Tilbud om et alternativt faktureringssystem til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)

Fra og med den 13. marts 2024 skal udviklere, der tilbyder alternativ fakturering til brugere i EØS, anvende API'er til alternativ fakturering. Se oplysningerne nedenfor, og gå til vores vejledning til integration af API'er til alternativ fakturering for at komme godt i gang.

Som en del af vores bestræbelser på at overholde Digital Markets Act (DMA) giver vi udviklere, der sælger digitalt indhold eller digitale tjenester, mulighed for at tilbyde deres brugere i EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) et alternativ til Google Plays faktureringssystem. Servicegebyrer, som understøtter vores investeringer i Play og Android, vil fortsat være gældende, og udviklerne skal betale de gældende servicegebyrer til Google. Du kan få yderligere oplysninger i vores blogindlæg.

Kvalifikation

For at være kvalificeret til dette program skal følgende være gældende:

• Din app skal være en app eller et spil beregnet til en hvilken som helst enhedstype, der tilbyder alternativ fakturering til brugere i EØS.
  • Udvikleren skal være en registreret virksomhed.

Krav

Udviklere, der deltager i dette program, skal overholde følgende krav:

• De skal være en registreret virksomhed.
  • De må kun tilbyde det alternative faktureringssystem til brugere i EØS-lande.
  • De skal opfylde de relevante krav til brugerbeskyttelse.
  • De må kun tilbyde alternative faktureringssystemer i appen.
  • De skal overholde PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) (hvis betalingskortdata behandles).
  • De skal yde kundesupport til brugere af det alternative faktureringssystem (herunder de produkter, der sælges via det alternative faktureringssystem), og deres alternative faktureringssystem skal omfatte en proces til at bestride uautoriserede transaktioner.
  • De skal betale de gældende servicegebyrer til Google. Når en forbruger foretager et køb via et alternativt faktureringssystem uden brugervalg, reduceres det standardservicegebyr, som udvikleren skal betale, med 3 %.
  • De skal integrere API'erne til alternativ fakturering, hvilket strømliner implementeringen af kravene til brugeroplevelser og rapportering. Udviklere, der endnu ikke er klar til at integrere API'erne til alternativ fakturering, har mulighed for manuelt at implementere oplysningsskærmen og rapportere transaktioner indtil den 13. marts 2024.
  • Inden udviklerne integrerer API'erne til alternativ fakturering, skal de følge vores midlertidige retningslinjer for brugeroplevelsen for at sikre en ensartet brugeroplevelse og hjælpe brugerne med at træffe en velovervejet beslutning.
  • De skal give os besked forud for tilsigtede ændringer af deres præferencer for apptilmelding, f.eks. deaktivering eller aktivering af brugervalgt fakturering i en bestemt app eller på et bestemt marked. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du indsender ændringer, i vores ofte stillede spørgsmål.

Vær opmærksom på, at kriterierne for kvalifikation og kravene kan ændres.

Integration med API'er til alternativ fakturering.

Hvis du vil tilbyde alternativ fakturering og anvende API'erne til alternativ fakturering fra den dato, hvor du tilbyder dette, skal du gøre følgende:

1. Gennemgå kravene på denne side for at afgøre, om dine apps opfylder kriterierne for kvalifikation.
  2. Udfyld erklæringsformularen vedrørende fakturering, acceptér servicevilkårene, og gennemfør eventuelle onboardingtrin, der er påkrævet for at blive tilmeldt programmet via Googles supportteam (f.eks. kan det være nødvendigt at konfigurere en betalingsprofil).
  3. Fuldfør integrationen af de API'er til alternativ fakturering, som er beskrevet i denne vejledning til integration af API'er.
  4. Administrer dine Play Console-indstillinger for alternativ fakturering for at tilvælge/fravælge hver af dine apps, uploade logoer for betalingsmetoder og angive webadresser til administration af abonnementer.
  5. Rapportér alle godkendte transaktioner fra brugere i EØS til Google Play inden for 24 timer via API'er til alternativ fakturering.
  6. Hvad angår aktive abonnementer, der blev oprettet, mens du tilbød alternativ fakturering uden automatisering, skal du migrere disse abonnementer via ExternalTransactions API, inden du rapporterer de faste transaktioner via API'en. Denne migrering er en engangsforeteelse, som skal udføres inden den 13. marts 2024, hvor fristen for migrering af API'en til alternativ fakturering udløber. Du kan få flere oplysninger i vores ofte stillede spørgsmål.

