppe (produksjon, åpen eller lukket testing eller intern testing). Tabellene viser dyplinkdata basert på den valgte appversjonen.

Merk: Du kan velge mellom alle de aktive appversjonene (dvs. appversjoner som fortsatt vises til brukere). Det kan hende at enkelte brukere har en eldre versjon installert, som ikke vises lenger. Google Play anser disse appversjonene som erstattet, så du kan ikke velge disse versjonene.

Patcher (feilrettinger)

Du kan opprette og publisere patcher (feilrettinger) for å legge til og slå av dyplinker samt løse problemer med dyplinker uten å gi ut en ny appversjon. Når du har opprettet en patch (feilretting), kan du velge hvilke aktive versjoner av appen den skal brukes på. Knappen Opprett patch (feilretting) er plassert ved siden av appversjonsvelgeren øverst til høyre på siden.

Gå til artikkelen om konfigurering av dyplinker for å finne ut mer.

Kort med viktig informasjon

Øverst på siden kan det hende du ser noen kort med viktig informasjon med varsler om dyplinkene dine. Disse kortene fremhever viktige problemer i dyplinkkonfigurasjonen din, slik at du raskt kan finne ut hvilke elementer du bør se nærmere på. Kortene med viktig informasjon kan inneholde ulike forslag og handlinger, avhengig av innholdet. Hvis du for eksempel klikker på Se domener, filtreres noen av tabellene på siden, mens hvis du klikker på Finn ut mer, blir du viderekoblet til bestemt innhold i dokumentasjonen som kan hjelpe deg med å få mer ut av dyplinkene dine.

Søk og filtrer

Alle tabellene på Dyplinker-siden er søkbare og kan sorteres. Du kan bruke søkefunksjonen til å finne resultater knyttet til hele beholdningen av baner, domener og egendefinerte protokoller som er tilknyttet appversjonen din. Sorteringsfunksjonen sorterer bare dataene som lastes inn (enten som standard eller basert på søkeresultatene dine).

I Domener-tabellen kan du søke etter domener (delstrengsøk) og filtrere etter status (OK, Ikke OK). Du kan også søke etter baner og egendefinerte protokoller på følgende måter:

• Søk etter protokoll (delstrengsøk)
  • Søk etter domener (delstrengsøk)
  • Søk etter bane (delstrengsøk)
  • Søk etter aktivitet (delstrengsøk)

Merk: Hvis du skriver inn en fullstendig nettadresse (f.eks. http://eksempel.no/etmerkeligmønster) i Bane-tabellen, prøver oversikten å finne samsvar med mønsteret i henhold til banetypen. Se på dette eksempelet:

Banen som er definert i manifestet, er et mønster (https://eksempel.no/et*mønster).

I dette tilfellet returneres denne banen hvis du skriver inn hele nettadressen. Du kan bruke denne funksjonaliteten til å forstå hvilke intensjonsfiltre og baner som er ansvarlige for håndtering av nettadresser i søkefeltet.

Søkefunksjonen ignorerer søkeparametere, og dermed kan du lime inn en fullstendig nettadresse i søkefeltet uten problemer.

Appkonfigurasjon

Appkonfigurasjon-fanen ser du en oversikt over konfigurasjonen til appversjonen din og tilknyttede dyplinker. I avsnittene nedenfor beskrives de to tabellene du kan se og bruke på fanen. Klikk på en del for å vise eller skjule den.

Domener-tabellen

Domener-tabellen finner du på Appkonfigurasjon-fanen. Her kan du se alle domenene som er deklarert i appmanifestet ditt. Du kan bruke den til å bekrefte tilknytninger mellom nettadressene dine og appen din, slik at du kan opprette applinker. Hvis appen din med hensikt ikke bruker applinker, men du fortsatt vil bruke nettlinker ved at brukerne dine angir egne innstillinger, er det ikke sikkert at denne delen er spesielt relevant for deg, fordi domenene dine som standard ikke knyttes til appen.

Hvis det oppstår problemer med domenene dine, kan du holde markøren over statuskolonnen for å se nøyaktig hvilke kontroller som ikke ble bestått. Du kan klikke på en rad for å se mer informasjon om problemene.

