Verificar i mantenir els enllaços profunds

A la pàgina Enllaços profunds (Creixement > Enllaços profunds) de Play Console, pots:

• Gestionar la configuració dels enllaços profunds i generar més implicació amb el contingut de l'aplicació.
  • Comprovar l'estat del mapatge del lloc web a l'aplicació i veure què es pot millorar creant enllaços profunds dels URL més visitats.
  • Utilitzar pedaços per afegir enllaços profunds, desactivar-ne i corregir problemes relacionats sense haver de llançar una nova versió de l'aplicació.

Si tens un compte de Google Ads enllaçat, pots comprovar quines campanyes publicitàries són d'enllaç profund, obtenir estadístiques sobre l'abast d'usuaris i previsualitzar les versions d'enllaç profund de les teves pàgines de destinació.

Informació general sobre els enllaços profunds

Els enllaços profunds són URL de qualsevol esquema que dirigeixen els usuaris directament a una part concreta d'una aplicació en comptes de portar-los a un lloc web. Els desenvolupadors poden crear enllaços profunds afegint filtres d'intent per dirigir els usuaris a l'activitat adequada a la seva aplicació.

La pàgina Enllaços profunds simplifica el procés de crear, mantenir i validar els enllaços profunds. Té dues pestanyes: Configuració de l'aplicació i URL web. La pestanya Configuració de l'aplicació proporciona informació general sobre la configuració de la versió de l'aplicació i els enllaços profunds associats. Pots utilitzar aquesta pestanya per:

• Veure una instantània senzilla i completa de la configuració dels enllaços profunds existents per a la versió seleccionada de l'aplicació.
  • Identificar d'un cop d'ull els problemes de configuració dels enllaços profunds perquè puguis resoldre'ls més ràpidament.
  • Crear i publicar pedaços per afegir enllaços profunds, desactivar-ne i corregir problemes relacionats sense haver de llançar una nova versió de l'aplicació.

La pestanya URL web mostra informació relacionada amb el rendiment de l'aplicació al web, com ara els URL rastrejats al web més importants i els dominis amb més clics de les teves campanyes de Google Ads enllaçades, així com informació sobre l'estat. Pots utilitzar aquesta pestanya per:

• Veure quines campanyes publicitàries són d'enllaç profund i obtenir estadístiques sobre l'abast d'usuaris dels enllaços profunds (si tens un compte de Google Ads enllaçat).
  • Previsualitzar les versions d'enllaç profund de les teves pàgines de destinació, que es poden comparar en paral·lel amb la versió web.
  • Veure una llista dels teus URL web més importants, juntament amb el seu estat d'enllaçament profund.
  • Descobrir oportunitats perdudes de crear enllaços profunds del teu contingut i augmentar més la implicació dels usuaris.
La pàgina Enllaços profunds també proporciona una funció de cerca potent perquè puguis consultar fàcilment tot l'inventari d'esquemes personalitzats, camins i dominis.

Funcions de la pàgina Enllaços profunds

A les seccions següents es descriuen les funcions i la funcionalitat de la pàgina Enllaços profunds.

Funcions generals

A continuació es descriuen les funcions universals que pots veure i utilitzar a les dues pestanyes de la pàgina Enllaços profunds. Fes clic a les seccions per desplegar-les o replegar-les.

Selector d'aplicacions

Amb el selector de versions de l'aplicació que hi ha a la part superior dreta de la pàgina, pots triar de quina versió de l'aplicació vols comprovar els enllaços profunds. Pots seleccionar qualsevol versió activa de l'aplicació en qualsevol canal (producció, prova oberta o tancada, o prova interna). Les taules mostraran les dades dels enllaços profunds en funció de la versió de l'aplicació que hagis seleccionat.

Nota: pots triar entre totes les versions actives de l'aplicació (és a dir, les versions que encara es difonen entre els usuaris). És possible que hi hagi usuaris que tinguin instal·lada una versió anterior que ja no es difon. Google Play considera que aquestes versions de l'aplicació s'han substituït, de manera que no pots triar-les.

Pedaços

Pots crear i publicar pedaços per afegir enllaços profunds, desactivar-ne i corregir problemes relacionats sense haver de llançar una nova versió de l'aplicació. Després de crear un pedaç, pots triar a quines versions actives de l'aplicació s'aplicarà. El botó Crea un pedaç és al costat del selector de versions de l'aplicació que hi ha a la part superior dreta de la pàgina.

