Frister for retningslinjer

Vi oppdaterer programretningslinjene for utviklere jevnlig for å sikre at brukerne får en trygg og pålitelig opplevelse av Google Play. På denne siden finner du informasjon om de siste endringene i retningslinjene, inkludert om ressurser og når disse endringene trer i kraft, slik at du kan forberede deg på appoppdateringer. Alle datoer på denne siden vises i formatet år, måned, dag. For tidsfrister for retningslinjer som er over 3 måneder gamle, kan du se arkivet for retningslinjer.

Frist (ÅÅÅÅ-MM-DD)Endring av retningslinjene
Ressurser
2024-10-31
Vi ønsker å gi brukerne en opplevelse som ivaretar personvernet bedre, og derfor lanserer vi retningslinjene for bilde- og videotillatelser. Målet med disse er å redusere antallet apper som kan be om brede bilde- og videotillatelser (READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO). Apper kan bare bruke bilder og videoer for formål som er direkte knyttet til appfunksjonalitet. Apper som har engangsbehov eller sjeldent behov for å bruke slike filer, blir bedt om å bruke en systemvelger, for eksempel bildevelgeren for Android.

Kunngjort 2023-10-25
2025-01-31
Vi introduserer retningslinjer om standarder for barns sikkerhet. I disse retningslinjene kreves det at sosiale apper og dating-apper følger spesifikke standarder og egensertifiserer at de overholder retningslinjene, i Play-konsollen før appen publiseres.

Kunngjort 2024-04-03
2024-08-31
Vi oppdaterer retningslinjene om manipulerte medier for å inkludere lyd som et eksempel på en medietype som omfattes av retningslinjene.

Kunngjort 2024-04-03
2024-08-31
Vi oppdaterer retningslinjene for Health Connect for å gjøre søknadsprosessen i Health Connect mer effektiv og sørge for at den samsvarer med retningslinjene for helseapper. Den gamle skjemabaserte søknadsprosessen erstattes av en ny erklæring i Play-konsollen senere i år.

Kunngjort 2024-04-03
2024-08-31
Vi krever at utviklere som leverer følgende tjenester, registrerer seg som en organisasjon: finansielle produkter og tjenester, helse, VPN og myndigheter. Dette er for å fremme åpenhet og kontinuitet for kritiske og sensitive tjenester. Denne oppdateringen lanseres først for nye utviklerkontoer. Eksisterende utviklere får mer informasjon senere i år.

Kunngjort 2024-07-17
2024-08-31
Vi oppdaterer retningslinjene om nettsøppel og minimumsfunksjonalitet for å sikre at apper overholder standardene for Play-katalogen og engasjerer brukerne gjennom funksjoner og innhold av høy kvalitet.

Kunngjort 2024-07-17