API-tavoitetasovaatimukset Google Play ‐sovelluksille

Selkeytämme API-tavoitetasojen määräaikoja niin, että ne ovat aina 31.8. kunakin vuonna.

31.8.2023 alkaen:

• Uusien sovellusten tavoitetason on oltava Android 13 (API-taso 33) tai uudempi, paitsi Wear OS ‐sovelluksissa. Niissä tavoitetason on oltava Android 11 (API-taso 30) tai Android 13 (API-taso 33).
  • Nykyisten sovellusten API-tavoitetason on oltava 31 tai uudempi, jotta ne ovat jatkossakin käyttäjien saatavilla laitteilla, joiden Android-käyttöjärjestelmä on uudempi kuin sovelluksen API-tavoitetaso. Sovellukset, joiden API-tavoitetaso on 30 tai vanhempi (API-tavoitetaso 29 tai vanhempi Wear OS:ssä), ovat käytettävissä vain laitteilla, joiden Android-käyttöjärjestelmä on sama tai vanhempi kuin sovellusten API-tavoitetaso.
Jos tarvitset enemmän aikaa sovelluksen päivittämiseen, voit pyytää lisäaikaa 1.11.2023 asti. Jos tämä vaikuttaa sinuun, löydät sovelluksen lisäaikalomakkeet elokuun alussa Play Consolen Käytännön status ‑sivulta klikkaamalla asiaankuuluvaa varoitusta tai ongelmaa.

Jokaiseen uuteen Android-versioon sisältyy muutoksia, jotka parantavat Android-käyttöympäristön käyttökokemusta, tietoturvaa ja suorituskykyä. Kunkin sovelluksen manifestitiedostossa määritetään targetSdkVersion-arvo (eli API-tavoitetaso). API-tavoitetaso kertoo, miten sovelluksesi on tarkoitus toimia eri Android-versioissa.

Kun valitset sovelluksen tavoitteeksi viimeaikaisen API-tason, käyttäjien tietoturva, yksityisyys ja käyttökokemus paranevat. Sovellus toimii edelleen myös vanhemmilla Android-versioilla (minSdkVersion-tasolle asti).

Jotta voimme tarjota Androidin ja Google Playn käyttäjille turvallisen kokemuksen, Google Play alkaa edellyttää kaikilta sovelluksilta alla olevia API-tavoitetasoja.

Poikkeuksia näihin vaatimuksiin:

• Pysyvästi yksityiset sovellukset, jotka on rajoitettu tietyn organisaation käyttäjille ja jotka on tarkoitettu vain sisäiseen jakeluun.
  • Sovellukset, jotka on kohdistettu autoihin ja jotka kuuluvat samaan pakettiin, ovat edelleen kaikkien Google Playn käyttäjien löydettävissä.

Määritelmät

Uusi sovellus Sovellus, jota ei ole vielä julkaistu Google Playssa (esimerkiksi aivan uusi sovellus)
Aiemmin julkaistu sovellus Google Playssa julkaistu sovellus
Sovelluspäivitys Uusi versio sovelluksesta, joka lähetetään tarkistettavaksi nykyisen tilalle.

Sovellusten päivitysvaatimukset

Android-käyttöjärjestelmän versio
(API-taso)

Milloin tätä API-tavoitetasoa vaaditaan uusilta sovelluksilta ja sovelluspäivityksiltä?
Uudet sovellukset Sovelluspäivitykset

Android 13 (API-taso 33)*

31.8.2023

31.8.2023

Android 12 (API-taso 31)

31.8.2022

1.11.2022

* Kehittäjät voivat pyytää lisäaikaa 1.11. asti, jotta siirtymä olisi heille helpompi.

Vinkki: Jos tarvitset teknistä tukea sovelluksen API-tavoitetason muuttamiseen vaatimusten mukaiseksi, tutustu siirto-oppaaseemme.

