Täsmälinkkien vahvistaminen ja ylläpitäminen

Play Consolen Täsmälinkit-sivulla (Kasvu > Täsmälinkit) voit

• muuttaa täsmälinkkien asetuksia ja innostaa käyttämään sovelluksensisäistä sisältöä
  • tarkistaa verkkosivustosi ja sovelluksen välisen mäppäyksen tilan ja katsoa, mitä parannuksia voit tehdä täsmälinkittämällä parhaita tuloksia tuottavat URL-osoitteesi
  • lisätä, laittaa pois päältä ja korjata täsmälinkkeihin liittyviä ongelmia virheenkorjauksilla julkaisematta uutta sovellusversiota.

Jos olet linkittänyt Google Ads ‑tilin, voit tarkistaa, mitkä mainoskampanjat ovat täsmälinkitettyjä, saada tietoja käyttäjien tavoittavuudesta ja esikatsella laskeutumissivujesi täsmälinkitettyjä versioita.

Täsmälinkkien yleiskatsaus

Täsmälinkit ovat sellaisia URL-osoitteita, jotka vievät käyttäjät suoraan tiettyyn kohtaan sovelluksessa sivuston sijaan. Kehittäjät voivat luoda täsmälinkkejä lisäämällä tavoitesuodattimia, jotka ohjaavat käyttäjiä oikeaan toimintaan sovelluksessa.

Täsmälinkit-sivu helpottaa täsmälinkkien luomis-, ylläpito- ja vahvistamisprosesseja. Sivulla on kaksi välilehteä: Sovelluksen määritykset ja Verkko-URL-osoitteet. Sovelluksen määritykset ‑välilehdeltä näet yleiskatsauksen sovellusversion määrityksistä ja niihin liittyvistä täsmälinkeistä. Tällä välilehdellä voit

• nähdä yksinkertaisen mutta kattavan tilannekuvan valitun sovellusversion nykyisistä täsmälinkeistä
  • tunnistaa täsmälinkin käyttöönoton ongelmia yhdellä silmäyksellä, jotta voit ratkaista ne ajoissa
  • lisätä, laittaa pois päältä ja korjata täsmälinkkeihin liittyviä ongelmia julkaisematta uutta sovellusversiota luomalla ja julkaisemalla virheenkorjauksia.

Verkko-URL-osoitteet-välilehdellä näet sovelluksesi verkkotuloksiin liittyviä tietoja, esimerkiksi tärkeimmät verkossa indeksoidut URL-osoitteet ja linkitettyjen Google Ads ‐kampanjoidesi klikatuimmat verkkotunnukset ja tilatiedot. Tällä välilehdellä voit

• katsoa, mitkä mainoskampanjat ovat täsmälinkitettyjä, saada lisätietoja täsmälinkkien käyttäjien tavoittavuudesta (jos sinulla on linkitetty Google Ads ‐tili)
  • esikatsella laskeutumissivujesi täsmälinkitettyjä versioita, joita voi verrata rinnakkain verkkoversion kanssa
  • nähdä tärkeimmät verkko-URL-osoitteesi sekä niiden täsmälinkityksen tilan
  • löytää huomiotta jääneitä mahdollisuuksia sisältösi täsmälinkitykseen ja käyttäjien aktiivisuuden lisäämiseen.
Täsmälinkit-sivulla on myös tehokas hakuominaisuus, jonka avulla voit helposti tarkistaa kaikki polut, verkkotunnukset ja omat mallit.​

Täsmälinkit-sivun ominaisuudet

Täsmälinkit-sivun ominaisuudet ja toiminnot näkyvät alla.

Yleiset ominaisuudet

Nämä ovat yleisiä ominaisuuksia, joita voit katsoa ja käyttää Täsmälinkit-sivun molemmilla välilehdillä. Laajenna tai tiivistä osiota klikkaamalla sitä.

Sovellusvalitsin

Voit valita sovellusversion, jonka täsmälinkit haluat tarkistaa, käyttämällä sivun oikeassa yläkulmassa olevaa sovellusversion valitsinta. Voit valita aktiiviset sovellusversiot mille tahansa kanavalle (tuotanto, avoin tai suljettu testaus tai sisäinen testaus). Taulukoissa näkyy täsmälinkkidataa, joka perustuu valitsemaasi sovellusversioon.

