Oferir un sistema de facturació alternatiu als usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE)

A partir del 13 de març de 2024, els desenvolupadors que ofereixin una opció de facturació alternativa per als usuaris residents a l'EEE han d'utilitzar les API de facturació alternativa. Per començar, consulta els detalls que hi ha més avall i visita la nostra guia d'integració d'API de facturació alternativa.

Com a part de les nostres iniciatives per complir la Llei de mercats digitals (DMA), en el cas dels desenvolupadors que venen contingut o serveis digitals, permetem l'opció d'oferir als usuaris que es trobin a l'Espai Econòmic Europeu (EEE) una alternativa al sistema de facturació de Google Play. Es continuaran aplicant les taxes de servei, que han de pagar els desenvolupadors a Google i amb les quals es financen les inversions a Play i Android. Per obtenir més informació, consulta aquesta entrada de blog.

Idoneïtat

Per poder participar en aquest programa:

• L'aplicació ha de ser una aplicació o un joc en qualsevol factor de forma que ofereixi una facturació alternativa als usuaris que es trobin a l'EEE.
  • El desenvolupador ha de ser una empresa registrada.

Requisits

Els desenvolupadors que participin en aquest programa han de complir els requisits següents:

• Ser una empresa registrada.
  • Oferir el sistema de facturació alternatiu només als usuaris que es trobin en països de l'EEE.
  • Complir els requisits corresponents amb relació a la protecció de l'usuari.
  • Només oferir sistemes de facturació alternatius a l'aplicació.
  • Complir l'estàndard de seguretat de dades per al sector de les targetes de pagament (PCI DSS), en cas que es gestionin dades de targetes de crèdit o de dèbit.
  • Proporcionar assistència tècnica als usuaris del sistema de facturació alternatiu (inclosos els productes venuts mitjançant aquest sistema). A més, el sistema de facturació alternatiu ha de disposar d'un procés per impugnar les transaccions no autoritzades.
  • Pagar a Google les taxes de servei aplicables. Quan un consumidor faci una compra mitjançant un sistema de facturació alternatiu sense elecció de l'usuari, la taxa de servei estàndard que haurà de pagar el desenvolupador es reduirà un 3 %.
  • Integrar les API de facturació alternativa, que simplifiquen la generació d'informes i la implementació dels requisits d'experiència d'usuari. Els desenvolupadors que encara no estiguin preparats per integrar les API de facturació alternativa tenen l'opció d'implementar manualment la pantalla d'informació i de notificar també manualment les transaccions fins al 13 de març de 2024.
  • Abans d'integrar les API de facturació alternativa, els desenvolupadors han de seguir les nostres directrius provisionals sobre l'experiència d'usuari per mantenir una experiència d'usuari coherent i ajudar els usuaris a prendre una decisió fonamentada.
  • Avisar-nos amb antelació dels canvis que vulguin fer en les preferències d'inscripció de l'aplicació, com ara desactivar o activar l'opció de facturació a elecció de l'usuari en una aplicació o un mercat concrets. Per obtenir més informació sobre com pots enviar els canvis, consulta les nostres preguntes més freqüents.

Tingues en compte que la idoneïtat i els requisits estan subjectes a canvis.

Integrar un sistema de facturació alternatiu amb les API de facturació alternativa

Si vols oferir la facturació alternativa i utilitzaràs les API de facturació alternativa a partir de la data de l'oferta, has de completar aquests passos:

1. Revisa els requisits que es recullen en aquesta pàgina per determinar si les aplicacions compleixen els criteris d'idoneïtat.
  2. Emplena el formulari de declaració de la facturació, accepta les condicions del servei i completa tots els passos d'incorporació necessaris per inscriure't en el programa a través de l'equip d'assistència de Google (per exemple, configura un perfil de pagaments tal com s'indica).
  3. Completa la integració de les API de facturació alternativa tal com es descriu en aquesta guia d'integració d'API.
  4. Gestiona la configuració de la facturació alternativa de Play Console per donar d'alta o de baixa cadascuna de les aplicacions i per penjar els logotips de les formes de pagament i els URL de gestió de subscripcions.
  5. Informa Google Play en un termini de 24 hores de totes les transaccions autoritzades dels usuaris que es troben a l'EEE mitjançant les API de facturació alternativa.
  6. En el cas de les subscripcions actives que s'hagin iniciat mentre oferies la facturació alternativa sense automatització, se t'exigirà que les migris a través de l'API ExternalTransactions abans d'informar de les transaccions recurrents a través de l'API. Aquesta migració només s'ha de fer un cop abans del 13 de març de 2024, la data límit per migrar l'API de facturació alternativa. Per obtenir més informació, consulta les nostres preguntes més freqüents.

