Tee perusteltuja valintoja Google Play SDK Indexin avulla

Monet sovelluskehittäjät hyödyntävät sovellustensa toiminnoissa kolmansien osapuolten tuotteita ja palveluita. Nämä palvelut jaellaan usein yhden tai useamman koodikirjaston kautta, ja tällaisia koodikirjastoja kutsutaan yleisesti ohjelmiston kehityspaketeiksi (SDK).

Google Play SDK Indexin avulla saat lisätietoa käytetyimmistä kaupallisista SDK:ista. Se hyödyntää Google Play ‐sovellusten käyttödataa ja koodintunnistuksen kautta kerättyjä tietoja ja tarjoaa näin määritteitä ja signaaleja, joiden avulla voit päättää, mitä SDK:ita haluat ottaa käyttöön, pitää käytössä tai poistaa.

SDK Indexin käyttö

Voit hakea SDK:ta hakukentästä sen nimen, yrityksen nimen tai Maven-tunnuksen mukaan tai etsiä sen kategorian perusteella. Tämän jälkeen näet lisätietoa klikkaamalla SDK:ta. Kunkin SDK:n tietosivulla on käyttödataa Google Play ‐sovelluksista, joilla on vähintään 1 000 asennusta (asennuksia laitteille, jotka on käynnistetty vähintään kerran 30 viime päivän aikana) ja jotka jakavat kirjastoriippuvuutensa Google Playn kanssa.

SDK-tietosivun tulkitseminen

SDK:n tietosivulta löydät seuraavat SDK-signaalit ja ‐määritteet:

• Kehittäjän tiedot: SDK:n nimi, logo ja yrityksen nimi, jotka SDK:n tarjoaja on rekisteröinyt. Jos tarjoaja ei ole rekisteröinyt SDK:ta, tiedot otetaan uusimman SDK-version POM-tiedostosta. Jos se ei ole saatavilla, näytetään tietosivulla SDK:n Maven-tunnus, verkkotunnus ja paikkamerkkilogo.
  • Rekisteröintimerkki: Osoittaa, että SDK on rekisteröity Google Play SDK Consoleen. Tunnus näyttää tältä:

Google Play ‐kehittäjänä on sinun vastuullasi varmistaa, että käyttämäsi SDK:t eivät riko Google Playn kehittäjien ohjelmakäytäntöjä.
  • SDK:n tiedot:
    • Lista Maven-artefakteista, jotka yhdessä muodostavat SDK:n tarjoajan tarjoaman kaupallisen tuotteen tai palvelun. Tämä lista ei välttämättä ole aina kattava, sillä SDK:lla voi olla muitakin kirjastoriippuvuuksia, mutta se sisältää yleensä kaikki ylätason kirjastot.
    • Linkki mahdollisiin Dataturvallisuus-lomakkeen täytön ohjeisiin, joita SDK:n tarjoaja tarjoaa sovelluskehittäjille.
  • Android-integraatio: Nämä tiedot perustuvat SDK:n uusimpaan versioon:
    • Uusin versio
    • API-tavoitetaso
    • Alin API-taso
    • Proguard-säännöt – tarkistaa, sisältääkö Maven-datasäilössä julkaistu AAR- tai JAR-tiedosto proguard-tiedostoa. Jos näin on, proguard-tiedosto yhdistetään automaattisesti sovelluksen proguard-sääntötiedostoon.
      • Huom. Sekä API-tavoitetaso että alin API-taso poimitaan AAR-tiedostojen AndroidManifest.xml-tiedostosta. Kun JAR-tiedostot julkaistaan, emme saa siitä tietoa, vaan näet tekstin "Ei saatavilla".
  • SDK:n käyttö sovellusasennuksittain: Näyttää SDK:n käytön sovelluksittain ja asennusmäärien mukaan.
  • SDK:n käyttö versioittain: Näyttää SDK:n viisi eniten käytettyä versiota ja kutakin versiota käyttävien sovellusten määrän.
  • Android-luvat: Näyttää listan APIa suojaavista Android-luvista, joita vähintään yksi SDK:n viimeaikainen versio käyttää. SDK-versio katsotaan viimeaikaiseksi, jos se on julkaistu vuoden sisällä. Tämä sisältää luvat, joita SDK ei aina edellytä, mutta joita se saattaa käyttää, jos ne ovat saatavilla sovelluksessa.
    • Huom. Google Play ei aina tunnista kaikkia SDK:n käyttämiä lupia.
  • SDK:n säilyttäminen sovelluksittain: Näyttää todennäköisyyden sille (perustuen havaintoihin Google Playssa julkaistuissa sovelluksissa), että sovellus käyttää SDK:ta vielä tietyn ajan jälkeen. SDK:n käyttö katsotaan lopetetuksi, jos yksikään sovelluksen liveversio ei käytä sitä.
  • Version yleiskatsaus: Yhteenveto Play SDK Consoleen liittyneiden SDK:n tarjoajien versiokohtaisista viesteistä.

Mitkä SDK:t on listattu Indexissä?

Jotta sovellus voidaan lisätä Google Play SDK Indexiin, sovelluksen on kuuluttava johonkin Indexin luokkaan ja oltava käytössä tarpeeksi monessa sovelluksessa, jotka on asennettu tarpeeksi monta kertaa. Se täytyy myös jaella Maven-datasäilön kautta. Jos uskot, että SDK:si pitäisi lisätä listalle, täytä listauspyyntölomake, joka löytyy SDK Index ‑sivun yläreunasta, ja lähetä SDK:si tiedot. Jos SDK täyttää edellytykset, otamme sinuun yhteyttä lisätäksemme sen.

Lisää aiheesta