Ves a la secció Aplicar un pedaç a la configuració dels enllaços profunds per obtenir més informació.

Targetes d'aspectes destacats

A la part superior de la pàgina, és possible que vegis algunes targetes d'aspectes destacats amb notificacions sobre els teus enllaços profunds. Aquestes targetes destaquen els problemes importants que hi ha a la configuració dels enllaços profunds perquè puguis identificar ràpidament quins elements requereixen la teva atenció. Les targetes d'aspectes destacats poden tenir sol·licituds i accions diferents en funció del contingut. Per exemple, si fas clic a Mostra els dominis, es filtraran algunes de les taules que es mostren a la pàgina; mentre que, si fas clic a Més informació, se't dirigirà a contingut específic de la documentació que t'ajudarà a treure més partit dels enllaços profunds.

Fer cerques i filtrar les dades

Totes les taules de la pàgina Enllaços profunds són ordenables i permeten fer-hi cerques. Pots utilitzar la funció de cerca per trobar resultats relacionats amb tot l'inventari d'esquemes personalitzats, camins i dominis associats a la teva versió de l'aplicació. La funció d'ordenació només ordena les dades carregades actualment (sigui de manera predeterminada o en funció dels resultats de la teva cerca).

A la taula Dominis, pots cercar dominis (cerca de subcadena) i filtrar-los per l'estat (adequat o no adequat). També pots cercar esquemes personalitzats i camins de les maneres següents:

• Cercar un esquema (cerca de subcadena).
  • Cercar un domini (cerca de subcadena).
  • Cercar un camí (cerca de subcadena).
  • Cercar una activitat (cerca de subcadena).

Nota: a la taula Camins, si introdueixes un URL complet (per exemple, http://example.com/UnPatroEstrany), el tauler provarà de fer coincidir el patró segons el tipus de camí. Per exemple:

El camí definit al manifest és un patró (https://example.com/Un.*Patro).

En aquest cas, si escrius l'URL complet, es torna aquest camí. Pots utilitzar aquesta funció per entendre quins camins i filtres d'intent s'encarregaran de gestionar un URL introduït al quadre de cerca.

La funcionalitat de cerca ignora els paràmetres de consulta, de manera que pots enganxar un URL complet al quadre de cerca sense causar problemes.

Configuració de l'aplicació

La pestanya Configuració de l'aplicació proporciona informació general sobre la configuració de la versió de l'aplicació i els enllaços profunds associats. A les seccions següents es descriuen les dues taules que pots veure i utilitzar a la pestanya. Fes clic a les seccions per desplegar-les o replegar-les.

Taula Dominis

La taula Dominis es troba a la pestanya Configuració de l'aplicació i enumera tots els dominis declarats al manifest de l'aplicació. Això t'ajuda a verificar les associacions entre els URL i l'aplicació, de manera que es creen enllaços de l'aplicació. Si la teva aplicació no fa servir enllaços d'aplicació a propòsit, però vols utilitzar enllaços web fent que els usuaris defineixin les seves preferències a la configuració, és possible que aquesta secció no t'interessi gaire, ja que els dominis no s'associaran a l'aplicació de manera intencionada.

Si hi ha cap problema amb els dominis, pots passar el cursor per sobre de la columna d'estat per veure exactament quines comprovacions no han superat. Fes clic en una fila per veure els problemes amb més detall.

Si tens problemes relacionats amb la taula Dominis, a continuació t'expliquem com pots resoldre'ls:

1. Utilitza el generador de JSON que hi ha a la superposició per copiar directament el contingut del fitxer assetlinks al teu domini, que contindrà tota la informació necessària perquè els enllaços de l'aplicació funcionin. Tingues en compte el següent:
    • Un cop hagis fet els canvis necessaris al fitxer assetlinks i l'hagis penjat al domini, torna a la pàgina Enllaços profunds i comprova que el problema s'hagi resolt.
    • El generador és acumulatiu; és a dir que tindrà en compte tot el que ja hi hagi al teu domini. És completament segur copiar tot el contingut i enganxar-lo tal com està (o baixar el fitxer): no anul·larà la compatibilitat amb altres aplicacions que tinguis. Marcarem els canvis proposats en verd.
  2. Corregir els problemes del teu domini no garanteix que tots els usuaris tinguin enllaços validats de l'aplicació. A la majoria de versions d'Android (anteriors a Android 12), la verificació del domini es produeix durant la instal·lació, de manera que hauràs de llançar una versió nova de l'aplicació si vols que les instal·lacions antigues comencin a rebre enllaços de l'aplicació.
Taula Enllaços del manifest de l'aplicació