Si ja participes en el programa i faràs la migració a les API de facturació alternativa, pots ometre els passos 1 i 2 anteriors. Un cop hagis completat els passos descrits més amunt i comencis a informar de les transaccions mitjançant l'API, ja no caldrà que les enviïs manualment.

Integrar un sistema de facturació alternatiu sense automatització

Si vols oferir la facturació alternativa, però encara no estàs a punt per integrar-la amb les API de facturació alternativa, has de completar els passos següents per fer la inscripció manual:

1. Revisa els requisits que es recullen en aquesta pàgina per determinar si les aplicacions compleixen els criteris d'idoneïtat.
  2. Emplena el formulari de declaració de la facturació, accepta les condicions del servei i completa tots els passos d'incorporació necessaris per inscriure't en el programa a través de l'equip d'assistència de Google (per exemple, configura un perfil de pagaments tal com s'indica).
  3. Identifica els mercats aptes i les aplicacions en què vols oferir la facturació alternativa. Utilitza el formulari d'inscripció que rebràs per correu electrònic un cop hagis emplenat el formulari de declaració de la facturació.
  4. Compleix els requisits que es descriuen en aquesta pàgina.
  5. Porta un registre i informa Google Play de l'import de totes les transaccions de pagament fetes a través del sistema de facturació alternatiu, a l'efecte de facturació. Es proporcionaran instruccions per confeccionar els informes mensuals als desenvolupadors que emplenin el formulari de declaració i completin la incorporació al programa.
  6. Abans de la data límit de migració, integra les API de facturació alternativa, migra les subscripcions actives que hagin començat mentre oferies la facturació alternativa sense automatització i actualitza la configuració de la facturació alternativa a Play Console. Un cop hagis migrat les subscripcions actives i comencis a informar de les transaccions mitjançant les API, ja no caldrà que enviïs les transaccions manualment. Aquesta migració només s'ha de fer un cop abans del 13 de març de 2024, la data límit per migrar l'API de facturació alternativa. Per obtenir més informació, consulta les nostres preguntes més freqüents.

Si tens cap més pregunta, pots contactar amb el nostre equip d'assistència.

Preguntes més freqüents

Quins països conformen l'Espai Econòmic Europeu (EEE)?
Actualment, l'EEE està format per Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República de Xipre, República Txeca, Romania i Suècia.
La meva aplicació s'ha rebutjat recentment perquè no complia les polítiques de pagaments de Google Play. Què he de fer?

Google no suprimirà ni rebutjarà les aplicacions de desenvolupadors que participin en el programa per oferir un sistema de facturació alternatiu als usuaris que es troben a l'EEE. Tampoc no rebutjarà les actualitzacions d'aquestes aplicacions. El sistema de facturació de Google Play continuarà sent obligatori per a les aplicacions i els jocs distribuïts a través de Play als usuaris que es trobin fora de l'EEE, excepte en els casos en què siguin aptes per a la facturació alternativa.

Si la teva aplicació compleix els requisits d'idoneïtat del programa i altres requisits, emplena el formulari de declaració i envia l'actualització de l'aplicació. Tingues en compte que podem tardar una mica a processar la sol·licitud. Si no compleixes els requisits per participar en el programa, hauràs d'actualitzar l'aplicació perquè compleixi les polítiques de pagaments de Google Play i tornar a enviar-la.

Actualment ofereixo el sistema de facturació de Google Play. Puc oferir als usuaris que es troben a l'EEE tant el sistema de facturació de Google Play com un sistema de facturació alternatiu?

Si vols oferir un sistema de facturació alternatiu juntament amb el sistema de facturació de Google Play, inscriu-te a la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari per oferir aquesta opció als usuaris. En aquest enllaç pots obtenir més informació sobre la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari i registrar-t'hi.

Com puc enviar les transaccions pagades amb un sistema de facturació alternatiu?

Des del 14 de novembre de 2023, es pot informar de les transaccions pagades amb el sistema de facturació alternatiu utilitzant les API de facturació alternativa. Cal fer-ho en un termini de 24 hores des de l'autorització del pagament. Aquestes API simplifiquen els informes als desenvolupadors i permeten que les transaccions pagades amb un sistema de facturació alternatiu es reflecteixin a les llistes d'elements més populars de Google Play.

