Deep links verifiëren en onderhouden

Op de pagina Deep links (Groei > Deep links) in de Play Console kun je het volgende doen:

• Beheer de instellingen van je deep links en stimuleer de betrokkenheid met in-app content.
  • Check de status van de toewijzing van je website naar je app en ga na waar verbeteringen kunnen worden aangebracht door je meest bezochte URL's via deep links te koppelen.
  • Met patches kun je deep links toevoegen, uitzetten en problemen ermee oplossen zonder een nieuwe app-versie vrij te geven.

Als je een gekoppeld Google Ads-account hebt, kun je nagaan welke advertentiecampagnes aan deep links zijn gekoppeld, inzichten krijgen in het bereik van gebruikers en een voorbeeld tonen van versies met deep links van je landingspagina's.

Overzicht van deep links

Deep links zijn URL's van schema's die gebruikers rechtstreeks naar een specifiek gedeelte van een app in plaats van een website leiden. Ontwikkelaars kunnen deep links maken door intentiefilters toe te voegen om gebruikers naar de juiste activiteit in hun app te leiden.

De pagina Deep links maakt het makkelijker om deep links te maken, te onderhouden en te valideren. De pagina heeft 2 tabbladen: App-configuratie en Web-URL's. Het tabblad App-configuratie biedt een overzicht van de instellingen en gekoppelde deep links van je app-versie. Je kunt dit tabblad gebruiken voor het volgende:

• Je kunt een overzichtelijke maar uitgebreide momentopname bekijken van je bestaande instellingen voor deep links voor de geselecteerde app-versie.
  • Vind in één oogopslag problemen met de instellingen voor deep links, zodat je ze sneller kunt oplossen.
  • Maak en publiceer patches om deep links toe te voegen, uit te zetten en problemen ermee op te lossen zonder een nieuwe app-versie vrij te geven.

Het tabblad Web-URL's geeft informatie over de prestaties van je app op internet, zoals de belangrijkste gecrawlde URL's en de domeinen met de meeste klikken van je gekoppelde Google Ads-campagnes, en statusinformatie. Je kunt dit tabblad gebruiken voor het volgende:

• Je kunt bekijken welke advertentiecampagnes aan deep links zijn gekoppeld en inzicht krijgen in het gebruikersbereik van de deep links (als je een gekoppeld Google Ads-account hebt).
  • Je kunt een voorbeeld van de deep links van je landingspagina's weergeven en deze vergelijken met de webversie.
  • Je kunt een lijst met je belangrijkste web-URL's naast de status van de bijbehorende deep links bekijken.
  • Je kunt gemiste mogelijkheden opsporen om deep links naar je content te maken en zo de betrokkenheid van gebruikers verder vergroten.
De pagina Deep links bevat ook een krachtige zoekfunctie zodat je makkelijk je hele voorraad met paden, domeinen en aangepaste schema's kunt checken.

Functies op de pagina Deep links

In de onderstaande gedeelten worden de functies en functionaliteit van de pagina Deep links beschreven.

Algemene functies

Dit zijn universele functies die je kunt bekijken en gebruiken op beide tabbladen op de pagina Deep links. Klik op een gedeelte om het uit of samen te vouwen.

App-kiezer

Je kunt de app-versie kiezen waarvoor je deep links wilt checken. Gebruik hiervoor de app-versiekiezer rechtsboven op de pagina. Je kunt actieve app-versies voor elke track selecteren (productie, open of gesloten test of interne test). In de tabel(len) staan gegevens over deep links op basis van de geselecteerde app-versie.

Opmerking: Je kunt kiezen uit al je actieve app-versies (dat wil zeggen, app-versies die nog steeds aan gebruikers worden geleverd). Je hebt misschien gebruikers met een oudere versie die niet meer wordt geleverd. Google Play beschouwt deze app-versies als vervangen, dus je kunt ze niet kiezen.

Patches

Je kunt patches maken en publiceren om deep links toe te voegen, uit te zetten en problemen ermee op te lossen zonder een nieuwe app-versie vrij te geven. Nadat je een patch hebt gemaakt, kun je kiezen op welke actieve versies van je app deze wordt toegepast. De knop Patch maken vind je naast de app-versiekiezer rechtsboven op de pagina.