La taula Enllaços del manifest de l'aplicació es troba a la pestanya Configuració de l'aplicació i mostra dades relacionades amb el manifest de l'aplicació. Google Play valida els filtres d'intent de l'aplicació i els agrupa per camí (per als enllaços web). Si hi ha cap problema, pots fer clic en qualsevol fila per obtenir informació detallada sobre com pots corregir l'aplicació. Si fas clic al camí, també s'enumeraran tots els enllaços admesos en aquest camí. Aquesta serà la combinació d'esquemes (http/https) i de dominis declarats per als filtres d'intent que tinguin aquest camí i aquesta activitat.

Nota: per corregir els problemes enumerats a la taula Enllaços del manifest de l'aplicació, has de modificar el fitxer AppManifest.xml i publicar una versió nova de l'aplicació. Els problemes de la versió actual de l'aplicació continuaran, perquè estan vinculats a una versió que ja s'ha publicat.

Consell: pot ser que a la documentació d'Android se suggereixi tenir un filtre d'intent independent per a cada etiqueta <data>. No obstant això, et recomanem que tots els enllaços web que s'hagin d'incloure al mateix camí o a la mateixa activitat es mantinguin dins del mateix filtre d'intent per facilitar la gestió del teu manifest. Tenir diverses etiquetes <data> és perillós, ja que es combinen en totes les permutacions d'esquema, camí i domini. Tanmateix, no te n'hauràs de preocupar si mantens el mateix camí per als enllaços web (en aquest cas, els esquemes sempre seran http/https).

URL web

La pestanya URL web mostra la cobertura dels enllaços profunds (un número agregat que representa el percentatge d'URL principals dels teus dominis verificats que són enllaços profunds) i altra informació relacionada amb el rendiment de l'aplicació al web, com ara els URL rastrejats al web més importants i els dominis amb més clics de les teves campanyes de Google Ads enllaçades, així com informació sobre l'estat. A les seccions següents es descriuen les dues taules que pots veure i utilitzar a la pestanya. Fes clic a les seccions per desplegar-les o replegar-les.

Taula Amb més trànsit d'anuncis (només als comptes de Google Ads enllaçats)

La taula Amb més trànsit d'anuncis es troba a la pestanya URL web i, si tens un compte de Google Ads enllaçat, classifica els dominis de les campanyes publicitàries que han rebut més clics amb l'abast d'usuaris expressat en forma de percentatge. L'abast d'usuaris és el percentatge d'usuaris que tenen l'aplicació instal·lada i que, després de seguir un URL web, el resolen a l'aplicació (o se'ls mostra un selector d'aplicacions) en oposició als que es queden al web.

També hi pots veure l'estat dels dominis (D'enllaç profund, D'enllaç no profund o Problemes trobats). Si veus que hi ha dominis per als quals encara no has creat enllaços profunds però que reben molts clics, crear-los pot ser una bona oportunitat d'augmentar més la implicació dels usuaris, ja que dirigirien els usuaris directament a la teva aplicació.

Pots fer clic en qualsevol fila per obtenir informació detallada sobre un domini concret. Si l'URL és d'enllaç no profund, pots seguir els passos en pantalla per configurar l'aplicació i verificar la propietat del domini, o bé consulta la guia per a desenvolupadors per obtenir més assistència. Si està disponible, també pots veure en paral·lel una previsualització de captures de pantalla de l'aspecte que té el domini d'enllaç profund al web i a l'aplicació. Finalment, pots consultar un desglossament detallat de l'abast d'usuaris, que mostra en forma de percentatge els següents resultats esperats quant als usuaris per a l'URL seleccionat en totes les versions de l'aplicació:

