Google Playn Better Ads ‑mainoskokemuksia koskeva käytäntö

Olemme lisänneet tulevaan Better Ads ‑mainoskokemuksia koskevaan käytäntöön ohjeita. Ne koskevat odottamattomia välimainoksia Google Play ‐sovelluksia käytettäessä. Noudattamalla näitä standardeja, jotka pohjautuvat Coalition for Better Ads (CBA) ‑konsortion ehdotuksiin, pyrimme parantamaan sovelluksen sisäistä käyttökokemusta kaikille käyttäjille.

Olemme koonneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä Better Ads ‑mainoskokemuksia koskevasta käytännöstä. Voit laajentaa tai tiivistää kysymyksen klikkaamalla sitä.

Usein kysyttyä

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Miksi Google Play julkaisee tämän käytännön?

Odottamattomat mainokset häiritsevät käyttökokemusta ja heikentävät käyttäjien luottamusta ekosysteemiin. Haluamme varmistaa, että käyttäjät saavat laadukkaan Google Play ‐sovellusten käyttökokemuksen. Pyrimme parantamaan yleistä sovellusten käyttökokemusta luomalla standardeja, jotka koskevat odottamattomia mainoskokemuksia sovellusten käytön aikana.

Mitä pidetään käytännön vastaisena?

Better Ads ‑mainoskokemuksia koskevalla käytännöllä on tarkoitus estää odottamattomat koko näytön välimainokset. Niitä näkyy yleensä silloin, kun käyttäjä yrittää tehdä jotain muuta. Odottamattomat mainokset tarkoittavat yleensä sitä, että käyttäjä on tekemässä jotain tai hän klikkaa painiketta, jonka hän odottaa käynnistävän käyttäjäpolun mainoksen sijaan.

Mitä "odottamattomalla" tarkoitetaan?

CBA on kertonut esimerkkejä siitä, miten tietyllä tavalla sijoitetut mainokset katsotaan odottamattomiksi. Olemme myös lisänneet käytäntöön näitä esimerkkejä, jotta odottamattomien mainosten tunnistaminen olisi selkeämpää kehittäjille. Esimerkkejä ovat mainokset, jotka näkyvät pelitason tai sisältösegmentin alussa.

Sinun kannattaa ehkä sijoittaa mainoksia paikkoihin, joissa käyttäjät odottavat näkevänsä niitä. Toimialan tutkimuksesta käy ilmi, että käyttäjät voivat odottaa näkevänsä mainoksia pelitason tai sisältösegmentin lopussa tai kun mainos sallii käyttäjien jatkaa sovelluksen sisäistä käyttökokemusta, esim. jos mainokset ovat integroituja tai ne eivät ole koko näytön kokoisia.

Missä voin näyttää välimainoksia?

Voit näyttää välimainoksia luontevissa taukokohdissa, kuten pelitason tai sisältöosion lopussa, kunhan ne noudattavat Google Playn mainoskäytäntöä. Pelitasojen ja sisältöosioiden loppuja voivat olla esimerkiksi pelisovelluksessa tauko pistenäkymän jälkeen tai äänikirjassa luvun loppu.

Missä voin näyttää välimainoksia sovelluksissa, joissa ei ole tasoja (esim. pulmapelit, klikkauspelit tai pitkäkestoiset pelit)?

Sinä tunnet sovelluksesi parhaiten, ja sinulla on parhaat mahdollisuudet ottaa käyttöön mainoksia, jotka eivät häiritse käyttökokemusta. Jos pelissä ei ole luontaisia taukoja, sinun on tehtävä käyttäjäkokemuksen kannalta hyviä päätöksiä niin, että välimainokset eivät häiritse sovelluksen sisäistä käyttökokemusta.

Voit myös jatkaa palkkion tarjoavien mainosten ja integroitujen tai muiden kuin koko näytön mainosten käyttöä, jos ne eivät häiritse sovelluksen tai pelin normaalia käyttöä (esim. videosisältöön integroidut, bannerimainokset, jotka eivät ole koko näytön kokoisia), kunhan ne ovat Google Playn mainoskäytännön mukaisia.

Mitä ovat palkkion tarjoavat mainokset? Koskeeko käytäntö niitä?

Palkkion tarjoavien mainosten avulla käyttäjät voivat katsoa videon tai käyttää pelattavaa mainosta saadakseen palkinnon sovelluksessa. Ne voivat näkyä esimerkiksi mainoksen kehotteessa, valinnoissa tai mainospalkinnossa. Kun käyttäjät nimenomaisesti ilmaisevat haluavansa käyttää mainosta, mainokset eivät ole odottamattomia eikä tätä käytäntöä sovelleta.

Tällaisia ovat esimerkiksi mainokset, joita pelisovellus nimenomaisesti tarjoaa käyttäjän katsottavaksi tiettyä peliominaisuutta tai sisältöä vastaan. Koska käyttäjät ovat ottaneet palkkion tarjoavat mainoskokemukset erikseen käyttöön, mainokset ovat sallittuja, kunhan ne noudattavat kaikkia kehittäjien ohjelmakäytäntöjä.

Mitä jos SDK:n tarjoaja rikkoo käytäntöä?

Kaikki sovelluskehittäjät ovat vastuussa sovellustensa koodista, mukaan lukien kolmannen osapuolen SDK:t ja kirjastot. Voit päivittää sijoittelun ja muodon sovelluksen koodissa, valita mainos-SDK:n asetukset tai kysyä mainos-SDK:n tarjoajalta parhaista tavoista noudattaa käytäntöä.

Onko aloitusnäyttö sama kuin sovelluksen lataussivu?

Aloitusnäyttö on esikatselu, joka tulee näkyviin sovelluksen latautuessa taustalla. Aloitusnäytöllä saattaa näkyä yrityksen logo sekä tekstiä tai lisäkuvia, joilla käyttäjälle luodaan entistä parempi ensivaikutelma. Huomaa kuitenkin, että kaikissa sovelluksissa ei ole aloitusnäyttöä. Niiden klikkaaminen auki lataa vain etusivun.

Esimerkkejä aloitusnäytöistä:

Onko mainokseni näyttäminen sallittua aloitusnäytön jälkeen?

Voit näyttää staattisen välimainoksen sovelluksesi lataamisen jälkeen, kunhan se on Google Playn mainoskäytännön mukainen. Jos sovelluksessa ei ole aloitusnäyttöä, odota sovelluksen aloitusnäytön latautumista ennen mainosten näyttämistä.

Mistä saan lisätietoa CBA:sta?

Lisätietoa Better Ads Standardsista tarjoaa Coalition for Better Ads.