Grijpautomaatgames

Een grijpautomaat (ook wel hijskraanautomaat) die meestal in speelhallen of op kermissen te vinden is, heeft een mechanische grijper die door een speler wordt bediend om een prijs op te pakken. In een online grijpautomaatgame (OCG) beweegt de speler de grijper via een app (de app maakt het mogelijk om op afstand of online de grijper van een echte grijpautomaat in een offline speelhal te bedienen).

Nu het pilotprogramma voor OCG-apps in Japan is afgerond, maakt Google Play wereldwijd online grijpautomaatgames mogelijk (afhankelijk van de toepasselijke wetgeving), op een manier die een veilige en plezierige gebruikerservaring promoot. Dit artikel bevat een overzicht van het declaratieproces dat ontwikkelaars moeten doorlopen om hun OCG-app op Google Play te vermelden.

Voor ontwikkelaars

Volg deze stappen om je OCG-app op Google Play te vermelden:

1. Neem de Algemene Voorwaarden in dit declaratieformulier door en accepteer ze.
  2. Vul dit declaratieformulier in en verstuur het.
  3. Volg de onderstaande richtlijnen, afhankelijk van of je app al beschikbaar is op Google Play:
    • Bestaande app: Als je OCG-app op het moment van de declaratie op Google Play wordt gedistribueerd, moet je waar nodig de instellingen van je OCG-app in de Play Console updaten om te voldoen aan de Algemene Voorwaarden.
    • Nieuwe app: Als je OCG-app op het moment van de declaratie niet wordt gedistribueerd op Google Play, kun je je OCG-app alleen publiceren nadat je hebt bevestigd dat je declaratie is geaccepteerd.
  4. Zorg dat je Google Play-ontwikkelaarsaccount een goede reputatie heeft en voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, zoals van toepassing.

Na je inzending beoordeelt Google je declaratieformulier en de reputatie van je ontwikkelaarsaccount. Je krijgt binnen 5 werkdagen bericht van het resultaat.

Als blijkt dat je app in strijd is met de bovenstaande verklaringsvereisten, moet je er rekening mee houden dat Google handhavingsmaatregelen kan nemen tegen je app, inclusief maar niet beperkt tot opschorting van de app op Google Play en/of beëindiging van je ontwikkelaarsaccount.