• Usuaris dirigits a l'aplicació
  • Usuaris dirigits al selector d'aplicacions
  • Usuaris dirigits al navegador web
URL rastrejats al web

La taula URL rastrejats al web es troba a la pestanya URL web i et mostra els URL rastrejats al web més importants amb l'abast d'usuaris enumerat en forma de percentatge. També hi pots veure l'estat dels dominis (D'enllaç profund, D'enllaç no profund o Problemes trobats). Si veus que hi ha dominis per als quals encara no has creat enllaços profunds però que reben molts clics, crear-los pot ser una bona oportunitat d'augmentar més la implicació dels usuaris, ja que dirigirien els usuaris directament a la teva aplicació.

Pots fer clic en qualsevol fila per obtenir informació detallada sobre un domini concret. Si l'URL és d'enllaç no profund, pots seguir els passos en pantalla per configurar l'aplicació i verificar la propietat del domini, o bé consulta la guia per a desenvolupadors per obtenir més assistència. Si està disponible, també pots veure en paral·lel una previsualització de captures de pantalla de l'aspecte que té el domini d'enllaç profund al web i a l'aplicació. Finalment, pots consultar un desglossament detallat de l'abast d'usuaris, que mostra en forma de percentatge els següents resultats esperats quant als usuaris per a l'URL seleccionat en totes les versions de l'aplicació:

• Usuaris dirigits a l'aplicació
  • Usuaris dirigits al selector d'aplicacions
  • Usuaris dirigits al navegador web

Aplicar un pedaç a la configuració dels enllaços profunds

Pots crear i publicar pedaços per afegir enllaços profunds, desactivar-ne i corregir problemes relacionats sense haver de llançar una nova versió de l'aplicació. Els pedaços no es conserven per a les versions futures de l'aplicació. Perquè s'hi conservin, actualitza el manifest de l'aplicació.

Després de crear un pedaç, pots triar a quines versions actives de l'aplicació s'aplicarà. El botó Crea un pedaç és al costat del selector de versions de l'aplicació que hi ha a la part superior dreta de la pàgina.

Per crear un pedaç:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Enllaços profunds (Creixement > Enllaços profunds).
  2. A prop de la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Crea un pedaç
    • Nota: després de fer clic a Crea un pedaç, veuràs un missatge a prop de la part inferior de la pàgina Enllaços profunds que diu: "Mode de pedaç activat: no hi ha cap canvi pendent". Aquest estat s'actualitzarà a mesura que facis canvis en la configuració dels enllaços profunds.
  3. Selecciona Afegeix un enllaç web si vols afegir un camí nou a la configuració dels enllaços profunds.
    • Si vols utilitzar un domini que encara no s'ha especificat al manifest de l'aplicació, primer has de fer clic a Afegeix un domini a la taula de dominis. Un cop s'hagi verificat el domini a la superposició, es podrà utilitzar en afegir enllaços web nous. Tanmateix, no es mostrarà a la taula de dominis fins que no publiquis un pedaç que l'inclogui.
      • Nota: els dominis que s'afegeixin amb l'opció Afegeix un domini continuaran formant part de la configuració per a totes les versions futures.
  4. Defineix els paràmetres d'URL proporcionant la informació necessària:
    • Activitat: selecciona una activitat al menú desplegable.
    • Esquema i amfitrió: selecciona un esquema i un amfitrió al menú desplegable.
    • Camí: introdueix l'URL complet al qual vols que l'enllaç profund nou dirigeixi els usuaris.
  5. Fes clic a Afegeix un pedaç a l'esborrany. Després d'afegir-ho a l'esborrany de pedaç, es mostrarà un missatge a prop de la part inferior de la pàgina que diu: "Mode de pedaç activat: 1 canvi pendent a l'enllaç profund".
  6. (Opcional) Si vols afegir un pedaç a altres enllaços profunds, segueix el mateix procés.
  7. Si estàs a punt per publicar els pedaços, fes clic a Revisa i publica.