Hvis du har problemer i Domener-tabellen, kan du løse dem slik:

1. Bruk JSON-generatoren i overlegget for å kopiere innholdet i elementlinkfilen direkte til domenet ditt, med all den informasjonen som trengs for at applinkene dine skal fungere. Vær oppmerksom på dette:
    • Når du har gjort de nødvendige endringene i filen med linker til innholdselementer og lastet den opp til domenet ditt, går du tilbake til Dyplinker-siden og sjekker at problemet er løst.
    • Generatoren er akkumulerende. Det betyr at den tar høyde for alt som allerede finnes på domenet ditt. Det er helt trygt å lime inn alt innholdet som det er (eller laste ned filen) – det påvirker ikke kompatibiliteten med eventuelle andre apper du eier. Vi markerer de foreslåtte endringene i grønt.
  2. Selv om du løser problemer med domenet ditt, er du ikke garantert at alle brukere har validerte applinker. I de fleste versjoner av Android (før Android 12) kjøres domenebekreftelse under installeringen, så du må gi ut en ny versjon av appen hvis du vil at gamle installasjoner skal begynne å motta applinker.
Tabell med appmanifestlinker

Du finner tabellen med appmanifestlinker på Appkonfigurasjon-fanen. Her ser du data om appmanifestet. Google Play validerer appens intensjonsfiltre og grupperer dem etter bane (for nettlinker). Hvis det finnes problemer, kan du klikke på en rad for å få detaljert informasjon om hvordan du løser problemene i appen. Hvis du klikker på banen, vises også alle linkene som støttes i denne banen. Dette er en kombinasjon av protokoller (http/https) og domener som er deklarert for intensjonsfiltre som har denne banen og aktiviteten.

Merk: For å løse problemer som er oppført i tabellen med appmanifestlinker, må du endre AppManifest.xml-filen og publisere en ny versjon av appen din. Problemene du har i den nåværende appversjonen, forsvinner ikke, fordi de er knyttet til en appversjon som allerede er publisert.

Tips: I noe Android-dokumentasjon foreslås det at du har et eget intensjonsfilter for hver <data>-tag. Vi anbefaler imidlertid at du bruker det samme intensjonsfilteret for alle nettlinker som skal registreres av den samme banen eller aktiviteten, for å gjøre det enklere å administrere manifestet ditt. Det er farlig å ha flere <data>-tagger, fordi de kombineres i alle permutasjoner av protokoll, bane og domene. Men hvis du bruker den samme banen for nettlinker (der protokollen alltid er http/https), er ikke dette noe å ta hensyn til.

Nettadresser

I Nettadresser-fanen kan du se dekningen for dyplinkene dine (et aggregert tall som viser hvilken prosentandel av de mest populære nettadressene dine fra bekreftede domener som er dyplinket) og annen informasjon knyttet til resultatene appen din oppnår på nettet, for eksempel de viktigste gjennomsøkte nettadressene og domenene som har fått flest klikk, fra de tilknyttede Google Ads-kampanjene dine samt statusinformasjon. I avsnittene nedenfor beskrives de to tabellene du kan se og bruke på fanen. Klikk på en del for å vise eller skjule den.

Tabell for mest annonsetrafikk (bare tilknyttede Google Ads-kontoer)

Du finner tabellen for mest annonsetrafikk på Nettadresser-fanen. Hvis du har en tilknyttet Google Ads-konto, rangerer denne tabellen domenene fra annonsekampanjene dine som fikk flest klikk, med brukerrekkevidden oppført som en prosentandel. Med brukerrekkevidde mener vi prosentandelen av brukerne som har installert appen din, og som etter å ha fulgt en nettadresse, åpner den i appen (eller vises en appvelger) i stedet for å bli på nettet.

Du kan også se domenestatusen (Dyplink, Ikke dyplink eller Fant problemer). Hvis du ser at det finnes domener du ikke har dyplinket ennå, men som får mange klikk, kan dyplinking til disse domenene være en god mulighet til å øke brukerengasjementet ved å lede brukerne rett til appen din.