Ga naar Je instellingen voor deep links patchen voor meer informatie.

Informatiekaarten

Bovenaan de pagina zie je misschien wat informatiekaarten met meldingen over je deep links. Op deze kaarten staan belangrijke problemen met de instellingen voor je deep links, zodat je snel kunt zien welke items je aandacht vereisen. De informatiekaarten kunnen verschillende prompts en acties bevatten, afhankelijk van de content. Als je bijvoorbeeld op Domeinen bekijken klikt, worden sommige tabellen op de pagina gefilterd. Als je op Meer informatie klikt, ga je naar specifieke content in de documentatie die je kunt gebruiken om meer uit je deep links te halen.

Zoeken en filteren

Je kunt alle tabellen op de pagina Deep links doorzoeken en sorteren. Je kunt de zoekfunctie gebruiken om resultaten te vinden voor de volledige voorraad van paden, domeinen en aangepaste schema's die aan je app-versie zijn gekoppeld. De sorteerfunctie sorteert alleen de gegevens die op dat moment worden geladen (standaard of op basis van je zoekresultaten).

In de tabel Domeinen kun je zoeken naar domeinen (zoeken op subtekenreeks) en filteren op status (OK, Niet OK). Je kunt ook op de volgende manieren zoeken naar paden en aangepaste schema's:

• Schema zoeken (zoeken op subtekenreeks)
  • Domeinen zoeken (zoeken op subtekenreeks)
  • Pad zoeken (zoeken op subtekenreeks)
  • Activiteit zoeken (zoeken op subtekenreeks)

Opmerking: Als je voor de tabel Paden een volledige URL invoert (bijvoorbeeld http://example.com/eenVreemdPatroon), probeert het dashboard een patroonovereenkomst te vinden op basis van het type pad. Kijk eens naar dit voorbeeld:

Het pad dat is gedefinieerd in het manifest, is een patroon (https://example.com/Een.*Patroon).

Als je in dit geval de volledige URL typt, wordt dit pad geretourneerd. Met deze functionaliteit kun je bepalen welke intentiefilters en paden verantwoordelijk zijn voor de verwerking van een URL die in het zoekvak wordt getypt.

De zoekfunctionaliteit negeert queryparameters, zodat je zonder problemen een volledige URL in het zoekvak kunt plakken.

App-configuratie

Het tabblad App-configuratie biedt een overzicht van de instellingen en gekoppelde deep links van je app-versie. In de onderstaande gedeelten vind je een beschrijving van de 2 tabellen die je op het tabblad kunt zien en gebruiken. Klik op een gedeelte om het uit of samen te vouwen.

Tabel Domeinen

Je vindt de tabel Domeinen op het tabblad App-configuratie. In deze tabel staan alle domeinen die in je app-manifest zijn gedefinieerd. Hiermee kun je koppelingen tussen je URL's en je app verifiëren en app-links maken. Als je je app bewust geen app-links laat gebruiken, terwijl je wel weblinks wilt gebruiken door je gebruikers voorkeuren te laten aangeven via de instellingen, is dit gedeelte misschien niet zo relevant voor je, omdat je domeinen standaard niet aan je app worden gekoppeld.

Als er problemen zijn met je domeinen, plaats je de cursor op de statuskolom om te zien welke controles zijn mislukt. Klik op een rij om de problemen gedetailleerder te bekijken.

Als er problemen in de tabel Domeinen staan, kun je deze zo oplossen:

1. Gebruik de json-generator in de overlay om de content van je assetlinks-bestand rechtstreeks te kopiëren naar je domein. Dit bestand bevat alle informatie die nodig is om je app-links te laten werken. Let op het volgende:
    • Nadat je de vereiste wijzigingen hebt aangebracht in het assetlinks-bestand en dit hebt geüpload naar je domein, ga je terug naar de pagina Deep links en check je of het probleem is verholpen.
    • De generator is additief, wat betekent dat deze alle items in je domein verwerkt. Je kunt gewoon alle content gebruiken en plakken zoals die is (of het bestand downloaden). Dit heeft geen invloed op de compatibiliteit met andere apps die je misschien hebt. De voorgestelde wijzigingen worden groen gemarkeerd.
  2. Als je de problemen met je domein oplost, garandeert dit niet dat alle gebruikers gevalideerde app-links krijgen. In de meeste versies van Android (vóór Android 12) vindt domeinverificatie plaats tijdens de installatie. Je moet daarom een nieuwe versie van je app vrijgeven als je wilt dat oude installaties app-links krijgen.
Tabel met app-manifestlinks

