Muutoksia Google Playn laskutusjärjestelmään Venäjällä ja Valko-Venäjällä asuville käyttäjille

Google Play on keskeyttänyt maksujärjestelmähäiriön vuoksi laskutusjärjestelmän käytön Venäjällä 10.3.2022. Venäjällä käyttäjät eivät siis voi ostaa sovelluksia tai pelejä, suorittaa tilausmaksuja tai tehdä sovelluksensisäisiä ostoksia digitaalisissa tuotteissa Google Playn kautta. Maksuttomat sovellukset ovat edelleen saatavilla Play Kaupassa.

2.8.2022 alkaen maksukäytännön ehdot, jotka edellyttävät Google Playn laskutusjärjestelmän käyttöä, eivät koske sellaisten Playn jakelimien sovellusten kehittäjiä, jotka edellyttävät tai hyväksyvät tällä hetkellä maksuja Venäjällä olevilta käyttäjiltä.

Vaatimusten noudattamisen tueksi Google Play estää maksullisten sovellusten lataamisen ja niiden päivitykset Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Koska tilanne elää ja saattaa muuttua nopeasti, suosittelemme käymään tällä sivulla uudestaan tarkistamassa uusimmat tiedot. Alta löydät vastauksia muihin kysymyksiin, joita kehittäjillä saattaa olla: pidämme yksityiskohdat ajan tasalla.

Usein kysyttyä

Voivatko käyttäjät edelleen ladata maksuttomia sovelluksia ja pelejä Google Playsta?

Kyllä, käyttäjät Venäjällä ja Valko-Venäjällä voivat edelleen ladata maksuttomia sovelluksia ja pelejä Google Play Kaupasta.

Pysyvätkö jo ladattujen tai ostettujen pelien ja sovellusten pääsyoikeudet ennallaan?

Käyttäjillä on pääsy vain sellaisiin maksullisiin sovelluksiin ja peleihin, jotka on jo ladattu. Käyttäjät eivät voi käyttää aiemmin ostettuja sovelluksia tai pelejä, joita ei tällä hetkellä ole ladattu käyttäjän laitteelle, ostopäivästä riippumatta.

Mitä tapahtuu, kun käyttäjän tapahtuma epäonnistuu?

Kun Venäjällä oleva käyttäjä yrittää ostaa sovelluksen, aktivoida sovelluksensisäisen ostoksen tai tilata Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, näkyviin tulee virheilmoitus eikä tapahtumaa käsitellä.

Valko-Venäjällä asuvat käyttäjät näkevät myös virheilmoituksen, kun he yrittävät ostaa sovelluksen tai tehdä tilauksen Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Sovelluksensisäisiä ostoksia tai tilauksia maksuttomissa sovelluksissa ei estetä.

Mitä Venäjällä aiemmin tehdyille tilauksille tapahtuu?

Tilaukset jatkuvat senhetkisen laskutuskauden loppuun, mutta tilauksia ei voi uusia ja ne perutaan. Kehittäjien tilauksiin sovelletaan edelleen laskutuksen lisäaikaa, ja maksuttomat kokeilut jatkuvat, kunnes tilauksesta yritetään maksaa.

Miten voin jatkaa tilaajien pääsyoikeuksia sisältöön, kun heidän maksutapahtumansa hylätään Venäjällä?

Tähän on kaksi eri tapaa. Ensinnäkin voit pidentää lisäaikaa Play Consolessa enintään 30 päivän ajaksi, jotta tilaajien pääsy sisältöön jatkuu laskutuskauden päätyttyä.

Voit myös lykätä uusimista jopa vuodella Google Play Developer APIlla. Käyttäjän täysi pääsyoikeus sisältöön jatkuu, mutta häntä ei kuitenkaan veloiteta lykkäämisjakson aikana. Tilauksen uusimispäivää muutetaan niin, että se vastaa uutta päivämäärää.

Sovellukseni tarjoaa käyttäjille ensiarvoisen tärkeitä turva- ja tiedonsaantipalveluita. Mitä minun kannattaa tehdä?

Voit halutessasi tarjota sovelluksen maksutta tai poistaa maksullisen tilauksen keskeytyksen ajaksi.

Voinko julkaista uusia tai päivittää nykyisiä sovelluksia keskeytyksen aikana?

Voit edelleen julkaista uusia ja päivittää nykyisiä maksuttomia sovelluksia. Maksullisten sovellusten päivitykset on estetty vaatimusten noudattamiseksi.

Miten tämä vaikuttaa Playn maksukäytäntöön?

Muutokset eivät vaikuta Playn maksukäytäntöihin Venäjän ulkopuolella. Katso lisätietoa ohjekeskuksesta.

Miten muutokset vaikuttavat Play Kauppaan?

Poistamme Venäjällä käytöstä Suosituimmat maksulliset sovellukset- ja Tuottavimmat-listat. Suosituimmat maksuttomat ‑listat näkyvät edelleen.

Vaikuttaako Google Playn laskutustapahtumien keskeyttäminen Venäjällä kehittäjien maksuihin?.

Ei, keskeytys ei vaikuta näihin maksuihin. Jos maksujen vastaanottamisessa ilmenee ongelmia, kannattaa käyttää vaihtoehtoista maksutapaa, esim. toisen pankin tiliä tai sähköistä lompakkoa, joka voi vastaanottaa maksuja. Voit tarkistaa vaihtoehtoiset maksutavat lisäämällä tilillesi uuden maksutavan. Pidämme tilisi saldon jäädytettynä, kunnes lisäät hyväksyttävän maksutavan.

Lisää aiheesta

Tästä ohjekeskuksen artikkelista löytyy lisätietoa äskettäin langetetuista kansainvälisistä pakotteista.