Huom. Voit valita kaikki aktiiviset sovellusversiot (eli sovellusversiot, joita näytetään edelleen käyttäjille). Sinulla saattaa olla käyttäjiä, joilla on asennettuna vanhempi versio, jota ei enää näytetä. Google Play pitää näitä sovellusversioita korvattuina, joten et voi valita niitä.

Korjaukset

Voit lisätä, laittaa pois päältä ja korjata täsmälinkkeihin liittyviä ongelmia julkaisematta uutta sovellusversiota luomalla ja julkaisemalla virheenkorjauksia. Kun olet luonut virheenkorjauksen, voit valita, missä sovelluksesi aktiivisissa versioissa sitä käytetään. Luo korjaus ‐painike on sovellusversion valitsimen vieressä sivun oikeassa yläreunassa.

Lue lisää kohdasta Täsmälinkkien korjaus.

Korostetut kortit

Sivun yläosassa voi näkyä korostettuja kortteja, joissa on täsmälinkkejä koskevia ilmoituksia. Näissä korteissa korostetaan täsmälinkkien tärkeitä asioita, jotta voit heti tarkistaa, mitkä niistä vaativat huomiotasi. Korostetuissa korteissa voi olla erilaisia kehotteita ja toimintoja sisällöstä riippuen. Jos esimerkiksi klikkaat Näytä verkkotunnukset, osa sivun taulukoista suodatetaan näyttämään tiedot. Lue lisää ‐vaihtoehdon klikkaaminen puolestaan ohjaa tiettyyn sisältöön, joka auttaa sinua saamaan enemmän irti täsmälinkeistä.

Hakeminen ja suodattaminen

Täsmälinkit-sivun kaikki taulukot ovat haettavissa ja lajiteltavissa. Hakutoiminnolla voit etsiä tuloksia, jotka liittyvät sovellusversion kaikkien polkujen, verkkotunnusten ja omien mallien inventaariin. Lajittelufunktio lajittelee vain sillä hetkellä ladatun datan (joko oletuksena tai hakutulosten perusteella).

Voit hakea verkkotunnuksia (alimerkkijonohaku) verkkotunnustaulukosta ja suodattaa niitä tilan mukaan (OK, Ei OK). Voit myös hakea polkuja ja omia malleja seuraavasti:

• Hae mallia (alimerkkijonohaku)
  • Hae verkkotunnusta (alimerkkijonohaku)
  • Hae polkua (alimerkkijonohaku)
  • Hae toimintaa (alimerkkijonohaku)

Huom. Jos lisäät Polku-taulukkoon koko URL-osoitteen (esim. http://example.com/someStrangePattern), hallintapaneeli yrittää sovittaa sen polun tyyppiin. Esimerkki:

Manifestissa määritetty polku on malli (https://example.com/Some.*pattern).

Jos kirjoitat koko URL-osoitteen, tämä polku palautetaan. Toiminnon avulla voit selvittää, mitkä tavoitesuodattimet ja polut ovat vastuussa hakukentän URL-osoitteen käsittelystä.

Hakutoiminto ohittaa kyselyparametrit, joten voit liittää koko URL-osoitteen hakukenttään ongelmitta.

Sovelluksen määritykset

Sovelluksen määritykset ‑välilehdeltä näet yleiskatsauksen sovellusversiosi määrityksistä ja niihin liittyvistä täsmälinkeistä. Alla olevissa osioissa kerrotaan kahdesta taulukosta, joita voit katsoa ja käyttää välilehdellä. Laajenna tai tiivistä osiota klikkaamalla sitä.

Verkkotunnukset-taulukko

Verkkotunnukset-taulukko sijaitsee Sovelluksen määritykset ‑välilehdellä ja sisältää kaikki sovelluksen manifestissa ilmoitetut verkkotunnukset. Sen avulla voit todentaa URL-osoitteidesi ja sovelluksesi väliset yhteydet ja luoda sovelluslinkkejä. Jos sovelluslinkit eivät tarkoituksella ole käytössä sovelluksessa, mutta haluat silti käyttää niitä, kun käyttäjät tekevät valinnat asetuksissa, tämä osio ei välttämättä koske sinua. Tässä tapauksessa verkkotunnukset eivät muodosta yhteyttä sovellukseesi.

