Beleidsdeadlines

We updaten het Programmabeleid voor ontwikkelaars regelmatig omdat we een veilige en betrouwbare gebruikerservaring willen bieden op Google Play. Op deze pagina vind je informatie over de meest recente wijzigingen in ons beleid, waaronder wanneer deze wijzigingen van kracht worden en hulpbronnen waarmee je je kunt voorbereiden op app-updates. Alle datums op deze pagina hebben de notatie jaar, maand, dag. Check ons Beleidsarchief voor beleidsdeadlines ouder dan 3 maanden.

Deadline (JJJJ-MM-DD)Beleidswijziging
Bronnen
2024-05-31
Omdat we een betere gebruikerservaring willen bieden, introduceren we nieuwe beperkingen voor het gebruik van het recht USE_FULL_SCREEN_INTENT. Voor apps die Android U (API-niveau 34) en hoger targeten, wijzigen we dit recht in een recht voor speciale app-toegang. Dit recht worden alleen standaard verleend aan apps waarvan de kernfunctionaliteit een melding op volledig scherm vereist. Alle andere apps moeten de gebruiker om toestemming vragen.

Aangekondigd op 2023-10-25
2024-05-31
We voegen een nieuw Beleid voor gezondheidsapps toe onder 'Content over en services voor gezondheid' om nieuwe vereisten te introduceren voor apps die vallen in de categorieën voor gezondheidsapps. We updaten het beleid ook zodat het overeenkomt met de huidige richtlijnen voor de volksgezondheid.

Aangekondigd op 2023-10-25
2024-08-31
We willen een gebruikerservaring bieden die de privacy beter beschermt. We introduceren daarom het Beleid voor foto- en videorechten Dit vermindert het aantal apps dat brede foto-/videorechten (READ_MEDIA_IMAGES en READ_MEDIA_VIDEO) mag aanvragen. Apps mogen alleen toegang krijgen tot foto's en video's voor doeleinden die direct verband houden met de app-functionaliteit. Apps die eenmalig of onregelmatig toegang tot deze bestanden nodig hebben, kunnen een systeemkiezer gebruiken, zoals de fotokiezer van Android.

Aangekondigd op 2023-10-25
2025-01-31
We introduceren een Beleid voor kindveiligheidsnormen. Dit beleid vereist dat sociale en dating-apps voldoen aan specifieke normen en zelf in de Play Console certificeren dat ze het beleid naleven voordat de apps worden gepubliceerd.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-05-31
We willen de zichtbaarheid en het beheer van gezondheidsgerelateerde apps op Google Play verbeteren. Daarom introduceren we een consoledeclaratie Gezondheidsapps. Apps met medische of gezondheidsgerelateerde functies of functionaliteit moeten dit verklaren in de Play Console. Meer informatie

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-08-31
We updaten het Beleid tegen gemanipuleerde media om audio te vermelden als een extra voorbeeld van een type media dat onder het beleid valt.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-05-31
We verduidelijken ons Beleid voor persoonlijke leningen om ervoor te zorgen dat terugbetalingstermijnen voor leningen voldoen aan lokale regelgeving.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-08-31
We updaten het Beleid voor Health Connect om het aanvraagproces voor Health Connect te stroomlijnen en het in lijn te brengen met het Beleid voor gezondheidsapps. De huidige formuliergebaseerde aanvraag wordt later dit jaar vervangen door een nieuwe Play Console-verklaring.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-01-31
We verduidelijken ons Beleid voor content van gebruikers om uit te leggen hoe verschillende UGC-functies mogelijk op verschillende manieren moeten worden beheerd.

Aangekondigd op 2023-10-25
2024-01-31
We willen ervoor zorgen dat apps voor generatieve AI veilig zijn voor gebruikers. Daarom herinneren we ontwikkelaars eraan dat alle apps voor generatieve AI aan ons beleid moeten voldoen. We vereisen ook dat bepaalde apps voor generatieve AI functies bevatten waarmee gebruikers content kunnen melden of markeren.

Aangekondigd op 2023-10-25
2024-01-31
We willen ontwikkelaars meer controle geven over waar hun apps worden getoond. Daarom updaten we ons Beleid tegen misbruik van apparaten en netwerken om aan te geven dat alle apps die Android-containers op het apparaat uitvoeren (waarmee het Android OS geheel of gedeeltelijk wordt gesimuleerd), de nieuwe flag REQUIRE_SECURE_ENV moeten respecteren. Ontwikkelaars die niet willen dat hun apps in een Android-container op het apparaat worden uitgevoerd, kunnen deze flag aan het manifest van hun apps toevoegen.

Aangekondigd op 2023-07-12
2024-01-31

We voegen nieuwe richtlijnen toe aan ons Beleid tegen misbruik van apparaten en netwerken:

• Als apps Android 14 of hoger targeten, is er een nieuwe reeks beleidsbeperkingen van toepassing op het gebruik van services op de voorgrond (FGS). Apps kunnen services op de voorgrond (FGS) alleen definiëren voor geschikte use cases. Ontwikkelaars moeten een geldig type opgeven voor elke service op de voorgrond die in de app wordt gebruikt. Ook moeten ze het juiste recht voor services op de voorgrond definiëren voor dat type.
  • We introduceren een nieuwe JobScheduler API en vereisten om door de gebruiker gestarte gegevensoverdrachten makkelijker en transparanter te maken.

Aangekondigd op 2023-04-05
2024-03-06

Vanaf 6 maart 2024 implementeren we een update van ons Betalingsbeleid om toe te staan dat ontwikkelaars gebruikers uit de EER uit hun app leiden, bijvoorbeeld om aanbiedingen voor in-app digitale functies en services te promoten, in overeenstemming met de programmavereisten. We doen dit om te voldoen aan de Verordening digitale markten (Digital Markets Act, DMA). Ook breiden we onze alternatieve factureringsprogramma's voor gebruikers uit de EER uit naar meer in aanmerking komende apparaattypen en app-categorieën. Meer informatie

Aangekondigd op 2024-03-06
2024-04-03
We updaten ons Beleid voor persoonlijke leningen om meer use cases te beperken die geen toegang mogen hebben tot gevoelige rechten.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We updaten het Beleid tegen spyware om verduidelijking te geven over onze bestaande aanpak om gebruikers te beschermen tegen schadelijk(e) apps, code of gedrag.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We consolideren het Beleid tegen terroristische content en het Beleid tegen gevaarlijke organisaties en bewegingen (voorheen onder het Beleid tegen geweld) in één Beleid tegen gewelddadig extremisme.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We updaten onze rechten voor het Beleid voor services op de voorgrond met een uitzondering voor dataSync als type service op de voorgrond. Met deze update staan we het gebruik van dataSync toe voor functionaliteit van Play Asset Delivery.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We updaten ons Beleid tegen ongepaste content met richtlijnen voor seksuele content in boeken- en videocatalogus-apps.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We updaten ons Beleid tegen ongewenste mobiele software om te verduidelijken dat ontwikkelaars gebruikers niet mogen vragen of misleiden om apparaatbeveiligingsmaatregelen zoals Google Play Protect uit te zetten.

Aangekondigd op 2024-04-03
2024-04-03
We updaten ons Malwarebeleid om te verduidelijken dat maskware een subtype van malware is. Maskware is een app die verschillende ontwijkingstechnieken gebruikt om de gebruiker andere, of nagemaakte, app-functionaliteit te bieden.

Aangekondigd op 2024-04-03