Information för Play-utvecklare om de nyligen införda internationella sanktionerna

Situationen förändras snabbt, så vi rekommenderar att du håller ett öga på den här sidan med den senaste informationen.

Vanliga frågor

Vad gäller för Google Play-användare i regioner med sanktioner, inklusive Krim och de så kallade Folkrepubliken Donetsk och Folkrepubliken Luhansk?

Vi följer gällande sanktions- och handelslagstiftning och fortsätter att hålla oss uppdaterade om de senaste rekommendationerna. Användare i de omfattade regionerna kan fortfarande använda Google Play, inklusive att ladda ned kostnadsfria appar, men kan inte göra köp.

Har användarna åtkomst till tidigare nedladdade appar och köp i appar om de bor i en region med sanktioner?

Användarna ska fortfarande ha åtkomst till innehåll som de tidigare har köpt eller laddat ned via Google Play.

Vad händer med prenumerationer om användaren finns i regioner med sanktioner?

Användarens prenumeration sägs upp vid faktureringsperiodens slut.

Min bank omfattas av sanktioner eller har upphört med sin verksamhet. Hur kan jag få mina intäkter?

Om det blir problem med att ta emot betalningar rekommenderar vi att du använder en alternativ betalningsmetod, till exempel ett konto hos en annan bank eller en elektronisk plånbok som godkänner inbetalningar. Du kan se alternativa betalningsmetoder genom att lägga till en ny betalningsmetod för kontot. När du har uppdaterat betalningsmetoden får du dina intäkter nästa betalningscykel.

Relaterat innehåll

Du hittar mer information om Google Plays faktureringssystem i Ryssland i den här artikeln i hjälpcentret.