Jos verkkotunnuksissasi on ongelmia, voit viedä kursorin tilasarakkeen päälle ja katsoa, mitkä tarkistukset ovat epäonnistuneet. Klikkaamalla riviä näet ongelmat tarkemmin.

Voit ratkaista Verkkotunnukset-taulukossa olevia ongelmia seuraavasti:

1. Voit kopioida assetlinks-tiedoston sisällön suoraan peittokuvasta JSON-generaattorilla verkkotunnukseen, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot sovelluslinkkien toiminnan varmistamiseksi. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset assetlinks-tiedostoon ja ladannut sen verkkotunnukseesi, palaa Täsmälinkit-sivulle ja tarkista, että ongelma on ratkaistu.
    • Generaattori on täydentävä, joten se ottaa huomioon kaikki verkkotunnuksessasi jo olevat kohteet. Voit ottaa turvallisesti kaiken sisällön ja liittää sitä sellaisenaan (tai ladata tiedoston). Tämä ei vaikuta yhteensopivuuteen muiden omistamiesi sovellusten kanssa. Korostamme muutosehdotukset vihreällä.
  2. Verkkotunnuksen ongelmien korjaaminen ei takaa, että kaikilla käyttäjillä on hyväksytyt sovelluslinkit. Useimmissa Android-versioissa (ennen Android 12:ta) verkkotunnuksen vahvistus tapahtuu asennuksen aikana, joten sinun on julkaistava uusi versio sovelluksestasi, jos haluat, että vanhat asennukset alkavat saada sovelluslinkkejä.
Sovelluksen manifestilinkkien taulukko

Sovelluksen manifestilinkkien taulukko sijaitsee Sovelluksen määritykset ‑välilehdellä, ja siinä näkyy sovelluksen manifestiin liittyvä data. Google Play vahvistaa sovelluksesi tavoitesuodattimet ja ryhmittelee ne polun mukaan (verkkolinkit). Jos kohtaat ongelmia, voit klikata mitä tahansa riviä, niin saat tarkempia ohjeita sovelluksen korjaamiseen. Polun klikkaaminen näyttää myös kaikki polun tukemat linkit. Tämä on sellaisten skeemojen (http/https) ja verkkotunnusten yhdistelmä, jotka on ilmoitettu tämän polun ja toiminnan sisältäville tavoitesuodattimille.

Huom. Jos haluat korjata Sovelluksen manifestilinkkien taulukossa näkyvät ongelmat, sinun täytyy muokata AppManifest.xml-tiedostoa ja julkaista sovelluksesta uusi versio. Nykyisen sovellusversiosi ongelmat jatkuvat, koska ne ovat sidoksissa jo julkaistuun sovellusversioon.

Vinkki: Joillakin Android-dokumentaatioilla voi olla erilliset tavoitesuodattimet kullekin <data>-tagille. Suosittelemme kuitenkin, että pidät kaikki verkkolinkit, jotka tallennetaan samaan polkuun/toimintaan samassa tavoitesuodattimessa, jotta manifestin hallinnointi helpottuu. Useiden <data>-tagien käyttäminen on vaarallista, koska ne on yhdistetty kaikissa skeeman, polun ja verkkotunnuksen muodoissa. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, jos käytät samaa polkua verkkolinkeissä (joissa mallit ovat aina http/s).

Verkko-URL-osoitteet

Verkko-URL-osoitteet-välilehdellä näet täsmälinkkien kattavuuden (koostettu numero, joka näyttää, kuinka suuri prosenttiosuus vahvistettujen verkkotunnustesi URL-osoitteista on täsmälinkitettyjä) ja muita sovelluksesi verkkotuloksiin liittyviä tietoja, esimerkiksi tärkeimmät verkossa indeksoidut URL-osoitteet ja linkitettyjen Google Ads ‐kampanjoidesi klikatuimmat verkkotunnukset ja tilatiedot. Alla olevissa osioissa kerrotaan kahdesta taulukosta, joita voit katsoa ja käyttää välilehdellä. Laajenna tai tiivistä osiota klikkaamalla sitä.