Fins al 13 de març de 2024, pots continuar informant manualment de les transaccions si encara no has integrat les API de facturació alternativa. En aquest cas, hauràs d'informar manualment de l'import de les transaccions de pagament una vegada al mes, no més tard del cinquè dia laborable. Per exemple, l'informe de les transaccions fetes l'octubre de 2023 s'haurà de presentar com a màxim el 7 de novembre de 2023. Un cop hagis emplenat el formulari de declaració, revisarem la teva informació i t'enviarem instruccions sobre com pots informar de les transaccions de pagament i sobre quins pagaments has de remetre per a les taxes de servei i els impostos aplicables.

Per a quins tipus de productes puc oferir als usuaris a l'EEE un sistema de facturació alternatiu?

Els sistemes de facturació alternatius es poden utilitzar per a serveis i contingut digitals, com ara subscripcions i compres des de l'aplicació.

Per què encara sol·liciteu una taxa de servei?

La taxa de servei de Google Play no ha estat mai una simple taxa de processament de pagaments. Reflecteix el valor que proporcionen Android i Play, i finança les nostres inversions contínues en aquestes plataformes, la qual cosa permet crear funcions en què els usuaris i els desenvolupadors confien. Consulta aquest article per obtenir més informació sobre la taxa de servei.

Aquest programa permet utilitzar enllaços a compres de contingut digital per a usuaris a l'EEE?

Sí, aquest programa permet als desenvolupadors utilitzar pagaments basats en web com una forma de pagament alternativa, mitjançant un WebView inserit a l'aplicació. Igual que altres formes de pagament alternatives, estaran subjectes als requisits del programa que consten en aquesta pàgina, inclosos tots els requisits de seguretat i confiança dels usuaris, i la taxa de servei.

És un programa obligatori?

No, es tracta d'un programa que es pot activar. Si no vols oferir als usuaris a l'EEE una alternativa al sistema de facturació de Google Play, no cal que facis res.

Ja m'he inscrit al programa de l'EEE per a la facturació alternativa sense elecció per a l'usuari. Em puc registrar igualment per participar en la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari?

Si t'has registrat al programa de l'EEE abans de l'1 de setembre de 2022 i vols oferir als usuaris l'opció de triar un sistema de facturació alternatiu juntament amb el sistema de facturació de Google Play, hauràs de tornar a enviar el formulari de declaració per inscriure't a la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari.

Si t'has registrat en el programa de l'EEE després de l'1 de setembre de 2022, no cal que tornis a enviar el formulari de declaració per participar en la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari. Tanmateix, hauràs de notificar-nos si ofereixes la facturació a elecció de l'usuari i els països de l'EEE en què l'ofereixes enviant-nos un formulari d'inscripció del paquet d'aplicacions actualitzat.

Si tinc previst oferir un sistema de facturació alternatiu o ja ho faig, quan he de complir els requisits sobre l'experiència d'usuari que s'indiquen en aquesta pàgina?

Si ofereixes la facturació alternativa amb automatització, els requisits sobre l'experiència d'usuari es compliran amb la integració i l'ús de les API del costat del client. A partir del 14 de març de 2023, tots els desenvolupadors participants hauran d'integrar les API de facturació alternativa per renderitzar la pantalla d'informació i notificar les transaccions.

Si encara no estàs a punt per integrar les API de facturació alternativa, has d'implementar manualment les directrius provisionals sobre l'experiència d'usuari.

He enviat el formulari d'inscripció del paquet d'aplicacions per identificar els mercats en què utilitzaré la facturació alternativa sense elecció per a l'usuari a la meva aplicació. Com puc notificar a Google els canvis en les opcions d'inscripció del meu paquet d'aplicacions?

Si ofereixes la facturació alternativa sense automatització, hauràs d'enviar un formulari d'inscripció del paquet d'aplicacions actualitzat si fas canvis en aquesta oferta de facturació alternativa en un mercat per a un paquet d'aplicacions determinat. Tingues en compte que cap actualització no esdevindrà efectiva fins al primer dia del mes següent, en el temps universal coordinat (UTC), inclosos els canvis en les taxes de servei aplicables.

Si ofereixes la facturació alternativa mitjançant les API de facturació alternativa, pots fer-hi canvis en un mercat per a un paquet d'aplicacions determinat a través de la configuració de la facturació alternativa de Play Console. Totes les actualitzacions esdevindran efectives immediatament, inclosos els canvis en les taxes de servei aplicables.

Ja m'he inscrit a la prova pilot per a les meves aplicacions que no són de videojocs. He de tornar-me a registrar perquè l'aplicació de videojocs pugui participar en la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari?