Hvis du allerede deltager i programmet og migrerer til API'erne til alternativ fakturering, kan du springe trin 1 og 2 ovenfor over. Når du har udført ovenstående trin og begynder at rapportere transaktioner via API'en, behøver du ikke længere at sende transaktioner manuelt.

Integration uden automatisering

Hvis du gerne vil tilbyde alternativ fakturering, men endnu ikke er klar til at integrere API'erne til alternativ fakturering, skal du følge denne vejledning for at tilmelde dig manuelt:

1. Gennemgå kravene på denne side for at afgøre, om dine apps opfylder kriterierne for kvalifikation.
  2. Udfyld erklæringsformularen vedrørende fakturering, acceptér servicevilkårene, og gennemfør eventuelle onboardingtrin, der er påkrævet for at blive tilmeldt programmet via Googles supportteam (f.eks. kan det være nødvendigt at konfigurere en betalingsprofil).
  3. Angiv de apps og kvalificerede markeder, hvor du vil tilbyde alternativ fakturering, ved hjælp af tilmeldingsformularen, som du får tilsendt via mail, når du har udfyldt erklæringsformularen vedrørende fakturering.
  4. Følg de krav, der er beskrevet på denne side.
  5. Dokumentér og rapportér beløbet for alle de transaktioner, der er betalt via det alternative faktureringssystem, til Google Play. Vejledningen til månedlig rapportering stilles til rådighed for udviklere, der udfylder erklæringsformularen og gennemgår onboardingen til programmet.
  6. Inden migreringsfristen skal du integrere API'er til alternativ fakturering, migrere eventuelle aktive abonnementer, der blev oprettet, mens du tilbød alternativ fakturering uden automatisering og opdatere dine indstillinger for alternativ fakturering i Play Console. Når du har migreret aktive abonnementer og begynder at rapportere transaktioner via API'erne, behøver du ikke længere at sende transaktioner manuelt. Denne migrering er en engangsforeteelse, som skal udføres inden den 13. marts 2024, hvor fristen for migrering af API'en til alternativ fakturering udløber. Du kan få flere oplysninger i vores ofte stillede spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål til dette, kan du kontakte vores supportteam her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke lande udgør Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)?
EØS omfatter i øjeblikket: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.
Min app er for nylig blevet afvist, fordi den ikke overholder betalingspolitikkerne for Google Play. Hvad skal jeg gøre?

Google vil ikke fjerne eller afvise (eller afvise opdateringer af) apps fra deltagende udviklere, der tilbyder et alternativt faktureringssystem til brugere i EØS. Google Plays faktureringssystem vil fortsat være påkrævet i forbindelse med apps og spil, der distribueres via Play til brugere uden for EØS, med undtagelse af de tilfælde, hvor de pågældende apps og spil er kvalificerede til alternativ fakturering.

Hvis din app opfylder kravene til programmet og andre krav, skal du udfylde erklæringsformularen og indsende din appopdatering. Bemærk! Det kan tage lidt tid at behandle din ansøgning. Hvis du ikke er kvalificeret til programmet, skal du opdatere din app, så den overholder Google Plays betalingspolitikker, og indsende din app igen.

Jeg tilbyder i øjeblikket Google Plays faktureringssystem. Kan jeg nu tilbyde både Google Plays faktureringssystem og et alternativt faktureringssystem til brugere i EØS?

Hvis du vil tilbyde et alternativt faktureringssystem til Google Plays faktureringssystem, skal du tilmelde dig pilotprogrammet for brugervalgt fakturering for at give brugerne flere valgmuligheder. Få flere oplysninger, og tilmeld dig pilotprogrammet for brugervalgt fakturering her.

Hvordan indsender jeg transaktioner, der er foretaget via et alternativt faktureringssystem?

Fra og med den 14. november 2023 kan transaktioner, der er foretaget via det alternative faktureringssystem, rapporteres via API'erne til alternativ fakturering, og de skal rapporteres, inden for 24 timer efter betalingen godkendes. Disse API'er strømliner rapporteringsprocessen for udviklere og sørger også for, at transaktioner, der foretages via et alternativt faktureringssystem, fremgår af Google Plays hitlister.

Indtil den 13. marts 2024 kan du fortsætte med selv at rapportere transaktionerne manuelt, hvis du ikke har integreret API'erne til alternativ fakturering endnu. Hvis du rapporterer manuelt, skal du selv rapportere beløbet for betalte transaktioner én gang om måneden senest den 5. hverdag i måneden. Det betyder f.eks., at de transaktioner, der blev foretaget i oktober 2023, skal være rapporteret senest den 7. november 2023. Når du har udfyldt erklæringsformularen, gennemgår vi dine oplysninger. Vi sender dig også en vejledning i, hvordan du rapporterer dine betalte transaktioner, og hvilke betalinger du skal overføre servicegebyrer og eventuelle afgifter for.