Eniten mainosliikennettä ‑taulukko (vain linkitetyt Google Ads ‑tilit)

Eniten mainosliikennettä ‑taulukko sijaitsee Verkko-URL-osoitteet-välilehdellä. Jos sinulla on linkitetty Google Ads ‑tili, sijoitus määräytyy niiden mainoskampanjoiden verkkotunnusten mukaan, jotka ovat saaneet eniten klikkauksia (käyttäjien tavoittavuus ilmaistu prosenttiosuuksina). Käyttäjien tavoittavuus on niiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka ovat asentaneet sovelluksesi ja jotka seurattuaan verkko-URL-osoitetta tekevät toiminnon kuitenkin sovelluksessa (tai joille näytetään sovellusvalitsin) sen sijaan, että he pysyisivät verkkosivustolla.

Voit myös katsoa verkkotunnuksen tilan (Täsmälinkitetty, Ei täsmälinkitetty, Ongelmia löydetty). Jos huomaat verkkotunnuksia, joihin et ole vielä täsmälinkittänyt mutta joista saat paljon klikkauksia: tällaisiin verkkotunnuksiin täsmälinkitys voi auttaa lisäämään käyttäjien aktiivisuutta ohjaamalla käyttäjät suoraan sovellukseesi.

Näet tarkempia tietoja tietystä verkkotunnuksesta klikkaamalla sitä koskevaa riviä. Jos URL-osoitetta ei ole täsmälinkitetty, voit ottaa sovelluksen käyttöön ja vahvistaa verkkotunnuksen omistajuuden seuraamalla ohjeita näytöllä. Voit myös lukea lisää kehittäjän oppaasta. Jos ne ovat käytettävissä, voit myös katsoa esikatselukuvakaappauksia siitä, miltä täsmälinkitetyt verkkotunnuksesi näyttävät verkossa ja sovelluksessasi. Voit myös katsoa yksityiskohtaista käyttäjien tavoittavuus ‑erittelyä, jossa näkyy prosentteina seuraavat odotetut käyttäjätulokset valittujen URL-osoitteiden osalta kaikissa sovellusversioissa:

• Sovellukseen ohjattavat käyttäjät
  • Sovellusvalitsimeen ohjattavat käyttäjät
  • Selaimeen ohjattavat käyttäjät
Verkossa indeksoidut URL-osoitteet

Verkkoindeksoidut URL-osoitteet ‐taulukko on Verkko-URL-osoitteet-välilehdellä. Siinä näkyvät tärkeimmät verkkoindeksoidut URL-osoitteet ja niiden käyttäjien tavoittavuus prosenttiosuuksina. Voit myös katsoa verkkotunnuksen tilan (Täsmälinkitetty, Ei täsmälinkitetty, Ongelmia löydetty). Jos huomaat verkkotunnuksia, joihin et ole vielä täsmälinkittänyt mutta joista saat paljon klikkauksia: tällaisiin verkkotunnuksiin täsmälinkitys voi auttaa lisäämään käyttäjien aktiivisuutta ohjaamalla käyttäjät suoraan sovellukseesi.

Näet tarkempia tietoja tietystä verkkotunnuksesta klikkaamalla sitä koskevaa riviä. Jos URL-osoitetta ei ole täsmälinkitetty, voit ottaa sovelluksen käyttöön ja vahvistaa verkkotunnuksen omistajuuden seuraamalla ohjeita näytöllä. Voit myös lukea lisää kehittäjän oppaasta. Jos ne ovat käytettävissä, voit myös katsoa esikatselukuvakaappauksia siitä, miltä täsmälinkitetyt verkkotunnuksesi näyttävät verkossa ja sovelluksessasi. Voit myös katsoa yksityiskohtaista käyttäjien tavoittavuus ‑erittelyä, jossa näkyy prosentteina seuraavat odotetut käyttäjätulokset valittujen URL-osoitteiden osalta kaikissa sovellusversioissa:

• Sovellukseen ohjattavat käyttäjät
  • Sovellusvalitsimeen ohjattavat käyttäjät
  • Selaimeen ohjattavat käyttäjät

Täsmälinkkien korjaus

Voit lisätä, laittaa pois päältä ja korjata täsmälinkkeihin liittyviä ongelmia julkaisematta uutta sovellusversiota luomalla ja julkaisemalla virheenkorjauksia. Virheenkorjauksia ei säilytetä tulevia sovellusversioita varten. Voit säilyttää nämä muutokset tulevissa sovellusversioissa päivittämällä sovelluksen manifestin.