Je vindt de tabel App-manifestlinks op het tabblad App-configuratie. In deze tabel staan gegevens over het manifest van je app. Google Play valideert de intentiefilters van je app en groepeert deze per pad (voor weblinks). Als er problemen zijn, kun je op een rij klikken voor gedetailleerde informatie over het oplossen van problemen met je app. Als je op het pad klikt, worden ook alle links vermeld die onder dit pad worden ondersteund. Dit is de combinatie van schema's (http/https) en domeinen die zijn gedefinieerd voor intentiefilters met dit pad en deze activiteit.

Opmerking: Als je in de tabel met app-manifestlinks vermelde problemen wilt oplossen, moet je het bestand AppManifest.xml wijzigen en een nieuwe versie van je app publiceren. De problemen met je huidige app-versie blijven aanwezig, omdat ze zijn gekoppeld aan een app-versie die al is gepubliceerd.

Tip: Het kan zijn dat in bepaalde Android-documentatie wordt aangeraden dat je een afzonderlijk intentiefilter voor elke <data>-tag hebt. We raden je echter aan alle weblinks die door hetzelfde pad of dezelfde activiteit moeten worden vastgelegd, onder hetzelfde intentiefilter te houden om het beheer van je manifest te vereenvoudigen. Het is risicovol om meerdere <data>-tags te hebben, omdat ze worden gecombineerd in alle combinaties van schema, pad en domein. Als je echter hetzelfde pad voor weblinks behoudt (waar schema's altijd http(s) zijn), is dit geen punt van zorg.

Web-URL's

Het tabblad Web-URL's toont de dekking van je deep links (een verzamelgetal dat aangeeft welk percentage van de top-URL's van je geverifieerde domeinen deep links heeft) en andere informatie over de prestaties van je app op internet, zoals je belangrijkste gecrawlde URL's en de domeinen met de meeste klikken van je gekoppelde Google Ads campagnes, en statusinformatie. In de onderstaande gedeelten vind je een beschrijving van de 2 tabellen die je op het tabblad kunt zien en gebruiken. Klik op een gedeelte om het uit of samen te vouwen.

Tabel Meeste advertentieverkeer (alleen gekoppelde Google Ads-accounts)

De tabel Meeste advertentieverkeer vind je op het tabblad Web-URL's. Als je een gekoppeld Google Ads-account hebt, rangschikt deze tabel de domeinen uit je advertentiecampagnes die de meeste klikken hebben gekregen, waarbij het gebruikersbereik als percentage wordt vermeld. Gebruikersbereik is het percentage gebruikers die je app hebben geïnstalleerd en die, nadat ze een web-URL volgen (of nadat een app-kiezer is getoond) de web-URL in de app weergeven ten opzichte van mensen die op het web blijven.

Je kunt ook de domeinstatus bekijken (Deep links, Zonder deep link, Problemen gevonden). Als je merkt dat er domeinen zijn waarvoor je nog geen deep links hebt maar die wel veel klikken krijgen, kan het gebruik van deep links voor deze domeinen een mooie kans zijn om het gebruikersengagement verder te vergroten door gebruikers rechtstreeks naar je app te leiden.

Je kunt op een rij klikken voor gedetailleerde informatie over een specifiek domein. Als je URL niet aan een deep link is gekoppeld, volg je de stappen op het scherm om je app in te stellen en het domeineigendom te laten verifiëren. Je kunt ook onze handleiding voor ontwikkelaars bekijken voor meer ondersteuning. Indien beschikbaar kun je ook voorbeeldscreenshots met elkaar vergelijken van hoe je domein met deep links eruitziet op internet en in je app. Ook kun je een gedetailleerd overzicht van het gebruikersbereik bekijken, dat de volgende verwachte gebruikersresultaten voor je geselecteerde URL voor alle app-versies toont, weergegeven als percentage:

• Gebruikers omgeleid naar app
  • Gebruikers omgeleid naar app-kiezer
  • Gebruikers omgeleid naar webbrowser
Via het web gecrawlde URL's

