Google Plays policy för API-nivåinriktning

Av säkerhetsskäl krävs följande API-nivåinriktning för alla appar på Google Play:

Nya appar och appuppdateringar MÅSTE vara inriktade på en Android API-nivå som lanserats högst ett år från den senaste stora Android-versionen. Nya appar och appuppdateringar som inte uppfyller detta krav kan inte skickas in till Play Console.

Befintliga Google Play-appar som inte har uppdaterats och som inte är inriktade på en API-nivå som lanserats mer än två år från den senaste stora Android OS-versionen kommer inte att vara tillgängliga för nya användare med enheter som kör senare versioner av Android OS. Användare som tidigare har installerat appen från Google Play kan även i fortsättningen hitta, installera om och använda appen på alla Android OS-versioner som appen har stöd för.

I migreringsguiden finns tekniska råd om hur appen uppfyller kraven på API-nivåinriktning.

Du hittar exakta tidslinjer och undantag i den här artikeln i hjälpcentret.