Til hvilke typer produkter kan jeg tilbyde brugere i EØS et alternativt faktureringssystem?

Alternative faktureringssystemer kan bruges til digitalt indhold og digitale tjenester, f.eks. køb i apps og abonnementer.

Hvorfor opkræver I stadig et servicegebyr?

Google Plays servicegebyr er ikke bare et gebyr for betalingsbehandling. Gebyret afspejler den værdi, som Android og Google Play tilføjer. Det er desuden med til at dække vores løbende investeringer i Android og Google Play, som gør det muligt at tilbyde de bruger- og udviklerfunktioner, folk forventer. Gå til denne artikel for at få flere oplysninger om servicegebyret.

Tillader dette program links til køb af digitalt indhold for brugere i EØS-lande?

Ja, dette program giver udviklere mulighed for at bruge webbaserede betalinger som en alternativ betalingsmetode i en indlejret webvisning i deres app. Ligesom andre alternative betalingsmetoder er disse underlagt de krav til programmet, der er angivet på denne side, herunder alle krav til brugertillid og -sikkerhed, samt servicegebyret.

Er dette et obligatorisk program?

Nej, dette program er tilvalgsbaseret. Hvis du ikke vil tilbyde brugere i EØS et alternativ til Google Plays faktureringssystem, behøver du ikke at foretage dig noget.

Jeg har allerede tilmeldt mig EØS-programmet for alternativ fakturering uden brugervalg. Kan jeg også tilmelde mig pilotprogrammet for brugervalgt fakturering?

Hvis du tilmeldte dig EØS-programmet før den 1. september 2022, og du gerne vil give brugerne mulighed for at vælge et alternativt faktureringssystem i stedet for Google Plays faktureringssystem, skal du indsende erklæringsformularen igen for at tilmelde dig pilotprogrammet for brugervalgt fakturering.

Hvis du tilmeldte dig EØS-programmet efter den 1. september 2022, behøver du ikke at indsende erklæringsformularen igen for at deltage i pilotprogrammet for brugervalgt fakturering. Du skal dog give os besked ved at indsende en opdateret tilmeldingsformular for app-pakken om, hvorvidt du tilbyder brugervalgt fakturering for hvert land i EØS.

Hvis jeg planlægger at tilbyde et alternativt faktureringssystem, eller jeg allerede har gjort det, hvornår skal jeg så opfylde de krav til brugeroplevelsen, der er beskrevet på denne side?

Hvis du tilbyder alternativ fakturering med automatisering, opfylder du kravene til brugeroplevelsen ved at integrere og anvende API'erne på klientsiden. Fra og med den 14. marts 2023 skal alle deltagende udviklere integrere API'er til alternativ fakturering for at vise oplysningsskærmen og rapportere transaktioner.

Hvis du endnu ikke er klar til at integrere API'erne til alternativ fakturering, skal du implementere de midlertidige retningslinjer for brugeroplevelsen manuelt.

Jeg har indsendt tilmeldingsformularen for min app-pakke for at angive, hvilke markeder jeg vil anvende alternativ fakturering uden brugervalg på for min app. Hvordan kan jeg give Google besked om eventuelle ændringer af mine tilmeldingsvalg for app-pakken?

Hvis du tilbyder alternativ fakturering uden automatisering, skal du indsende en opdateret tilmeldingsformular for app-pakken, hvis du ændrer tilbuddet om alternativ fakturering på et marked for en given app-pakke. Vær opmærksom på, at eventuelle opdateringer først træder i kraft den første dag i den efterfølgende måned i UTC (Universal Coordinated Time). Dette gælder også for ændringer af gældende servicegebyrer.

Hvis du tilbyder alternativ fakturering via API'er til alternativ fakturering, kan du ændre tilbuddet om alternativ fakturering på et marked for en given app-pakke i indstillingerne for alternativ fakturering i Play Console. Opdateringerne træder i kraft med det samme, herunder ændringer af gældende servicegebyrer.

Jeg har allerede tilmeldt mig pilotprogrammet i forbindelse med de af mine apps, der ikke er spilapps. Skal jeg tilmelde mig igen, så min spilapp kan deltage i pilotprogrammet for brugervalgt fakturering?

Nej. Hvis du i øjeblikket er aktiv i pilotprogrammet, kan du tilmelde din spilapp til programmet via Play Console og begynde at tilbyde alternativ fakturering til brugere i EØS. Følg vejledningen til tilmelding af apps i denne artikel i Hjælp.