In de tabel Via het web gecrawlde URL's op het tabblad Web-URL's vind je de belangrijkste gecrawlde URL's met het gebruikersbereik als percentage. Je kunt ook de domeinstatus bekijken (Deep links, Zonder deep link, Problemen gevonden). Als je merkt dat er domeinen zijn waarvoor je nog geen deep links hebt maar die wel veel klikken krijgen, kan het gebruik van deep links voor deze domeinen een mooie kans zijn om het gebruikersengagement verder te vergroten door gebruikers rechtstreeks naar je app te leiden.

Je kunt op een rij klikken voor gedetailleerde informatie over een specifiek domein. Als je URL niet aan een deep link is gekoppeld, volg je de stappen op het scherm om je app in te stellen en het domeineigendom te laten verifiëren. Je kunt ook onze handleiding voor ontwikkelaars bekijken voor meer ondersteuning. Indien beschikbaar kun je ook voorbeeldscreenshots met elkaar vergelijken van hoe je domein met deep links eruitziet op internet en in je app. Ook kun je een gedetailleerd overzicht van het gebruikersbereik bekijken, dat de volgende verwachte gebruikersresultaten voor je geselecteerde URL voor alle app-versies toont, weergegeven als percentage:

• Gebruikers omgeleid naar app
  • Gebruikers omgeleid naar app-kiezer
  • Gebruikers omgeleid naar webbrowser

Je instellingen voor deep links patchen

Je kunt patches maken en publiceren om deep links toe te voegen, uit te zetten en problemen ermee op te lossen zonder een nieuwe app-versie vrij te geven. Patches worden niet bewaard voor je toekomstige app-versies. Je kunt deze wijzigingen in toekomstige app-versies bewaren door je app-manifest te updaten.

Nadat je een patch hebt gemaakt, kun je kiezen op welke actieve versies van je app deze wordt toegepast. De knop Patch maken vind je naast de app-versiekiezer rechtsboven op de pagina.

Zo maak je een patch:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Deep links (Groei > Deep links).
  2. Klik rechtsboven op de pagina op Patch maken
    • Opmerking: Nadat je op Patch maken hebt geklikt, zie je onderaan de pagina Deep links het bericht 'Patchmodus aan: geen wijzigingen in behandeling'. Deze status wordt geüpdatet als je wijzigingen aanbrengt in je instellingen voor deep links.
  3. Selecteer Weblink toevoegen als je een nieuw pad aan je configuratie voor deep links wilt toevoegen.
    • Als je een domein wilt gebruiken dat nog niet is gespecificeerd in je app-manifest, klik je eerst op Domein toevoegen in de tabel met domeinen. Nadat je domein is geverifieerd in de overlay, kan het worden gebruikt als je nieuwe weblinks toevoegt. Het wordt pas getoond in de tabel met domeinen als je er een patch mee publiceert.
      • Opmerking: Domeinen die met Domein toevoegen worden toegevoegd, blijven onderdeel van je instellingen voor alle toekomstige versies.
  4. Definieer URL-parameters door de vereiste informatie te verstrekken:
    • Activiteit: selecteer een activiteit in het dropdownmenu.
    • Schema en host: selecteer een schema en een host in het dropdownmenu.
    • Pad: voer de hele URL in waarnaar je gebruikers wilt omleiden via de nieuwe deep link.
  5. Klik op Toevoegen aan patchconcept. Nadat je iets aan je patchconcept hebt toegevoegd, zie je onderaan de pagina het bericht 'Patchmodus aan: 1 wijziging van deep links in behandeling'.
  6. (Optioneel) Als je aan andere deep links een patch wilt toevoegen, volg je hetzelfde proces opnieuw.
  7. Als je klaar bent om je patch(es) te publiceren, klik je op Beoordelen en publiceren.