Du kan klikke på en rad for å få detaljert informasjon om et bestemt domene. Hvis nettadressen ikke er dyplinket, kan du følge veiledningen på skjermen for å konfigurere appen og bekrefte at du eier domenet. Du kan også sjekke utviklerveiledningen vår hvis du trenger mer hjelp. Hvis det er tilgjengelig, kan du også se sidestilte forhåndsvisninger av skjermdumper av hvordan det dyplinkede domenet ser ut på nettet og i appen. Til slutt kan du se en detaljert oversikt over brukerrekkevidden, som viser følgende forventede brukerresultater for den valgte nettadressen for alle appversjoner, som en prosentandel:

• brukere som er viderekoblet til appen
  • brukere som er viderekoblet til appvelgeren
  • Brukere som er viderekoblet til nettleseren
Gjennomsøkte nettadresser

Du finner tabellen for gjennomsøkte nettadresser på Nettadresser-fanen. Her ser du de viktigste gjennomsøkte nettadressene med brukerrekkevidden oppført som en prosentandel. Du kan også se domenestatusen (Dyplink, Ikke dyplink eller Fant problemer). Hvis du ser at det finnes domener du ikke har dyplinket ennå, men som får mange klikk, kan dyplinking til disse domenene være en god mulighet til å øke brukerengasjementet ved å lede brukerne rett til appen din.

Du kan klikke på en rad for å få detaljert informasjon om et bestemt domene. Hvis nettadressen ikke er dyplinket, kan du følge veiledningen på skjermen for å konfigurere appen og bekrefte at du eier domenet. Du kan også sjekke utviklerveiledningen vår hvis du trenger mer hjelp. Hvis det er tilgjengelig, kan du også se sidestilte forhåndsvisninger av skjermdumper av hvordan det dyplinkede domenet ser ut på nettet og i appen. Til slutt kan du se en detaljert oversikt over brukerrekkevidden, som viser følgende forventede brukerresultater for den valgte nettadressen for alle appversjoner, som en prosentandel:

• brukere som er viderekoblet til appen
  • brukere som er viderekoblet til appvelgeren
  • Brukere som er viderekoblet til nettleseren

Rett opp feil med konfigurasjonen din for dyplinker

Du kan opprette og publisere patcher (feilrettinger) for å legge til og slå av dyplinker samt løse problemer med dyplinker uten å gi ut en ny appversjon. Patcher (feilrettinger) beholdes ikke for fremtidige appversjoner. Du kan beholde disse endringene i fremtidige appversjoner ved å oppdatere appmanifestet.

Når du har opprettet en patch (feilretting), kan du velge hvilke aktive versjoner av appen den skal brukes på. Knappen Opprett patch (feilretting) er plassert ved siden av appversjonsvelgeren øverst til høyre på siden.

Slik oppretter du en patch (feilretting):

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Dyplinker-siden (Vekst > Dyplinker).
  2. Klikk på Opprett patch (feilretting) oppe til høyre på siden.
    • Merk: Når du har klikket på Opprett patch (feilretting), ser du en melding nede på Dyplinker-siden med teksten «Feilrettingsmodus er på: ingen endringer venter». Denne statusen oppdateres etter hvert som du gjør endringer i konfigurasjonen av dyplinker.
  3. Velg Legg til nettlink hvis du vil legge til en ny bane i konfigurasjonen av dyplinker.
    • Hvis du vil bruke et domene som ikke er spesifisert i appmanifestet ennå, må du først klikke på Legg til et domene i domenetabellen. Når domenet ditt er bekreftet i overlegget, kan du bruke det når du legger til nye nettlinker. Men det vises ikke i domenetabellen før du publiserer en patch (feilretting) med det.
      • Merk: Domener som legges til via Legg til domene, blir værende i konfigurasjonen din for alle fremtidige versjoner.
  4. Definer nettadresseparametere ved å oppgi den nødvendige informasjonen:
    • Aktivitet: Velg en aktivitet fra rullegardinmenyen.
    • Skjema og vert: Velg et skjema og en vert via rullegardinmenyen.
    • Bane: Skriv inn hele nettadressen du vil at den nye dyplinken skal viderekoble brukerne til.
  5. Klikk på Legg til patchen i utkastet. Når du har lagt til patchen i utkastet, ser du en melding nede på siden med teksten «Feilrettingsmodus er på: 1 endring av dyplinker venter».
  6. (Valgfritt) Hvis du vil legge til en patch (feilretting) for andre dyplinker, kan du gjøre det ved å følge den samme prosessen på nytt.
  7. Hvis du er klar til å publisere patchen (feilrettingen), klikker du på Gjennomgå og publiser.