Kun olet luonut virheenkorjauksen, voit valita, missä sovelluksesi aktiivisissa versioissa sitä käytetään. Luo korjaus ‐painike on sovellusversion valitsimen vieressä sivun oikeassa yläreunassa.

Luo korjaus näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Täsmälinkit-sivulle (Kasvu > Täsmälinkit).
  2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Luo korjaus
    • Huom. Kun olet valinnut Luo korjaus, näet Täsmälinkit-sivun alaosassa viestin, jossa lukee "Virheenkorjaustila päällä: Ei odottavia muutoksia". Tämä tila päivittyy, kun teet muutoksia täsmälinkkeihin.
  3. Valitse Lisää verkkosivustolinkki, jos haluat lisätä uuden polun täsmälinkkien määrityksiin.
    • Jos haluat käyttää verkkotunnusta, jota ei ole vielä määritetty sovelluksen manifestissa, sinun on ensin valittava verkkotunnustaulukosta Lisää verkkotunnus. Kun verkkotunnus on vahvistettu peittoalueella, voit käyttää sitä lisätessäsi uusia verkkolinkkejä. Se ei kuitenkaan näy verkkotunnustaulukossa, ennen kuin julkaiset siihen liittyvän virheenkorjauksen.
      • Huom. Lisää verkkotunnus ‐toiminnolla lisätyt verkkotunnukset säilyvät kaikissa tulevissa versioissa.
  4. Määritä URL-parametrit lisäämällä tarvittavat tiedot:
    • Toiminta: Valitse toiminta avattavasta valikosta.
    • Malli ja isäntä: Valitse malli ja isäntä avattavasta valikosta.
    • Polku: Lisää koko URL-osoite, johon haluat uuden täsmälinkin ohjaavan käyttäjät.
  5. Valitse Lisää korjaus luonnokseen. Kun olet lisännyt virheenkorjauksen luonnokseen, sivun alaosassa näkyy viesti "Korjaustila päällä: 1 täsmälinkin muutos odottaa".
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä korjauksen muihin täsmälinkkeihin, voit tehdä sen toistamalla yllä olevat ohjeet.
  7. Jos olet valmis julkaisemaan korjaukset, valitse Tarkista ja julkaise.

Voit myös laittaa täsmälinkit pois päältä virheenkorjauksilla. Kun laitat täsmälinkin pois päältä, käyttäjät eivät siirry suoraan sovellukseesi kyseiseen polkuun liittyvistä linkeistä, vaan he näkevät sovellusvalitsimen tai heidät ohjataan selaimeen. Näin laitat täsmälinkin pois päältä:

1. Avaa Play Console ja siirry Täsmälinkit-sivulle (Kasvu > Täsmälinkit).
  2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Luo korjaus
    • Huom. Kun olet valinnut Luo korjaus, näet Täsmälinkit-sivun alaosassa viestin, jossa lukee "Virheenkorjaustila päällä: Ei odottavia muutoksia". Tila päivittyy, kun teet muutoksia virheenkorjaukseen.
  3. Klikkaa pois päältä laitettavan polun vierestä Laita pois päältä.
  4. (Valinnainen) Jos haluat laittaa muita täsmälinkkejä pois päältä, voit tehdä sen toistamalla yllä olevat ohjeet.

Jos olet valmis julkaisemaan korjaukset, valitse Tarkista ja julkaise. Tarkista virheenkorjaus ja julkaise se, jotta muutokset otetaan käyttöön valitussa sovellusversiossa.

Usein kysyttyä

Mikä on käyttäjien tavoittavuus?

