Ta mer velinformerte beslutninger med Google Play SDK Index

Mange apputviklere er avhengige av tredjepartsprodukter og -tjenester for å levere viktig funksjonalitet i appene sine. Slike tjenester distribueres ofte via ett eller flere kodebiblioteker som samlet kalles SDK-er (utviklingssett for programvare).

I Google Play SDK Index finner du mer informasjon om de mest brukte kommersielle SDK-ene. Denne indeksen kombinerer bruksdata fra Google Play-apper med informasjon som samles inn via kodegjenkjenning, for å levere attributter og signaler utviklet for å hjelpe deg med å avgjøre om du vil ta i bruk, beholde eller fjerne SDK-er fra appen din.

Bruk av SDK Index

Du kan søke etter SDK-er etter navn, bedriftsnavn eller Maven-ID i søkefeltet, eller du kan søke etter dem i kategorien de tilhører. Derfra kan du klikke på en oppføring for å se flere detaljer. Oppføringen for hver SDK kombinerer bruksdata fra Google Play-apper som har minst 1000 installeringer (installeringer på enheter som har vært slått på minst én gang i løpet av de siste 30 dagene), og som deler bibliotekavhengighetene sine med Google Play.

Slik tolker du informasjonen i SDK-oppføringer

På SDK-oppføringssiden finner du følgende sett med SDK-signaler og -attributter:

• Utviklerdetaljer: SDK-navnet, logoen og bedriftsnavnet som er registrert av SDK-leverandøren. Hvis ikke SDK-en er registrert av leverandøren, hentes detaljene fra POM-filen for den nyeste SDK-versjonen. Hvis den ikke er tilgjengelig, vises i stedet SDK-ens Maven-ID sammen med domenenavnet og en plassholderlogo.
  • Registreringsmerke: indikerer at SDK-en er registrert i Google Play SDK Console. Slik ser merket ut:

Som Google Play-utvikler er du ansvarlig for at SDK-ene du bruker, ikke fører til at du bryter programretningslinjene for utviklere på Google Play.
  • SDK-detaljer:
    • Listen over Maven-artefakter som samlet utgjør det unike kommersielle produktet eller tjenesten som SDK-leverandøren tilbyr. Denne listen er ikke alltid uttømmende, siden det kan finnes andre biblioteker som denne SDK-en avhenger av, men den inkluderer vanligvis eventuelle biblioteker på toppnivå.
    • En nettadresse fra SDK-leverandører til eventuelle veiledninger der apputviklere kan få hjelp med å fylle ut skjemaer om datasikkerhet.
  • Android-integrering: Denne informasjonen er basert på den nyeste SDK-versjonen.
    • Nyeste versjon
    • API-målnivå
    • Laveste API-nivå
    • ProGuard-regler – sjekker om det finnes en ProGuard-fil i AAR eller JAR som er publisert i Maven-repositoriet. I så fall blir ProGuard-filen automatisk slått sammen med appens fil for ProGuard-regler.
      • Merk: Både API-målnivået og det laveste API-nivået blir hentet fra AndroidManifest.xml i AAR-filer. Når JAR-filer publiseres, har vi ikke denne informasjonen, og i stedet vises «Ikke angitt».
  • SDK-bruk etter appinstalleringer: viser bruk av SDK-en etter størrelsen på appenes installeringsbase.
  • SDK-bruk etter versjon: viser de fem mest brukte versjonene av SDK-en og hvor mange apper som bruker hver av disse versjonene.
  • Android-tillatelser: viser en liste over Android-tillatelser som beskytter API-er som minst én nylig publisert versjon av SDK-en bruker. En SDK-versjon regnes som nylig publisert hvis den er publisert i løpet av det siste året. Dette inkluderer valgfri bruk av SDK-en slik at SDK-en ikke alltid krever denne tillatelsen, men bare kan bruke tillatelsen hvis appen har gjort den tilgjengelig.
    • Merk: Google Play kan ikke alltid oppdage alle tillatelser som brukes av en SDK.
    • Viktig: Fra og med april 2023 inneholder «Android-tillatelser» også mer informasjon om kravene i retningslinjene for Google Play. Bruk av tillatelser kan være underlagt begrenset tilgang og/eller krav til videreformidling og samtykkekrav på Google Play (i tillegg til spesifikke forskriftsmessige krav der appen er gjort tilgjengelig).
  • SDK-lojalitet etter app: viser sannsynligheten (basert på hva som er observert i apper publisert på Google Play) for at en app fortsatt bruker denne SDK-en etter det angitte tidspunktet. En app anses å ha sluttet å bruke en SDK hvis det ikke finnes noen aktive versjoner av appen som bruker den.
  • Versjonsoversikt: en oppsummering av alle versjonsspesifikke meldinger fra SDK-leverandører som er aktive i Play SDK Console.

Hvilke SDK-er er oppført i indeksen?

For å inkluderes i Google Play SDK Index må SDK-er

• være kommersielle SDK-er som distribueres via Maven-repositorier
  • falle inn under de eksisterende SDK Index-kategoriene
  • oppfylle SDK Index-tersklene for aktiv bruk av apper og brukere i henhold til Google Play-dataene, som vil si at de må brukes av 100 apper og ha minst 100 millioner appinstalleringer

Merk: Dataene er basert på apper som deler bibliotekavhengigheter med Google Play, og som har over 1000 installeringer. Installeringer teller bare på enheter som har vært slått på minst én gang i løpet av de siste 30 dagene.

Hvis du mener at SDK-en din oppfyller kriteriene, men den ikke er oppført, kan du fylle ut skjemaet for forespørsler om oppføring og oppgi detaljene om SDK-en. Hvis vi ser at den oppfyller kriteriene for oppføring, kontakter vi deg for å legge den til.

Relatert innhold