Erbjuda appar, produkter i appar och prenumerationer i flera valutor

Om det finns stöd för registrering som säljare där du bor kan du sälja appar, produkter i appar och prenumerationer i olika valutor via Play Console.

Om du gör appen tillgänglig på platser med stöd för lokal valuta visas appen endast i den valutan på Google Play. Kunden debiteras i sin lokala valuta, men utbetalningar görs i den valuta som angetts i betalningsprofilen.

Ställa priser för appen, produkter i appar och prenumerationer

Läs mer om hur du ställer in och ändrar priser på appar, produkter i appar och prenumerationer beskrivs i Konfigurera appens priser.

Betalningar

Utbetalningar görs till ditt bankkonto i den valuta som matchar betalningsprofilen. Du kan inte välja betalningsvaluta eller ta emot betalningar i andra valutor än den som används för ditt Google-konto eller ditt lokala bankkonto.

På sidan Beställningshantering kan du se vilken valuta köparen använde för att betala för appen och köp i appen. Om valutan i beställningen inte matchar betalningsprofilen växlar Google beloppet till din valuta. Betalningar för beställningar som görs i lokala valutor följer din ordinarie betalningsplan.

Växelkurser

Google utgår från växelkursen vid tidpunkten för beställningen när ett köpbelopp i köparens valuta ska konverteras till valutan för ditt Google-konto.

Kursen uppdateras under dagen och konverteringen görs varje gång en beställning debiteras. Växelkursen visas på beställningskvittot för varje app.

Återbetalningar

För beställningar som gjorts i köparens lokala valuta görs återbetalningar i samma valuta som beställningen. Hela återbetalningsbeloppet sätts in på din kunds kredit- eller bankkortskonto i kundens lokala valuta. Om din betalningsprofil debiteras på grund av återbetalningar används växelkursen som gällde vid beställningstillfället.

Läs återbetalningar och avbeställningar om du vill ha mer information.

Stöd för lokal valuta

När Google lägger till stöd för en ny köparvaluta i ett land där du redan distribuerar en app genererar vi ett pris för appen automatiskt utifrån standardpriset för appen och produkterna i appen, den aktuella växelkursen och lokala prismönster.

Du kan se appens priser på sidan Appens pris (Generera intäkterProdukter > Appens pris) i Play Console.

För prenumerationer genererar vi automatiskt ett pris för prenumerationen baserat på det pris du har angett för Nya länder/regioner.  Om du har valt att inte göra basprenumerationen eller erbjudandet tillgängligt i Nya länder/regioner blir prenumerationen inte tillgänglig i det nya landet.  Så här ändrar du detta:

1. Öppna sidan Prenumerationer på Play Console (Generera intäkter > Produkter > Prenumerationer).
  2. Klicka på högerpilen bredvid den prenumeration du vill redigera för att visa uppgifter om prenumerationen.
  3. Klicka på högerpilen bredvid den basprenumeration som du vill redigera under Basprenumerationer och erbjudanden.
  4. Klicka på Hantera tillgängligheten i länder/regioner i avsnittet Pris och tillgänglighet.
  5. Scrolla ned till Andra länder/regioner.
  6. Klicka på pilen för att utöka listan och markera eller avmarkera Nya länder/regioner.
  7. Klicka på Tillämpa
  8. Klicka på Spara ändringar.