Wear OS ‐sovelluksen vaatimukset

Android-käyttöjärjestelmän versio (API-taso)

Milloin tätä API-tavoitetasoa vaaditaan Wear OS ‐sovellusten lähettämiseksi?
Uudet sovellukset Sovelluspäivitykset
Android 11 (API-taso 30) (ei muutosta) 1.8.2022 1.11.2022

Sovelluksen saatavuusvaatimukset

Nykyiset sovellukset (mobiililaitteilla, Android Autossa tai Android TV:ssä) on kohdistettava API-tavoitetasolle 31 tai uudemmalle 31.8.2023 mennessä (jos kyseessä on Wear OS, API-tavoitetaso on vähintään 30 ja enintään 33). Muuten ne eivät ole enää kaikkien Google Playn käyttäjien saatavilla, jos Android-käyttöjärjestelmän versio on uudempi kuin sovelluksen API-tavoitetaso. Tämä johtuu siitä, että sovellusta ei ole suunniteltu täyttämään uutta turvallisuus- ja laatustandardia, jonka noudattamista käyttäjät odottavat uudemmilta Android-käyttöjärjestelmäversioilta.

• Sovellukset, joiden Android-tavoitetaso on 11 (API-taso 30)* tai vanhempi, eivät ole uusien käyttäjien saatavilla 31.8.2023 jälkeen, jos laitteella on sovelluksen API-tavoitetasoa uudempi Android-käyttöjärjestelmän versio.
  • Sovellukset, joiden Android-tavoitetaso on 10 (API-taso 29) tai vanhempi, eivät ole uusien käyttäjien saatavilla 1.11.2022 jälkeen, jos laitteella on sovelluksen API-tavoitetasoa uudempi Android-käyttöjärjestelmän versio. Jos sovellus on saanut lisäaikaa, määräaika on 1.5.2023.

* Kehittäjät voivat pyytää lisäaikaa 1.11.2023 asti, jotta siirtymä olisi heille helpompi. Jos tämä vaikuttaa sinuun, löydät sovelluksen lisäaikalomakkeet elokuun alussa Play Consolen Käytännön status ‑sivulta klikkaamalla asiaankuuluvaa varoitusta tai ongelmaa.

Ohjeet

Uudet sovellukset

Aiemmin julkaistut sovellukset

Kun julkaiset uuden sovelluksen, sinun on kohdistettava se vähintään API-tasolle 33.

Jos sovelluksesi API-tavoitetaso taso on vähintään 31, sovelluksesi on tämän käytännön mukainen.

Jos sovelluksesi API-tavoitetaso on vanhempi kuin 31, se ei enää ole kaikkien Google Play ‑käyttäjien saatavilla, jos Android-käyttöjärjestelmän versio on uudempi kuin sovellusten API-tavoitetasot. Tämä johtuu siitä, että sovellusta ei ole suunniteltu täyttämään uutta turvallisuus- ja laatustandardia, jonka noudattamista käyttäjät odottavat uudemmilta Android-käyttöjärjestelmäversioilta.

• Jos aiot päivittää sovelluksen kohdistaaksesi uudemmalle API-tasolle, voit lähettää lisäaikapyynnön, jotta jakelua kaikille Google Playn käyttäjille jatketaan 1.11.2023 asti. Jos ongelma koskee sovellusta, saat käytäntövaroituksia ja viestejä Play Consolessa. Löydät lisäaikapyyntölomakkeen varoituksen tai ongelman tietosivulta, jolle pääset Käytännön status ‑sivulta.
Kun päivität sovelluksen, sinun on kohdistettava vähintään API-tasolle 33.

Vaatimukset Wear OS:lle

Uudet sovellukset

Aiemmin julkaistut sovellukset

Kun julkaiset uuden sovelluksen, sinun on kohdistettava se vähintään API-tasolle 30 tai enintään Android 13:een (API-taso 33).

Jos sovelluksesi API-tavoitetaso on vähintään 30 tai enintään Android 13 (API-taso 33), sovelluksesi on tämän käytännön mukainen.

Jos sovelluksesi API-tavoitetaso on vanhempi kuin 30, se ei enää ole kaikkien Google Play ‑käyttäjien saatavilla, jos Android-käyttöjärjestelmän versio on uudempi kuin sovellusten API-tavoitetasot. Tämä johtuu siitä, että sovellusta ei ole suunniteltu täyttämään uutta turvallisuus- ja laatustandardia, jonka noudattamista käyttäjät odottavat uudemmilta Android-käyttöjärjestelmäversioilta.