També pots utilitzar pedaços per desactivar enllaços profunds. Quan en desactivis un, els usuaris no aniran directament a la teva aplicació des dels enllaços associats a aquest camí, sinó que veuran el selector d'aplicacions o se'ls dirigirà al navegador web. Per desactivar un enllaç profund:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Enllaços profunds (Creixement > Enllaços profunds).
  2. A prop de la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Crea un pedaç
    • Nota: després de fer clic a Crea un pedaç, veuràs un missatge a prop de la part inferior de la pàgina Enllaços profunds que diu: "Mode de pedaç activat: no hi ha cap canvi pendent". Aquest estat s'actualitzarà a mesura que facis canvis al pedaç.
  3. Al costat del camí que vulguis desactivar, fes clic a Desactiva.
  4. (Opcional) Si vols desactivar altres enllaços profunds, segueix el mateix procés.

Si estàs a punt per publicar els pedaços, fes clic a Revisa i publica. Revisa i publica el pedaç per aplicar els canvis a la versió seleccionada de l'aplicació.

Preguntes més freqüents

Què és l'abast d'usuaris?

L'abast d'usuaris es defineix com el percentatge d'usuaris que tenen l'aplicació instal·lada i que, després de seguir un URL web, l'obren a l'aplicació (o se'ls mostra un selector d'aplicacions) en oposició als que es queden al web. Com més elevat sigui el percentatge, més usuaris gaudeixen d'una experiència de destinació òptima. Les dades s'actualitzen una vegada al dia.

Quins són els URL rastrejats al web?

Els URL rastrejats al web són una llista dels URL principals que hem identificat com a més importants als teus dominis verificats. S'hi inclouen les pàgines més visitades i amb més referències que veiem que reben trànsit al web. Si crees enllaços profunds dels URL web més importants, quedarà garantida més implicació amb el contingut de l'aplicació. La llista d'URL s'actualitza una vegada al dia.

Com puc enllaçar el meu compte de Google Ads?

Per veure l'estat d'enllaçament profund de les pàgines de destinació de les teves campanyes de Google Ads, primer has d'enllaçar el teu compte de Google Ads. Per fer-ho, segueix aquests passos. Un cop enllaçat, els URL de les campanyes publicitàries es mostraran a la pàgina Enllaços profunds, a Play Console.

Què és la cobertura d'enllaços profunds?

La cobertura d'enllaços profunds és un número agregat que reflecteix el percentatge d'URL principals dels teus dominis verificats que són d'enllaç profund. Una cobertura d'enllaços profunds més elevada et pot ajudar a garantir que els usuaris obtenen la millor experiència possible dels teus productes i serveis. La cobertura es calcula basant-se en l'estat dels dispositius dels usuaris amb l'aplicació instal·lada i s'actualitza diàriament.

Què passa quan afegeixo un domini?

Quan afegeixis un domini verificat, Play Console començarà a mostrar-te els URL relacionats amb aquest domini. Tingues en compte que això no passa a l'instant. Pot haver-hi un retard d'un dia aproximadament fins que puguis veure els URL d'un domini que acabes d'afegir. Tingues en compte també que actualment no hi ha cap manera de suprimir dominis verificats de la llista.

He corregit el fitxer assetlinks d'acord amb les recomanacions de Play Console, però la cobertura no canvia. Per què?

La cobertura d'enllaços profunds no es basa en l'estat actual de l'aplicació, sinó en si els usuaris que tenen l'aplicació instal·lada poden obrir un URL determinat o no. Quan canvies el fitxer assetlinks o afegeixes filtres d'intent nous, la base d'usuaris amb l'aplicació instal·lada tarda un temps a reflectir aquests canvis. És possible que vegis com les xifres de cobertura canvien gradualment a mesura que els usuaris reben les teves actualitzacions.

Per què només alguns URL tenen captures de pantalla?

Actualment, provem les captures de pantalla en un conjunt limitat dels URL disponibles a la pàgina. Si veus un missatge que diu que la previsualització no està disponible, no vol dir que hi hagi algun problema amb l'aplicació. En aquests moments, les previsualitzacions estan disponibles per a un conjunt limitat d'URL, però estem treballant per augmentar la cobertura d'aquesta funció en el futur.

Com s'agrupen els URL?

Hem fet servir una heurística per determinar quins URL s'han d'agrupar. Si la teva aplicació ja té filtres d'intent, sempre es mostraran com a grups a la interfície d'usuari. El nostre algoritme només agrupa els URL que no coincideixen amb cap filtre d'intent.