Prendre decisions fonamentades amb Google Play SDK Index

Molts desenvolupadors d'aplicacions es basen en productes i serveis de tercers per activar la funcionalitat clau a les seves aplicacions. Aquests serveis sovint es distribueixen a través d'una o més biblioteques de codi a les quals habitualment es fa referència com a paquet de desenvolupament de programari (SDK).

Google Play SDK Index t'ajuda a obtenir més informació sobre els SDK comercials més utilitzats. Combina les dades d'ús de les aplicacions de Google Play amb la informació recollida a través de la detecció de codi per proporcionar atributs i senyals dissenyats per ajudar-te a decidir si vols adoptar o mantenir un SDK a la teva aplicació o suprimir-lo.

Utilitzar SDK Index

Pots cercar un SDK pel nom, pel nom de l'empresa o per l'identificador de Maven a la barra de cerca, o bé cercar-lo a la categoria a la qual pertany. Un cop allà, pots fer clic en una fitxa per veure'n més detalls. La fitxa de cada SDK combina les dades d'ús de les aplicacions de Google Play que tenen almenys 1.000 instal·lacions (instal·lacions en dispositius que s'han activat almenys una vegada durant els 30 darrers dies) i que comparteixen les seves dependències de biblioteca amb Google Play.

Com s'interpreta la informació de la fitxa de l'SDK

A la pàgina de la llista de l'SDK, trobaràs el conjunt següent de senyals i d'atributs de l'SDK:

• Dades del desenvolupador: el nom, el logotip i el nom de l'empresa de l'SDK registrats pel proveïdor de l'SDK. En cas que el proveïdor no hagi registrat l'SDK, les dades s'obtenen del fitxer POM de la versió més recent de l'SDK; si no està disponible, es mostra l'identificador de Maven de l'SDK, juntament amb el nom del domini i el logotip d'un espai reservat.
  • Insígnia de registre: indica que l'SDK està registrat a Google Play SDK Console. Aquest és l'aspecte que té la insígnia:

Com a desenvolupador de Google Play, ets responsable de garantir que els SDK que utilitzis no provoquin que infringeixis les polítiques del Programa per a desenvolupadors de Google Play.
  • Detalls de l'SDK:
    • La llista d'artefactes de Maven que representen conjuntament el producte comercial o el servei que ofereix el proveïdor de l'SDK. És possible que aquesta llista no sigui sempre exhaustiva, ja que aquest SDK pot dependre d'altres biblioteques, però normalment inclourà les biblioteques de nivell superior.
    • URL perquè els proveïdors d'SDK enllacin a les indicacions que estiguin disponibles per ajudar els desenvolupadors d'aplicacions a emplenar els seus formularis de seguretat de les dades.
  • Integració d'Android: aquesta informació es basa en la versió més recent de l'SDK:
    • Darrera versió
    • Nivell d'API objectiu
    • Nivell d'API mínim
    • Regles de ProGuard: es comprova si hi ha un fitxer de ProGuard a l'AAR o al JAR publicats al repositori de Maven. Si és així, el fitxer de ProGuard es combina automàticament amb el fitxer de regles de ProGuard de l'aplicació.
      • Nota: tant el nivell d'API objectiu com el de l'API mínim s'extreuen del fitxer AndroidManifest.xml dels fitxers AAR. Quan es publiquen fitxers JAR, no tenim aquesta informació i, en lloc d'això, mostrem "No s'ha proporcionat".
  • Adopció de l'SDK per instal·lacions d'aplicacions: es mostra l'ús de l'SDK per aplicacions amb diferents nombres d'instal·lacions.
  • Adopció de versions de l'SDK: es mostren les cinc versions més utilitzades de l'SDK i el nombre d'aplicacions que les utilitzen.
  • Permisos d'Android: es mostra una llista dels permisos d'Android que protegeixen una API que utilitza almenys una versió recent de l'SDK. Una versió de l'SDK es considera recent si s'ha publicat durant el darrer any. S'inclou l'ús opcional de l'SDK en què l'SDK no sempre requereix aquest permís i només es pot utilitzar si l'aplicació ha fet que estigui disponible.
    • Nota: Google Play no sempre pot detectar tots els permisos que utilitza un SDK.
  • Retenció d'SDK per aplicació: es presenta la probabilitat (en funció del que s'ha observat a les aplicacions publicades a Google Play) que una aplicació continuï utilitzant aquest SDK després del temps especificat. Es considera que una aplicació ha deixat d'utilitzar un SDK si no hi ha cap versió publicada de l'aplicació que l'utilitzi.
  • Informació general de la versió: resum de qualsevol missatge específic de la versió que hagin proporcionat els proveïdors d'SDK que participen a Play SDK Console.

Quins SDK s'inclouen a l'índex?

Perquè l'SDK es mostri a Google Play SDK Index, ha de pertànyer a una de les seves categories i ha de complir els llindars d'instal·lació d'aplicacions i d'usuaris actius. També s'ha de distribuir a través d'un repositori de Maven. Si creus que el teu SDK ha de ser a la llista, emplena el formulari de sol·licitud de fitxa, que trobaràs a la part superior de la pàgina SDK Index, i proporciona'n els detalls. Si considerem que compleix els criteris de la fitxa, contactarem amb tu perquè l'afegeixis.

Contingut relacionat