Hvordan integrerer jeg API'erne til alternativ fakturering for enhedstyper, der ikke er mobiler eller tablets, når jeg tilbyder brugervalgt fakturering til brugere i EØS?

API'erne til alternativ fakturering kan implementeres på samme måde for alle kvalificerede enhedstyper. Du kan bruge den samme integrationsvejledning til at finde detaljerede retningslinjer og ressourcer til, hvordan du kommer godt i gang.

Hvis du har planer om at tilbyde brugervalgt fakturering i Android Auto, kan du kontakte os for at få flere oplysninger om, hvordan du kommer godt i gang.

Hvilke fordele giver API'erne til alternativ fakturering? Kan jeg integrere med API'erne til alternativ fakturering med henblik på gengivelse af skærmen med brugervalg, før jeg bruger API'erne til rapportering af transaktioner?

For at strømline brugeroplevelsen for udviklere er API'erne til alternativ fakturering designet til at blive integreret og brugt sammen. API'erne til alternativ fakturering giver følgende fordele:

• Skærme med alternativ fakturering vises i Google Play, hvilket betyder, at du ikke selv behøver at oprette og opdatere oplysningsskærmen.
  • Forenklet rapportering af transaktioner, hvilket fjerner behovet for manuelle handlinger og mindsker antallet af fejl i forbindelse med datasamling og afstemning.
  • API-rapporterede transaktioner foretaget via et alternativt faktureringssystem vil fremgå af Google Plays hitlister.

Desuden har vi foretaget følgende forbedringer for at gøre det nemmere for dig at indføre alternativ fakturering:

• Selvbetjent administration af indstillinger for alternativ fakturering via Play Console, f.eks. aktivering eller deaktivering af brugervalgt fakturering for hver kvalificeret app for hvert kvalificeret marked, administration af logoer for betalingsmetoder og webadresser til administration af abonnementer.
  • Eksporterbare rapporteringer om transaktioner via et alternativt faktureringssystem, der rapporteres via API, og som indeholder yderligere oplysninger, f.eks. anvendt vekselkurs, tilknyttet app-pakke-id og servicegebyr.
Hvor kan jeg få flere oplysninger om, hvordan jeg integrerer API'er til alternativ fakturering?

Det er nemt at udvide din eksisterende integration af Google Plays faktureringssystem, så du kan anvende API'er til alternativ fakturering. API'erne til alternativ fakturering er baseret på de samme designmønstre og principper som vores Play Billing Library API og Play Developer API. Det betyder, at de er kompatible med dine eksisterende kreationer, og at dine teams er fortrolige med dem.

I vores vejledning til integration giver vi detaljerede retningslinjer og ressourcer om, hvordan du kommer godt i gang, og beskriver forskellige eksempler på brug med alternativ fakturering, bl.a. engangskøb og faste køb. Du kan også se eksempelkodestykker, som gør implementeringen let som en leg. Vi sætter pris på feedback fra udviklere om disse API'er og eventuelle yderligere ressourcer, der kan være nyttige. Hvis du har spørgsmål eller feedback om API'erne til alternativ fakturering, kan du kontakte os her.

Jeg deltager allerede i brugervalgt fakturering. Hvad skal jeg gøre for at komme i gang med at bruge API'erne til alternativ fakturering?

Inden migreringsfristen den 13. marts 2024 skal du gennemgå de trin, der er beskrevet under Integration med API'er til alternativ fakturering. Når du har migreret eventuelle aktive abonnementer fra den manuelle periode og begynder at rapportere transaktioner via API'erne, behøver du ikke længere at sende transaktioner manuelt.

Hvordan rapporterer jeg faste transaktioner via API'er til alternativ fakturering for aktive abonnementer, der blev oprettet, da jeg tilbød alternativ fakturering uden automatisering?

Hvad angår aktive abonnementer, der blev oprettet, mens du tilbød alternativ fakturering uden automatiseret rapportering, skal du migrere disse abonnementer via ExternalTransactions API, inden du rapporterer de faste transaktioner via API'en. Denne migrering er en engangsforeteelse, som skal udføres inden den 13. marts 2024, hvor fristen for migrering af API'en til alternativ fakturering udløber. Når migreringen er fuldført, skal du kun rapportere de faste transaktioner via API'erne, og du behøver ikke længere at anvende manuel rapportering.

Hvis du endnu ikke har migreret det aktive abonnement, skal du stadig rapportere den faste transaktion ved at følge den eksisterende vejledning til manuel rapportering.