Du kan også bruke patcher (feilrettinger) til å slå av dyplinker. Når du slår av dyplinker, blir ikke brukerne sendt direkte til appen din via linker som er tilknyttet denne banen, men de ser appvelgeren eller blir viderekoblet til nettleseren. Slik slår du av dyplinker:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Dyplinker-siden (Vekst > Dyplinker).
  2. Klikk på Opprett patch (feilretting) oppe til høyre på siden.
    • Merk: Når du har klikket på Opprett patch (feilretting), ser du en melding nede på Dyplinker-siden med teksten «Feilrettingsmodus er på: ingen endringer venter». Denne statusen oppdateres etter hvert som du gjør endringer i patchen (feilrettingen).
  3. Klikk på Slå av ved siden av banen du vil slå av.
  4. (Valgfritt) Hvis du vil slå av andre dyplinker, kan du gjøre det ved å følge den samme prosessen på nytt.

Hvis du er klar til å publisere patchen (feilrettingen), klikker du på Gjennomgå og publiser. Gå gjennom og publiser patchen (feilrettingen) for å ta i bruk endringene i den valgte appversjonen.

Vanlige spørsmål

Hva er brukerrekkevidde?

Med brukerrekkevidde mener vi prosentandelen av brukere som har installert appen din, og som etter å ha fulgt en nettadresse, åpner den i appen (eller vises en appvelger) i stedet for å bli på nettet. Jo høyere prosentandelen er, desto flere brukere får en optimal landingsopplevelse. Dataene oppdateres én gang om dagen.

Hva er gjennomsøkte nettadresser?

Gjennomsøkte nettadresser er en liste over de nettadressene vi har identifisert som de viktigste for de bekreftede domenene dine. Dette omfatter de mest besøkte og mest henviste sidene som vi ser det går trafikk til på nettet. Ved å dyplinke de viktigste nettadressene dine sikrer du større engasjement med appinnholdet ditt. Listen over nettadresser oppdateres daglig.

Hvordan tilknytter jeg Google Ads-kontoen min?

Du må tilknytte Google Ads-kontoen din før du kan se statusen for dyplinker for landingssidene fra Google Ads-kampanjene dine. Følg denne fremgangsmåten. Når tilknytningen er opprettet, vises nettadressene for annonsekampanjene dine på Dyplinker-siden i Play-konsollen.

Hva er dekning for dyplinker?

Dekning for dyplinker er et aggregert tall som viser prosentandelen av de mest populære nettadressene fra de bekreftede domenene dine som er dyplinket. Med høyere dekning for dyplinker kan du sørge for at brukerne får en optimal opplevelse av produktene og tjenestene dine. Dekningen beregnes basert på tilstanden til enhetene til brukere som har installert appen, og den oppdateres daglig.

Hva skjer når jeg legger til et domene?

Når du legger til et bekreftet domene, begynner du å se nettadresser relatert til dette domenet i Play-konsollen. Vær oppmerksom på at dette ikke skjer umiddelbart. Det kan ta omtrent et døgn før du ser nettadresser fra et domene du nettopp har lagt til. Foreløpig er det ikke mulig å fjerne bekreftede domener fra listen.

Jeg har korrigert elementlinkene mine i tråd med anbefalingene i Play-konsollen, men dekningen endres ikke. Hvorfor?

Dekning for dyplinker er ikke basert på appens nåværende tilstand, men på hvorvidt brukere som har appen din installert, kan åpne en gitt nettadresse eller ikke. Når du endrer elementlinkene dine eller legger til nye intensjonsfiltre, tar det tid før disse endringene registreres i brukerbasen som har installert appen din. Tallene som viser dekningen, kan endres gradvis etter hvert som brukerne får oppdateringene.

Hvorfor er det bare enkelte nettadresser som har skjermdumper?

Vi tester for øyeblikket skjermdumper for et begrenset sett av de tilgjengelige nettadressene på siden. Hvis du ser en melding om at forhåndsvisningen ikke er tilgjengelig, betyr ikke det at det er noe galt med appen din. Forhåndsvisninger er for tiden bare tilgjengelige for et begrenset antall nettadresser, men vi jobber med å utvide denne funksjonen,

Hvordan grupperes nettadresser?

Vi har brukt heuristikk for å avgjøre hvilke nettadresser som skal grupperes sammen. Hvis appen din allerede har intensjonsfiltre, vises de alltid som grupper i brukergrensesnittet. Algoritmen vår grupperer kun nettadresser som ikke samsvarer med noen intensjonsfiltre.