Brug af tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES

Google Play begrænser anvendelsen af risikable eller følsomme tilladelser, bl.a. tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES, der giver en app mulighed for at anmode om installation af pakker. Apps, der er målrettet mod API-niveau 26 eller nyere, skal have denne tilladelse for at kunne bruge Intent.ACTION_INSTALL_PACKAGE eller PackageInstaller API. For at anvende denne tilladelse skal appens kernefunktion omfatte:

1. Afsendelse eller modtagelse af app-pakker.
  2. Mulighed for brugerindledte installationer af app-pakker.

Hvis din app ikke overholder nedenstående krav for acceptabel brug, skal du fjerne tilladelsen fra din apps manifest for at overholde Google Play-politikken. Nedenfor kan du også se forslag til alternative implementeringer, der overholder politikkerne.

Hvis din app overholder politikkravene for acceptabel brug i forbindelse med tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES, skal du angive denne og eventuelle andre risikable tilladelser ved hjælp af formularen Erklæring om tilladelser i Play Console.

Hvis din app ikke overholder politikkravene, eller du ikke har indsendt formularen til erklæring om tilladelser, kan din app blive fjernet fra Google Play.

Vigtigt! Hvis du ændrer, hvordan din app anvender disse begrænsede tilladelser, skal du opdatere din angivelse med nye og nøjagtige oplysninger. Vildledende og ikke-angiven anvendelse af disse tilladelser kan medføre suspendering af din app og/eller lukning af din udviklerkonto.

Hvornår skal du anmode om tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES?

Tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES træder kun i kraft, når din app er målrettet mod Android API-niveau 26 eller nyere på enheder med Android 8 eller nyere.

For at anvende denne tilladelse skal din app overholde nedenstående krav for tilladt anvendelse og have som hovedformål at muliggøre installation af pakker. Kernefunktionen defineres som hovedformålet med appen. Uden denne grundlæggende mulighed for at installere yderligere apps på enheden er appen "defekt" eller ubrugelig. Kernefunktionen og eventuelle primære funktioner, der omfatter denne kernefunktion, skal alle tydeligt dokumenteres og fremhæves i appens beskrivelse.

Skjul alle Udvid alle

Tilladt anvendelse af REQUEST_INSTALL_PACKAGES

Apps, der skal muliggøre installation af app-pakker med henblik på interoperabilitet, kan være kvalificerede til denne tilladelse. Tilladte anvendelser omfatter:

• Webbrowsing eller søgning.
  • Kommunikationstjenester, som understøtter vedhæftede filer.
  • Deling, overførsel eller administration af filer.
  • Virksomhedsadministration af enheder.
  • Backup og gendannelse
  • Enhedsmigrering/telefonoverførsel

Apps, der tildeles denne tilladelse, skal overholde politikkerne for brugerdata, herunder kravene om tydelig erklæring og samtykke, og disse apps må ikke have andre ikke-angivne eller ugyldige formål.

Ugyldig anvendelse

Nedenfor kan du se en liste over eksempler på brug, hvor der ikke kan anmodes om tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES:

• Når anvendelsen af tilladelsen ikke er direkte relateret til appens hovedformål.
    • Dette omfatter P2P-deling. For at kunne kvalificeres som tilladt brug skal appens hovedformål være P2P.
  • Når den påkrævede opgave kan udføres med en mindre omfattende metode.

Bemærk! Listen er ikke udtømmende.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor vil Google introducere denne politik?

Tilladelsen REQUEST_INSTALL_PACKAGES giver apps mulighed for at installere nye pakker på en brugers enhed. Vi gør en stor indsats for at forhindre misbrug på Android-platformen og beskytte brugerne mod apps, der opdaterer sig selv ved hjælp af andre metoder end Google Plays opdateringsmekanisme eller ved at downloade skadelige APK-filer. Vi introducerer derfor politikken vedrørende anmodning om installation af pakker for at forklare, hvilke tilladte funktioner og handlinger der gælder for tilladelsen.

Hvordan ved jeg, om jeg har et tilladt eksempel på brug for denne tilladelse?

Vi opfordrer dig til at gennemgå de godkendte eksempler på brug ved at læse politikken omhyggeligt og foretage de påkrævede ændringer for at sikre, at din app overholder politikken. Hvis din app ikke opfylder kriterierne for et tilladt eksempel på brug, skal du fjerne denne tilladelse fra din app inden politikkens ikrafttrædelsesdato for at sikre, at din app overholder politikken.

Hvad er tidshorisonten for, hvornår apps skal overholde politikken?

Den nye politik træder i kraft den 11. juli 2022.

Vil denne nye præcisering påvirke tidshorisonterne for gennemgang af apps?

Der er ingen forventet forsinkelse i forhold til tidshorisonterne for gennemgang af apps som følge af denne opdatering.

Hvad hvis jeg har brug for ekstra tid til at overholde kravene?

Den nye politik træder i kraft den 11. juli 2022. Vi opfordrer dig til at gennemgå de godkendte eksempler på brug ved at læse politikken omhyggeligt og foretage de påkrævede ændringer for at sikre, at din app overholder politikken. Hvis din app ikke opfylder kriterierne for et tilladt eksempel på brug, skal du fjerne denne tilladelse fra din app inden politikkens ikrafttrædelsesdato for at sikre, at din app overholder politikken.

Min app er blevet fjernet fra Google Play på grund af overtrædelse af denne politik. Jeg mener, at dette er en fejl. Hvad skal jeg gøre?

Gennemgå retningslinjerne på denne side i Hjælp for at se, hvad du kan gøre.