Fatta välgrundade beslut med hjälp av Google Play SDK Index

Många apputvecklare använder produkter och tjänster från tredje part för att kunna aktivera viktiga funktioner i sina appar. Dessa tjänster distribueras ofta genom ett eller flera kodbibliotek som tillsammans brukar kallas ett programutvecklingspaket (SDK).

Med Google Plays SDK-index kan du lära dig mer om de mest använda kommersiella SDK:erna. Det kombinerar användningsdata från Google Play-appar med information som samlas in via kodidentifiering för att tillhandahålla attribut och signaler som är utformade för att hjälpa dig att avgöra om du vill använda, behålla eller ta bort ett SDK från appen.

Använda SDK Index

Du kan söka efter SDK:ets namn, företagsnamn eller Maven-id i sökfältet eller i kategorin det tillhör. Där kan du klicka på en post för att se mer information. I varje SDK-post kombineras användningsdata från Google Play-appar som har minst 1 000 installationer (installationer på enheter som har aktiverats minst en gång under de senaste 30 dagarna) och som delar biblioteksberoenden med Google Play.

Så här fungerar informationen i SDK:et

På sidan med SDK-information finns följande SDK-signaler och attribut:

• Utvecklarinformation: SDK-namnet, logotypen och företagsnamnet som registrerats av SDK-leverantören. Om SDK:et inte har registrerats av leverantören hämtas informationen från den senaste SDK-versionens POM-fil. Om det inte är tillgängligt visas SDK:ets Maven-id i stället, tillsammans med domännamnet och en platshållare för logotypen.
  • Registreringsmärke: Anger att SDK:et är registrerat i Google Play SDK Console. Så här ser märket ut:

Som Google Play-utvecklare är det du som ansvarar för att SDK:er du använder inte leder till att du bryter mot Google Plays programpolicy för utvecklare.
  • Information om SDK:et:
    • Listan över Maven-biprodukter som tillsammans utgör en separat kommersiell produkt eller tjänst som erbjuds av SDK-leverantören. Listan kanske inte alltid är fullständig, eftersom det kan finnas andra bibliotek som SDK:et är beroende av, men det innehåller vanligtvis bibliotek på toppnivå.
    • En webbadress som SDK-leverantörerna kan länka till andra riktlinjer för att hjälpa apputvecklare att fylla i sina formulär för datasäkerhet.
  • Android-integrering: Denna information baseras på den senaste SDK-versionen.
    • Senaste versionen
    • API-nivåinriktning
    • Lägsta API-nivå
    • ProGuard-regler – kontrollerar om det finns en ProGuard-fil i AAR eller JAR som har publicerats på Maven-lagringsplatsen. Om så är fallet sammanfogas ProGuard-filen automatiskt med appens ProGuard-regelfil.
      • Obs! Både API-nivåinriktningen och lägsta API-nivå hämtas från AndroidManifest.xml i AAR-filer. När JAR-filer publiceras har vi inte denna information och visar i stället Inte angivna.
  • SDK-användning per appinstallationer: Visar SDK:ets användning av appar med olika installationsbasstorlekar.
  • SDK-versionsanvändning: Visar de fem mest använda versionerna av SDK:et och antalet appar som använder var och en av versionerna.
  • Android-behörigheter: Visar en lista över Android-behörigheter som skyddar ett eller flera API:er som används av minst en aktuell version av SDK:et. En SDK-version anses vara aktuell om den har publicerats under det senaste året. Det inkluderar valfri användning av SDK:et där SDK:et inte alltid kräver behörigheten och endast får använda API:et om appen har gjort det tillgängligt.
    • Obs! Google Play kan inte alltid identifiera alla behörigheter som används av ett SDK.
    • Viktigt! Från och med april 2023 innehåller Android-behörigheter även ytterligare information om policykraven för Google Play. Användning av behörigheter kan omfattas av krav på begränsad åtkomst och/eller redogörelse och samtycke på Google Play (utöver särskilda regelmässiga krav där appen är tillgänglig).
  • SDK-lagring per app: Visar sannolikheten (baserat på vad som har observerats om appar som publicerats på Google Play) att en app fortfarande använder det här SDK:et efter den angivna tiden. En app anses ha slutat använda ett SDK om det inte finns några aktiva versioner av appen som använder det.
  • Versionsöversikt: En sammanfattning av alla versionsspecifika meddelanden från SDK-leverantörer som deltar i Play SDK Console.

Vilka SDK:er listas i indexet?

För att kunna listas i Google Plays SDK-index måste SDK:et

• vara ett kommersiellt SDK som distribueras via en Maven-lagringsplats
  • ingå i en av de befintliga kategorierna för SDK-index
  • uppfylla gränserna för aktiva appar och användarinstallationer för SDK-index enligt data från Google Play och användas av 100 appar samt ha minst 100 miljoner appinstallationer.

Obs! Denna data baseras på appar som delar biblioteksberoenden med Google Play och som har fler än 1 000 installationer. Installationer räknas bara på enheter som har startats minst en gång under de senaste 30 dagarna.

Om du anser att ditt SDK uppfyller kriterierna men inte finns med på listan fyller du i formuläret för begäran om indexering och anger dina SDK-uppgifter. Om vi anser att SDK:et uppfyller kriterierna kontaktar vi dig för att lägga till det.

Relaterat innehåll