Apps, in-app-producten en abonnementen aanbieden in meerdere valuta's

Als je je op een locatie bevindt die registratie van verkopers ondersteunt, kun je apps, in-app-producten en abonnementen in meerdere valuta's aanbieden via de Play Console.

Als je een app beschikbaar stelt op een locatie die een lokale valuta ondersteunt, wordt de app in die valuta aangeboden aan Google Play-klanten. Klanten betalen in hun lokale valuta, maar jij krijgt betalingen in de valuta die is ingesteld in je betalingsprofiel.

Prijzen instellen voor je app, in-app-producten en abonnementen

Ga naar De prijzen van je app instellen voor meer informatie over hoe je prijzen voor apps, in-app producten en abonnementen instelt en wijzigt.

Betalingen

Betalingen worden naar je bankrekening uitgevoerd in de valuta die overeenkomt met de valuta van je betalingsprofiel. Je kunt de valuta van betalingen niet selecteren en geen betalingen krijgen in een valuta anders dan de valuta die aan je Google-account of je binnenlandse bankrekening is gekoppeld.

Op de pagina Bestellingen beheren zie je de valuta waarin de koper heeft betaald voor de app en in-app-aankopen. Als de valuta van de bestelling niet overeenkomt met de valuta van je betalingsprofiel, wordt deze door Google omgerekend naar jouw valuta. Voor het betalen van bestellingen in lokale valuta's geldt het normale betalingsschema.

Wisselkoersen

Google gebruikt de wisselkoers van het moment waarop de bestelling wordt geplaatst om verkopen die in de valuta van de koper zijn verwerkt, om te rekenen naar de valuta van je Google-account.

Deze koers wordt doorlopend geüpdatet en er wordt telkens een omrekening uitgevoerd op het moment dat een bestelling in rekening wordt gebracht. Je kunt de wisselkoers terugvinden op het ontvangstbewijs van de bestelling voor elke app.

Terugbetalingen

Voor bestellingen in de lokale valuta van de koper worden teruggaven uitbetaald in dezelfde valuta als waarin de bestelling is geplaatst. Wijzigingen in de wisselkoers hebben geen effect op het terugbetaalde bedrag. Het volledige bedrag van de terugbetaling wordt overgemaakt naar de creditcard of pinpas van je klant in de eigen valuta. Voor afschrijvingen die op je betalingsprofiel worden toegepast voor terugvorderingen, wordt de wisselkoers gebruikt van het moment waarop de bestelling is geplaatst.

Lees ons artikel over teruggaven en annuleringen voor meer informatie.

Ondersteuning van lokale valuta's

Als Google ondersteuning voor een nieuwe valuta van kopers toevoegt in een land waar je je app al distribueert, berekenen we automatisch een prijs voor je app en in-app producten op basis van je standaardprijs, de huidige wisselkoers en lokaal relevante prijspatronen.

Je kunt de prijzen van je app checken op de pagina App-prijzen (Inkomsten genereren > Producten > App-prijzen) in de Play Console.

Voor abonnementen berekenen we automatisch een prijs voor je abonnement op basis van de prijs die je hebt ingesteld voor Nieuwe landen/regio's. Als je ervoor hebt gekozen het basisabonnement of een aanbieding voor je abonnement niet beschikbaar te maken in Nieuwe landen/regio's, wordt je abonnement niet beschikbaar gemaakt in dit nieuwe land. Zo kun je dit wijzigen:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast het basisabonnement dat je wilt bewerken.
  4. Klik in het gedeelte Prijs en beschikbaarheid op Beschikbaarheid per land/regio beheren.
  5. Scroll omlaag naar Andere landen/regio's.
  6. Klik op de pijl om de lijst uit te vouwen en vink Nieuwe landen/regio's aan of uit.
  7. Klik op Toepassen.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.