• Jos aiot päivittää sovelluksen kohdistaaksesi API-tasolle 30, voit lähettää lisäaikapyynnön, jotta jakelua kaikille Google Playn käyttäjille jatketaan 1.11.2023 asti. Jos ongelma koskee sovellusta, saat käytäntövaroituksia ja viestejä Play Consolessa. Löydät lisäaikapyyntölomakkeen varoituksen tai ongelman tietosivulta, jolle pääset Käytännön status ‑sivulta.
Kun päivität sovelluksen, sinun on kohdistettava se vähintään API-tasolle 30 tai enintään Android 13:een (API-taso 33).

Usein kysyttyä

Enintään API-tasolle 30 kohdistetut sovellukset

Minulla on Google Playssa julkaistu sovellus, joka on kohdistettu API-tasolle 30 tai vanhemmille (jos kyseessä on Wear OS, API-tasolle 29 tai vanhemmille). En aio päivittää sitä. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Jos haluat jatkaa sovelluksen jakelua nykyisille käyttäjille, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Sovellus ei kuitenkaan ole saatavilla Google Playssa uusille käyttäjille, joiden Android-käyttöjärjestelmä on uudempi kuin sovelluksen tavoitetaso. Se on saatavilla vain Google Playn käyttäjille, joiden laitteilla on sovelluksen API-tasoa vastaava Android-käyttöjärjestelmä tai vanhempi versio.

Sovelluksesi on täytettävä tämä API-tavoitetasovaatimus 31.8.2023 mennessä. Muuten se ei ole enää kaikkien Google Playn käyttäjien saatavilla, jos Android-käyttöjärjestelmän versio on uudempi kuin sovelluksen API-tavoitetaso.

Jos aiot päivittää sovelluksesi uudemmalle API-tavoitetasolle ja tarvitset enemmän aikaa kuin 31.8. asti, voit pyytää lisäaikaa jatkaaksesi jakelua kaikille Google Playn käyttäjille 1.11. asti. Lisäaikalomake lisätään Play Consoleen myöhemmin tänä vuonna.

Jos et halua, että sovelluksesi on uusien käyttäjien saatavilla edes vanhemmilla laitteilla, voit perua sovelluksen julkaisun.

Mistä löydän lisäaikalomakkeen, jotta voin jatkaa jakelua kaikille Google Playn käyttäjille 1.11.2023 asti?

Lähetämme käytäntövaroituksia ja viestejä Play Console ‐postilaatikkoon vain sellaisten sovellusten osalta, jotka eivät ole käytännön mukaisia. Lisäaikalomake on saatavilla varoituksen tai ongelman tietosivulla, jolle pääset Play Consolen Käytännön status ‐sivun kautta.

Minulla on sovelluksia, joiden en enää halua olevan saatavilla Google Playssa. Miten toimin?

Löydät ohjeet sovelluksen julkaisun perumiseen artikkelista Sovelluksen päivittäminen tai julkaisun peruuttaminen.

Miten tämä vaikuttaa käyttäjiin, jotka ovat ladanneet sovellukseni aiemmin?

Tämä ei vaikuta käyttäjiin, jotka ovat ladanneet sovelluksen Google Playsta aiemmin. He voivat edelleen löytää ja uudelleenasentaa sovelluksen ja käyttää sitä millä tahansa sovelluksen tukemalla Android-käyttöjärjestelmän versiolla.

Vaikuttaako päivitys sovelluksen latauksiin?

Muutos voi vaikuttaa sovelluksen latausmääriin, jos uudempaa Android-versiota käyttävien laitteiden uudet käyttäjät eivät löydä tai voi ladata sovellustasi Google Playsta.

Minkälainen käyttökokemus on, jos uudemman laitteen käyttäjä avaa sovelluskauppasivun täsmälinkin, mutta sovellus on kohdistettu API-tasolle 30 tai sitä vanhemmalle?

Google Play ilmoittaa käyttäjälle, että sovellus ei ole asennettavissa hänen laitteelleen, koska sovellus on luotu vanhemmalle Android-versiolle.

Onko joitakin poikkeuksia nykyisiin sovelluksiin, jotka on kohdistettu API 30:een tai vanhempaan versioon?

Kyllä. On olemassa poikkeuksia pysyvästi yksityisille sovelluksille, jotka on rajoitettu tietyn organisaation käyttäjille ja jotka on tarkoitettu vain sisäiseen jakeluun. Poikkeukset koskevat myös sovelluksia, jotka on kohdistettu Android Automotive OS ‑laitetyypeille.