No. Si ja participes en el programa pilot, pots inscriure l'aplicació de videojocs al programa a través de Play Console i començar a oferir la facturació alternativa als usuaris que es trobin a l'EEE. Segueix les instruccions d'inscripció d'aplicacions que trobaràs en aquest article del Centre d'ajuda.

Com puc fer la integració amb les API de facturació alternativa per a factors de forma que no siguin mòbils i tauletes quan ofereixi la facturació a elecció de l'usuari als usuaris que es troben a l'EEE?

Les API de facturació alternativa es poden implementar de la mateixa manera en tots els factors de forma aptes. Pots consultar la mateixa guia d'integració per obtenir directrius i recursos detallats sobre com pots començar.

Si tens previst oferir la facturació a elecció de l'usuari a Android Auto, contacta amb nosaltres per obtenir més informació sobre com ho has de fer.

Quins avantatges ofereixen les API de facturació alternativa? Puc fer la integració amb les API de facturació alternativa per renderitzar la pantalla d'elecció de l'usuari abans d'utilitzar les API per informar de transaccions?

Per simplificar l'experiència dels desenvolupadors, les API de facturació alternativa estan dissenyades per integrar-se i utilitzar-se conjuntament. Les API de facturació alternativa ofereixen els avantatges següents:

• Pantalles de facturació alternativa renderitzades per Google Play, la qual cosa vol dir que no has de crear ni mantenir personalment la pantalla d'informació.
  • Informes de transaccions simplificats que suprimeixen els punts tàctils manuals i redueixen els errors d'agregació o conciliació.
  • Les transaccions del sistema de facturació alternatiu de les quals s'hagi informat a través d'API es reflectiran a les llistes d'elements més populars de Google Play.

A més, també hem fet les millores següents per facilitar-te l'adopció de la facturació alternativa:

• S'ha introduït la gestió en règim d'autoservei de la configuració de la facturació alternativa a través de Play Console, com ara activar o desactivar la facturació a elecció de l'usuari per aplicació apta i mercat apte, la gestió dels logotips de les formes de pagament i els URL de gestió de subscripcions.
  • S'han implementat els informes exportables de transaccions del sistema de facturació alternatiu notificats a través de l'API, que contenen informació addicional, com ara la taxa de canvi utilitzada, l'identificador del paquet d'aplicacions associat i la taxa de servei.
On puc obtenir més informació sobre com es poden integrar les API de facturació alternativa?

És fàcil ampliar la integració existent amb el sistema de facturació de Google Play per aprofitar les API de facturació alternativa. Les API de facturació alternativa estan basades en els mateixos patrons i principis de disseny que la nostra Biblioteca de Facturació de Play i les API Developer de Play. Això vol dir que són compatibles amb els teus dissenys existents i que els teus equips ja hi estaran familiaritzats en gran part.

A la nostra guia d'integració, proporcionem directrius i recursos detallats sobre com pots posar-te en marxa i abordar diversos casos d'ús de la facturació alternativa, incloses les compres úniques i les recurrents. A més, hi tenim fragments de codi de mostra per facilitar la implementació. Agraïm els suggeriments dels desenvolupadors sobre aquestes API i sobre qualsevol altre recurs que pugui ser útil. Si tens cap pregunta o suggeriment sobre les API de facturació alternativa, contacta amb nosaltres.

Ja participo en la facturació a elecció de l'usuari. Què he de fer per passar a utilitzar les API de facturació alternativa?

Abans de la data límit de migració, el 13 de març de 2024, completa els passos descrits a l'article Integrar un sistema de facturació alternatiu amb les API de facturació alternativa. Un cop hagis migrat les subscripcions actives del període manual i comencis a informar de les transaccions mitjançant les API, ja no caldrà que enviïs les transaccions manualment.

Com puc informar de les transaccions recurrents mitjançant les API de facturació alternativa en el cas de les subscripcions actives que hagin començat mentre oferia la facturació alternativa sense automatització?

En el cas de les subscripcions actives que s'hagin iniciat mentre oferies la facturació alternativa sense generació d'informes automatitzada, se t'exigirà que les migris a través de l'API ExternalTransactions abans d'informar de les transaccions recurrents a través de l'API. Aquesta migració puntual s'ha de fer abans del 13 de març de 2024, la data límit per migrar l'API de facturació alternativa. Un cop migrades, només hauràs d'informar de les transaccions recurrents a través de les API i ja no caldrà que utilitzis els informes manuals.

Si encara no has migrat la subscripció activa, has de continuar informant de la transacció recurrent seguint les instruccions existents de generació d'informes manuals.