Krav til API-målnivået for Google Play-apper

Alle nye Android-versjoner fører til sikkerhets- og ytelsesforbedringer, i tillegg til at brukeropplevelsen på Android blir bedre totalt sett. Alle apper spesifiserer en targetSdkVersion (også kjent som API-målnivå) i manifestfilen. API-målnivået viser hvordan appen er ment å kjøre på ulike Android-versjoner.

Når du målretter appen din mot et av de nyere API-nivåene, sikrer du at brukerne drar nytte av sikkerhets-, personvern- og ytelsesforbedringer, samtidig som appen kan kjøre på eldre Android-versjoner (ned til minSdkVersion).

For å tilby Android- og Google Play-brukere en trygg opplevelse krever Google Play at alle apper oppfyller kravene til API-målnivå oppført nedenfor.

Definisjoner

Ny app Apper som ikke er publisert på Google Play ennå (for eksempel helt nye apper).
Oppdatert app Nye versjoner av apper som allerede er publisert på Google Play.
Eksisterende app Publiserte apper som ikke mottar oppdateringer.

Krav

Versjon av Android OS

Når må Google Play-apper målrette mot dette API-nivået?
Ny app Oppdatert app** Eksisterende app

Android 13 (API-nivå 33)

1. august 2023

1. november 2023

1. november 2024

Android 12 (API-nivå 31)

1. august 2022

1. november 2022

1. november 2023

Android 11 (API-nivå 30)

1. august 2021

1. november 2021

1. november 2022

Tips: Se overføringsveiledningen for å få teknisk veiledning om hvordan du endrer API-nivået appen målrettes mot, slik at disse kravene oppfylles.

Krav for Wear OS-apper

Versjon av Android OS

Når må Wear OS-apper målrette mot dette API-nivået?
Ny app Oppdatert app** Eksisterende app

Android 11 (API-nivå 30)

1. august 2022

1. november 2022

Ingen krav

Android 10 (API-nivå 29)

Ingen krav

Android 9 (API-nivå 28)

1. august 2019

1. november 2019

** For å gjøre overgangen enklere for utviklerne gir vi oppdaterte apper mer tid på å oppfylle kravene enn nye apper.

Potensiell innvirkning på apper

Apper som ikke oppfyller kravet til API-målnivå, blir berørt på følgende måter:

App

Dette skjer hvis apper ikke oppfyller kravet til API-målnivå

Ny app

Du kan ikke laste opp appsamlinger i Play-konsollen som ikke oppfyller kravet til API-målnivå.

Oppdatert app

Du kan ikke laste opp appsamlinger eller APK-er i Play-konsollen som ikke oppfyller kravene til API-målnivå.

Eksisterende app

Appen din blir ikke tilgjengelig på Google Play for nye brukere med enheter som kjører Android OS-versjoner som er nyere enn appens API-målnivå. Dette betyr at nye brukere ikke kan finne eller installere appen din fra Google Play.

Brukere som tidligere har installert appen fra Google Play, kan fortsatt finne, reinstallere og bruke appen. De har fortsatt tilgang til den selv om de bytter til en ny Android-enhet.

For å gjøre overgangen enklere får utviklere et par ekstra måneder på å sikre at oppdaterte apper oppfyller kravet.

Vanlige spørsmål

Hva om jeg trenger mer tid til å oppdatere alle de eksisterende appene mine?

Vi forstår at noen utviklere trenger mer tid til å overholde retningslinjene, så utviklere med eksisterende apper på Google Play har frem til 1. november 2022 på å oppdatere dem. Hvis du trenger mer tid på å overføre appen din til en nyere Android API, kan du be om en engangsutsettelse på seks måneder i Play-konsollen fra 3. oktober 2022.
Utsettelsen gjelder bare for eksisterende apper. Den gjelder ikke for de ordinære opplastingskravene.

Jeg har eldre apper som jeg ikke vil ha publisert på Google Play lenger. Hva gjør jeg?

I denne brukerstøtteartikkelen finner du veiledning om hvordan du opphever publiseringen av apper.

Berøres brukerne som allerede har lastet ned appen min?

Brukere som tidligere har installert appen fra Google Play, blir ikke berørt og kan fortsatt finne, reinstallere og bruke appen med hvilken som helst Android OS-versjon som støttes av appen.

Hvordan skiller denne oppdateringen seg fra det eksisterende kravet til API-målnivå?

Med retningslinjene for API-målnivå på Google Play får brukerne ekstra beskyttelse ved at alle utviklere oppfordres til å implementere nylige sikkerhets- og tillatelsesoppdateringer i nye Android API-nivåer. Endringen krever at alle utviklere må målrette mot nylige Android-utgaver for å kunne distribuere eksisterende apper til nye brukere på nye enheter.

Blir appnedlastinger berørt av denne oppdateringen?

Den kan påvirke hvor ofte appen din lastes ned, hvis nye brukere på enheter med nyere Android OS-versjoner ikke kan finne eller laste ned appen fra Google Play.

Blir tidslinjene for appgjennomgang berørt av denne oppdateringen?

Denne endringen påvirker ikke nåværende tidslinjer for appgjennomgang, og utviklere kan oppdatere eksisterende apper i utgaver som allerede er publisert.

Hva er brukeropplevelsen hvis brukere på nyere enheter besøker en dyplink til appbutikksiden, men appen ikke oppfyller kravet til API-målnivå?

Google Play informerer brukeren om at denne appen ikke kan installeres på enheten.