Erbjuda appar i flera valutor

Om det finns stöd för registrering som säljare där du bor kan du sälja appar i olika valutor via Play Console.

Om du gör appen tillgänglig på platser med stöd för lokal valuta visas appen endast i den valutan på Google Play. Kunden debiteras i sin lokala valuta, men utbetalningen görs i den valuta som angetts i Play Console.

Ställa in priser för appen och produkter i appar

Hur du ställer in och ändrar priser på appar och objekt i appar beskrivs i ställa in priser och appdistribution.

Betalning

Utbetalningen görs till ditt bankkonto i den valuta som matchar betalningsprofilen. Du kan inte välja betalningsvaluta eller ta emot betalningar i andra valutor än den som används för ditt Google-konto eller ditt lokala bankkonto.

På beställningssidan i ditt konto visas den valuta som köparen betalade i. Om valutan i beställningen inte matchar betalningsprofilen växlar Google beloppet till din valuta. Betalningar för beställningar som görs i lokala valutor följer ditt ordinarie utbetalningsschema.

Växelkurser

Google utgår från växelkursen vid tidpunkten för beställningen när ett köpebelopp i köparens valuta ska konverteras till valutan för ditt Google-konto.

Kursen uppdateras under dagen och konverteringen görs varje gång en beställning debiteras. Växelkursen visas på beställningskvittot för varje app.

Återbetalningar

För beställningar som gjorts i köparens lokala valuta görs återbetalningar i samma valuta som beställningen. Hela återbetalningsbeloppet sätts in på din kunds kredit- eller betalkortskonto i kundens lokala valuta. Om din betalningsprofil debiteras på grund av återkrav används växelkursen som gällde vid beställningstillfället.

Läs återbetalningar och avbeställningar om du vill ha mer information.

Stöd för lokal valuta

När Google lägger till stöd för en ny köparvaluta i ett land där du redan distribuerar en app genererar vi ett pris för appen automatiskt utifrån standardpriset för appen och den aktuella växelkursen.

Du ser appens pris på sidan Priser och distribution för appen.