Käytäntöjen määräajat

Kehittäjien ohjelmakäytäntöjä päivitetään säännöllisesti, jotta Google Playn käyttökokemus olisi kaikille turvallinen ja luotettava. Tällä sivulla on tietoa uusimmista käytäntömuutoksista, esimerkiksi muutosten voimaantulosta ja materiaaleista, joiden avulla voit valmistautua sovelluspäivityksiin. Kaikki tämän sivun päivämäärät näkyvät muodossa VVVV-KK-PP. Jos käytännön määräajasta on kulunut yli 3 kuukautta, tutustu Käytäntöarkistoon.

Määräaika (VVVV-KK-PP)Käytännön muutos
Lisätietoa
2024-05-31
Lisäämme uusia rajoituksia USE_FULL_SCREEN_INTENT-luvan käytölle, jotta käyttäjät saisivat paremman kokemuksen. Jos sovellus on kohdistettu Android U:hun tai uudempaan (API-taso 34), muutamme luvan erityisluvaksi. Vain sovelluksille, joiden ydintoiminto edellyttää koko näytön ilmoitusta, myönnetään tämä lupa oletuksena. Kaikkien muiden sovellusten täytyy pyytää lupaa käyttäjältä.

Julkaistu 2023-10-25
2024-05-31
Lisäämme "Terveyteen liittyvät sisällöt ja palvelut" ‑artikkeliin uuden Terveyteen liittyvien sovellusten käytännön. Siinä kerrotaan uusista vaatimuksista sovelluksille, jotka katsotaan terveyteen liittyviksi. Lisäksi päivitämme käytäntöä julkisen terveydenhuollon tämänhetkisten ohjeiden mukaiseksi.

Julkaistu 2023-10-25
2024-08-31
Jotta käyttökokemus olisi paremmin yksityisyyttä suojaava, julkaisemme kuva- ja videolupia koskevan käytännön. Sen avulla pyrimme vähentämään sellaisten sovellusten määrää, jotka voivat pyytää laajoja kuva- tai videolupia (READ_MEDIA_IMAGES ja READ_MEDIA_VIDEO). Sovelluksilla voi olla pääsy kuviin ja videoihin vain sovelluksen toimintoihin suoraan liittyvistä syistä. Jos sovellukset tarvitsevat kertaluontoista tai epäsäännöllistä pääsyä näihin tiedostoihin, niitä pyydetään käyttämään järjestelmän valitsinta, esimerkiksi Androidin kuvanvalitsin.

Julkaistu 2023-10-25
2024-01-31
Selkeytämme käyttäjien luomaa sisältöä koskevaa käytäntöä selittääksemme, miten erilaiset käyttäjien luoman sisällön käyttökokemukset voivat edellyttää erilaista sovelluksen sisäistä moderaatiota.

Julkaistu 2023-10-25
2024-01-31
Haluamme varmistaa, että generatiivista tekoälyä käyttävät sovellukset ovat käyttäjille turvallisia, joten muistutamme kehittäjiä, että kaikkien tällaisten sovellusten on noudatettava käytäntöjämme. Vaadimme myös, että tietyissä generatiivista tekoälyä käyttävissä sovelluksissa on käyttäjille tarkoitettuja raportointi- tai ilmoitusominaisuuksia.

Julkaistu 2023-10-25
2024-01-31
Päivitämme laitteiden ja verkon väärinkäyttöä koskevaa käytäntöä, jotta kehittäjät voivat vaikuttaa paremmin siihen, missä heidän sovelluksensa näkyvät. Lisäämme käytäntöön maininnan siitä, että laitteen Android-säilöjen (jotka simuloivat koko Android-käyttöjärjestelmää tai sen osia) kautta käytettävien sovellusten on noudatettava uutta REQUIRE_SECURE_ENV-merkintää. Tämän merkinnän voi lisätä sovelluksen manifestiin merkiksi siitä, että sovellusta ei tulisi käyttää laitteen Android-säilön kautta

Julkaistu 2023-07-12
2024-01-31

Lisäämme nämä uudet ohjeet Laitteiden ja verkon väärinkäyttökäytäntöön:

• Jos sovellus on kohdistettu Android 14:ään tai uudempaan, etualan palvelujen käyttöön sovelletaan uusia käytäntörajoituksia. Sovellukset voivat ilmoittaa etualan palvelut asianmukaisiin käyttötapauksiin. Kehittäjien on määritettävä jokaiselle sovelluksessa käytettävälle etualan palvelulle kelvollinen etualan palvelutyyppi. Lisäksi on ilmoitettava etualan palvelulupa, joka sopii kyseiselle tyypille.
  • Lisäämme uuden JobScheduler APIn ja vaatimuksia, jotka tekevät käyttäjien aloittamasta datansiirrosta helpompaa ja läpinäkyvämpää.

Julkaistu 2023-04-05
2024-03-06

Digimarkkinasäädöksen (DMA) noudattamiseksi päivitämme Maksukäytäntöä 6.3.2024 alkaen niin, että kehittäjät voivat ohjata ETA-alueella olevia käyttäjiä sovelluksensa ulkopuolelle, mukaan lukien sovelluksensisäisiä digitaalisia ominaisuuksia ja palveluita koskevien tarjousten mainostamista varten. Tähän sovelletaan ohjelmavaatimuksia. Lisäksi laajennamme ETA-alueella olevien käyttäjien vaihtoehtoisia laskutusohjelmia sisältämään useampia ehdot täyttäviä laite- ja sovellustyyppejä. Lue lisää

Julkaistu 2024-03-06