Je kunt ook patches gebruiken om deep links uit te zetten. Als je een deep link uitzet, gaan gebruikers niet rechtstreeks naar je app via links die aan dit pad zijn gekoppeld, maar zien ze de app-kiezer of worden ze omgeleid naar de webbrowser. Zo zet je een deep link uit:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Deep links (Groei > Deep links).
  2. Klik rechtsboven op de pagina op Patch maken
    • Opmerking: Nadat je op Patch maken hebt geklikt, zie je onderaan de pagina Deep links het bericht 'Patchmodus aan: geen wijzigingen in behandeling'. Deze status wordt geüpdatet als je wijzigingen in je patch aanbrengt.
  3. Klik op Uitzetten naast het pad dat je wilt uitzetten.
  4. (Optioneel) Als je andere deep links wilt uitzetten, volg je hetzelfde proces opnieuw.

Als je klaar bent om je patch(es) te publiceren, klik je op Beoordelen en publiceren. Check en publiceer je patch om wijzigingen toe te passen op de geselecteerde app-versie.

Veelgestelde vragen

Wat is gebruikersbereik?

Gebruikersbereik wordt gedefinieerd als het percentage gebruikers die je app hebben geïnstalleerd en die, nadat ze een web-URL volgen (of nadat een app-kiezer is getoond) de web-URL in de app weergeven ten opzichte van mensen die op het web blijven. Hoe hoger het percentage, hoe meer gebruikers een optimale landingspagina krijgen. De gegevens worden één keer per dag vernieuwd.

Wat zijn via het web gecrawlde URL's?

Via het web gecrawlde URL's is een lijst met de belangrijkste URL's die we hebben geïdentificeerd als de belangrijkste URL's in je geverifieerde domeinen. Hieronder vallen de meest bezochte en geraadpleegde pagina's waar verkeer naartoe wordt geleid via het web. Als je aan je belangrijkste web-URL's deep links toevoegt, zorg je voor meer betrokkenheid bij je app-content. De lijst met URL's wordt één keer per dag vernieuwd.

Hoe koppel ik mijn Google Ads-account?

Als je de status van de deep links voor landingspagina's uit je Google Ads-campagnes wilt bekijken, moet je eerst je Google Ads-account koppelen. Voer hiervoor deze stappen uit. Nadat je Google Ads hebt gekoppeld, verschijnen de URL's van je advertentiecampagnes op de pagina Deep links in de Play Console.

Wat is de dekking van deep links?

De dekking van deep links is een totaalcijfer dat aangeeft wat het percentage top-URL's van je geverifieerde domeinen met deep links is. Met een hogere deep link-dekking zorg je ervoor dat je gebruikers je producten en services optimaal benutten. De dekking wordt berekend op basis van de status van je geïnstalleerde gebruikersapparaten en wordt dagelijks vernieuwd.

Wat gebeurt er als ik een domein toevoeg?

Als je een geverifieerd domein toevoegt, toont de Play Console je URL's die aan dit domein zijn gerelateerd. Dit gebeurt niet onmiddellijk. Het kan ongeveer een dag duren voordat je alle URL's ziet van een domein dat je zojuist hebt toegevoegd. Het is op dit moment niet mogelijk om geverifieerde domeinen uit de lijst te verwijderen.

Ik heb mijn assetlinks aangepast na aanbevelingen van de Play Console, maar de dekking verandert niet. Waarom?

De dekking van deep links is niet gebaseerd op de huidige status van je app, maar op het feit of gebruikers die je app hebben geïnstalleerd, een bepaalde URL kunnen openen. Als je je assetlinks wijzigt of nieuwe intentiefilters toevoegt, duurt het even voordat je geïnstalleerde gebruikersbestand deze wijzigingen herkent. De dekkingscijfers kunnen geleidelijk veranderen naarmate je gebruikers je updates krijgen.

Waarom bevatten alleen bepaalde URL's screenshots?

We testen momenteel een beperkt aantal beschikbare URL's op de pagina voor screenshots. Als je een bericht ziet waarin staat dat het voorbeeld niet beschikbaar is, betekent dit niet dat er iets mis is met je app. Voorbeelden zijn momenteel beschikbaar voor een beperkt aantal URL's, maar we werken eraan om de dekking van deze functie in de toekomst uit te breiden.

Hoe worden URL's gegroepeerd?

We hebben een heuristiek gebruikt om te bepalen welke URL's moeten worden gegroepeerd. Als je app al intentiefilters heeft, worden deze altijd getoond als groepen in de UI. Ons algoritme groepeert alleen URL's die niet overeenkomen met intentiefilters.