Käyttäjien tavoittavuus määritellään niiden käyttäjien prosenttiosuutena, jotka ovat asentaneet sovelluksesi ja jotka seurattuaan verkko-URL-osoitetta tekevät toiminnon kuitenkin sovelluksessa (tai joille näytetään sovelluksen valitsin) sen sijaan, että he pysyisivät verkkosivustolla. Mitä korkeampi prosenttiosuus on, sitä useammat käyttäjät saavat parhaan mahdollisen laskeutumissivukokemuksen. Data päivitetään kerran päivässä.

Mitä ovat verkkoindeksoidut URL-osoitteet?

Verkkoindeksoidut URL-osoitteet on lista URL-osoitteista, jotka olemme tunnistaneet tärkeiksi todennettujen verkkotunnustesi joukosta. Tällaisia sivuja ovat eniten avatut ja viitatut sivut, joilla verkkoliikenne tapahtuu. Täsmälinkittämällä tärkeimmät verkko-URL-osoitteesi varmistat, että sovelluksesi sisältö aktivoi käyttäjiä. URL-osoitteiden lista päivitetään kerran päivässä.

Miten voin linkittää Google Ads ‐tilini?

Jos haluat nähdä Google Ads ‑kampanjoidesi laskeutumissivujen täsmälinkitystilan, sinun on ensin linkitettävä Google Ads ‐tilisi. Seuraa näitä ohjeita. Kun linkitys on valmis, mainoskampanjoidesi URL-osoitteet näkyvät Play Consolen Täsmälinkit-sivulla.

Mikä on täsmälinkkien kattavuus?

Täsmälinkkien kattavuus on koontiluku, joka näyttää todennettujen verkkotunnustesi täsmälinkitettyjen URL-osoitteiden prosenttiosuuden. Korkeamman täsmälinkkikattavuuden avulla voit varmistaa, että käyttäjät saavat parhaan mahdollisen tuotteidesi ja palveluidesi käyttökokemuksen. Kattavuus lasketaan sovelluksen asentaneiden käyttäjien laitteiden tilan mukaan ja päivitetään päivittäin.

Mitä tapahtuu, kun lisään verkkotunnuksen?

Kun lisäät todennetun verkkotunnuksen, Play Console alkaa näyttää sinulle tähän verkkotunnukseen liittyviä URL-osoitteita. Huomaa, että tämä ei tapahdu heti. Lisäämäsi verkkotunnuksen URL-osoitteet saattavat näkyä vasta noin päivän kuluttua. Huomaa, että tällä hetkellä todennettuja verkkotunnuksia ei voi poistaa listalta.

Olen korjannut assetlinks-tiedoston Play Consolen suositusten mukaisesti, mutta kattavuus ei muutu. Miksi?

Täsmälinkin kattavuus ei perustu sovelluksesi nykyiseen tilaan vaan siihen, voivatko sovelluksen asentaneet käyttäjät avata tietyn URL-osoitteen. Kun muutat assetlinks-tiedostoa tai lisäät uusia tavoitesuodattimia, kestää hetki ennen kuin sovelluksen asentaneet käyttäjät näkevät nämä muutokset. Kattavuusluvut voivat muuttua vähitellen, kun käyttäjät saavat päivityksiäsi.

Miksi vain joissakin URL-osoitteissa on kuvakaappauksia?

Tällä hetkellä testaamme kuvakaappauksia vain joidenkin käytettävissä olevien URL-osoitteiden osalta. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan esikatselu ei ole saatavilla, se ei tarkoita, että sovelluksessasi olisi jokin ongelma. Esikatselut ovat tällä hetkellä saatavilla vain tietyille URL-osoitteille, mutta pyrimme laajentamaan ominaisuuden kattavuutta tulevaisuudessa.

Miten URL-osoitteet ryhmitellään?

Määritämme heuristiikan avulla, mitkä URL-osoitteet ryhmitellään yhteen. Jos sovelluksessasi on jo tavoitesuodattimia, ne näkyvät aina ryhminä käyttöliittymässä. Algoritmi ryhmittelee vain URL-osoitteet, jotka eivät vastaa tavoitesuodattimia.